Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Mikä se on?
Magento on verkkokauppaohjelmisto
● Magento on maailman suosituin verkkokauppaohjelmisto.
● Magenton markkinaosuus on yli ...
Magenton omistaa pääomasijoittaja
● Magenton kehitys alkoi vuonna
2007 ja ensimmäinen versio
ohjelmasta (silloin nimellä
B...
Magento on asennettava ohjelmisto
● Magento-ohjelmisto asennetaan nettipalvelimelle
– Se ei ole valmis ns. pilvipalvelu
● ...
Magento-alustoja on kaksi
● Community Edition (CE) on ilmainen, avoimen lähdekoodin
versio
– Voi ladata ja käyttää täysin ...
Magentosta on kaksi pääversiota
● Magento 1.x: viimeisin
versio 1.9
● Magento 2: 2.0 -versio
julkaistu marraskuussa
2015.
...
Magentoa hallitaan selaimella
Magentossa on monipuolinen selainpohjainen hallintapaneeli.
● Asetusten, tuotteiden, tilaust...
Magentossa on edistyneitä ominaisuuksia
● Kaikkien tavanomaisten verkkokauppaominaisuuksien lisäksi Magentossa
on useita e...
Teema määrittelee ulkoasun
● Magentossa ulkoasun määrittely on erotettu omaksi
kokonaisuudeksi, jota kutsutaan teemaksi.
●...
Esimerkkiteema 1
ARW Doom: teema muotituotteille
Esimerkkiteema 2
Wine Store: teema alkoholijuomien myyntiin.
Esimerkkiteema 3
Rental Store: teema ajoneuvojen vuokraukseen
Magento Connect on teemojen ja lisäosien
markkinapaikka
● Markkinapaikka on idealtaan samanlainen kuin
matkapuhelinten sov...
Magento on suunniteltu muokattavaksi
● Ohjelmisto on suunniteltu siten,
että itse Magenton, lisäosien ja
asiakkaan itsensä...
Magento ei ole yksinkertainen
● Magenton laajuutta kuvaavat hyvin seuraavat tunnusluvut
– 30 000 tiedostoa
– 1,2 miljoonaa...
Olisiko Magento minulle hyvä ratkaisu?
● Magento voi olla sinulle erinomainen ratkaisu, jos:
– Tarvitset luotettavan, rask...
Tämän oppaan tarjosi Gelo.
● Oppaan on kirjoittanut yrittäjä Tero Lahtinen
● Palautteesi otetaan kiitollisuudella vastaan!...
Ota yhteyttä!
You’ve finished this document.
Download and read it offline.
Upcoming SlideShare
Woocommerce perusteet
Next
Upcoming SlideShare
Woocommerce perusteet
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

Share

Magento perusteet

Download to read offline

Perustietoa Magentosta.
Mikä on Magento ja kenelle se sopii?

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

Magento perusteet

 1. 1. Mikä se on?
 2. 2. Magento on verkkokauppaohjelmisto ● Magento on maailman suosituin verkkokauppaohjelmisto. ● Magenton markkinaosuus on yli 25 %. Kaaviot: Tom Robershaw, tomrobertshaw.net Erityisen suosittu Magento on suurehkoissa verkkokaupoissa. Verkkokauppaohjelmistot miljoonalla suosituimmalla sivustolla (Alexa top 1M) Verkkokauppaohjelmistot 100 0000 suosituimmalla sivustolla (Alexa top 100K)
 3. 3. Magenton omistaa pääomasijoittaja ● Magenton kehitys alkoi vuonna 2007 ja ensimmäinen versio ohjelmasta (silloin nimellä Bento) julkaistiin vuonna 2008. ● Magentoa teki kalifornialainen yritys Varien, jonka eBay osti vuonna 2011 ensin osittain ja sitten kokonaan. ● Vuonna 2015 eBay erotti Magenton erilliseksi yhtiöksi, jonka omistaa Permira sijoitusyhtiö
 4. 4. Magento on asennettava ohjelmisto ● Magento-ohjelmisto asennetaan nettipalvelimelle – Se ei ole valmis ns. pilvipalvelu ● Oma Magento-asennus on verkkokauppiaan täydessä kontrollissa – Laajennusten, integraatioiden ja määritysten suhteen on täysi vapaus ● Hyvän suorituskyvyn saavuttamiseksi yleensä suositellaan omaa virtuaalipalvelinta Magentolle
 5. 5. Magento-alustoja on kaksi ● Community Edition (CE) on ilmainen, avoimen lähdekoodin versio – Voi ladata ja käyttää täysin ilmaiseksi ilman lisenssimaksuja – Ohjelmistoa voi vapaasti muokata – Tukea saatavana vain käyttäjäyhteisön kautta – Useimmille suomalaisille kauppiaille täysin riittävä ● Enterprise Edition (EE) on kaupallinen versio – Pääosin sama koodipohja kuin CE-versiossa – Lisäksi isojen verkkokauppojen tarvitsemia ominaisuuksia – Tukipalvelu – Lisenssimaksu n. 18 000 $/vuosi
 6. 6. Magentosta on kaksi pääversiota ● Magento 1.x: viimeisin versio 1.9 ● Magento 2: 2.0 -versio julkaistu marraskuussa 2015. ● Päätarkoitus Magento 2:ssa on ollut teknologia-alustan uudistaminen ● Magento 2 parantaa muokattavuutta entisestään ja sen suorituskyky on merkittävästi parempi. ● Magento 1 ja 2 ovat käytännössä eri ohjelmia. ● Lisäosat, teemat yms. eivät ole yhteensopivia. ● Datan siirtoon Magento 1 → 2 on olemassa työkalu.
 7. 7. Magentoa hallitaan selaimella Magentossa on monipuolinen selainpohjainen hallintapaneeli. ● Asetusten, tuotteiden, tilausten, asiakkaiden hallinta ● Raportit ● Sisällönhallinta ● Käyttöoikeudet määriteltävissä ● Saatavana eri kielillä, mm. englanniksi, suomeksi ruotsiksi, saksaksi, venäjäksi...
 8. 8. Magentossa on edistyneitä ominaisuuksia ● Kaikkien tavanomaisten verkkokauppaominaisuuksien lisäksi Magentossa on useita edistyneitä ominaisuuksia – Web Services rajapinta, mikä mahdollistaa Magenton integroinnin yrityksen muihin järjestelmiin. – Hyvä tuki mobiilikäyttöön ● Responsiiviset sivut ● Integrointi mobiilisovelluksiin – Samaan Magento hallintapaneeliin voidaan liittää useita erilaisia asiakaskauppoja (Multi Store) – Erinomainen hakukoneoptimointi – Asiakasryhmät ● Mahdollistaa esimerkiksi B2C ja B2B myynnin samasta kaupasta – Pakettituotteet (useasta tuotteesta koostuva tuote)
 9. 9. Teema määrittelee ulkoasun ● Magentossa ulkoasun määrittely on erotettu omaksi kokonaisuudeksi, jota kutsutaan teemaksi. ● Teeman avulla määritellään, miltä Magento-kauppa näyttää asiakkaalle. ● Valmiita teemoja on saatavana valtava määrä. ● Ulkoasun suhteen ei ole käytännössä rajoituksia – Magento verkkokauppa voi näyttää miltä vain halutaan. ● Responsiivisuus on nykyisin itsestäänselvyys.
 10. 10. Esimerkkiteema 1 ARW Doom: teema muotituotteille
 11. 11. Esimerkkiteema 2 Wine Store: teema alkoholijuomien myyntiin.
 12. 12. Esimerkkiteema 3 Rental Store: teema ajoneuvojen vuokraukseen
 13. 13. Magento Connect on teemojen ja lisäosien markkinapaikka ● Markkinapaikka on idealtaan samanlainen kuin matkapuhelinten sovelluskaupat, kuten Applen Appstore tai Androidin Google Play kauppa – sieltä voi hankkia lisätoiminnallisuuksia. – Sekä ilmaisia että maksullisia. ● Tarjolla on yli 1000 teemaa ja tuhansia lisäosia. – Ulkoasulaajennuksia, markkinointiominaisuuksia, toimintoja verkkokaupan hallinnointiin, integraatioita, käännös- ja kehittäjätyökaluja... ● Koska kyseessä on maailman suosituin verkkokauppa-alusta, niin lähes tarpeeseen kuin tarpeeseen löytyy lisäosa. ● Lisäosien laatu on vaihtelevaa.
 14. 14. Magento on suunniteltu muokattavaksi ● Ohjelmisto on suunniteltu siten, että itse Magenton, lisäosien ja asiakkaan itsensä koodit ovat kaikki eritelty. ● Mikä tahansa toiminnallisuus Magentossa voidaan määritellä uudelleen koskematta itse Magenton ohjelmistokoodiin. ● Magento on ylläpidettävissä ja päivitettävissä: verkkokaupan osat ovat päivitettävissä toisistaan riippumattomasti.
 15. 15. Magento ei ole yksinkertainen ● Magenton laajuutta kuvaavat hyvin seuraavat tunnusluvut – 30 000 tiedostoa – 1,2 miljoonaa koodiriviä – Magento on ylivoimaisesti monimutkaisin avoimen lähdekoodin verkkokauppa ● Magenton peruskäyttö ei ole ylivoimaista mutta ohjelmistossa riittää opiskeltavaa ja oppimiskäyrää on. ● Tekniseltä ylläpitäjältä ja erityisesti muokkausten tekijältä vaaditaan rautaista osaamista.
 16. 16. Olisiko Magento minulle hyvä ratkaisu? ● Magento voi olla sinulle erinomainen ratkaisu, jos: – Tarvitset luotettavan, raskaaseen käyttöön sopivan verkkokauppa-alustan. – Tarvitset Magenton monipuolisia ominaisuuksia. – Teet verkkokauppaa tosissasi. – Etsit hyvää ratkaisua, etkä halvinta mahdollista.
 17. 17. Tämän oppaan tarjosi Gelo. ● Oppaan on kirjoittanut yrittäjä Tero Lahtinen ● Palautteesi otetaan kiitollisuudella vastaan! www.gelo.fi
 18. 18. Ota yhteyttä!

Perustietoa Magentosta. Mikä on Magento ja kenelle se sopii?

Views

Total views

2,038

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

1,310

Actions

Downloads

5

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×