Advertisement
Advertisement

Woocommerce perusteet

 1. Mikä se on?
 2. WooCommerce on verkkokauppaohjelmisto ● WooCommerce on maailman toiseksi suosituin verkkokauppaohjelmisto. ● WooCommerce on lyhyessä ajassa kasvattanut suosiotaan valtavasti. Kaavio: Tom Robershaw, tomrobertshaw.net Verkkokauppaohjelmistot miljoonalla suosituimmalla sivustolla (Alexa top 1M) Joidenkin lähteiden mukaan WooCommerce on jopa kaikkein suosituin verkkokauppaohjelmisto. Näin erityisesti, mikäli painotetaan asennusmääriä.
 3. WooCommerce on WordPressin lisäosa ● WooCommerce ei ole itsenäinen ohjelmisto, vaan se on WordPress -julkaisujärjestelmän lisäosa (plugin). ● WordPress, kuten WooCommercekin, on avoimen lähdekoodin maksuton ohjelmisto. ● WordPress luotiin alunperin blogialustaksi, mutta siitä on kasvanut maailman suosituin verkkosivujen alusta. ● Tämä on paljolti WordPressin helppokäyttöisyyden ja joustavuuden ansiota.
 4. WooCommerce on suoraan ladattavissa WordPressin Plugin-hakemistosta
 5. WooCommercea tekee ● WooCommercen takana on yritys nimeltä WooThemes. ● WooThemes on perustettu vuonna 2008 ja teki aluksi pelkästään WordPress teemoja. ● WooCommerce julkaistiin syyskuussa 2011 ● WooThemes on aidosti kansainvälinen yritys, sillä on n. 60 työntekijää 19 eri maassa ● WooThemesin osti toukokuussa 2015 Automattic ● Automattic on yhtiö mm. Wordpress.com:n takana – Keskeiset Wordpress kehittäjät ovat töissä Automatticilla. – Yhtiön valuaatio on 1.16 miljardia dollaria
 6. WooCommercea hallitaan selaimella WooCommercessa on monipuolinen selainpohjainen hallintapaneeli. ● Asetusten, tuotteiden, tilausten, asiakkaiden hallinta ● Raportit ● Alennuskupongit ● Sisällönhallinta ● Saatavana eri kielillä, mm. englanniksi, suomeksi ruotsiksi, saksaksi, venäjäksi...
 7. WooCommercessa on mukavasti ominaisuuksia ● WooCommercessa on hyvät ominaisuudet perusverkkokaupankäyntiin. ● Useat toiminnot vaativat kuitenkin lisäosan asentamista. – Vaikuttaa WooThemesin tarkoitukselliselta strategialta, että kaikkia ominaisuuksia ei tuoda perusohjelmistoon, vaan tienataan lisäosilla. ● WordPressissä ja WooCommercessa on määritellyt rajapinnat, jolla ominaisuuksia voidaan muokata. – Tämä on kuitenkin jossain määrin rajoitetumpaa kuin esim. Magentossa ● Luonnollisesti, koska WooCommerce on osa WordPressiä, sisällönhallintaominaisuudet ovat erinomaiset. Jos verkkokauppa on osa laajaa verkkosivustoa, on WordPress + WooCommerce erinomainen valinta.
 8. Teema määrittelee ulkoasun ● WooCommercessa ulkoasun määrittely on erotettu omaksi kokonaisuudeksi, jota kutsutaan teemaksi. ● Teeman avulla määritellään, miltä WooCommerce-kauppa näyttää asiakkaalle. ● Valmiita teemoja on saatavana valtava määrä. On syytä huomata, että mikä tahansa WordPress teema ei käy, vaan teeman on oltava WooCommerce yhteensopiva. ● Ulkoasun suhteen ei ole käytännössä rajoituksia – WooCommerce verkkokauppa voi näyttää miltä vain halutaan. ● Responsiivisuus on nykyisin itsestäänselvyys.
 9. Esimerkkiteema 1 Sunglasses: teema aurinkolaseille
 10. Esimerkkiteema 2 SpareParts: teema varaosien myyntiin.
 11. Esimerkkiteema 3 Wedding Day: teema hääpukujen ja -tarvikkeiden myyntiin.
 12. WordPressissä on oma lisäosien ja teemojen ”markkinapaikka” ● WordPressiin on saatavilla lukuisia lisäosia, joita voi hyödyntää myös Woocommercen kanssa. ● Lisäosia etsiä ja asentaa suoraan WordPressin hallinnasta. ● Myös WooCommerce lisäosaan on saatavana laajennuksia.
 13. Kaupallisia teemojen ja lisäosien markkinapaikkoja on useita ● WordPressin oman lisäosa- ja teematoiminnallisuuden lisäksi teemoja ja lisäosia myydään lukuisilla verkkosivuilla. ● Lisäosia ja teemoja myyvät sekä WooCommercen tekijä WooThemes, että lukuisat muut yritykset. ● WooCommerce on suhteellisen nuori ohjelmisto, joten siihen ei ole saatavilla aivan samaa määrää laajennuksia kuin esimerkiksi Magentoon. Suuri suosio kuitenkin takaa, että tarjontaa on paljon ja lisää tulee koko ajan. ● Lisäosien ja teemojen laatu saattaa joskus jättää toivomisen varaa.
 14. WordPress tietoturvasta on pidettävä huolta ● WordPress on verkkosivujen yleisin alusta. Tämä valitettavasti tarkoittaa myös sitä, että se on hakkereille kiinnostava kohde. Tietoturva on kaikissa nettisovelluksissa tärkeää, mutta Wordpress-pohjaisissa sivustoissa asia on erityisen tärkeä. ● Usein ongelmat liittyvät vanhentuneeseen, päivittämättömään WordPressiin itseensä, tai lisäosiin. ● WordPress ja Woocommerce asennuksen tulee olla tietoturvallisesti tehty ja päivittämisen on oltava säännöllistä. ● WordPressin päivittäminen on onneksi helppoa, mutta kokonaisuuden (WordPress + Woocommerce + teema + lisäosat + muokkaukset) toimivuudesta on varmistauduttava.
 15. WooCommerce on helppokäyttöinen ● WordPressin suuren suosion syynä on juuri helppokäyttöisyys ja sama helppokäyttöisyys koskee WooCommercea. ● Tuotteiden lisääminen ja hallinnointi, sekä tilausten käsittely on helppoa. – Päivittäisen operoinnin oppii muutamassa tunnissa. ● Ulkoasua pystyy (teemasta riippuen) määrittelemään helposti itse. – Joskin usein tarvitaan HTML-merkintäkielen osaamista
 16. Olisiko WooCommerce minulle hyvä ratkaisu? ● WooCommerce voi olla sinulle erinomainen ratkaisu, jos: – Etsit ratkaisua pienelle – keskisuurelle yritykselle. – Arvostat helppokäyttöisyyttä. – Et tarvitse kaikkein järeintä ratkaisua. – Haluat joustavan verkkokaupan. – Haluat verkkokaupan lisäksi hallinnoida muita sivuja.
 17. Tämän oppaan tarjosi Gelo. ● Oppaan on kirjoittanut yrittäjä Tero Lahtinen ● Palautteesi otetaan kiitollisuudella vastaan! www.gelo.fi
 18. Ota yhteyttä!
Advertisement