Havet

1,040 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,040
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
432
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Havet

 1. 1. HavetDet største norske landskapet Skauli 2012
 2. 2. Hvor er Norge?Visste du at Norge erSå stort?
 3. 3. Det norske havet er meget stort Når du er ute på havet, så kan du ikke se land noe sted.
 4. 4. Der havet og landet møtes er det mange fjorder.Mange fjorder går dypt inn i landet.Fjordene er ofte svært trange
 5. 5. Mange turister kommer til Norge i store båter for å se de norske fjordene.Norge tjener mange penger på turistene. Å tjene penger på turister heter «Reiselivsnæring»
 6. 6. Havet rundt Norge er meget dypt.Det er mye liv i havet:-fisker-dyrog mye annet.
 7. 7. Fiske er en viktig næringsvei i Norge.Fiske er en meget gammel næringsvei.Mange mennesker i Norge lever av å fiskeeller av å arbeide med fisken.Norge selger fisk til mange land.
 8. 8. En ny næringsvei i Norge er oljeutvinning. Olje og gass hentes opp fradypt under havbunnen.Mange mennesker i Norge lever av å bygge oljeplattformer.
 9. 9. Mange mennesker arbeider på oljeplattformene. Dit kommer de med helikopterog med båter. Plattformene er festet til bunnen.Norge selger olje og gass til mange land.
 10. 10. På havet er det mye vind.Den vinden kan brukes til å lage elektrisk kraft.Vindkraftindustrien er under utvikling nå og stadig fler mennesker arbeider med dette.
 11. 11. Snart vil vi også begynne å lage elektrisk kraft av bølger.Havet rundt Norge lager mye bølger hele tiden.Norge selger mye elektrisk kraft til andre land.
 12. 12. Lag to plakater om «Havet».Sett tekstene sammen, slik at du får plass til alle påTo plakater.Lag en fin illustrasjon til.Lever plakatene før klokken 15.Lykke til!

×