Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Hamk finna asiakastoiminnot

230 views

Published on

Päivitetyt ohjeet HAMKin Finnan asiakastoimintojen käyttöön.

Published in: Education
 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Hamk finna asiakastoiminnot

 1. 1. www.hamk.fi HAMKin Finna Opi käyttämään Finnan perustoimintoja: • Sisäänkirjautuminen • Kirjastokortin liittäminen omaan tiliin • Eräpäivämuistutuksen asettaminen, varatun aineiston ensisijaisen noutopaikan valinta, PIN-koodin vaihto • Lainojen uusinta
 2. 2. www.hamk.fi Aloita kirjautumalla sisään: klikkaa ensiksi Kirjaudu –linkkiä ylävalikossa
 3. 3. www.hamk.fi Finna kysyy suostumustasi asiakastietojen käsittelyyn. Klikkaa Hyväksy-painiketta.
 4. 4. www.hamk.fi Jos olet HAMKin opiskelija tai henkilökuntaa, kirjaudu HAMKin käyttäjätunnuksella (haka login – kuvake), jotta saat käyttöösi myös lisensoidut e-aineistot. Voit liittää kirjastokortin HAMKin käyttäjätunnukseen omassa Finna- tilissäsi. HAMKin ulkopuoliset voivat kirjautua Finnaan vain HAMKin kirjastokortilla, eivätkä pääse lukemaan lisensoituja e-aineistoja. PIN-koodin saat kirjastosta hankkiessasi kirjastokortin.
 5. 5. www.hamk.fi Tässä vaiheessa kysytään HAMKin käyttäjätunnusta ja salasanaa. Kirjoita ne ja klikkaa Kirjaudu/Login.
 6. 6. www.hamk.fi Kirjautumisen jälkeen voit siirtyä omaan tiliisi klikkaamalla oman nimesi kautta avautuvasta valikosta Omaa tiliä. Jos kirjauduit HAMKin käyttäjätunnuksella (HAKA login) etkä ole vielä kytkenyt kirjastokorttiasi siihen, Finna tarjoaa omalla tililläsi sinulle lomaketta, jolla voit liittää kirjastokortin
 7. 7. www.hamk.fi HAMKin kirjastokortin liittäminen HAMKin käyttäjätunnukseen omassa tilissäsi 1) Aloita klikkaamalla oman tilin välilehteä Kirjastokortit. 2) Sen jälkeen avautuvassa näkymässä painiketta Liitä kirjastokortti.
 8. 8. www.hamk.fi Voit liittää kirjastokortin omaan tiliisi täyttämällä tiedot oheisen ohjeen mukaisesti ja painamalla lopuksi Tallenna. Kirjoita tähän nimi, josta tunnistat kortin, esim. HAMK. Kirjoita sukunimesi (myös siinä tapauksessa että olet kirjoittanut sen myös PIN-koodi-kenttään) PIN-koodin saat kirjastosta, jos et ole asettanut omaa PIN-koodia aiemmin. Jos PIN-koodi ei toimi, kokeile sukunimeäsi PIN- koodina. Syötä tähän kohtaan kirjastokorttisi viivakoodinumerot.
 9. 9. www.hamk.fi 1) Aseta itsellesi ylimääräinen eräpäivämuistutus 2) Valitse varaustesi ensisijainen noutopaikka 3) Vaihda kirjastokorttisi PIN-koodi. Kirjoita, mihin sähköpostiin haluat eräpäivämuistutuksen. Tallenna. Valitse Asetukset-kohdasta, haluatko eräpäivämuistutuksen 1, 2 vai 3 päivää. Tallenna. Jos haluat hakea varauksesi aina tietystä kampuskirjastosta, valitse se ensisijaiseksi noutopaikaksi alasvetovalikosta. Tallenna. Halutessasi voit myös poistaa oman Finna-tilisi sivun oikean alareunan Poista oma tili-painikkeella. Oman tilin asetusten hallinnointi Omat-tiedot-välilehdeltä PIN-koodisi pääset muuttamaan Vaihda kortin PIN-koodi –painikkeen kautta.
 10. 10. www.hamk.fi Oman tilin Lainat-välilehdeltä voit tarkistaa lainojesi eräpäivät ja uusintakertojen määrän. Voit uusia kaikki lainat tai vain yksittäisiä lainoja. Jos haluat uusia vain tietyt lainat, ruksi ne ja klikkaa Uusi valitut lainat. Et voi valita lainoja, joita HAMKin Finna ei anna uusia. Mikäli aineistoon on varaus, uusintakiintiösi on täynnä tai sinulla on maksuja vähintään 10 €, järjestelmä ei anna uusia lainaa. Saat ilmoituksen uusinnan onnistumisesta. Lainat ja niiden uusinta Et voi valita nidettä, jonka uusiminen ei ole mahdollista Uusintakerrat Eräpäivä Ilmoitus uusimisen onnistumisesta

×