Successfully reported this slideshow.

Basna, malo drugačija

2,410 views

Published on

http://gorannecin.rs/

Published in: Entertainment & Humor
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Basna, malo drugačija

 1. 1. Poznaješ li ovu basnu ?
 2. 2. Nekad davno živjeli su cvrčak i mrav. Bili su veliki prijatelji.
 3. 3. Mrav je cijelu jesen marljivo radio i spremao zalihe za zimnicu.
 4. 4. Nijedan sunčani dan nije potrošio na ljenčarenje. Ni pomislio nije, da sjedi. Nije si uzeo vrijeme za hladno pivo i čavrljanje s prijateljima .
 5. 5. Za to vrijeme cvrčak se bezgranično zabavljao. Bio je stalni gost svih lokala u mjestu. Cijelu jesen je veselo pjevao , plesao i uživao. Ni za trenutak se nije opterećivao zimom, koja je već bila pred vratima.
 6. 6. Stisnula je hladnoća. Izmučeni mrav uvukao se u svoju skromnu sta n , do stropa napunjenu hranom .
 7. 7. Tek što je za sobom zatvorio vrata, začuo je vani cvrčka. Stajao je pored crvenog Ferrarija, obavijen mekim, krasnim Armanijevim ogrtačem.
 8. 8. Pozdrav, prijatelju! Spremam se u Pariz! Bi li bio tako ljubazan i pripazio malo i na moju kuću? Pa…naravno. A što se događa s tobom? Kako, u Pariz…? Otkud ti novac za ogrtač, auto…?!
 9. 9. E, dragi moj! Sreća…! Po ljeti sam pjevao u nekom lokalu. Čuo me jedan poznati producent. Svidio sam mu se. Potpisali smo ugovor za turneju po Francuskoj. Usput, da ti donesem nešto od tamo? Ne, hvala! Ali, zamolio bih te… Ako sretneš gospodina La Fontaina… Pošalji ga k vragu, u moje ime…
 10. 10. A pouka basne… ? !
 11. 11.   Iskoristite život i nađite pravi omjer između rada i slobodnog vremena. Za previše rada nagradu možete dobiti samo u La Fontain ovim basnama .
 12. 12. Ne zaboravite! Ne zaboravite! To, da živite za svoj rad je u korist samo vašem šefu!
 13. 13. Uživajte u životu! Jer je jedinstven! Ako vam ne uspije pronaći svoju polovicu naranče, …ništa zato! Uživajte s limunom! Zašećerite ga i s nekoliko kockica leda promiješajte u čašici žestice … Život je lijep !

×