Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Woocommerce perusteet

Tietopaketti Woocommercesta.
Mikä Woocommerce on ja kenelle se sopii?

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Woocommerce perusteet

 1. 1. Mikä se on?
 2. 2. WooCommerce on verkkokauppaohjelmisto ● WooCommerce on maailman toiseksi suosituin verkkokauppaohjelmisto. ● WooCommerce on lyhyessä ajassa kasvattanut suosiotaan valtavasti. Kaavio: Tom Robershaw, tomrobertshaw.net Verkkokauppaohjelmistot miljoonalla suosituimmalla sivustolla (Alexa top 1M) Joidenkin lähteiden mukaan WooCommerce on jopa kaikkein suosituin verkkokauppaohjelmisto. Näin erityisesti, mikäli painotetaan asennusmääriä.
 3. 3. WooCommerce on WordPressin lisäosa ● WooCommerce ei ole itsenäinen ohjelmisto, vaan se on WordPress -julkaisujärjestelmän lisäosa (plugin). ● WordPress, kuten WooCommercekin, on avoimen lähdekoodin maksuton ohjelmisto. ● WordPress luotiin alunperin blogialustaksi, mutta siitä on kasvanut maailman suosituin verkkosivujen alusta. ● Tämä on paljolti WordPressin helppokäyttöisyyden ja joustavuuden ansiota.
 4. 4. WooCommerce on suoraan ladattavissa WordPressin Plugin-hakemistosta
 5. 5. WooCommercea tekee ● WooCommercen takana on yritys nimeltä WooThemes. ● WooThemes on perustettu vuonna 2008 ja teki aluksi pelkästään WordPress teemoja. ● WooCommerce julkaistiin syyskuussa 2011 ● WooThemes on aidosti kansainvälinen yritys, sillä on n. 60 työntekijää 19 eri maassa ● WooThemesin osti toukokuussa 2015 Automattic ● Automattic on yhtiö mm. Wordpress.com:n takana – Keskeiset Wordpress kehittäjät ovat töissä Automatticilla. – Yhtiön valuaatio on 1.16 miljardia dollaria
 6. 6. WooCommercea hallitaan selaimella WooCommercessa on monipuolinen selainpohjainen hallintapaneeli. ● Asetusten, tuotteiden, tilausten, asiakkaiden hallinta ● Raportit ● Alennuskupongit ● Sisällönhallinta ● Saatavana eri kielillä, mm. englanniksi, suomeksi ruotsiksi, saksaksi, venäjäksi...
 7. 7. WooCommercessa on mukavasti ominaisuuksia ● WooCommercessa on hyvät ominaisuudet perusverkkokaupankäyntiin. ● Useat toiminnot vaativat kuitenkin lisäosan asentamista. – Vaikuttaa WooThemesin tarkoitukselliselta strategialta, että kaikkia ominaisuuksia ei tuoda perusohjelmistoon, vaan tienataan lisäosilla. ● WordPressissä ja WooCommercessa on määritellyt rajapinnat, jolla ominaisuuksia voidaan muokata. – Tämä on kuitenkin jossain määrin rajoitetumpaa kuin esim. Magentossa ● Luonnollisesti, koska WooCommerce on osa WordPressiä, sisällönhallintaominaisuudet ovat erinomaiset. Jos verkkokauppa on osa laajaa verkkosivustoa, on WordPress + WooCommerce erinomainen valinta.
 8. 8. Teema määrittelee ulkoasun ● WooCommercessa ulkoasun määrittely on erotettu omaksi kokonaisuudeksi, jota kutsutaan teemaksi. ● Teeman avulla määritellään, miltä WooCommerce-kauppa näyttää asiakkaalle. ● Valmiita teemoja on saatavana valtava määrä. On syytä huomata, että mikä tahansa WordPress teema ei käy, vaan teeman on oltava WooCommerce yhteensopiva. ● Ulkoasun suhteen ei ole käytännössä rajoituksia – WooCommerce verkkokauppa voi näyttää miltä vain halutaan. ● Responsiivisuus on nykyisin itsestäänselvyys.
 9. 9. Esimerkkiteema 1 Sunglasses: teema aurinkolaseille
 10. 10. Esimerkkiteema 2 SpareParts: teema varaosien myyntiin.
 11. 11. Esimerkkiteema 3 Wedding Day: teema hääpukujen ja -tarvikkeiden myyntiin.
 12. 12. WordPressissä on oma lisäosien ja teemojen ”markkinapaikka” ● WordPressiin on saatavilla lukuisia lisäosia, joita voi hyödyntää myös Woocommercen kanssa. ● Lisäosia etsiä ja asentaa suoraan WordPressin hallinnasta. ● Myös WooCommerce lisäosaan on saatavana laajennuksia.
 13. 13. Kaupallisia teemojen ja lisäosien markkinapaikkoja on useita ● WordPressin oman lisäosa- ja teematoiminnallisuuden lisäksi teemoja ja lisäosia myydään lukuisilla verkkosivuilla. ● Lisäosia ja teemoja myyvät sekä WooCommercen tekijä WooThemes, että lukuisat muut yritykset. ● WooCommerce on suhteellisen nuori ohjelmisto, joten siihen ei ole saatavilla aivan samaa määrää laajennuksia kuin esimerkiksi Magentoon. Suuri suosio kuitenkin takaa, että tarjontaa on paljon ja lisää tulee koko ajan. ● Lisäosien ja teemojen laatu saattaa joskus jättää toivomisen varaa.
 14. 14. WordPress tietoturvasta on pidettävä huolta ● WordPress on verkkosivujen yleisin alusta. Tämä valitettavasti tarkoittaa myös sitä, että se on hakkereille kiinnostava kohde. Tietoturva on kaikissa nettisovelluksissa tärkeää, mutta Wordpress-pohjaisissa sivustoissa asia on erityisen tärkeä. ● Usein ongelmat liittyvät vanhentuneeseen, päivittämättömään WordPressiin itseensä, tai lisäosiin. ● WordPress ja Woocommerce asennuksen tulee olla tietoturvallisesti tehty ja päivittämisen on oltava säännöllistä. ● WordPressin päivittäminen on onneksi helppoa, mutta kokonaisuuden (WordPress + Woocommerce + teema + lisäosat + muokkaukset) toimivuudesta on varmistauduttava.
 15. 15. WooCommerce on helppokäyttöinen ● WordPressin suuren suosion syynä on juuri helppokäyttöisyys ja sama helppokäyttöisyys koskee WooCommercea. ● Tuotteiden lisääminen ja hallinnointi, sekä tilausten käsittely on helppoa. – Päivittäisen operoinnin oppii muutamassa tunnissa. ● Ulkoasua pystyy (teemasta riippuen) määrittelemään helposti itse. – Joskin usein tarvitaan HTML-merkintäkielen osaamista
 16. 16. Olisiko WooCommerce minulle hyvä ratkaisu? ● WooCommerce voi olla sinulle erinomainen ratkaisu, jos: – Etsit ratkaisua pienelle – keskisuurelle yritykselle. – Arvostat helppokäyttöisyyttä. – Et tarvitse kaikkein järeintä ratkaisua. – Haluat joustavan verkkokaupan. – Haluat verkkokaupan lisäksi hallinnoida muita sivuja.
 17. 17. Tämän oppaan tarjosi Gelo. ● Oppaan on kirjoittanut yrittäjä Tero Lahtinen ● Palautteesi otetaan kiitollisuudella vastaan! www.gelo.fi
 18. 18. Ota yhteyttä!

×