9:45 - GIS Tech 2012 opening

1,174 views

Published on

Deze presentatie is gehouden op GIS Tech 2012.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,174
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 •  Daarmee is de cirkel eigenlijk een beetje rond. Ooit was een kaart een kaart. Waar wijze mannen met baarden jarenlang aan werkten. Zoals deze meneer. Wie herkent hem ? Het is Gerard de Cremer uit Belgie, beter bekend als Mercator, 500 jaar geleden geboren. Mercator was een echte kaartenmaker. In de eeuwen daarna kwam het tijdperk van de boekdrukkunst en de atlassen, en ging het nog steeds over kaarten. In de vorige eeuw gingen we digitaal en werd het geo-informatie, ruimtelijke informatie, locationbased services, geomatics, intelligent mapping, geospatial intelligence …allemaal moeilijke namen hebben we bedacht. Maar waarom eigenlijk ? Waar we naar keken, was nog steeds gewoon een kaart. Persoonlijk ben ik dan ook blij dat we een kaart weer gewoon een kaart mogen noemen.  Het verschil tussende tijd van Mercator en nu: er zit heel veel slimmigheid in de kaart verstopt, hij is overal en altijd beschikbaar, en nu kan iedereen kan hem maken en delen. We zijn eigenlijk allemaal kleineMercators geworden !  En met iedereen bedoel ik ook echt iedereen. Je hoeft er geen specialist mee voor te zijn. Beetje sneu als je specialist bent ? ….. niet getreurd, er blijft genoeg terrein over om te verkennen, dat zult u vandaag zien en ervaren.
 • Dit bent u ! Een kracht zet iets in beweging. En dat doet een kaart ook. Bijvoorbeeld de beweging van ruim 800 mensen, uit alle hoeken van Nederland, naar deze zaal. Locatie van de GIS Tech, maar ook bevolkingsdichtheid speelt mee.Mercator kon dit nog niet. Maar u wel: straks in het plenaire deel gaat u zien hoe eenvoudig het is om zelf zo’n kaart kunt maken.
 • U gaatvandaagveelhoren over ArcGIS Online, intelligent webmaps en ArcGIS 10.1.Programmazieteralsvolgtuit …..ArcGIS Online:-  applab-webmap binnen 30 minuten. Prijsuitreiking tijdens borreleen intensieve ervaring: workshop jeroen aarts-een expert worden: de preconference workshop (succes ); gemis ? herhaling op 24 mei in Zwolleonseerste webinar over hetzelfde onderwerp op 10 mei.Ook op anderemanierbijdragen ? grootschaligetopografie via Esri in ArcGIS Online (topografischebasiskaart NL op alle schalen0Huishoudelijk-Programma doorlopen en dan wijzen op locaties naast plenaire zaal-Alle presentaties worden op GIS Tech site gezet-De plenaire sessie is 1 sessie met een pauze. Niet 2 sessies met zelfde inhoud
 • Call for papers
 • Over netwerkengesproken …
 • 9:45 - GIS Tech 2012 opening

  1. 1. Welkom !Jurgen ten SiethofDirecteur Esri nederland bv
  2. 2. Programma
  3. 3. Esri Developer Summit: Rotterdam sept. 2012
  4. 4. Social media twitter.com/gis_tech of #gistech ‘ArcGIS in Nederland’-groep facebook.com/esrinederland
  5. 5. AGGN Hartelijk welkom namens de AGGN Gebruikersdag 7 juni bij Nieuwland ALV AGGN track Trends in GIS land

  ×