Maceratul de urzica mod de preparare si folosire

5,046 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
5,046
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
23
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Maceratul de urzica mod de preparare si folosire

  1. 1. Cum se prepara maceratul de urzica pentruplantemiercuri, 4 mai 2011 Cum se ........ 6 comentarii Urzica contine azot, fier si calciu. Am scris mai multe articole despre ea, dar niciodata nueste de ajuns.Pentru solutia de urzica se foloseste urzica mare, cea care pisca. Se evita folosirea urzicilorinflorite, pentru a nu germina semintele si a umple gradina de urzici :) Am adunat 1 kg de urzici proaspete si le-am pus la macerat intr-un vas cu 10 litri apa deploaie.
  2. 2. urzica mare
  3. 3. apa de ploaie
  4. 4. Am acoperit urzicile cu o piatra ca sa nu se ridice deasupra apei.
  5. 5. Am pus un capac peste vas pentru a nu ploua sau cadea ceva in el si pentru ca, in timpuldescompunerii, va emana un miros mai neplacut :( Se amesteca in fiecare zi si se tine la macerat 1 saptamana . Cand este gata se strecoara si sedilueaza cu apa, 1 litru de macerat cu 9 litri de apa .-Se pot stropii plantele direct pe frunze sau se pot uda la radacina.-Se poate stropi gramada de compost pentru a grabi descompunerea gunoaielor.-Se poate folosi ca insecticid, dar atunci nu se lasa la macerat decat 3 zile, dupa care sestrecoara si se dilueaza 1/9 cu apa si pulverizeaza pe plante in fiecare saptamana.-Se utilizeaza cu precautie la mazare si fasole, pentru a nu face exces de azot ( ele au
  6. 6. capacitatea de a acumula azotul din sol in radacini) si atunci pericolul de a fi invadate de afideeste mai mare..-Se foloseste ca fertilizator natural pentru plantele care exceleaza prin frunze, nu prin flori saufructe.-Se poate face o fiertura special pentru transplantarea rasadurilor in solar sau gradina. Urzicilefierte se pun in gropile de plantare si cu ceaiul se uda rasadul plantat. Ajuta la prinderea siacomodarea rasadului la noul loc. Aici se poate folosi si urzica uscata ( pentru cei care nu auurzici in curte si cumpara de la plafar)Mai vorbim.

×