Getest: 9 Android-sticks
Maak van je domme tv een smart-tv
De afgelopen jaren zijn smart-tv’s erg in trek. Niet zo gek, want met zo’n
moderne beeldbuis surf je gemakkelijk op het we...
Android-sticks
Voorhet afspelenvan filmbestandenzijn mediaspelers ideale apparaten. Maar op app-
gebied is er op de doorsn...
01 Rikomagic MK802 IIIS
De specificaties van de Rikomagic MK802 IIIS zijn niet verkeerd. Deze Android-stick
bevat namelijk...
Rikomagic MK802IIIS
Prijs € 72,-
Pluspunten Soepele bediening
Bluetooth
Minpunten Geenstroomadapter
Website www.android-wa...
02 TizzBird Stick N1
De N1 van de Koreaanse ontwikkelaar TizzBird heeft een zwartgelakte behuizing en is
een stuk kleiner ...
TizzBird Stick N1
Prijs € 100,-
Pluspunten Twee interfaces
Afstandsbediening
Goede mediaspeler
Simpel aan- enuitzetten
Min...
03 CX803
De CX803 is een merkloze Android-stickuit China. De stick heeftdezelfde processoren
videochip als de eerderbespro...
CX803
Prijs € 67,50
Pluspunten Primawifi-ontvangst
Goedkoop
Minpunten Geenusb-adapter
Geenstroomadapter
Website www.androi...
04 IMito MX1
In tegenstelling tot veel andere fabrikanten, levert iMito de MX1 helemaal compleetaf.
Een stroomadapter, usb...
IMito MX1
Prijs € 72,-
Pluspunten Twee interfaces
Bluetooth
Minpunten Matige wifi-ontvangst
Website www.android-warehouse....
05 IMito MX2
Hoewel iMito met de MX2 een opvolgervoor de eerderbesprokenMX1 heeft
uitgebracht, verschillen beide Android-s...
IMito MX2
Prijs € 75,-
Pluspunten Twee interfaces
Bluetooth
Beschermkapje
Veel koelgaten
Minpunten Matige wifi-ontvangst
W...
06 MK808IIB
De MK808IIB heefteen ruwe buitenkant, gemaakt van kunststof. De boven- en
onderkant zijn voorzien van de nodig...
MK808IIB
Prijs € 67,-
Pluspunten Bluetooth
Goede wifi-ontvangst
Goedkoop
Minpunten Rommeligeinterface
Website www.android-...
07 MINIX GEO G4
Als je een mooiafgewerkte mini-pc wenst, dan ben je bij de MINIX GEO G4 aan het
juiste adres.De zwartgelak...
MINIXGEO G4
Prijs € 70,-
Pluspunten Fraaie uitstraling
Simpel aan- enuitzetten
Minpunten Slechtséén usb-poort
Website www....
08 Pluggy
Wat betreftde specificaties is de Pluggy van fabrikant CYMTV geenhoogvlieger.Het
apparaatje is voorzien van een ...
Pluggy
Prijs € 100,-
Pluspunten Nederlandse handleiding
Goede wifi-ontvangst
Mooie interface
Minpunten Geenstroomadapter
T...
09 Point of View HDMI Smart TV 200BT
De HDMI Smart TV 200BT van het Nederlandse bedrijf Point of View heeft exact
dezelfde...
Point ofViewHDMIsmartTV 200BT
Prijs € 109,-
Pluspunten Bluetoothmini-toetsenbord
Overzichtelijkmenu
Configuratiewizard
Min...
Conclusie
Op het gebied van hardware zijn er nauwelijks verschillen tussen de geteste Android-
sticks, aangezien ze allema...
www.computertotaal.nl/abonneren
www.facebook.com/computertotaal
www.twitter.com/computertotaal
Deze presentatie wordtje aa...
Getest: 9 Android-sticks
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Getest: 9 Android-sticks

60,462 views

Published on

De afgelopen jaren zijn smart-tv’s erg in trek. Niet zo gek, want met zo’n moderne beeldbuis surf je gemakkelijk op het web en bovendien staan er allerlei handige apps voor je klaar. Heb je nog een ouder exemplaar in de woonkamer staan? Geen probleem, want je maakt met een Android-stick in een handomdraai iedere HDTV ‘smart’. Dit kleine apparaatje sluit je aan op de HDMI-ingang, waarna je toegang hebt tot Android en internet. Je speelt hiermee moeiteloos mediabestanden af en je voegt allerlei leuke apps toe aan je tv, zoals Uitzending Gemist, YouTube, Angry Birds en XBMC. Wij testen negen Android-sticks en vertellen je welke het beste bevalt.

Voor het afspelen van filmbestanden zijn mediaspelers ideale apparaten. Maar op app-gebied is er op de doorsnee mediaspeler dan weer weinig te beleven. Sommige mediaspelers bieden via een extra gebruikersinterface een verouderde Android-versie aan, zodat je meer apps kan installeren. Deze functie is meestal niets meer dan een leuk extraatje, want fabrikanten van mediaspelers richten zich liever op een goede bestandscompatibiliteit van audio- en videoformaten. Toch is een goede Android-omgeving wel degelijk een meerwaarde voor je televisie.

Vanuit China zijn er steeds meer fabrikanten die zogeheten Android-sticks uitbrengen. Deze compacte apparaatjes hebben een krachtige processor en zijn speciaal ontworpen om het mobiele besturingssysteem naar de woonkamer te brengen. Ze bieden onder meer internettoegang via wifi en mediaspelerfuncties. Via DLNA stream je zelfs mediabestanden via het netwerk. Eigenlijk is het dus een complete mini-pc, terwijl de behuizing niet veel groter is als die van een gemiddelde usb-stick.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
60,462
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
45,262
Actions
Shares
0
Downloads
14
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Getest: 9 Android-sticks

 1. 1. Getest: 9 Android-sticks Maak van je domme tv een smart-tv
 2. 2. De afgelopen jaren zijn smart-tv’s erg in trek. Niet zo gek, want met zo’n moderne beeldbuis surf je gemakkelijk op het web en bovendien staan er allerlei handige apps voor je klaar. Heb je nog een ouder exemplaar in de woonkamer staan? Geen probleem, want je maakt met een Android-stick in een handomdraai iedere HDTV ‘smart’. Dit kleine apparaatje sluit je aan op de HDMI-ingang, waarna je toegang hebt tot Android en internet. Je speelt hiermee moeiteloos mediabestanden af en je voegt allerlei leuke apps toe aan je tv, zoals Uitzending Gemist, YouTube, Angry Birds en XBMC. Wij testen negen Android-sticks en vertellen je welke het beste bevalt. Inleiding
 3. 3. Android-sticks Voorhet afspelenvan filmbestandenzijn mediaspelers ideale apparaten. Maar op app- gebied is er op de doorsnee mediaspelerdan weer weinig te beleven. Sommige mediaspelers biedenvia een extra gebruikersinterface eenverouderde Android-versie aan, zodat je meer apps kan installeren. Deze functie is meestal niets meer dan een leuk extraatje, want fabrikanten van mediaspelersrichten zich liever op een goede bestandscompatibiliteitvan audio- en videoformaten.Tochis een goede Android- omgeving wel degelijkeen meerwaarde voor je televisie. Vanuit China zijn er steeds meerfabrikanten die zogehetenAndroid-sticks uitbrengen. Deze compacteapparaatjes hebbeneen krachtige processoren zijn speciaalontworpen om het mobiele besturingssysteem naar de woonkamer te brengen.Ze biedenonder meerinternettoegang via wifi en mediaspelerfuncties.Via DLNA stream je zelfs mediabestandenvia het netwerk. Eigenlijk is het dus een completemini-pc, terwijl de behuizing niet veel groter is als die van een gemiddelde usb-stick.
 4. 4. 01 Rikomagic MK802 IIIS De specificaties van de Rikomagic MK802 IIIS zijn niet verkeerd. Deze Android-stick bevat namelijk een vlotte dualcore-processoren quadcore-videochip.Bovendienis er 8 GB opslagruimte aanwezig, zodat er genoeg ruimte is om apps op te slaan. Optioneelis de opslagcapaciteituit te breidenmet een microSD-kaart van maximaal 32 GB. Via twee usb-host-poortenen bluetooth koppelje randapparatuur. De MK802 IIIS krijgt zijn voeding door een usb-kabel op je tv aan te sluiten. Heeft je tv geenusb-poort,dan moet je zelf voor een geschikte stroomadapterte zorgen, zoals de oplader van een moderne smartphone met micro-usb-plug. De behuizing van deze mini-pc is vrij fors. Wanneer het apparaatje te breed is voor de HDMI-ingang van je HDTV, heb je de bijgevoegdeverlengkabelnodig. Dat is overigens niet zo’n fraaie oplossing aangezien de stick dan ergens achter je televisie of AV-receiver bungelt. Zodra je de Android-stickopstart, kom je terecht in de interface van Android 4.1.1. De mini-pc laat zich erg soepelbedienen,want er zijn nergens wachttijden. Even snel een website raadplegenof een app installeren via de Play Store is binnen mum van tijd geregeld.Voorhet terugkijken van tv-programma’s via Uitzending Gemistheb je een sterk wifi-signaal nodig. Fijn is dat de processorsnelgenoeg is om de mediacentersoftware XBMC te draaien. Je richt op die manier een complete mediacenter in op je tv. De fabrikant levert geen afstandsbediening mee.In plaats daarvan sluit je een eigen draadloze set van toetsenborden muis aan. Een mooi alternatief is een zogeheten‘fly mouse’.Dit is een afstandsbediening waarop een muis en toetsenbordzijn geïntegreerd. Rikomagic heeft ook een app (MK802IIIRemoteClient) waarmee eenAndroid-tabletof Android-smartphone als afstandsbediening te gebruiken is.
 5. 5. Rikomagic MK802IIIS Prijs € 72,- Pluspunten Soepele bediening Bluetooth Minpunten Geenstroomadapter Website www.android-warehouse.com www.rikomagic.com SCORE 8/10
 6. 6. 02 TizzBird Stick N1 De N1 van de Koreaanse ontwikkelaar TizzBird heeft een zwartgelakte behuizing en is een stuk kleiner vergeleken met alle andere sticks uit deze test. Bovenop bevindt zich een bolletje van chroom waarin kleine koelgaatjes zijn genesteld.Opvallend is dat de meegeleverde microSD-kaart van 4 GB is vergrendeld.Wanneer je meeropslagruimte wenst, peuter je de microSD-kaart met een stanleymesje er op eigen risico voorzichtig uit. Houd er wel rekening mee dat je in dat geval alle data overzet naar de nieuwe opslagdrager. Je voorziet de stick van voeding via usb of netstroom.Hiervoor levert TizzBird een speciale kabel mee waarin ook een extra usb-poorten infrarood-oogje zitten verwerkt. In totaal zijn er twee usb-poortenbeschikbaar om randapparatuur aan te sluiten. Netjes is dat de fabrikant een eigen afstandsbediening meelevert. Je zet hiermee eenvoudig het apparaat aan en uit. Dat klinkt vanzelfsprekenderdan het in werkelijkheid is; de meeste Android-sticks kan je namelijk alleen aanzetten via de voeding. De N1 opent de eerste keer met een gebruiksvriendelijke wizard waarin je onder meer de taal, de resolutie en het netwerk instelt. Leuk is dat je keuze hebt om eenAndroid-of TizzBird-omgeving te laden. Laatstgenoemde is vooral handig wanneer je de mini-pc als mediaspelerinzet. Je hebt dan namelijk geenapp als MX Player nodig om muziek en films af te spelen.Dat werkt overigens prima, want de mini-pc accepteertalle bekende mediaformaten,zoals iso, m2ts, vob en mkv. Zelfs volledige blu-ray-rips vormen geen enkel probleem.De processoris met een kloksnelheid van 800 MHz wat aan de trage kant. In de gebruikersomgeving heb je om die reden regelmatig te maken met wachttijden. Vooral aan zware apps als XBMC is dat duidelijk merkbaar. Je gebruikt optioneelde app TizzRemote op je iOS- of Android-toestelom de mini-pc te bedienen met je smartphone.
 7. 7. TizzBird Stick N1 Prijs € 100,- Pluspunten Twee interfaces Afstandsbediening Goede mediaspeler Simpel aan- enuitzetten Minpunten MicroSD-kaartlastigvervangbaar Trage processor Website www.tizzbird.nl SCORE 7/10
 8. 8. 03 CX803 De CX803 is een merkloze Android-stickuit China. De stick heeftdezelfde processoren videochip als de eerderbesproken Rikomagic MK802 IIIS en de meeste andere mini- pc’s uit deze test. Dankzij een kloksnelheid van 1,6 GHz en 1 GB RAM is het apparaatje vrij rap. Als je bijvoorbeeldiets opzoektin de Play Store of een spelletje speelt,heb je geenlast van wachttijden. De CX803 is uitgerust met een externe wifi-antenne van zo’n zes centimeterlang, waardoor deze stick gemakkelijker een signaal van een draadloos netwerk oppikt. Vergelekenmet andere mini-pc’s uit deze test gaat het streamen van online video’s via YouTube en Uitzending Gemistdan ook een stuk soepeler. Handig is dat de CX803 mediabestandenvan externe opslagdragers indexeert,zodat je video’s en muziek meteenafspeelt.Mocht deze interface je niet bevallen, dan voeg je optioneeleen app van de mediacentersoftware XBMC toe. Verdergeef je de gebruikersomgeving simpeleen ander tintje doorhet thema te wijzigen. De behuizing bestaat uit wit kunststof waar het groene logo van Android in is verwerkt. Het apparaatje heeftbehoorlijke afmetingen,dus wellicht heb je de meegeleverdeverlengkabelnodig om hem aan je tv te koppelen. Onhandig is dat de fabrikant geen usb-adapter meelevertvoor de mini-usb-poort(OTG). Wanneer je die niet toevallig in huis hebt liggen, kan je dus slechts één usb2.0-host- poortgebruiken. Daarnaast voeg je eventueelfilms en muziek toe via een microSD- kaart. De Android-sticklaat zich voedenvia een usb-poortvan je tv of een geschikte stroomadapter(niet meegeleverd).
 9. 9. CX803 Prijs € 67,50 Pluspunten Primawifi-ontvangst Goedkoop Minpunten Geenusb-adapter Geenstroomadapter Website www.android-warehouse.com SCORE 9/10
 10. 10. 04 IMito MX1 In tegenstelling tot veel andere fabrikanten, levert iMito de MX1 helemaal compleetaf. Een stroomadapter, usb-kabel,usb-adapter en HDMI-verlengkabelzorgen ervoor dat je meteenaan de slag kan. De omvangrijke behuizing is gemaakt van matzwart kunststof. Op het gebied van connectiviteit valt er weinig aan te merken. Twee usb-poortenen een interne bluetooth-adapterstaan voor je klaar om bijvoorbeeldeen toetsenbord,muis en smartphone te koppelen.Standaard is er 8 GB aanwezig, maar met een microSD-kaart is de opslagcapaciteitsimpeluit te breiden. De prestaties van de MX1 zijn prima. Apps als XBMC, Uitzending Gemist en Facebook openenvlot op je tv. Welis de wifi-ontvangst via de geïntegreerdeantenne matig, want deze Android-stickraakt wel erg snel het draadloze netwerk kwijt. De gebruikersomgeving ziet er gelikt uit, met duidelijke pictogrammen.Van de oorspronkelijke Android-omgeving is weinig meer over. De interface is overzichtelijk genoeg om op afstand vanaf de bank te bedienen. Er is jammer genoeg nergens een optie om zelf apps aan de startpagina vast te maken. Prettig is dat de MX1 automatisch muziek, films en afbeeldingenscheidt,zodat je de gewenste mediabestandensnel terugvindt. Mocht de eigengebruikersomgeving van iMito je niet bevallen, dan heb je de keuze om over te schakelen naar de normale interface van Android.
 11. 11. IMito MX1 Prijs € 72,- Pluspunten Twee interfaces Bluetooth Minpunten Matige wifi-ontvangst Website www.android-warehouse.com SCORE 7/10
 12. 12. 05 IMito MX2 Hoewel iMito met de MX2 een opvolgervoor de eerderbesprokenMX1 heeft uitgebracht, verschillen beide Android-sticks nauwelijks van elkaar. De specificaties, aansluitingen en meegeleverde kabels zijn precies hetzelfde.Welis de behuizing iets anders. Zo heeftde MX2 meerkoelgaten om de hitte af te voeren. Dat helpt goed,want deze mini-pc wordt minder warm dan de overige Android-sticks uit deze test. Daarnaast is de achterkant van de stick iets brederen bevat de HDMI-stekker een beschermkapje. In de behuizing is verder een blauw led-lampje verwerkt. Net zoals bij de MX1 het geval is, start je het apparaatje op met de standaard Android-interface of een gebruikersomgeving die door iMito is ontwikkeld.
 13. 13. IMito MX2 Prijs € 75,- Pluspunten Twee interfaces Bluetooth Beschermkapje Veel koelgaten Minpunten Matige wifi-ontvangst Website www.android-warehouse.com SCORE 7/10
 14. 14. 06 MK808IIB De MK808IIB heefteen ruwe buitenkant, gemaakt van kunststof. De boven- en onderkant zijn voorzien van de nodige koelgaten om te voorkomendat de stick te heet wordt. Via twee usb-poortenen bluetooth sluit je bijvoorbeeldeen muis, toetsenbord, webcam, harde schijf, usb-hub of smartphone aan. Fijn is dat de fabrikant van deze merkloze mini-pc een usb- en stroomadaptermeelevert.Als je tv geenusb-poortheeft, voed je de Android-stickvia het lichtnet. Je koppelt de MK808IIB metde mini-HDMI- poortaan je tv. Hiervoor gebruik je een speciale HDMI-verloopkabel. Zodra je alles hebt aangesloten, kom je in de standaard Android-omgeving terecht.De interface oogt wel een beetje rommelig,want verschillende onderdelenstaan verspreid over meerdere pagina’s.Op zich is dat niet erg, want je kan onderdelenzelf naar de gewenste schermenslepen.Ondanks dat de MK808IIBalleen een interne antenne heeft, is de wifi-ontvangst een stuk stabielervergeleken met de meeste andere Android-sticks. Wanneer je graag online filmpjes kijkt, zal deze mini-pc je niet teleurstellen. Ook als mediacentervoldoethet apparaatje prima, aangezien de processor(RK3066 dualcore Cortex-A9)prima XBMC aankan. De gebruikersomgeving bevat voorgeïnstalleerde apps van Facebook, Chrome,Twitter en YouTube. Voor veel taken kan je dus meteenuit de voeten. Verder voeg je naar eigeninzicht apps toe via de Play Store. De MK808IIB is zeer gunstig geprijsd,zeker als je bedenkt dat alle benodigde adapters en kabels worden meegeleverd.
 15. 15. MK808IIB Prijs € 67,- Pluspunten Bluetooth Goede wifi-ontvangst Goedkoop Minpunten Rommeligeinterface Website www.android-warehouse.com SCORE 9/10
 16. 16. 07 MINIX GEO G4 Als je een mooiafgewerkte mini-pc wenst, dan ben je bij de MINIX GEO G4 aan het juiste adres.De zwartgelakte behuizing met het groene Android-logo vormeneen fraai geheel.Merkwaardig is dat er maar één usb-poortvrij is waarop je een usb-apparaat kan aansluiten. Je hebt dus een usb-hub nodig wanneer je van plan bent om meerdere apparaten te koppelen.De mini-usb-poortis namelijk bestemd om de mini-pc van voeding te voorzien via usb of netstroom.Aan de zijkant is er een klein reset-knopje aanwezig dat je met een omgebogenpaperclip kan indrukken. MINIX levert de GEO 4 met een afstandsbediening.Vergelekenmet veel andere Android-sticks is dat een luxe. Je zet het apparaatje simpelaan en uit zonder dat je met de voeding moet rommelen.Heb verder geenhoge verwachtingen van de afstandsbediening,want het is een vrij treurig exemplaar met oncomfortabele toetsen. Je gebruikt om die reden het beste een toetsenbord en muis voor de navigatie. In de GEO G4 zit een IR-ontvanger verwerkt, waarmee de afstandsbediening contactmaakt. Je koppeltde mini-pc via een HDMI-kabel aan de tv, zodat de televisie het infraroodsignaal niet blokkeert. Het kastje dient dus altijd een zichtbare plek te hebben. Na het opstarten heb je keuze uit de Android-interface en de zogeheten GridShow launcher van MINIX. Laatstgenoemdeis geoptimaliseerd om metde meegeleverde afstandsbediening te navigeren. Via grote pictogrammen maak je een keuze in het menu. Net als zo’n beetje alle Android-sticks die momenteelverkrijgbaar zijn, is ook dit exemplaar uitgerust met een RK3066 dualcore Cortex-A9-processor.De mini-pc is hierdoorsnel genoeg om zware apps te draaien.
 17. 17. MINIXGEO G4 Prijs € 70,- Pluspunten Fraaie uitstraling Simpel aan- enuitzetten Minpunten Slechtséén usb-poort Website www.android-warehouse.com SCORE 8/10
 18. 18. 08 Pluggy Wat betreftde specificaties is de Pluggy van fabrikant CYMTV geenhoogvlieger.Het apparaatje is voorzien van een 1GHz-processor,512 MB RAM en 4 GB flashgeheugen. Verderis het jammer dat er een usb-poortis opgeofferd voorde voeding,waardoor er nog maar één usb-aansluiting beschikbaar is voor randapparatuur. Tochis de Pluggy vanwege de fraaie afwerking wel degelijkeen interessante Android-stick.De behuizing is compact,waardoor je de stick probleemloosin de meeste televisies prikt.Mocht er evengoed te weinig ruimte zijn, dan gebruik je de HDMI-verlengkabel. Opvallend is dat de wifi-antenne zich eenvoudig laat uitklappen. De wifi-ontvangst is dan ook iets krachtiger vergelekenmet de meeste overige Android-sticks in deze test. De Pluggy maakt gebruik van usb-voeding.Heeft je tv geenusb-poort,dan is het noodzakelijk dat je zelf een stroomadapteraanschaft. Wellicht heb je in dat geval een langere usb-kabel nodig, want het meegeleverdeexemplaaris wat aan de korte kant. De fabrikant heeft zelf een interface ontwikkeld en die ziet er prima uit. Welis het merkwaardig dat er in het hoofdscherm advertentieszichtbaar zijn. De interface bedien je eventueel met een smartphone middels de app Google TV Remote.De Pluggy is afkomstig van een Nederlandse uitgever, zodat je bij problemengemakkelijk hulp inschakelt. Overigens heeft fabrikant CYMTV op het moment van testen ook een Android-stickmet een dualcore-processoraangekondigd,die waarschijnlijk al te koop is als je dit leest.
 19. 19. Pluggy Prijs € 100,- Pluspunten Nederlandse handleiding Goede wifi-ontvangst Mooie interface Minpunten Geenstroomadapter Trage processor Advertenties Duur Website www.pluggy.tv SCORE 6/10
 20. 20. 09 Point of View HDMI Smart TV 200BT De HDMI Smart TV 200BT van het Nederlandse bedrijf Point of View heeft exact dezelfdeafmetingenals de eveneens geteste Rikomagic MK802IIIS.Wegens de breedte van de stick heb je voor veel televisies de meegeleverde HDMI-verlengkabelnodig.Ook aan de binnenkant zijn de gelijkenissengroot, want de HDMI Smart TV beschikt over dezelfdeprocessoren bluetooth. Welheeftdit exemplaar minder interne opslagruimte aan boord,namelijk 4 GB. Met behulp van twee usb-host-poortenbreid je de opslagcapaciteitoptioneeluit met een externe harde schijf of usb-stick.Helaas heeftde fabrikant geen usb-adapterbijgevoegdvoor de mini-usb-poort(OTG). Net zoals bij de meeste Android-sticks,heeftook dit type ruimte voor een microSD-kaart. Via een usb- poortvan je televisie of de meegeleverdestroomadapter voorzie je deze Point of View- stick van voeding. Prettig is dat Point of View de stick in een pakketje inclusief een bluetooth-toetsenbordje verkoopt. Dit mini-toetsenbordis erg fijn en via het geïntegreerde trackpad is het vrij eenvoudig om een cursor te besturen.Zonderomweg kies je op die manier alle pictogrammenin het menu. Zodra je de stick koppeltaan je televisie,opent er eersteen wizard. Je configureert hiermee de taal, een Google-accounten de wifi-instellingen. Jammer genoeg is de wifi- ontvangst vrij matig. Zelfs wanneer de stick zich één meter vanaf het draadloze toegangspuntbevindt, zijn niet alle streepjesvol. Overigens hebben alle sticks met een geïntegreerde wifi-antenne last van dit euvel.
 21. 21. Point ofViewHDMIsmartTV 200BT Prijs € 109,- Pluspunten Bluetoothmini-toetsenbord Overzichtelijkmenu Configuratiewizard Minpunten Geenusb-adapter Website www.pointofview-online.com SCORE 8/10
 22. 22. Conclusie Op het gebied van hardware zijn er nauwelijks verschillen tussen de geteste Android- sticks, aangezien ze allemaal dezelfde processoren videochip gebruiken.Alleen de TizzBird Stick N1 en de Pluggy lopen op dit gebied achterde feiten aan. De gebruikte TCC8925 Cortex-A5-processoris te traag om een zware app als XBMC te draaien. De meeste Android-sticks hebbeneen compactewifi-antenne, waardoor het niet altijd meevalt om een draadloos netwerk op te pikken. Bovendienis de verbinding vaak matig. Als je online filmpjes afspeelt,bestaat er dan ook een reële kans dat het beeld hapert. De CX803 heeftdaar in onze test het minst last van. Dankzij de externe wifi-antenne maakt deze mini-pc eenvoudig een stabiele verbinding met een draadloos netwerk. Je kijkt hierdoor probleemloosnaar streaming video via apps als YouTube en Uitzending Gemist.Naast de prima wifi-ontvangst hangt er aan de CX803 ooknog eens een aantrekkelijk prijskaartje. Deze mini-pc verdient met een ruime voorsprong het Best Getest-keurmerk. Wil je eenAndroid-stickmet bluetooth waarbij alle kabels en adapters zijn meegeleverd, dan kan je de even dure MK808IIB overwegen,die onze Redactie TIP verdient.
 23. 23. www.computertotaal.nl/abonneren www.facebook.com/computertotaal www.twitter.com/computertotaal Deze presentatie wordtje aangeboden in samenwerkingmetde redactie van Computer!Totaal,het grootstecomputermagazinevan de Benelux.Kijk voor meer informatie over abonnementen op onderstaande url.

×