Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Vacature junior communicatiemedewerker

915 views

Published on

Vacature Junior Communicatiemedewerker op het kabinet Volksgezondheid, Welzijn en Gezin

Published in: Career
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Vacature junior communicatiemedewerker

  1. 1. Vacature junior communicatiemedewerker Werkgever: Kabinet Volksgezondheid, Welzijn en Gezin Functieomschrijving We zoeken een gedreven en leergierige communicatiemedewerker. Binnen de communicatiecel ben je verantwoordelijk voor wat betreft de sociale media en inkomende vragen van parlementair vertegenwoordigers. Je kan daarbij de juiste prioriteiten stellen. Je zorgt ervoor dat de vragen tijdig beantwoord worden en dat er voldoende wordt gecommuniceerd op de sociale mediasites vanuit het kabinet over de bevoegde beleidsdomeinen. Werken onder een zekere tijdsdruk geeft je energie. Je houdt van een hands on aanpak. Je werkt graag in teamverband en springt graag je collega’s bij waar nodig. Doel van de functie Ondersteuning geven in de externe communicatie van het kabinet, meer bepaald voor wat betreft sociale media en parlementaire vragen. Plaats binnen de organisatie De communicatiemedewerker werkt onder de rechtstreekse leiding van verantwoordelijke van de communicatiecel. Je werkt samen met 2-3 andere medewerkers van de communicatiecel en met de raadgevers. Opdrachten  opvolgen van berichtgeving m.b.t. de bevoegdheidsdomeinen van de Minister op de diverse sociale media sites  opvolgen van de parlementaire vragen: deze vragen moeten tijdig beantwoord worden. Hiervoor doe je beroep op de raadgevers.  bijhouden van beheersgegevens: berichtgeving rond beleidsthema’s, over de Minister en voorstellen formuleren om bij te sturen  behandelen van de vragen die gesteld zijn op sociale media sites m.b.t. het beleid van de Minister. Dit doe je in nauwe samenwerking met de raadgevers. Het is hierbij van belang dat je de timing van publicatie goed opvolgt.  Opstellen van een contentkalender voor de sociale media: suggesties formuleren.  signaalfunctie opnemen: detecteren welke mogelijke items aan belang winnen  onderhoud van de website via een content managementsysteem (CMS). Profiel Diploma: minimum: bachelordiploma (communicatiewetenschappen,…) Competenties:  uitstekende redactionele vaardigheden (grote taalgevoeligheid; foutloos, vlot en creatief schrijven);  kennis van het politieke landschap en het medialandschap of bereidheid je dit vlot eigen te maken;  je bent klantgericht  je kan snel reageren op veranderende situaties  kennis van het beheer van een website via een CMS;  belangstelling voor sociale media;  efficiënt omgaan met strakke deadlines en stress;
  2. 2.  talenkennis: o Nederlands: perfecte beheersing; o Frans: goede actieve kennis; o Kennis van Engels is een pluspunt. Aanbod  Contract: onbepaalde duur (38 uur per week).  Indiensttreding: zo snel mogelijk.  Groepsverzekering  Maaltijdcheques  Volledige terugbetaling van de kosten voor het woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.

×