Newsletters, com crear butlletins digitals de forma eficaç i econòmica

1,474 views

Published on

Presentació realitzada en un seminari que intentava resoldre el dubte: pot una pime o petit comerç tenir crear butlletins digitals de forma senzilla i econòmica?

Published in: Technology, News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,474
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
14
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Newsletters, com crear butlletins digitals de forma eficaç i econòmica

 1. 1. Avantatges de disposar d'un butlletí electrònic i aspectes a tenir en compte per aconseguir els objectius proposats. Butlletins electrònics (newsletters)
 2. 2. És una publicació distribuïda de forma regular mitjançant e-mail Eina molt utilitzada per les empreses per proporcionar als seus subscriptors informació d'interès. Definició: què és? Què no hauria de ser? SPAM
 3. 3. Avantatges (I) Però per què necessita la meva empresa enviar butlletins electrònics? Què els fa ser interessants? Aquí van algunes de les raons: • És una eina rendible (barata), ràpida i efectiva. • Qualsevol empresa, independentment del seu tamany o capital, pot editar el seu propi butlletí i tenir un abast global. • Permeten mantenir el contacte amb clients per informar-los de novetats, ofertes, descomptes, promocions, etc, en definitiva, recordar que la teva empresa està disponible pel que necessitin. • La comunitat de lectors anirà creixent amb el temps, això et permetrà arribar a nous clients.
 4. 4. • Són fàcils de distribuir, crear i mantenir. • Augmenta el nombre de visites a la teva web ja que generes tràfic mitjançant els enllaços. • Destacar determinada informació del blog o la web que t'interessi (potser alguna informació que havia quedat una mica amagada per l'actualització de notícies, ara es pot destacar i rebre una major atenció per part de l'audiència). • El correu és molt familiar i fàcil d'utilitzar per tots els internautes. Avantatges (II)
 5. 5. DEFINIR OBJECTIUS • Definir l'objectiu de l'enviament dels correus: si és per generar més tràfic cap al blog, fer publicitat de determinades ofertes, crear comunitat amb els lectors, etc. • Només enviar el correu a aquells lectors que ho hagin sol·licitat prèviament, per evitar l'SPAM i generar un sentiment negatiu cap a l'emissor. • Escollir la periodicitat. • En la mesura del possible inserir petits elements de codi als correus per tal de fer un seguiment i veure l'impacte que té sobre el blog. Abans de fer cap enviament:
 6. 6. 1. Crear llista de contactes 2.Crear la Newsletter 3. Enviar el Correu 4.Revisar Dades Passes per construir comunicacions
 7. 7. CREACIÓ (continguts) a) Escollir un to de redacció i mantenir-lo amb totes les comunicacions. b) Tenir cura del llenguatge. Seriós, però sense tecnicismes. Ser concís. c) Tingues en compte la mida, un butlletí massa llarg pot avorrir als teus lectors. d) No publicitis exclusivament els teus serveis. Mostra informació valuosa del sector. e) Estructurar bé la informació. Crea un índex de continguts i evita col·locar excessiva publicitat.
 8. 8. CREACIÓ (disseny) a) Disseny simple, fes servir el mateix look que al blog o web. b) Utilitzar taules c) Utilitzar sempre el mateix estil. d) Combinar text i imatges.
 9. 9. CREACIÓ (altres) a) Aconsegueix que els teus subscriptors puguin enviar mitjançant un link el butlletí als seus coneguts. b) Promociona amb altres eines el teu butlletí. c) No facis negoci amb la seva base de dades de subscriptors. d) Ofereix clarament la possibilitat de donar-se de baixa. e) La LOPD (Ley Orgánica de Protección de Datos) obliga a col·locar la paraula “Publicitat” a l’assumte o a la part superior del correu. A més, cal incloure una nota legal al final que identifiqui el titular de la base de dades i els drets dels usuaris per accedir-hi, modificar-los o cancelar-los.
 10. 10. ENVIAMENT a) Mètode casolà: introduir les direccions dels destinataris del nostre programa de correu. Un pas una mica més avançat seria fer una plantilla des del propi Gmail. b) Utilitzar aplicacions online pensades amb l'objectiu d'enviar correus a llistes de distribució, en aquest cas algunes de lliures com: PHPList o OpenEMM. També hi ha alternatives mixtes com MailChimp. c) Mitjançant un CMS: alguns tenen widgets o extensions que et permeten simplificar la confecció de newsletter a partir de la informació per propi blog o web, fent que sigui més automàtic: extensió de Joomla o widget de Word Press; de moment a Blogger encara no hi ha cap eina similar
 11. 11. http://www.mailchimp.com
 12. 12. I perquè MailChimp?
 13. 13. Per on començar? => Academia de MailChimp: www.mailchimp.com/support/videos => Tutorials en PDF
 14. 14. Moltes gràcies! Guillem Ferrer ferrergg@santfeliu.cat

×