Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Magento perusteet

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
Woocommerce perusteet
Woocommerce perusteet
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 18 Ad
Advertisement

More Related Content

Advertisement

Magento perusteet

 1. 1. Mikä se on?
 2. 2. Magento on verkkokauppaohjelmisto ● Magento on maailman suosituin verkkokauppaohjelmisto. ● Magenton markkinaosuus on yli 25 %. Kaaviot: Tom Robershaw, tomrobertshaw.net Erityisen suosittu Magento on suurehkoissa verkkokaupoissa. Verkkokauppaohjelmistot miljoonalla suosituimmalla sivustolla (Alexa top 1M) Verkkokauppaohjelmistot 100 0000 suosituimmalla sivustolla (Alexa top 100K)
 3. 3. Magenton omistaa pääomasijoittaja ● Magenton kehitys alkoi vuonna 2007 ja ensimmäinen versio ohjelmasta (silloin nimellä Bento) julkaistiin vuonna 2008. ● Magentoa teki kalifornialainen yritys Varien, jonka eBay osti vuonna 2011 ensin osittain ja sitten kokonaan. ● Vuonna 2015 eBay erotti Magenton erilliseksi yhtiöksi, jonka omistaa Permira sijoitusyhtiö
 4. 4. Magento on asennettava ohjelmisto ● Magento-ohjelmisto asennetaan nettipalvelimelle – Se ei ole valmis ns. pilvipalvelu ● Oma Magento-asennus on verkkokauppiaan täydessä kontrollissa – Laajennusten, integraatioiden ja määritysten suhteen on täysi vapaus ● Hyvän suorituskyvyn saavuttamiseksi yleensä suositellaan omaa virtuaalipalvelinta Magentolle
 5. 5. Magento-alustoja on kaksi ● Community Edition (CE) on ilmainen, avoimen lähdekoodin versio – Voi ladata ja käyttää täysin ilmaiseksi ilman lisenssimaksuja – Ohjelmistoa voi vapaasti muokata – Tukea saatavana vain käyttäjäyhteisön kautta – Useimmille suomalaisille kauppiaille täysin riittävä ● Enterprise Edition (EE) on kaupallinen versio – Pääosin sama koodipohja kuin CE-versiossa – Lisäksi isojen verkkokauppojen tarvitsemia ominaisuuksia – Tukipalvelu – Lisenssimaksu n. 18 000 $/vuosi
 6. 6. Magentosta on kaksi pääversiota ● Magento 1.x: viimeisin versio 1.9 ● Magento 2: 2.0 -versio julkaistu marraskuussa 2015. ● Päätarkoitus Magento 2:ssa on ollut teknologia-alustan uudistaminen ● Magento 2 parantaa muokattavuutta entisestään ja sen suorituskyky on merkittävästi parempi. ● Magento 1 ja 2 ovat käytännössä eri ohjelmia. ● Lisäosat, teemat yms. eivät ole yhteensopivia. ● Datan siirtoon Magento 1 → 2 on olemassa työkalu.
 7. 7. Magentoa hallitaan selaimella Magentossa on monipuolinen selainpohjainen hallintapaneeli. ● Asetusten, tuotteiden, tilausten, asiakkaiden hallinta ● Raportit ● Sisällönhallinta ● Käyttöoikeudet määriteltävissä ● Saatavana eri kielillä, mm. englanniksi, suomeksi ruotsiksi, saksaksi, venäjäksi...
 8. 8. Magentossa on edistyneitä ominaisuuksia ● Kaikkien tavanomaisten verkkokauppaominaisuuksien lisäksi Magentossa on useita edistyneitä ominaisuuksia – Web Services rajapinta, mikä mahdollistaa Magenton integroinnin yrityksen muihin järjestelmiin. – Hyvä tuki mobiilikäyttöön ● Responsiiviset sivut ● Integrointi mobiilisovelluksiin – Samaan Magento hallintapaneeliin voidaan liittää useita erilaisia asiakaskauppoja (Multi Store) – Erinomainen hakukoneoptimointi – Asiakasryhmät ● Mahdollistaa esimerkiksi B2C ja B2B myynnin samasta kaupasta – Pakettituotteet (useasta tuotteesta koostuva tuote)
 9. 9. Teema määrittelee ulkoasun ● Magentossa ulkoasun määrittely on erotettu omaksi kokonaisuudeksi, jota kutsutaan teemaksi. ● Teeman avulla määritellään, miltä Magento-kauppa näyttää asiakkaalle. ● Valmiita teemoja on saatavana valtava määrä. ● Ulkoasun suhteen ei ole käytännössä rajoituksia – Magento verkkokauppa voi näyttää miltä vain halutaan. ● Responsiivisuus on nykyisin itsestäänselvyys.
 10. 10. Esimerkkiteema 1 ARW Doom: teema muotituotteille
 11. 11. Esimerkkiteema 2 Wine Store: teema alkoholijuomien myyntiin.
 12. 12. Esimerkkiteema 3 Rental Store: teema ajoneuvojen vuokraukseen
 13. 13. Magento Connect on teemojen ja lisäosien markkinapaikka ● Markkinapaikka on idealtaan samanlainen kuin matkapuhelinten sovelluskaupat, kuten Applen Appstore tai Androidin Google Play kauppa – sieltä voi hankkia lisätoiminnallisuuksia. – Sekä ilmaisia että maksullisia. ● Tarjolla on yli 1000 teemaa ja tuhansia lisäosia. – Ulkoasulaajennuksia, markkinointiominaisuuksia, toimintoja verkkokaupan hallinnointiin, integraatioita, käännös- ja kehittäjätyökaluja... ● Koska kyseessä on maailman suosituin verkkokauppa-alusta, niin lähes tarpeeseen kuin tarpeeseen löytyy lisäosa. ● Lisäosien laatu on vaihtelevaa.
 14. 14. Magento on suunniteltu muokattavaksi ● Ohjelmisto on suunniteltu siten, että itse Magenton, lisäosien ja asiakkaan itsensä koodit ovat kaikki eritelty. ● Mikä tahansa toiminnallisuus Magentossa voidaan määritellä uudelleen koskematta itse Magenton ohjelmistokoodiin. ● Magento on ylläpidettävissä ja päivitettävissä: verkkokaupan osat ovat päivitettävissä toisistaan riippumattomasti.
 15. 15. Magento ei ole yksinkertainen ● Magenton laajuutta kuvaavat hyvin seuraavat tunnusluvut – 30 000 tiedostoa – 1,2 miljoonaa koodiriviä – Magento on ylivoimaisesti monimutkaisin avoimen lähdekoodin verkkokauppa ● Magenton peruskäyttö ei ole ylivoimaista mutta ohjelmistossa riittää opiskeltavaa ja oppimiskäyrää on. ● Tekniseltä ylläpitäjältä ja erityisesti muokkausten tekijältä vaaditaan rautaista osaamista.
 16. 16. Olisiko Magento minulle hyvä ratkaisu? ● Magento voi olla sinulle erinomainen ratkaisu, jos: – Tarvitset luotettavan, raskaaseen käyttöön sopivan verkkokauppa-alustan. – Tarvitset Magenton monipuolisia ominaisuuksia. – Teet verkkokauppaa tosissasi. – Etsit hyvää ratkaisua, etkä halvinta mahdollista.
 17. 17. Tämän oppaan tarjosi Gelo. ● Oppaan on kirjoittanut yrittäjä Tero Lahtinen ● Palautteesi otetaan kiitollisuudella vastaan! www.gelo.fi
 18. 18. Ota yhteyttä!

×