Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

WriteNCite_quick_guide_Finnish

Ad

1
WRITE’N’CITE (WORD) JA REFWORKS
Asenna Write-N-Cite tarvittaessa:
 Jos käytät kampusalueen (UEF) tiloissa olevaa tietok...

Ad

2
VIITETYYLIN VALINTA
VIITTEEN LISÄYS
4. Insert/Edit Citation-
laatikko näyttää
RefWorksin kansiot. Jos
et ole kansioinut
...

Ad

3
VIITTEIDEN MUOKKAUS
VIITTEEN POISTO
LÄHDELUETTELO LISÄYS
TEKSTIN TALLENNUS Kun teksti on valmis:
Joissakin tapauksissa v...
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 3 Ad
1 of 3 Ad
Advertisement

More Related Content

Advertisement

WriteNCite_quick_guide_Finnish

  1. 1. 1 WRITE’N’CITE (WORD) JA REFWORKS Asenna Write-N-Cite tarvittaessa:  Jos käytät kampusalueen (UEF) tiloissa olevaa tietokonetta, Write-N-Cite löytyy Software Centeristä.  Jos olet KYSin verkossa / tietokoneella, pyydä Istekki asentamaan Write-N-Cite -apuohjelma.  Jos käytät henkilökohtaista tietokonetta, asenna Write-N-Cite alla olevan ohjeen mukaisesti: 18.1.2021 Kirsi Salmi Sulje Word, jos se on auki. Avaa RefWorks ja etene yläpalkin Tools-kohdasta: Rullaa sivulla alaspäin kohtaan "Write-N-Cite” ja klikkaa “Download and Install” -kohtaa. Valitse koneesi mukaan sopiva versio ja klikkaa “Download & install”. Write-N-Cite löytyy Wordista RefWorks-välilehdeltä. Kirjaudu sisään RefWorks-tunnuksilla Log In –kohdasta. Kun kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa, RefWorksin sisältö synkronisoidaan automaattisesti, mutta jatkossa synkronisoi tilisi erikseen (Sync My Database), jotta RefWorksin sisältö päivittyy myös Wordin puolelle näkyviin.
  2. 2. 2 VIITETYYLIN VALINTA VIITTEEN LISÄYS 4. Insert/Edit Citation- laatikko näyttää RefWorksin kansiot. Jos et ole kansioinut viitteitä RefWorksissa, ne näkyvät Not in Folder -kansiossa. 1. Viite tulee siihen kohtaan tekstiä, missä kursori on. Lisää viite klikkaamalla Insert Citation ja valitse Insert New. Tämä avaa Insert/Edit Citation-laatikon. 3. Klikkaa lähdeviitettä, jonka haluat lisätä tekstiin. Preview Citation kohdasta näet viitteesi valitsemasi viittaustyylin mukaan. Valitse tyyli pudotusvalikosta. Listalla on suosituimmat tyylit. Muita tyylivaihtoehtoja löydät, kun valitset Select Other Style pudotusvalikon alhaalta. Jos listalta ei löydy haluamaasi tyyliä, etsi tyyli ensin RefWorksissa: 1. Etsi haluamasi tyyli RefWorksissa: Ylävalikko Create Bibliography > Citation Style Editor 2. Hae tyyli, klikkaa se auki ja Save a copy 3. Wordin puolella: Sync My Database. Tyyli ilmestyy omiin suosikkeihin. USEAMMAN VIITTEEN LISÄYS: 1. Jos haluat lisätä uuden lähdeviitteet samaan kohtaan, klikkaa + -painiketta. 2. New Reference -kohta aktivoituu. Valitse viite ylhäältä ja klikkaa OK. 4. Lisää viite klikkaamalla OK.
  3. 3. 3 VIITTEIDEN MUOKKAUS VIITTEEN POISTO LÄHDELUETTELO LISÄYS TEKSTIN TALLENNUS Kun teksti on valmis: Joissakin tapauksissa voi olla tarpeen luoda dokumentista toinen versio ja poistaa siitä Write-N- Cite-koodit. Dokumentti on tällöin ”pelkkä” Word- tiedosto. Huom. Et voi kumota tätä toimintoa! Kun Remove Field Codes on valittu, teksti ei ole enää muokattavissa Write-N-Citen avulla (esim. viitteiden lisääminen). 1. Luo varmuuskopio. Tallenna teksti toisella tiedostonimellä. 2. Nyt voit poistaa tekstistä kenttäkoodit Remove Fields Codes -toiminnolla. Prefix: lisää tekstin ennen viitetietoa. Suffix: lisää tekstin viitetiedon perään, esim. sivunumerot Aktivoi viitekohta Word-tekstissä tuplaklikkaamalla viitettä. Insert/Edit Citation -laatikko avautuu. Useamman viitteen poisto: 1. Aktivoi poistettava viitekohta tekstissä tuplaklikkaamalla 2. Valitse poistettava viite Compose Citation -laatikosta, aktivoi/valitse se ja poista – (miinus) -painikkeella. 3. Lopuksi OK Yhden viitteen poisto: Deletoi Wordin puolella aivan kuten poistaisit normaalia tekstiä. Voit lisätä lähdeluettelon milloin vain kirjoittamisen aikana. Se päivittyy automaattisesti, kun lisäät/poistat tekstistä viitteitä. 1. Siirrä kursori kohtaan, jonne haluat lisätä lähdeluettelon. 2. Klikkaa Bibliography Options - Insert Bibliography.

×