El tetrabrik, treball per projectes

1,169 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,169
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
181
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

El tetrabrik, treball per projectes

 1. 1. El nostre centreSom un centre de caire rural amb quasi 300alumnes i uns 30 professors.Situat a la comarca de l’Alt Camp, concretament aAlcover, un municipi de 5000 habitants.Recull alumnes de diversos pobles: Montral, LaRiba, El Milà i la Masó.
 2. 2. Tot va començar……quan des de la direcció del centre s’aposta perrealitzar un projecte interdisciplinari quecomprengui diverses matèries per tal de treballarde forma transversal un tema que porti alsalumnes a fer un aprenentatge deductiu icol·laboratiu.
 3. 3. La funció dels treballs per projectes és afavorir la creació d’estratègiesd’organització dels coneixements educatius en relació amb: Aprendre a prendre decisions: proposar, argumentar, triar... Tractar la informació: cercar-la, organitzar-la, interpretar-la, assimilar-la, judicar-la... Transmetre la informació: comunicar-la, fer-la comprensible, compartir-la, elaborar-la... Avaluar els aprentatges: ser conscients del que sabem, del que ignorem, com ho hem abordat...
 4. 4. JUSTIFICACIÓHem optat per fer aquest tipus de projecte per les següents raons:Perquè l’aprenentatge deductiu és més significatiu que l’inductiuPel fet de que crear un dubte en un alumne i donar-li la possibilitat de sol ventar-losols guiant-lo, és un aprenentatge autèntic.El treball cooperatiu millora la relacions interpersonals així com la implicació decada membre del grup per tal d’obtenir un producte comú ven fet.Per motivar als alumnes a la recerca a través de diferents einesValorar la seva capacitat de superació personal integrada dins d’un grup
 5. 5. PARTS DEL PROJECTEPRIMER PROJECTE: guiatSEGON PROJECTE: lliure
 6. 6. I ens vam tirar a la piscina…Així doncs, amb els alumnes de tot primer, és vanfer grups heterogenis i competencialmentcomplementaris amb ajuda dels tutors de grup.
 7. 7. Així doncs, teniem…
 8. 8. Què i com ho vam fer…1. Vam fer teatre (exemplificar el mètode)2. Els vam posar un tetrabric davant i van començar a ploure dubtes, idees..3. Pautes d’expresió oral i de presentacions multimèdia (Rúbrica) + els professors-guies4. RESULTAT: la presentació.
 9. 9. ÍNDEX Historia del tetrabric. De que està format un tetrabric. Fabricació de la llet. Procés de pasteurització. Procés de la llet. Les mides del tetrabric. Els models de tetrabric. El seu reciclatje. Per cada tonelada de tetrabric reciclat estalviem... Com podem reciclar-lo a casa nostra?
 10. 10. ELEMENTS IMPORTANTSDEL PROCÉS
 11. 11. EL PROFESSOR-GUIA
 12. 12. RESULTATS COMENTATS
 13. 13. 1. INDUVIDUALVALORACIÓ 2. GRUP 3. PROFESSORS
 14. 14. INDIVIDUAL
 15. 15. GRUPS I PROFESSORS
 16. 16. RÚBRICA PRESENTACIÓ ORAL
 17. 17. SEGUIMENT I 10% NOTA
 18. 18. RESULTATS: sorprenents- Anàlisis del envasos- Propietats de la llet- Màrqueting- Procés d’elaboració INTERDIS CIPLINAR- Tipus de llets- Principals zones productores- Anàlisis de tots els números de l’envàs ....
 19. 19. GRÀCIES PER LAVOSTRA ASSISTÈNCIA

×