Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Geldvoorelkaar journaal 4

492 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Geldvoorelkaar journaal 4

  1. 1. Geachte relatie, Voor u ligt alweer het vierde Geldvoorelkaar Journaal. Dat betekent dat u zich steeds verder ontwikkelt binnen de financieringsmogelijkheden die crowdfunding biedt. Heeft u journaals gemist en wilt u die alsnog ontvangen? Dan hoor ik het graag van u. Ook als u ideeën heeft voor deze nieuwsbrief. In dit nieuwsbericht leest u over de volgende onderwerpen: -Aansluiting van Geldvoorelkaar.nl bij BKR -Verlenging van de looptijd en verhoging succesfee -Maandactie Mei/Juni -Handige invulformats bij een aanvraag -De eerste Nederlandse crowdfundingcijfers over 2014 Aansluiting Geldvoorelkaar.nl bij BKR Sinds deze maand is Geldvoorelkaar het eerste crowdfunding platform dat aangesloten is bij de BKR. Dit betekent in de praktijk dat consumptieve kredieten gemeld worden bij BKR en dat we binnenkort direct toegang krijgen tot onder andere BKR registraties van individuen. U leest erover op het Sprout Nieuws. Verlenging van de looptijd en succesfee Bij nieuwe kredietaanvragen wordt de succesfee iets verhoogd: de basis succesfee is 1,25%. Eerder kwam daar voor elk jaar dat geleend wordt 0,75% bij. Nu is dit 0,95% geworden in verband met toegenomen kosten. 2 jaar lenen kunt u uitrekenen als 1,25% + (2 x 0,95%) = 3,15% Tot voor kort hanteerden we een maximale looptijd van 5 jaar (60 maanden). Sinds enkele weken is het echter ook mogelijk geworden om maximaal 7 jaar te lenen. Dit kan belangrijke informatie zijn voor uw relaties waarvoor 5 jaar een net te korte periode was.
  2. 2. Maandactie Vele aangesloten intermediairs hebben meegedaan aan de maandactie in mei/juni (zie journaal 3). Hartelijk dank voor uw enthousiasme en aanvragen! Voor die projecten waarvoor geldt dat ze binnen 1 mei – 1 juli aangeleverd en volgeschreven zijn, zullen wij binnenkort de fees gaan overmaken. Halverwege augustus en september zullen we kijken welke projecten in die perioden volgeschreven zijn alvorens tot uitbetaling over te gaan. Hiervoor geldt dat zij ook in de periode mei-juni ingediend zijn. Handige invulformats bij een aanvraag Mogelijk maakte u al gebruik van een invulformat zodat uw relatie vooraf de vragen kan beantwoorden die bij de leningaanvraag horen. Er zijn 2 formats die u in de bijlage vindt: een voor starters en een voor gevestigde bedrijven. Zodra uw relatie het format ingevuld heeft, kunt u hem/haar helpen er een goede en positieve pitch van te maken. Het is belangrijk dat de vragen beantwoord worden in de “taal” van de ondernemer: een bouwvakker schrijft immers anders dan een wetenschapper. U kunt uw relatie helpen door er voor te zorgen dat het verhaal positief overkomt. De kans dat investeerders investeren wordt groter als:  Investeerders de boodschap en de informatie begrijpen  Investeerders geloven in het idee, het bedrijf en/of de ondernemer  Er een gunstig rente percentage is  Het project minder risico heeft i.e. gunstig geclassificeerd wordt (afloscapaciteit en Graydon informatie)  Er een grote gunfactor of sympathie is  De investeerders de ondernemer kennen of affiniteit met het onderwerp hebben  Investeerders er een goed gevoel van krijgen (feel good)  Investeerders er “bij” willen horen  Investeerders graag er graag deel van uit willen maken omdat het een bijzonder of invloedrijk project is denk hierbij ook aan innovatie of duurzaamheid Wilt u ter inspiratie eens kijken bij andere projecten? Hier vindt u de meeste projecten geselecteerd op doel.
  3. 3. De eerste Nederlandse crowdfundingcijfers over 2014 zijn bekend Consultancy Douw & Koren heeft onlangs de meest recente cijfers gepubliceerd over 2014. We zijn aangenaam verrast over de enorme groei. In de eerste helft van 2014 is in het totaal 23 miljoen euro via crowdfunding in Nederland gefinancierd. Ter vergelijking: In heel 2013 was dat 32 miljoen. Van de 24 miljoen bijeengebracht door alle 85 crowdfundpartijen samen, is het merendeel afkomstig van zakelijke crowdfunding, namelijk €19,2 miljoen. Wij zijn trots te kunnen melden dat meer dan €13 miljoen daarvan via Geldvoorelkaar gecrowdfund is. De geïnvesteerde bedragen via Geldvoorelkaar zijn dit jaar wederom toegenomen en stegen 86% ten opzichte van dezelfde periode januari t/m juni vorig jaar. We zij erg blij dat u samen met uw relaties bijgedragen heeft aan dit mooie succes en dat we samen met u ons steentje bijdragen aan de economie. Met vriendelijke groet, Daphne Habets general manager Aldegondahof 14 3911 BS Rhenen T (085) 273 34 65 F (085) 273 34 66
  4. 4. Wij wensen u een plezierige vakantietijd! Goed om te weten dat wij ook in deze vakantieperiode uw aanvragen blijven behandelen. Ondertekening

×