Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Nettvett

498 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Nettvett

  1. 1. Nettvett
  2. 2. Nettvettregler 1. Vær mot andre på nettet som du vil at andre skal være mot deg. 2. Vær forsiktig med å gi ut opplysninger om deg selv. 3. Snakk med en voksen hvis du opplever noe ubehagelig på nett. 4. Ta med en voksen eller en venn om du skal møte noen du har chattet med. 5. Tenk deg om før du laster ned noe fra nettet. Det kan ligge virus og spionprogrammer sammen med filene du laster ned. 6. Gi ALDRI ut passordene dine til noen. 7. Spør om lov før du skriver om noen eller legger ut bilder av andre. 8. Sjekk alltid hvem som har laget informasjonen du finner - husk at alle kan legge ut noe på nett. (nettvett.no)
  3. 3. Redd barnas nettvettregler Vis respekt for hverandre på nett. Mobbing på nett er minst like alvorlig som annen mobbing. Tenk deg om før du deler personlige bilder og opplysninger om deg selv og andre på åpne nettsteder. Lag et passord som er vanskelig å gjette. Passordet ditt er privat. Husk at det er lett å lyve på nettet, ikke tro på alt som andre skriver. Ta med noen du stoler på hvis du skal møte noen du har blitt kjent med på nettet, og møt dem på et offentlig sted. Avslutt kontakten hvis du blir redd eller opplever noe ubehagelig. Blokker kontakten og meld fra til de som har ansvaret for nettstedet. Fortell det til en voksen eller en annen du stoler på hvis du opplever noe ubehagelig. Det er ikke din skyld om noen andre gjør noe ubehagelig mot deg på nett. Meld fra til politiet om alvorlige saker.
  4. 4. «Du tør ikke stå midt oppi ansiktet på en og skrive masse stygt til henne, ikke sant, men på Internett ser hun deg ikke så da kan du bare holde på. Og du ser jo ikke hvordan hun reagerer heller. Jeg tror det er derfor man blir mye tøffere på Internett enn i virkeligheten.» «Undersøkelser viser at nesten 65.000 barn og unge i alderen 9–16 år opplever mobbing på sosiale medier hver dag.»
  5. 5. Kilder http://www.nettvett.no/nettvettregler/barn-og-unge http://www.reddbarna.no/vaart-arbeid/barn-i-norge/nettvett/nettvettregler

×