Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

L'univers power

80 views

Published on

treball l'univers

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

L'univers power

 1. 1. L’Univers
 2. 2. Que es?  L'univers és la totalitat del continu espaitemps en què es troba la humanitat, juntament amb tota la matèria i energia que conté.A gran escala, és l'objecte d'estudi de la cosmologia, que es basa en la física i l'astronomia, tot i que alguns dels temes d'estudi voregen la metafísica.
 3. 3. Origen  El big bang ('gran explosió') és el model cosmològic de l'univers que considera que aquest s'ha expandit fins al seu estat actual a partir d'una condició primigènia en la qual existien unes condicions d'una infinita densitat i temperatura.
 4. 4. El nostre sistema  El sistema solar és el Sol i els objectes que l'orbiten al voltant. Per tant, és un sistema planetari de vuit planetes i diversos cossos secundaris, planetes nans i objectes menors del sistema solar que orbiten el sol directament, com també els satèl·lits (llunes) que orbiten molts planetes i objectes més petits.
 5. 5. Models Historics S'han proposat molts models de cosmos (cosmologies) i d'orígens d'aquest cosmos (cosmogonies), basant-se en les dades disponibles en aquell moment. Històricament, les cosmologies i les cosmogonies es basaven en narratives de déus que actuaven de diverses maneres. Els grecs i els indis foren els primers de proposar models d'un univers impersonal governat per lleis físiques.
 6. 6. El nostre planeta  La Terra és el tercer planeta en distància respecte al Sol, el més dens i el cinquè en mida dels vuit planetes del sistema solar. És també el més gran dels quatre planetes terrestres del sistema solar. De vegades s'anomena món o el planeta blau.
 7. 7. La nostra estrella  El Sol és un estel situat al centre del sistema solar. LaTerra i tots els altres planetes del sistema solar orbiten al seu voltant. Els planetes menors, els cometes, els meteoroides i tot el medi interplanetari que hi ha enmig també orbiten el Sol.
 8. 8. Evolució  El fet que l'univers estigui en expansió es deriva de les observacions del desplaçament cap al roig realitzades a la dècada de 1920 i que es quantifiquen per la llei de Hubble. Aquestes observacions són la predicció experimental del model Friedmann-Lemaître-Robertson- Walker, que és una solució de les equacions de camp d'Einstein de la relativitat general, que prediuen l'inici de l'univers mitjançant un big bang.
 9. 9. De que esta compos  L' Univers està format per el Sistema Solar, Big- Bang, astres menors: Meteorits, Cometes, satèl·lits (la lluna), Forats Negres, Asteroides i Gàlaxies com ara laVia, les Nebuloses. Làctia formada per estels i planetes que són: Mercuri,Venus, LaTerra que te dos moviments la rotació i la translació i aquest trajecte rep el nom de Órbita, Mart, Júpiter, Saturn, Urà, Neptú.
 10. 10. Teoria del fi de l’Univers  El big rip, o teoria de l'eterna expansió, és una hipòtesi cosmològica sobre el destí de l'univers. Aquest possible destí final de l'univers depèn de la quantitat d'energia fosca que hi ha a l'univers. Si l'univers conté prou energia fosca, podria acabar en un esbocinament de tota la matèria.

×