Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Сила за Свобода 2 - Създавай Свобода за Околните - Freedom 2

410 views

Published on

Да знаеш. Какво е свободата и какво е да си свободен.
Да се осмеляваш. Да живееш свободата.
Да упорстваш. Да извоюваш и да създаваш. Всеки ден.
Да се отдалечаваш. Да оглеждаш отстрани. Да предценяваш.

Как да създаваме култура на свобода в еко системата си.
За да я имаме - за себе си и другите.

Ясен Николов. Сила за Свобода.
Психология на успеха и Психология на лидерството.
2007-2018г.
ФДБ

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Сила за Свобода 2 - Създавай Свобода за Околните - Freedom 2

 1. 1. ВСЕКИ ДЕН СТАВАМ ВСЕ ПО-СВОБОДЕН УТВЪРЖДЕНИЯ И ФОРМУЛИ. МИСЛЯ СВОБОДНО. ДЕЙСТВАМ И ГОВОРЯ ВСЕ ПО-СВОБОДНО. С ВСЕ ПО-СВОБОДНИ ХОРА. СЪЗДАВАМ СВОБОДА ЗА СЕБЕ СИ И ДРУГИТЕ.
 2. 2. ЗАЩО Е НУЖНО ТОВА? ЗА ДА ЕВОЛЮИРАМЕ ПО-БЪРЗО. В ПОСОКА, В КОЯТО ТРУДНО ЩЕ ПОЕМЕМ. ЗА ДА РАЗГЛЕДАМЕ СТЪПКИТЕ И ПЪТИЩАТА НА ВЕЛИКИТЕ. ЗА ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ГОЛЕМИ БЕДИ.
 3. 3. СТАВАМЕ ВСЕ ПО-ДОБРИ НАВИГАТОРИ ОСИГУРЯВАМЕ УСЛОВИЯТА И ПОКАНАТА. КАРТАТА И ИНСТРУКЦИИТЕ. НА ВТОРА ЛИНИЯ. СВОБОДАТА: НАЙ-ПЪРВАТА И НАЙ-ПОСЛЕДНАТА РЕАЛИЗАЦИЯ.
 4. 4. КАКВО Е ДА СИ СВОБОДЕН? ЗА МЕН? ЗА ТЯХ? ЗА БЛИЗКИТЕ МИ? КОЕ Е ВАЛИДНО ЗА ВСИЧКИ? КОЕ Е СПЕЦИФИЧНО? КОЕ ПОРОБВА? КОЕ ОСВОБОЖДАВА?
 5. 5. 4 ДЕЙСТВИЯ 4 ОТНОШЕНИЯ СВОБОДА ЗА ТЕБ И ТЯХ: 1. ЗНАЙ КАКВО Е. 2. ОСМЕЛИ СЕ ДА Я ЖИВЕЕШ. ОПОЗНАЙ Я ОТВЪН И ОТВЪТРЕ. ЛИЧНА И ОБЩОВАЛИДНА. КОНКРЕТНА И АБСТРАКТНА. МОДНА И ВЕЧНА.
 6. 6. ДА ПОРАСНЕМ МЪДРИ И ВНИМАТЕЛНИ НЕ СМЕ ЗАВИСИМИ ДЕЦА. НЕ СМЕ И БОРЕЩИ СЕ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ ТИЙНЕЙДЖЪРИ. ИМАМЕ ДА СИ ПАРТНИРАМЕ С РАЗБИРАНЕ ЗА РЕАЛНИТЕ И НЕРЕАЛНИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ. И ЗА ЖИВОТА НИ ЗАЕДНО. И ВЪВ ВРЪЗКА. ОТВЪД ПРЕДЕЛИТЕ.
 7. 7. ДА ВЗИМАШ И ДАВАШ Е ДОСТА РАЗЛИЧНО ДА РАЗГРАНИЧАВАМЕ. СЪСЛОВИЯ. ВЪЗРАСТИ. ЦИКЛИ И ФАЗИ. ЧАСТИ ОТ ПЪТЯ. КОЙ КЪДЕ Е И ОТ КАКВО СЕ НУЖДАЕ.
 8. 8. ВАЛУТАТА И НАГРАДАТА СВОБОДА ЗА НЕСВОБОДНИТЕ И СВОБОДНИТЕ СА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ. ПЪРВО НИЕ ДА ГО ОСЪЗНАЕМ. ПОСЛЕ ДА ГО ОБЯСНЯВАМЕ. ДА РАЗВИВАМЕ ОБРАЗОВАНОСТ И КУЛТУРА.
 9. 9. !🦁🐮🦅 ОРИ И СЕЙ СВОБОДА. ЖЪНИ СВОБОДА. БЪДИ КАТО ГРАДИНАР. ФЕРМЕР. СТОПАНИН. ХРАНИ СЕ С НЕЯ. ЗАДЕЛЯЙ. ПРОДАВАЙ. РАЗМЕНЯЙ. СПИРАЙ СЕ И ПРОВЕРЯВАЙ. ТОВА ЛИ Е? ДОБРА ЛИ Е?
 10. 10. МАЙСТОРИ НА ЛИЧНАТА СИ МЯРА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ И ПРОПОРЦИЯ. ВСЕКИ ОТ НАС ИМА РАЗЛИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ И КОНТЕКСТ. ДА ГИ ОПОЗНАЕМ И ОБСЪДИМ.
 11. 11. БЛИЗО И ДАЛЕЧ. ТОГАВА И СЕГА. ТЕ И АЗ. ТИ. ТРЕНИРАМЕ УПРАВЛЕНИЕ НА ДИСТАНЦИЯ С ОНОВА, КОЕТО ПРЕЧИ - ДАЛЕЧ. КОЕТО ПОМАГА - БЛИЗО.
 12. 12. ДА СИ ФИНАНСОВО АВТОНОМЕН ДА ИМАШ РЕСУРСИ, ОСТАТЪК.
 13. 13. ТИ ДА УПРАВЛЯВАШ ДУХОВНО И УМСТВЕНО. ТИ ДА РЕШАВАШ. С ТВОЯТА МИСИЯ И ВИЗИЯ. СТРАСТ И ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ. СПРЯМО ЦИКЛИТЕ И ФАЗИТЕ. НАЧАЛО-СРЕДА- КРАЙ.
 14. 14. ТВОЯТА ЕКО ДИСЦИПЛИНА ЕЖЕДНЕВНО ЛИЧНАТА СВОБОДА Е ФУНКЦИЯ И НА СВОБОДАТА НА ОКОЛНИТЕ. ОПОЗНАЙ Я. РАЗГЪРНИ Я. ОБСЪДИ Я. РАЗВИЙ Я. АНГАЖИРАЙ СЕ С РЕЗУЛТАТНА ПРОГРЕСИВНА ЕКИПНА ДИНАМИКА.
 15. 15. ЖЕРТВА? ДА. СЕРИОЗНО. КОГАТО ИСКАШ ПОВЕЧЕ. ПО-НОВО. ПО-КАЧЕСТВЕНО. ПО... ВНИМАВАЙ! РЕГУЛИРАЙ ОСЪЗНАТО ПРОГРЕСА И АМБИЦИИТЕ СИ.
 16. 16. МИКРО СВОБОДИ ЛИЧНИ. КОНТРОЛИРУЕМИ. БЛИЗКИ. РАЗБИРАЕМИ. ОБОЗРИМИ. ОСЕЗАЕМИ. КРАТКОСРОЧНИ. ЕЖЕДНЕВНИ.
 17. 17. ОКОЛО ЧАСОВНИКА СТЕРЕОТИПИ И РИТУАЛИ. ПО ПРОТЕЖЕНИЕ НА ПРОСТИЯ И УРЕДЕН ЖИВОТ. КАКЪВТО Е.
 18. 18. СУТРЕШНИ. ОБЕДНИ. ВЕЧЕРНИ. НОЩНИ. КОИ СА ПРЕЧКИТЕ НА КАРТАТА? КОЕ ТЕ ТОРМОЗИ? БЛОКИРА? КОЕ ТИ ТЕЖИ?
 19. 19. КАК ДА СЕ ОТЪРВЕШ? ПОСЛЕ: КАК ДА ГО ИЗБЯГВАМЕ? ИЗЛИШНОТО, ВРЕДНОТО, НЕНУЖНОТО. ОНОВА С ЛОШИ ПОСЛЕДСТВИЯ. ДОКАЗАНО. ВАЛИДНО. ДО БОЛКА ПОЗНАТО.
 20. 20. ФИЛТРИ НА СЕТИВАТА КАК ДА ПАЗЯ СИСТЕМАТА СИ СВОБОДНА? ОЩЕ НА ВХОДА? СВОБОДНО ЗРЕНИЕ. ОТ КАКВО?
 21. 21. СВОБОДЕН СЛУХ И УМ. ОТ КАКВО ДА СЕ ПАЗЯ? КОЕ МЕ ЗАМЪРСЯВА? КОЕ МИ ПРЕЧИ? КОЕ МЕ БЛОКИРА? КОЕ МИ НАТЕЖАВА? КОЕ МЕ СМАЗВА? КОЕ МЕ ОБЕЗСИЛВА? КОЕ МЕ УБИВА? РАЗБОЛЯВА? СЪСТАРЯВА? РАЗРУШАВА?
 22. 22. КОЙ? КОИ СА? ХОРАТА?! ДРАЗНИТЕЛИ. ВРЕДИТЕЛИ. РОБИ. ПОРОБИТЕЛИ. ОТ КОГО ДА СЕ ИЗМЪКНЕМ? КОНКРЕТНО. БЪРЗО. ПО ИМЕ. ПО ВИД И ТИП. ПО ФУНКЦИЯ И РОЛЯ. ПО РАБОТА И ЗАНАЯТ.
 23. 23. НАРОЧНО И БЕЗ ДА ИСКАТ ПЪРВИ И ВТОРИ ПРИОРИТЕТ. ВРЕМЕ Е ДА АНГАЖИРАМЕ ДУХ, НАМЕРЕНИЕ, ИНТЕЛЕКТ. ДА ЗНАЕМ НИЕ. ПОСЛЕ И ТЕ. ДА СЕ ЗАДЕЙСТВАМЕ. ПОСЛЕ ТЯХ.
 24. 24. СЪБИТИЯ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ ПРИПОМНЯЙ СИ И ОТПЕЧАТВАЙ МИГОВЕ И ПЕРИОДИ НА СВОБОДА. ОТЧИТАЙ ПРОМЯНА. СВИКНИ ТЯЛОТО СИ ДА СКАНИРА И ДОКЛАДВА. ОБОРУДВАЙ. ПОДДЪРЖАЙ. ЪПГРЕЙДВАЙ.
 25. 25. ДЕЙНОСТИ ПО НИВАТА ФИЗИЧЕСКИ И МАТЕРИАЛНИ. МИСЛЕНИ И РЕЧЕВИ. СОЦИАЛНИ И ЕМОЦИОНАЛНИ. КОЕ МЕ ПОРОБВА? КОЕ ОКОЛНИТЕ?
 26. 26. ЕМОЦИИТЕ ПОРОБИТЕЛИ КОГАТО ГЛАВАТА НЕ ТЕ ПУСКА. ТАКА ДЕ ДИАФРАГМАТА. И БОЛКИТЕ В СЪРЦЕТО. ТАКА ДЕ ЧЕРВАТА. И КРЪСТА. И КРАКАТА.
 27. 27. КОИ СА? ЧИИ СА? ВНОС ЛИ СА? ОТКЪДЕ? СМЯНА? А ИЗНОС? НЕ? АКТИВНИ? ДОСАДА. РАЗДРАЗНЕНИЕ. ОМЕРЗЕНИЕ. ЗАВИСТ. ОБИДА. ОБВИНЕНИЕ. ТЪГА. АПАТИЯ. КОЕ ТЕ АФЕКТИРА? КОИ ЕМОЦИИ НАЙ-ЧЕСТО ТЕ ПРАВЯТ НЕПРОДУКТИВЕН?
 28. 28. ОСВОБОДИ! ДИШАЙ! ДВИЖИ СЕ! НЕ СТОЙ ТАМ. ПРАВИ НЕЩО. НЕ ТОВА. ДРУГО НЕЩО. КОЕТО ТЕ ПРАВИ ЩАСТЛИВ. СВОБОДЕН. НЕЗАВИСИМ. БЕЗГРАНИЧЕН. СПОКОЕН. ШИРОК.
 29. 29. РОБИ НА МИНАЛОТО СПОМЕНИ. УБЕЖДЕНИЯ. ОЧАКВАНИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО БАЗИРАНИ НА ОГРАНИЧЕН ОПИТ. НЕГАТИВЕН. НЕГАТИВНО И БЕЗПЛОДНО ИНТЕРПРЕТИРАН.
 30. 30. СВОБОДАТА КАТО СПОРТ НИЕ СМЕ 1. СЪЗТЕЗАТЕЛИ. 2. ТРЕНЬОРИ. 3. ТРЕНЬОРИ НА ТРЕНЬОРИ. КОИ СА ЦЕЛИТЕ? ТРЕНИРАЩИТЕ? САМИТЕ ТРЕНИРОВКИ? ЗАЛИТЕ ЗА ТРЕНИРОВКА? ПЪРВЕНСТВАТА? НАГРАДИТЕ? МЕДАЛИТЕ?
 31. 31. ОТ ДОБРИ И ЛОШИ НАВИЦИ УБЕЖДЕНИЯ. ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ. ЛИПСА НА АНАЛИЗ. ИНФОРМАЦИЯ. НЯМА ПРЕДЛАГАНЕ. НЯМА И ТЪРСЕНЕ. НЯМА ПРОГРЕС.
 32. 32. КОМУНИКАЦИЯ ЗА УСПЕХ 13 - 27 ЮНИ

×