Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Lean Scaling – From Lean Startup to Lean Enterprise - Itamar Goldminz

Congratulations! You've found the right product-market fit, and it's now time to scale your business. But growing your organization often means slower decision making, increased complexity, and higher chance for misalignments. How can you grow your business while staying lean? Learn five key lessons on how to use smart integration and process to grow with your Atlassian tools.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Lean Scaling – From Lean Startup to Lean Enterprise - Itamar Goldminz

  1. 1. #atlassian
  2. 2. Lean Scaling: From Lean Startup to Lean Enterprise ITAMAR GOLDMINZ • DIR, PRODUCT OPERATIONS • OPOWER • @GITAMAR • ORGHACKING.COM
  3. 3. INTRO Hi, I’m Itamar! Is transforming the way utilities relate to their customers. By combining data management, insightful analytics, and behavioral science, we position utilities as trusted energy advisors to the customers they serve. I architect human systems for a living. For more than a decade, I’ve been working with some amazing organizations, helping them grow, scale and mature. I blog at: http://www.orghacking.com
  4. 4. Agenda START WITH WHY SCALING DECISION MAKING SCALING KNOWLEDGE MGMT SCALING PROJECT MGMT SCALING PLANNING SCALING COLLABORATION
  5. 5. One obvious yet under-appreciated law of business physics is: The larger the company becomes, the more opportunities emerge to screw it up ” BEN HOROWITZ , A16Z “
  6. 6. START WITH WHY Most people think scaling means: But it actually means:
  7. 7. Agenda START WITH WHY SCALING DECISION MAKING SCALING KNOWLEDGE MGMT SCALING PROJECT MGMT SCALING PLANNING SCALING COLLABORATION
  8. 8. SCALING DECISION MAKING Challenges Scaling Decision Making Image source: tlnt.com
  9. 9. SCALING DECISION MAKING Solution: Cross Functional Core Team • Stable, long-lasting, cross-functional teams that have full decision-making authority within a given domain (product/solution line) • Led by Product Management. Ops, Mkting, Eng represented • Members have a dual role • Operating rhythm and accountability
  10. 10. SCALING DECISION MAKING Nuts & Bolts
  11. 11. SCALING DECISION MAKING Nuts & Bolts
  12. 12. Agenda START WITH WHY SCALING DECISION MAKING SCALING KNOWLEDGE MGMT SCALING PROJECT MGMT SCALING PLANNING SCALING COLLABORATION
  13. 13. SCALING KNOWLEDGE MGMT Challenges Scaling Knowledge Management • Single source of truth?! • Typical out-of-the-box solutions are a mess ?
  14. 14. SCALING KNOWLEDGE MGMT Solution: Curation • Treat your Wiki like a National Park • Implementation: • Content workflows • Page owners/editors • Don’t duplicate. Integrate!
  15. 15. SCALING KNOWLEDGE MGMT Nuts & Bolts
  16. 16. SCALING KNOWLEDGE MGMT Nuts & Bolts
  17. 17. SCALING KNOWLEDGE MGMT Nuts & Bolts
  18. 18. More on “Scaling Knowledge Management”: http://bit.ly/ rglassman!
  19. 19. Agenda START WITH WHY SCALING DECISION MAKING SCALING KNOWLEDGE MGMT SCALING PROJECT MGMT SCALING PLANNING SCALING COLLABORATION
  20. 20. SCALING PROJECT MGMT Challenges Scaling Project Management • TANSTAAFF • Managing your team’s scope is only your second biggest problem
  21. 21. SCALING PROJECT MGMT Solution: Risks as First Class Citizens • They are NOT just metadata connecting different pieces of scope • They need their own objects • They need their own workflow
  22. 22. SCALING PROJECT MGMT Nuts & Bolts
  23. 23. Agenda START WITH WHY SCALING DECISION MAKING SCALING KNOWLEDGE MGMT SCALING PROJECT MGMT SCALING PLANNING SCALING COLLABORATION
  24. 24. SCALING PLANNING Challenges Scaling Planning • Large product portfolio • 2-level requirements hierarchy just doesn’t cut it
  25. 25. SCALING PLANNING Solution: Expand Requirements Domain Model
  26. 26. SCALING PLANNING Solution: Expand Requirements Domain Model
  27. 27. SCALING PLANNING Solution: Expand Requirements Domain Model Decomposition
  28. 28. SCALING PLANNING Solution: Expand Requirements Domain Model Work state leader Image source: dev2ops.org
  29. 29. SCALING PLANNING Nuts & Bolts
  30. 30. Agenda START WITH WHY SCALING DECISION MAKING SCALING KNOWLEDGE MGMT SCALING PROJECT MGMT SCALING PLANNING SCALING COLLABORATION
  31. 31. SCALING COLLABORATION Challenges Scaling Collaboration • Meetings don’t scale well!
  32. 32. SCALING COLLABORATION Solution: 4. No multi-tasking … no device usage unless necessary for meeting 5. If you’re not getting anything out of the meeting, leave 9. Don’t feel bad about calling people out on any of the above; it’s the right thing to do.
  33. 33. SCALING COLLABORATION Solution: • Roadmapping: Science-fair + Deep dives • Keep it at the proper resolution Image source: dailymail.co.uk
  34. 34. SCALING COLLABORATION Nuts & Bolts
  35. 35. SCALING COLLABORATION Nuts & Bolts
  36. 36. WRAP UP Most people think scaling means: But it actually means:
  37. 37. WRAP UP
  38. 38. Thank you! ITAMAR GOLMDINZ • DIR, PRODUCT OPERATIONS • OPOWER • @GITAMAR • ORGHACKING.COM

    Be the first to comment

    Login to see the comments

  • victordeop

    Jan. 9, 2015
  • JessicaSanford3

    Mar. 29, 2015
  • ManishSingh338

    Apr. 18, 2015
  • anajdanovic

    Jun. 2, 2015
  • denisristic1

    Apr. 1, 2016
  • fadore

    May. 8, 2016

Congratulations! You've found the right product-market fit, and it's now time to scale your business. But growing your organization often means slower decision making, increased complexity, and higher chance for misalignments. How can you grow your business while staying lean? Learn five key lessons on how to use smart integration and process to grow with your Atlassian tools.

Views

Total views

2,414

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

1,303

Actions

Downloads

37

Shares

0

Comments

0

Likes

6

×