Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sfs Online suomeksi

256 views

Published on

Standarditietokanta SFS Onlinen käyttöohjeet suomeksi.

Published in: Engineering
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Sfs Online suomeksi

 1. 1. www.hamk.fi Ohje SFS Online – standarditietokannan käyttöön (HAMKin kirjasto)
 2. 2. www.hamk.fi Tässä ohjeessa kerrotaan: • Yleistä SFS Onlineen kirjautumisesta • Käyttöoikeuksista SFS Onlinessa (lue huolella!) • Kirjautumisesta SFS Onlineen HAMKin Finnan kautta • Hakujen tekemisestä SFS Onlinessa
 3. 3. www.hamk.fi SFS Onlinen käytöstä HAMKin verkossa ja etänä SFS Online- standardikokoelma on HAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä sekä HAMKin verkossa että etänä. Sinne täytyy aina kirjautua HAKA-kirjautumisen kautta HAMKin käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Liittymän suora osoite: https://online.sfs.fi/auth/edu.html.stx SFS Online löytyy myös HAMKin Finnan kautta. HUOM. Standardien avaaminen edellyttää, että laitteellesi on asennettu ilmainen FileOpen -liitännäinen. Ohjeet ja lisätietoja SFS:n kotisivuilta: http://www.sfs.fi/DRM/ HAMKin koneelle FileOpen Clientin saa asennettua Software Centerin kautta. Löydät Software Centerin kuvakkeen koneen työpöydältä. Klikkaa kuvaketta, ruksaa ohjelmalistauksesta FileOpen Client ja klikkaa painiketta Install selected.
 4. 4. www.hamk.fi Tärkeää! Miten saat käyttää SFS Onlinen standardeja Käyttäjällä on oikeus • lukea standardeja • tulostaa yksi kappale standardista omaan käyttöön (HUOM. opiskelijat voivat tulostaa vain SFS-standardeja, eivät ISO- ja IEC-standardeja) • tallentaa yksi kappale standardista omaan käyttöön (HUOM. opiskelijat voivat tallentaa vain SFS-standardeja, eivät ISO- ja IEC-standardeja) SFS Onlinen Tekijänoikeus-sivulla lukee: Jos olette hankkineet standardeja käyttöönne esimerkiksi SFS Online-palvelun kautta tai muuten painettuna tai pdf-tiedostona, standardeja saa käyttää vain organisaation sisäisessä toiminnassa. SFS:stä tulee pyytää etukäteen lupa, jos haluat lähettää kopioita standardista eteenpäin esimerkiksi sähköpostitse, ottaa lisäkopioita, tallentaa organisaation sisäiseen verkkoon tai ottaa suoria lainauksia myytäviin tuotteisiin. Standardeja ei saa laittaa julkisille verkkosivuille.
 5. 5. www.hamk.fi HAMKin Finnan kautta SFS Onlineen Mene HAMKin Finnaan https://hamk.finna.fi ja hae SFS Onlinen tiedot esiin.
 6. 6. www.hamk.fi Hakutuloslistasta klikkaa SFS Onlinen kohdalla linkkiä Tietokannan omalle hakusivulle.
 7. 7. www.hamk.fi Seuraavaksi kirjaudu HAKA-kirjautumisen kautta SFS Onlineen. Valitse alasvetovalikosta Hämeen ammattikorkeakoulu.
 8. 8. www.hamk.fi Kirjaudu HAMKin käyttäjätunnuksella ja salasanalla
 9. 9. www.hamk.fi Olet nyt päässyt SFS Onlinen hakusivulle. Sivun oikeasta reunasta löydät hakukoneen. Oletushaku kohdistuu voimassa oleviin standardeihin, mutta voi hakea myös kumottuja standardeja tai verkkokaupan julkaisuja.
 10. 10. www.hamk.fi Kun viet hiiren hakulaatikon päälle, sen vasemmalle puolelle avautuu automaattisesti pop up-ikkunaan hakuohje.
 11. 11. www.hamk.fi SFS Onlinen haussa on tarjolla myös erilaisia rajausmahdollisuuksia. Saat ne näkyviin klikkaamalla hakulaatikon nuolta (ks. alla).
 12. 12. www.hamk.fi Voit hakea standardeja • joko standardin tunnuksella • tai hakusanalla, joka kuvaa standardia
 13. 13. www.hamk.fi Kirjoitettuasi standardin tunnuksen tai hakusanan alkaa tietokanta tarjota sitä vastaavia standardeja hakulaatikon vasemmalle puolelle avautuvaan pop up-ikkunaan. Jos näet tarvitsemasi standardin pop up- ikkunassa, klikkaa sen linkkiä. Klikkaamalla hakulaatikon Hae-painiketta saat laajemman listauksen hakusanaa vastaavista standardeista.
 14. 14. www.hamk.fi Hae-painikkeen klikkauksella avautuva laajempi standardilistaus näyttää tältä:
 15. 15. www.hamk.fi Hakutuloslistan oikealla puolella avautuu valikko, josta voit rajata hakua:
 16. 16. www.hamk.fi Standardi- ja julkaisuhaun lisäksi voit hakea myös koko sisällöstä. Klikkaa Haku koko sisällöstä-välilehteä ja kirjoita hakulaatikkoon sana tai sanajoukko, jolla haet standardin tekstistä.
 17. 17. www.hamk.fi Tutustu myös etusivun SFS-, ISO- ja IEC-välilehtiin. Niiden kautta voit kohdistaa haun joko SFS-, ISO- tai IEC-julkaisuun.

×