Videobaren 2008-06-10

656 views

Published on

Bilder från eventet Videobaren, se http://www.ivag.se/videobaren/2008-06-10/

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
656
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
25
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Videobaren 2008-06-10

 1. 1. Videobaren ivag.se
 2. 2. Oberoende inspiration & strategi inom video på internet för Marknadsföring Kommunikation Utbildning
 3. 3. Tar webben över TV-nyheterna? Mattias Fyrenius, TV4
 4. 4. Tar webben över TV-nyheterna? Lena Glaser, SVT
 5. 5. Tar webben över TV-nyheterna? Pontus Bergdahl, MMS
 6. 6. Guldsponsor
 7. 7. Silversponsorer
 8. 8. När använder mer än hälften av medelstora och stora företag i Sverige internetvideo? 2008 2009 2012 17% 39% 45%
 9. 9. Vilket tror du är det viktigaste användningsområdet för internetvideo? Marknadsföring Kommunikation Utbildning 10% 22% 67%
 10. 10. Vad ser du som största möjligheten med video på internet under 2008? “Att på ett kostnadseffektivt sätt kommunicera till alla sinnen.” “Med reklam i webb-tv får man både tv-mediets fördelar och internets styrka. “ “Eftersom tittaren är aktiv når man fram på ett helt annat sätt än t ex med TV.” “Att rörlig bild och ljud blir ett naturligt sätt att kunna kommunicera både internt och externt.” “Att kunna kommunicera sitt budskap på ett tydligt, personligt och träffsäkert sätt till rätt målgrupp.”
 11. 11. Vad ser du som största möjligheten med video på internet under 2008? “Mottagaranpassad kommunikation!” “Att sänka tekniktrösklarna för videokommunikation.” “Större format och bättre kvalitet.” “Kommunikation är både marknadsföring och utbildning.” “Att kunna ha en förbättrad kommunikation med konsument och kunna förmedla våra budskap på ett mer tilltalade sätt. Kan rätt använt bidra till mer quot;trognaquot; konsumenter.” “Rörlig produktreklam med interaktiva möjligheter.”
 12. 12. Vilka är här? Marknadskommunikation Teknikleverantörer Mediabolag Övrigt Produktionsbolag Beställare 13% 22% 13% 13% 14% 26%
 13. 13. Vad ser du som största möjligheten med video på internet under 2008? “Relationsbyggande.” “Företag och organisationer kan enkelt och billigt komma ut med intressant och underhållande information om sin verksamhet. De kan ta kommando i mediebruset och berätta sin version av verkligheten.” “Kund- & logikstyrt innehåll (content-flöden med interaktivitet).” “Största möjligheten med video på Internet - om den används på rätt sätt - är att förbättra kommunikationen och underlätta för företag att förmedla budskap som kan vara svårt i enbart skriven text eller i stillbild. Filmen uttrycker en känsla och ger en djupare dimension på det som ska kommuniceras!” “Video är ett otroligt enkelt medium att ta till sig.”
 14. 14. Vad ser du som största möjligheten med video på internet under 2008? “Internetvideo är att förmedla komplex information på kort tid. Det är en service som bygger förtroende, när den är ärlig. Videofilm på en sajt kan vara det som bidrar till ett djupare intresse hos en besökare, både för företagets/myndighetens produkter och tjänster.” “Möjligheten för små och stora företag att presentera och positionera sina tjänster på ett illustrativt och underhållande sätt.” “Blended solutions - dvs användning av webb-TV inom områdena utbildning, kommunikation och marknadsföring. När man använder webb-tv inom alla dessa områden når man synergieffekter i form av kostnadsbesparingar och mer effektiv kommunikation.”
 15. 15. Vad ser du som största möjligheten med video på internet under 2008? “Företagens hemsidor blir så mycket effektivare på att beskriva produkter och tjänster med video.” “Med korta filmer, på väl valda platser på siten kunna nå ut med ett budskap som är omöjligt att göra med text. Att äntligen kunna engagera användare framför datorn så som man länge gjort på TV.” “Att ge ett mänskligare ansikte på företag som annars kan verka opersonliga och gråa.” “Att vara tidigt ute med att synas via en snabbt växande kanal.”
 16. 16. Vilka kategorier är här? Ledning Produktion Konsulter 24% 46% 31%

×