Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Opening easyHotel Amsterdam

734 views

Published on

Het eerste easyHotel van de Benelux is officieel geopend en wel in A'dam. Den Haag en Rotterdam krijgen ook vestigingen.
Het hotel in stadsdeel De Pijp werd maandag 7 november officieel geopend. Wethouder Caroline Gehrels verrichte de officiële opening.

Easyhotel is een naam die inmiddels redelijk bekend is en net als easyJet een herkenbare vormgeving heeft. Dit geldt ook voor het interieur. Voor het eerste easyHotel in de Benelux was het de uitdaging dit merk tot een nieuw niveau te brengen zonder dat het de herkenbaarheid verliest.
Danzep Hotel Real Estate CV kwam met de vraag een ruimte te ontwerpen met een warme sfeer en gastvrije uitstraling. Naast de gebruikelijke kleuren heb ik bamboehout als materiaal toegepast in het interieurontwerp. Daarnaast is de vormgeving van het easyHotel lettertype, (dat zich kenmerkt door zijn bolle ronde vormen) vertaald naar elementen in het interieur.
Een van de motto's van easyHotel is simple comfort, great value. Ik heb gekozen voor een helder interieur met een simpele indeling. De ruimte wordt enkel visueel opgedeeld door verschillende hoogtes van de verlaagde plafonds welke ieder hun eigen functie hebben; entree, lobby en receptie. De focus licht op de zichtlijn naar de receptie. Bij binnenkomst wordt door de lange bamboehouten loper het oog naar de receptiebalie getrokken. Het bamboe loopt door in het verlaagde plafond van de receptie, welke hierdoor een warme uitstraling krijgt.
Het herkenbare oranje van easyHotel wordt op een verassende manier toegepast en is in eerste opzicht niet direct te zien; het originele plafond met leidingen is in deze kleur gespoten. Daaronder zweven de verlaagde plafonds met indirecte verlichting die het oranje plafond versterken.
De receptiebalie waarvan de rondingen zijn afgeleid uit het easylogo is een link en knipoog naar de vliegtuigmaatschappij. Door de semi-transparante voorzijde waarbinnen verlichting is geplaatst, kan gespeeld worden met verschillende lichtsterktes en kleur waardoor er verschillende sferen gecreërd kunnen worden.

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

×