Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Sunbeam långsegling 2018

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
Segla24timmarsmed sunbeam
Segla24timmarsmed sunbeam
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 4 Ad

Sunbeam långsegling 2018

Download to read offline

Följ med Sunbeam på Långsegling sommaren 2018. Lysekil - Malmö - Kalmar - Nynäshamn

Följ med Sunbeam på Långsegling sommaren 2018. Lysekil - Malmö - Kalmar - Nynäshamn

Advertisement
Advertisement

More Related Content

Advertisement

Sunbeam långsegling 2018

  1. 1. Följ med på långsegling med segelfartyget Sunbeam
  2. 2. FÖLJ MED PÅ LÅNGRESA Sommaren 2018 har du chansen att följa med Sunbeam på långresa runt den svenska kusten. Under försommaren kommer Sunbeam att befinna sig i trakten av Lysekil för att deltaga i en träff för seglande trålare. Hemresan kommer att genomföras som en traditionsfartygsseglats där du har möjlighet att ingå i besättningen. Både nybörjare och erfarna seglare i alla åldrar är välkomna. Vi har en erfaren grundbesättning som instruerar och leder arbetet så om du inte kunde segla när du mönstrade på kommer du att kunna när du mönstrar av.Målet är att resan till största delen skall avverkas för segel och den exakta färdvägen styrs av väder och vind. Vissa nätter kommer att tillbringar vid kaj eller i naturhamn och andra nätter till sjöss med vaktombyte
  3. 3. [Få läsarens uppmärksamhet med ett bra citat från dokumentet eller använd det här utrymmet för att framhäva en viktig poäng. Dra den här textrutan om du vill placera den någonstans på sidan.] OM SUNBEAM Med en längd av 24 meter är Sunbeam lika stor som de flesta svenska skolfartyg. Då fartyget de senaste 50 åren framförallt använts som forskningsfartyg är inredningen anpassad för att 10-14 personer skall kunna bo och arbeta ombord under längre perioder. Detta gör att ni har gott om plats och garanterar att det finns arbetsuppgifter till alla. Sunbeam har certifikat för 12 passagerare men av bekvämlighetsskäl är antalet gäster på denna resa begränsat till 8 per etapp. Mat lagas gemensamt i fartygets välutrustade kök. Menyn stäms av med deltagarna innan resan. ETAPPER Seglatsen är uppdelad på tre veckoetapper där du kan anmäla dig till en eller flera. Lysekil - Malmö 15'e-21'a Juli Malmö - Kalmar 22'a - 28'e Juli Kalmar - Nynäshamn 29'e - Juli 4'e Augusti. PRIS OCH VILLKOR Kostnaden för seglingen är 6000kr/person/vecka inklusive råvaror till mat och alkoholfri dryck och eventuella hamnavgifter. Anmälningsavgift 500 kr. Resten betalas senast en månad innan etappen startar. Seglatsen genomförs inom ramen för reglementet för traditionsfartyg. Detta innebär att samtliga ombordvarande ingår i besättningen. Deltagarna måste därför intyga att de uppfyller de hälsokrav som ställs på sjöfolk i inre fart, inklusive godtagbar syn och hörsel. Kraven är inte hårdare än att de flesta klarar dem och synhjälpmedel är tillåtna. Fråga om du är osäker.
  4. 4. KONTAKT Gunnar Andersson mgandersson@gmail.com telefon 070-3319632. Mer information om fartyget hittar du på www.sunbeam.se.

×