Successfully reported this slideshow.

Keresőoptimalizálás Étvágygerjesztő Webre

711 views

Published on

"Csináld Magad" Keresőoptimalizálás ízelítő prezentáció

Published in: Self Improvement
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Keresőoptimalizálás Étvágygerjesztő Webre

 1. 1. Hungarian SEO – „Csináld Magad” Keresőoptimalizálás Néhány évvel ezelőtt, egy szép nyári napon egy vállalkozó barátommal üldögéltünk a kedvenc szentendrei kávézónkban. A melegre való tekintettel a kávét hideg sörre cseréltük, ami a kreativitásunkra is serkentőleg hatott :) Ez a barátom akkoriban pénzügyi tanácsadással foglalkozott. Jól ment neki a biznisz, de egy-két gondja azért akadt: Rettenetesen sokat kellett telefonálnia és olyan találkozókra járni amiből aztán Zéró üzlet született. Tudjátok, hogy megy ez: - felhív valaki és azt mondja: Van egy állat jó ajánlatom Neked, amivel még több pénzt tudsz csinálni. Érdekel? 1-es válasz: Bocsi, de ez engem hidegen hagy –tütütü –rárakod a tel-t Neki ez volt a legolcsóbb Zéró üzlet. 2-es válasz: (visszakérdez) Miről is van szó pontosan? Ő elmondja röviden: Blablabla, majd: Bocsi, de nem mozgat a téma – tütütü – rárakod a tel-t Ez már egy kicsit drágább Zéró bolt volt, de talán még belefér. 3-as válasz: Érdekli, megvan a találkozó időpontja, elmegy, rászán kb. 1 órát, majd a végén jön a tipikus elköszönés: Oké, köszi az infókat, átgondolom és jelentkezek. Na ezt az embert nem fogod látni soha a büdös életben. És a hőn áhított 4-es válasz: Nagyon tetszik az ajánlatod, hol kell aláírni? Most őszintén, van szükséged az első 3 embertípusra?! Nincs! Neked csak az kell aki vásárol is! Nem tudom, hogy nektek volt-e már ilyen tapasztalatotok a saját üzletetekben: tehát sok előzetes munka, semmiért?! Erre, egy tökéletes megoldás tud lenni, egy jól megkomponált weboldal, ami kiszűri azokat, akik csak az idődet húzzák és átengedi akik végül vásárolni fognak tőled. 1
 2. 2. • Honlap • Web tárhely • Domain név Hungarian SEO – „Csináld Magad” Keresőoptimalizálás Tehát alapvetően szükséged van egy honlapra. Rendben, szerintem ezzel talán már mindenki megvan aki itt ül, ugye? Kinek van már honlapja? Kezeket fel! Oké, csak halkan jegyzem meg, hogy akinek még nincs, annak is bármikor lehet, hiszen rengeteg ingyenes, saját szerkesztő felülettel ellátott honlap vagy blog létezik, amihez csupán tárhely és egy szép egyedi design kell. Szóval szinte 0 a befektetendő összeg. Arról nem is beszélve, hogy kb. a köv. hónapban visszajön a befektetett összeg. Na lépjünk tovább: van honlapod, talán még a kinézete is egyedi. Kéz leporol, hátradől és vár…vár…vár, de csak nem jönnek a blotok. „Na várjunk, elrontottam valamit? Van egy tuti honlapom, fent van a neten, de mégsem jönnek a megrendelések.” Felhívod egy barátodat és megkérdezed: „Te látod a honlapomat? Fent van tényleg a neten?” „Hát, még nem láttam, de mi a címe, megnézem!” Mondod a címet és közben leesik a tantusz: Hát, hogy a fenébe találná meg egy idegen a honlapom, ha még a barátom sem tudott róla?!
 3. 3. • Megbízhatóságot sugall • Új érdeklődőket szerez • Vevőket generál • Költséget csökkent • Hatékonyságot és bevételt növel Hungarian SEO – „Csináld Magad” Keresőoptimalizálás Emlékszel a pénzügyi tanácsadó barátomra? Na ő pont ezen ment végig, amikor találkoztunk. És tudod mi volt még a fura? Hogy azt a problémát észre sem vette, hogy mennyi pénze megy el a Zéró üzletekre. És mikor rávilágítottam, azt mondta: Az se gond ha többet kell költenie, csak jöjjenek még többen az érdeklődők. És az se baj ha nem neki kell keresgélnie. Egy jó honlap pontosan ezeket a problémákat oldja meg, ezáltal nemcsak jobb potenciálisabb érdeklődőkre fogsz szert tenni, de így az új ügyfelek megszerzésének költsége is a töredékére fog visszaesni.
 4. 4. A keresőoptimalizálás célja: Az internetes keresők (pl.: Google, Yahoo!, MSN) találati listáiban, az egyes kulcsszavakra, vagy kifejezésekre a lehető legelőkelőbb helyezés elérése a honlapunkkal. Hungarian SEO – „Csináld Magad” Keresőoptimalizálás Amikor megkérdeztem tőle tudja-e mi az a keresőoptimalizálás, azt válaszolta, hogy hallott már róla, de úgy tudja, hogy az csak valami humbug, valami hókuszpókusz, ami baromi drága, de eredménye az Zéró. Megkérdeztem, hogy kitől hallotta ezt? Azt mondta, hogy egy ismerős vállalkozó mesélte. Tényleg, most így az előadásom közepén, azért titeket is megkérdezlek: Tudjátok, hogy mi az a keresőoptimalizálás? Valaki? Sajnos minden szakmában vannak olyanok akik, még mielőtt tényleg értenének a témához, áruba bocsájtják a szolgáltatásukat. Szerintem ti is ismeritek ennek az eredményét…. de ebben az iparágban ez különösen veszélyes, mert a vevő bizalma nemcsak az adott cég irányában reng meg, aki olyanért szedett be tőle pénzt ami Zéró profitot hozott neki, hanem a egész téma iránt elkezd szkeptikus lenni. Nem kell messze mennünk a következő példáért, hiszen a marketing megint csak egy ilyen terület: ha valaki egyszer megbízott egy külsős marketing tanácsadót, és az netán olyan kampányt talált ki neki, ami jóformán semmit nem hozott neki a konyhára, hajlamos kialakítani egy olyan álláspontot, miszerint a marketing teljes egészében haszontalan a cégének. Az talán eszébe sem jut, hogy lehet, hogy nem szórólapozni kellett volna mondjuk, hanem egy e-mail, vagy Google kampányt kellett volna futtatni, vagy esetleg legközelebb azt kipróbálni.
 5. 5. • Több érdeklődő • Több megrendelő • Mérhető forgalom növekedés • Alacsony beruházási költség • Rövid megtérülési idő Hungarian SEO – „Csináld Magad” Keresőoptimalizálás Na tehát a keresőoptimalizálás lényege, hogy ha van egy weblapod, és szeretnéd, hogy arra több látogató érkezzen be, ez által több vásárlást és nagyobb bevételt szeretnél a cégednek, akkor a honlapodat úgy kell ki vagy átalakítanod, hogy egy adott keresőszóra, amit az emberek begépelnek a Google-be, a honlapod a lehető legjobb pozíciót, helyezést érje el a találati listában. Miért jó ez neked? Jobb helyezés = több látogató = új vásárlók = nagyobb bevétel Ilyen egyszerű A keresőopt..-ban az a jó és a szép, hogy ha egyszer jól megcsinálod az alapokat – ami pofon egyszerű és tényleg bárki meg tudja oldani – utána már csak szinten kell tartanod az eredményeket, ami kb. heti 1 órádat veszi igénybe. Gondlom ennyit neked is megér, hogy folyamatosan jöjjenek az új vevők a cégedhez, én ne Neked kelljen keresgélned őket?!
 6. 6. A keresőoptimalizálás eszközei - Kulcsszó meghatározás – Mit keresnek akik Téged keresnek? - Honlap átalakítás - Honlap térkép készítés - Kereső regisztráció - Linkajánlás Hungarian SEO – „Csináld Magad” Keresőoptimalizálás Szerintem tudom, hogy mi jár most a fejedben: 1. Hogy neked ez kínai. Hogy képtelen vagy az ilyen technikai izéket felfogni. 2. Ha meg valakitől megrendeled a szolgáltatást, az meg egy kezdő, vagy kisebb vállalkozás számára drága. Hát igen, 200-300 eFt egy kisvállalkozásnak drága, de mennyibe kerül ha reklámokkal próbálod meg népszerűsíteni a honlapodat?!
 7. 7. Banner hirdetés index.hu – lenyíló superbanner (920x200pxl) – 7.000.000 Ft+áfa/nap Hungarian SEO – „Csináld Magad” Keresőoptimalizálás
 8. 8. Keresőmarketing Google és Yahoo! hirdetés Hungarian SEO – „Csináld Magad” Keresőoptimalizálás Yahoo! Magyarországon nem jelentős, Adwords-ről néhány szót mondani, havi 30 eFt már jó.
 9. 9. Hungarian SEO – „Csináld Magad” Keresőoptimalizálás Nos, a pénzügyi tanácsadó barátomnak bejött, méghozzá olyannyira, hogy a honlapjáról annyi érdeklődő érkezett, hogy további tanácsadó kollégáknak kellett delegálnia a munkák nagy részét. Ráadásul olyanok keresték meg, akikből sokkal nagyobb százalékban lett utána ügyfél. Most már ott tart, hogy ő csak szállítja a kontaktokat, a kollégáinak, ő pedig csak a számítógép előtt hátradőlve számolgatja az üzletkötésekből befolyó jutalékát. Nyílván egy ilyen mértékű siker, a szerencsés üzleti modellválasztásból adódó pozitívum, de ha Neked „csak” annyit segítene a keresőoptimalizálás, hogy több emberrel ismerteti meg a céget termékét vagy szolgáltatását, ez által több új vevőt hozna, nem érné meg?!
 10. 10. ? Mennyi időt vesz igénybe ? Mikortól érezhető a hatása ? Mennyi ideig tart Hungarian SEO – „Csináld Magad” Keresőoptimalizálás Kíváncsi vagy mennyi időt is kell rááldoznod az idődből, azért, hogy később már ne kelljen annyit küzdened a bevételeidért? A „Csináld Magad” Keresőoptimalizálás Könyvben leírt lépéseket egyszer kell végig csinálnod, ami cca. 9 és fél órát vesz igénybe: •a Könyv elolvasása és megemésztése: max. 1óra (27 oldal tömör, rizsától mentes, de könnyen megérthető anyag), •a hozzá tartozó “Hogyan Csináljam” oktató videók megtekintése 1 óra, •új kulcsszavaid kiválasztására fordított idő: 1 óra, •a honlapod tartalmának átírása új kulcsszavaiddal: 2 óra, •ha rendelkezel HTML ismeretekkel, akkor a forráskód módosítása: max. 30 perc, ha nincsenek ilyen ismereteid, akkor a programozód gyorsaságától függ ez a szám :) •a honlapodra mutató linkek megszerzése: 4 óra. Az optimalizálás hatását a linkajánlást követő napokban azonnal mérni tudod, de amire feljebb kúszik a honlapod a Google találati listájában, az kb. 1-2 hét. Hogy mennyi ideig tart a hatása, az igazából a konkurenciádtól függ. Ha ugyanazon kereső szavakra nem kezdenek el mozgolódni, akkor akár több hónapig is megőrizheted az elér helyezésedet. Mindenesetre ne kényelmesedj el, mert amit a Google a leginkább értékel az a friss tartalom. Ha havonta 1-2 újdonságot feltöltesz a honlapodra, szinte 100%, hogy azonnal lekőrözted minden konkurensedet.
 11. 11. Mindössze: 15 000 Ft+áfa Hungarian SEO – „Csináld Magad” Keresőoptimalizálás Ez a tanulmány mindössze 27 oldal. Nincs benne mese, nincs rizsa. Csak azok a lépések amiket végig kell csinálnod a siker érdekében. A könyv mellé ráadásul oktatóvideókat is mellékelek, hogy még jobban megkönnyítsem a munkádat. A „Csináld Magad” Keresőopt. Könyv ára digitális formátumban, azaz egy DVD- re telepítve 15.000 Ft+áfa, így a könyv mellé ajándékba adom a Google Változások 2009 e-book-ot is (4.900 Ft+áfa értékben), melyből az is megtudhatod, hogy a 2009 májusában lezajlott Google keresési algoritmus változásokat követően hogyan és mit kell tenned ahhoz, hogy a Google valóban szeresse és elismerje a honlapodat.
 12. 12. …és ne feledd… jobb pozíció a találati listában = több látogató = új vásárlók = nagyobb bevétel …ilyen egyszerű… Hungarian SEO – „Csináld Magad” Keresőoptimalizálás Nos, köszönöm szépen a figyelmeteket és remélem, hogy sikerült rávilágítanom, miért is fontos a keresőoptimalizálással foglalkozni. Köszönöm

×