Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Fattigdom og ulighed

4,515 views

Published on

PowerPoint der beskriver temaet: Fattigdom og ulighed.

 • Sex in your area is here: ❶❶❶ http://bit.ly/2u6xbL5 ❶❶❶
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Follow the link, new dating source: ♥♥♥ http://bit.ly/2u6xbL5 ♥♥♥
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

Fattigdom og ulighed

 1. 1. Fattigdom og ulighed
 2. 2. Verdensmålene vil sikre udryddelse af fattigdom inden år 2030. Det gælder både den ekstreme fattigdom og det, der kaldes den relative fattigdom.
 3. 3. Alle skal have de samme rettigheder og muligheder. Verdensmålene skal sikre, at ingen bliver diskrimineret, og at alle har de samme rettigheder.
 4. 4. I mange lande øges uligheden mellem de rigeste og de fattigste. Det betyder, at et lands udvikling ikke nødvendigvis kommer de fattigste til gode.
 5. 5. Fremgangen i verden trues af hastigt stigende ulighed. Hvis fremgangen i verden skal være med til at bekæmpe fattigdom og sikre fremgang for alle, skal den stigende ulighed mindskes.
 6. 6. De 85 rigeste personer i verden ejer lige så meget som den fattigste halvdel af alle mennesker på jorden. Verdensmålene skal være med til at sikre, at verdens ressourcer fordeles mere rimeligt.
 7. 7. Global lighed er også, at alle tages lige alvorligt, og at alles stemmer høres, når der skal træffes vigtige beslutninger.
 8. 8. Øget global lighed skabes blandt andet ved at sikre alle landes ret til deres egne naturressourcer, og at virksomheder betaler skat i de lande, hvor de opererer.
 9. 9. Større lighed skabes blandt andet ved, at alle verdens lande indfører et socialt sikkerhedsnet, og at alle mænd og kvinder, specielt de fattige og udsatte, får lige rettigheder og ikke bliver diskrimineret.
 10. 10. Vi kan hjælpe ved at skaffe flere midler til de fattigste lande, blandt andet gennem udviklingsbistand. Samtidig skal udviklingslandene selv lave lovgivning, der reducerer fattigdom.
 11. 11. Temaet dækker over målene: • Mål 1: Afskaf fattigdom • Mål 10: Mindre ulighed

×