Power point (1)

139 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
139
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Power point (1)

 1. 1. La RevolucióIndustrial & les seves ImplicacionsTecnològiquesJosepa Caparrós & Carolina González
 2. 2. Ìndex1. Definició2. El Procés d’industrialització britànic3. Efectes Socials4. Difusió de la Revolució Industrial5. La Nova Societat Industrial6. La Segona Revolució Industrial
 3. 3. 1. Definició• El concepte de Revolució Industrial defineix les grans transformacions econòmiques i socials que modificaren la societat europea entre finals del segle XVIII i mitjans del segle XIX, i també indica el gran desenvolupament industrial que comportà el triomf del capitalisme i de la societat burgesa.
 4. 4. 2. El Procés d’industrialització• La primera britànic Revolució Industrial fou un procés gradual que tingué com a primer escenari la Gran Bretanya de finals del segle XVII. Aquesta revolució representà el model clàssic de transformació duna societat agrària en una durbana i industrial.
 5. 5. 3. Efectes Socials• termes d’estructura social, la En Revolució Industrial representà el triomf dels insdustrials i dels homes negocis sobre la noblesa i l. El sistema fabril consolidà, doncs, un accelerat procés de mutacions en el sistema econòmic i en lestructura de la societat.
 6. 6. A. Concentració urbanagran• sistema de fabril fou, en El part, responsable de les modernes ciutats i de lemigració a aquestes de nombroses famílies a la recerca de feina industrial. Mentre les formes de vida artesanal desapareixien, milers de treballadors es concentraven a les ciutats industrials a causa del fort augment de la demanda de mà dobra [iŀlustra de forma indiscutiblement aquest fenomen. Barcelona una altra ciutat industrial, [passà dels 175.000 habitants, el 1850, als 535.000, el 1900].
 7. 7. B. Condicions de vida• La nova classe social obrera es veié sotmesa a unes condicions de treball que feien molt difícil la seva supervivència. A linici de la industrialització els obrers treballaven 12, 14 i 16 hores diàries a canvi dun sou que era fixat de manera unilateral i arbitrària pel patró. Molt sovint, la situació higiènica i lintens ritme de treball que existia a les empreses tèxtils i a les mines, provocaren malalties difícils de guarir.
 8. 8. C. Primeres respostes obreres• La industrialització ràpida eliminà molts treballadors dofici de les seves feines. A la industria tèxtil molts teixidors es trobaren de cop i volta desocupats perquè no poguen competir amb màquines que només exigien un treball relativament limitat i inexpert.
 9. 9. Revolució Industrial

×