Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Peterhof

880 views

Published on

Published in: Travel, Technology, Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Peterhof

  1. 1. Peterhof-(Petrodvorec), vagy másképpen a Nyári Palota a legrégibb és a leglenyűgözőbb valamennyi szentpétervári uralkodói rezidencia közül, 29 km-re fekszik a várostól, a Finn-öböl partján.
  2. 2. Az épület homlokzata a tenger felé néz, 270 méter hosszan fehér oszlopok, oszloptalpak és ablaknyílások tagolják. Peterhofban a tengeri szimbolika uralkodik, ez az épület hasonlóan elegáns másik oldalán érhető tetten, ahol a lovakkal, tengeri paripákkal és delfinekkel körülvett Neptun-kút áll. A svédek fölött 1709-ben Poltava mellett aratott győzelemre emlékeztet a legszebb vízlépcső, amely Peterhof szimbóluma. 64 szökőkút található egyébként a palota kertjében, közülük is kitűnik a Sámson-kút , ahol az oroszlánok torkából a víz 20 m magasra szökik. A palota legkülönösebb terme az Arcképek csarnoka, ahol 386 női alakot ábrázoló festmény borítja a falakat; akik az 50 orosz kormányzóság különböző viseleteit hordják. Az orosz „Versailles”
  3. 3. .
  4. 6. Amerre csak nézünk, mindenhol víz folyik, a palota alatt található például a Nagy Vízesés, melynek vize egy nagy márványmedencébe ömlik, mielőtt egy csatornán át a tengerbe folyna. A remekművet mintegy 64 szökőkút vize táplálja, és mintegy 200 darab aranyozott és egyéb szobor díszíti.
  5. 14. SÁMSON HERMES
  6. 16. APHRODITAE GALATEA
  7. 46. PARKRÉSZLET
  8. 47. VÉGE

×