Strategi for tilstedeværelse i
sosiale medier
Juni 2010 – Kort versjon

Utarbeidet i samarbeid med Bekk Management Consult...
Hva skal forbedres?
 1)  Tilstedeværelse i sosiale medier må funderes i overordnede mål rettet mot definerte målgrupp...
Eksisterende strategier gjelder også i sosiale medier
NSB Persontog skal være kundenes favoritt
• Det betyr at kundene...
Målgrupper for tilstedeværelse i sosiale medier
De avdelingsspesifikke målsetningene er primært rettet mot målgruppene...
Overordnet mål for tilstedeværelse i sosiale medier
Vi skal være aktivt tilstede og fremstå med troverdig kommunikasjo...
Markedsføring, kundeservice, erfaringsdeling og
  informasjon / PR er våre satsingsområder
             ...
Innføringen av profesjonell tilstedeværelse i sosiale
medier organiseres i fem strømmer
           Ansvarlig  ...
Satsingsområdene knyttes til kanaler
   – målet for alle kanaler er å drive trafikk til nsb.no
Satsings-
områder  ...
Takk for din interesse for NSB og vår satsing i sosiale medier!

Har du spørsmål eller ønsker å snakke med oss om sosiale ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

2010 06 14 Strategi For Tilstedev%C3%A6relse I Sosiale Medier Slideshare Versjon[1]

2,079 views

Published on

Strategi for tilstedeverelse i sosiale medier

0 Comments
5 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,079
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
11
Actions
Shares
0
Downloads
40
Comments
0
Likes
5
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2010 06 14 Strategi For Tilstedev%C3%A6relse I Sosiale Medier Slideshare Versjon[1]

 1. 1. Strategi for tilstedeværelse i sosiale medier Juni 2010 – Kort versjon Utarbeidet i samarbeid med Bekk Management Consulting våren 2010
 2. 2. Hva skal forbedres? 1) Tilstedeværelse i sosiale medier må funderes i overordnede mål rettet mot definerte målgrupper 2) Effekten av tilstedeværelse i sosiale medier må måles og ressursbruken må veies opp mot andre initiativer 3) Tilstedeværelse i sosiale medier må synkroniseres med andre kanaler for å sikre at NSB fremstår med helhetlig stemme og profil
 3. 3. Eksisterende strategier gjelder også i sosiale medier NSB Persontog skal være kundenes favoritt • Det betyr at kundenes behov og oppfatninger står sentralt i vår virksomhet • Kundene skal oppfatte toget som effektivt, miljøvennlig og behagelig • NSB skal oppleves som en erfaren, hyggelig og engasjert samfunnsaktør Tilstedeværelse i sosiale medier skal gi økt salg på nsb.no og kanalvridning mot selvbetjening
 4. 4. Målgrupper for tilstedeværelse i sosiale medier De avdelingsspesifikke målsetningene er primært rettet mot målgruppene kunder og presse. Kunder og presse er derfor primære målgrupper for vår tilstedeværelse i sosiale medier. Kunder Presse 1. Arbeidsreisende – Østlandet 1. Riksmedier 2. Ferie og fritidsreisende 2. Lokalmedier 3. Arbeidsreisende i resten av landet 3. Bloggere 4. Studenter 4. Debattanter 5. Forretningsreisende
 5. 5. Overordnet mål for tilstedeværelse i sosiale medier Vi skal være aktivt tilstede og fremstå med troverdig kommunikasjon i sosiale medier. Effektiv markedsføring og kundeservice i sosiale medier skal føre til økt salg, selvbetjening og produktutvikling.
 6. 6. Markedsføring, kundeservice, erfaringsdeling og informasjon / PR er våre satsingsområder Målgruppenes behov Satsingsområder Markedsføring Kundeservice Erfaringsdeling Informasjon / PR Avdelingsspesifikke mål
 7. 7. Innføringen av profesjonell tilstedeværelse i sosiale medier organiseres i fem strømmer Ansvarlig Beskrivelse Fremdrift Bannere, kampanjer og grafisk profil i Markedsføring Markedssjef Startet sosiale medier Planlagt Sjef, Svare ut kundehenvendelser i sosiale Kundeservice oppstart august Kundesenter medier 2010 Sjef, Overvåke, legge til rette for og lære av Erfaringsdeling Startet Servicesenter kundedialog i sosiale medier Kommunikasjons Publisere innhold som er relevant for saker Planlagt oppstart Informasjon / PR -sjef som angår NSB juni 2010 Interne Startet, endres i Koordinator, Intern informasjon og oppfølging av tverrgående samråd med sosiale medier satsingen i sosiale medier portalsjef høst 2010 aktiviteter
 8. 8. Satsingsområdene knyttes til kanaler – målet for alle kanaler er å drive trafikk til nsb.no Satsings- områder Markedsføring Kundeservice Erfaringsdeling Informasjon / PR Kanal nsb.no nsb.no Salg Informasjon Markedsføring
 9. 9. Takk for din interesse for NSB og vår satsing i sosiale medier! Har du spørsmål eller ønsker å snakke med oss om sosiale medier? Ta gjerne kontakt! • Hilde Marie Rustad, Markedssjef, NSB: hilde.rustad@nsb.no • Rune F. Åsprang, Senior Consultant, BEKK: rune.asprang@bekk.no

×