11. Press Clipping_ Podrška ministra Knežičeka lukavačkom gigantu

213 views

Published on

Published in: News & Politics, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
213
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

11. Press Clipping_ Podrška ministra Knežičeka lukavačkom gigantu

 1. 1. APENDIX PRESS CLIPPING FOR NEWS Support of Minister Knezicek to Lukavac’s Economic GiantPrepared by GIKIL Corporate Communications Team LUKAVAC, APRIL 2011
 2. 2. This article was published on April 22nd. GIKILs CorporateCommunications Team prepared and published this article incooperation with BMG. The media have published this article untilApril 25. We had excellent media coverage.First we will introduce you to the original version of articletranslated into English. After that we will present Medias wherearticle is published in its original form.The original version of article:Support of Minister Knezicek to Lukavac’s EconomicGiantGlobal Ispat Koksna Industrija Lukavac will have the full supportof the Ministry of Industry, Energy and Mining of Tuzla Canton Zeljko Knezicek, Minister of of Industry, Energyand Mining of Tuzla Canton visited Global Ispat Koksna Industrija Lukavacon April 20, 2011.Members of GIKIL’s Management presented detailed informationconcerning the business and the most important achievements of thecompany which is the largest exporter in the Tuzla Canton and one of thelargest in Bosnia and Herzegovina to Minister.A visit to four GIKIL’s plants was organized so that directors andoperators can inform Mr. Knezicek on site about production and highquality products of this company."I want to encourage you and promise that I will do everything to makejoint efforts that will reduce any obstacles in your business," said MinisterKnezicek referring to the problems that GIKIL has been having in the past.In fact, one of the major problems was strike in Railways of FBiH inDecember last year that seriously threatened closure of GIKIL and about athousand jobs in this company.
 3. 3. The Minister congratulated the Management for the excellent results achieved in recent years and because of the fact that GIKIL is now positioned as one of the best producers of coke in Europe. “Greater support to economy is necessary forthe recovery, survival and development of this sector in BiH. I want and Ihave the power and the will, to do everything within my capabilities duringmy term, in order to help the economy that support the entiredevelopment," concluded the minister.Minister Knežiček was pleasantly surprised listening to the story thatdespite the challenges that GIKIL has, due to the global economic crisis,the company managed to survive, thanks primarily to its Managementheaded by Managing Director Guntupalli Jagannadham and thousands ofworkers who have been working hard to overcome the crisis. GIKIL has survived, and today provides itsemployees regular salaries that are significantly above the average wagein Tuzla Canton and in the Federation of BiH, provides work to manycompanies in BiH and performs its obligations to the State.Proving this is not just a formal visit, Mr. Knezicek proposed a few newideas that could improve business and production in GIKIL, which will bethe subject of serious consideration. One of them is finding opportunitiesfor the production of organic fertilizers using lignite.
 4. 4. http://www.ekapija.ba/website/bih/page/42493522.04.2011.Ţeljko Kneţiček posjetio GIKIL: Ideje za poboljšanje poslovanja U radnoj posjeti Global Ispat Koksnoj Industrijiboravio je ministar industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona Željko Knežiček kojise na licu mjesta želio uvjeriti u poslovanje ove kompanije koja je jedan od najvećihizvoznika u Bosni i Hercegovini. Menadžment GIKIL-a organizovao je posjetu četiri GIKIL-ove fabrike kako bi se ministara Knežiček direktno od strane direktora i operatera informisaoo stanju proizvodnje i visoko-kvalitetnim proizvodima ove kompanije."Želim da Vas ohrabrim i obećam da ću učiniti sve kako bismo zajedničkim trudomumanjili sve prepreke u vašem poslovanju", rekao je ministar Knežiček osvrćući se naprobleme koje je GIKIL imao u proteklom periodu. Naime, jedan od najvećih problema kojeje kompanija imala bio je štrajk u Željeznicama FBiH u decembru prošle godine koji jeozbiljno prijetio gašenju GIKIL-a i oko hiljadu radnih mjesta u ovoj kompaniji.Ministar je čestitao Upravi kompanije na odličnim rezultatima koji su ostvareni u posljednjevrijeme kao i na tome što je GIKIL danas pozicioniran kao jedan od najkvalitetnijihproizvođača koksa u Evropi."Za oporavak, opstanak i razvoj bosanskohercegovačke privrede neophodna je većapodrška tom sektoru. Ja želim, a imam i snage i volje za to, da u toku svog mandata učinimsve što je u mojoj mogućnosti kako bismo pomogli privredi koja je oslonac kompletnograzvoja", zaključio je ministar.Ministar Knežiček posebno je čestitao menadžmentu i uposlenicima GIKIL-a koji je uprkosglobalnoj ekonomskoj krizi uspio da opstane zahvaljujući prvenstveno Upravi na čelu sageneralnim direktorom Guntupalli Jagannadhamom i hiljadu radnika koji su svojim radomučinili sve kako bi prebrodili krizu. GIKIL je opstao, a danas obezbjeđuje svojim radnicimaredovne plate koje su znatno iznad prosječne plate kako u Tuzlanskom kantonu tako i uFederaciji BiH, omogućava posao mnogim bh. kompanijama i izvršava svoje obaveze premadržavi.
 5. 5. Da nije samo u jednoj običnoj radnoj posjeti Knežiček je dokazao tako što je predložio inekoliko novih ideja koje bi mogle poboljšati poslovanje i proizvodnju u GIKIL, a koje će bitipredmet ozbiljnih razmatranja. Jedna od njih je i iznalaženje mogućnosti za proizvodnjuorganskog đubriva na bazi lignita.
 6. 6. http://www.sarajevo-x.com/biznis/news/clanak/11042208222.04.2011.Posjeta GIKIL-uPodrška ministra Kneţičeka lukavačkom gigantuU radnoj posjeti Global Ispat koksnoj industriji Lukavac boravio je ministar industrije,energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona Željko Knežiček, koji se želio uvjeriti u poslovanjeove kompanije, jednog od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini.Menadžment GIKIL-a organizovao je posjetu četiri GIKIL-ove fabrike kako bi se ministaraKnežiček direktno od strane direktora i operatera informisao o stanju proizvodnje i visoko-kvalitetnim proizvodima ove kompanije."Želim da vas ohrabrim i obećam da ću učiniti sve kako bismo zajedničkim trudom umanjilisve prepreke u vašem poslovanju", rekao je ministar Knežiček osvrćući se na probleme kojeje GIKIL imao u proteklom periodu. Naime, jedan od najvećih problema koje je kompanijaimala bio je štrajk u Željeznicama FBiH u decembru prošle godine koji je ozbiljno prijetiogašenju GIKIL-a i oko hiljadu radnih mjesta u ovoj kompaniji.
 7. 7. Ministar je čestitao upravi kompanije na odličnim rezultatima koji su ostvareni u posljednjevrijeme kao i na tome što je GIKIL danas pozicioniran kao jedan od najkvalitetnijihproizvođača koksa u Evropi."Za oporavak, opstanak i razvoj bosanskohercegovačke privrede neophodna je veća podrškatom sektoru. Ja želim, a imam i snage i volje za to, da u toku svog mandata učinim sve što je umojoj mogućnosti kako bismo pomogli privredi koja je oslonac kompletnog razvoja",zaključio je ministar.Ministar Knežiček posebno je čestitao menadžmentu i uposlenicima GIKIL-a koji je uprkosglobalnoj ekonomskoj krizi uspio da opstane zahvaljujući prvenstveno Upravi na čelu sageneralnim direktorom Guntupallijem Jagannadhamom i hiljadu radnika koji su svojim radomučinili sve kako bi prebrodili krizu. GIKIL je opstao, a danas obezbjeđuje svojim radnicimaredovne plate koje su znatno iznad prosječne plate kako u Tuzlanskom kantonu, tako i uFederaciji BiH, omogućava posao mnogim bh. kompanijama i izvršava svoje obaveze premadržavi.Da nije samo u jednoj običnoj radnoj posjeti gospodin Knežiček je dokazao tako što jepredložio i nekoliko novih ideja koje bi mogle poboljšati poslovanje i proizvodnju u GIKIL, akoje će biti predmet ozbiljnih razmatranja. Jedna od njih je i iznalaženje mogućnosti zaproizvodnju organskog đubriva na bazi lignita.
 8. 8. http://www.tip.ba/2011/04/22/podrska-kantonalnog-resornog-ministarstva-lukavackom-gigantu/22.04.2011.Podrška kantonalnog resornog ministarstva lukavačkom gigantu U radnoj posjeti Global Ispat Koksnoj IndustrijiLukavac boravio je ministar industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona ŽeljkoKnežiček koji se na licu mjesta želio uvjeriti u poslovanje ove kompanije koja je jedan odnajvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini. Menadžment GIKIL-a organizovao je posjetu četiriGIKIL-ove fabrike kako bi se ministara Knežiček direktno od strane direktora i operaterainformisao o stanju proizvodnje i visoko-kvalitetnim proizvodima ove kompanije.˝Želim da Vas ohrabrim i obećam da ću učiniti sve kako bismo zajedničkim trudom umanjilisve prepreke u vašem poslovanju˝, rekao je ministar Knežiček osvrćući se na probleme koje jeGIKIL imao u proteklom periodu. Naime, jedan od najvećih problema koje je kompanijaimala bio je štrajk u Željeznicama FBiH u decembru prošle godine koji je ozbiljno prijetiogašenju GIKIL-a i oko hiljadu radnih mjesta u ovoj kompaniji.Ministar je čestitao Upravikompanije na odličnim rezultatima koji su ostvareni u posljednje vrijeme kao i na tome što jeGIKIL danas pozicioniran kao jedan od najkvalitetnijih proizvođača koksa u Evropi.
 9. 9. ˝Za oporavak, opstanak i razvoj bosanskohercegovačke privrede neophodna je veća podrškatom sektoru. Ja želim, a imam i snage i volje za to, da u toku svog mandata učinim sve što je umojoj mogućnosti kako bismo pomogli privredi koja je oslonac kompletnog razvoja˝,zaključio je ministar.Ministar Knežiček posebno je čestitao menadžmentu i uposlenicima GIKIL-a koji je uprkosglobalnoj ekonomskoj krizi uspio da opstane zahvaljujući prvenstveno Upravi na čelu sageneralnim direktorom Guntupalli Jagannadhamom i hiljadu radnika koji su svojim radomučinili sve kako bi prebrodili krizu. GIKIL je opstao, a danas obezbjeđuje svojim radnicimaredovne plate koje su znatno iznad prosječne plate kako u Tuzlanskom kantonu tako i uFederaciji BiH, omogućava posao mnogim bh. kompanijama i izvršava svoje obaveze premadržavi.Da nije samo u jednoj običnoj radnoj posjeti gospodin Knežiček je dokazao tako što jepredložio i nekoliko novih ideja koje bi mogle poboljšati poslovanje i proizvodnju u GIKIL, akoje će biti predmet ozbiljnih razmatranja. Jedna od njih je i iznalaženje mogućnosti zaproizvodnju organskog đubriva na bazi lignita.
 10. 10. http://mojatuzla.net/index.php?option=com_content&view=article&id=4808:podrka-kantonalnog-resornog-ministarstva-lukavakom-gigantu&catid=47:privreda&Itemid=10822.04.2011.Podrška kantonalnog resornog ministarstva lukavačkom gigantuU radnoj posjeti Global Ispat Koksnoj Industriji Lukavac boravio je ministar industrije, energetike irudarstva Tuzlanskog kantona Željko Knežiček koji se na licu mjesta želio uvjeriti u poslovanje ovekompanije koja je jedan od najvedih izvoznika u Bosni i Hercegovini.Menadžment GIKIL-a organizovao je posjetu četiri GIKIL-ove fabrike kako bi se ministara Knežičekdirektno od strane direktora i operatera informisao o stanju proizvodnje i visoko-kvalitetnimproizvodima ove kompanije.- Želim da Vas ohrabrim i obedam da du učiniti sve kako bismo zajedničkim trudom umanjili sveprepreke u vašem poslovanju, rekao je ministar Knežiček osvrdudi se na probleme koje je GIKIL imaou proteklom periodu. Naime, jedan od najvedih problema koje je kompanija imala bio je štrajk uŽeljeznicama FBiH u decembru prošle godine koji je ozbiljno prijetio gašenju GIKIL-a i oko hiljaduradnih mjesta u ovoj kompaniji.Ministar je čestitao Upravi kompanije na odličnim rezultatima koji su ostvareni u posljednje vrijemekao i na tome što je GIKIL danas pozicioniran kao jedan od najkvalitetnijih proizvođača koksa uEvropi.- Za oporavak, opstanak i razvoj bosanskohercegovačke privrede neophodna je veda podrška tomsektoru. Ja želim, a imam i snage i volje za to, da u toku svog mandata učinim sve što je u mojojmogudnosti kako bismo pomogli privredi koja je oslonac kompletnog razvoja, zaključio je ministar.
 11. 11. Ministar Knežiček posebno je čestitao menadžmentu i uposlenicima GIKIL-a koji je uprkos globalnojekonomskoj krizi uspio da opstane zahvaljujudi prvenstveno Upravi na čelu sa generalnim direktoromGuntupalli Jagannadhamom i hiljadu radnika koji su svojim radom učinili sve kako bi prebrodili krizu.GIKIL je opstao, a danas obezbjeđuje svojim radnicima redovne plate koje su znatno iznad prosječneplate kako u Tuzlanskom kantonu tako i u Federaciji BiH, omogudava posao mnogim bh.kompanijama i izvršava svoje obaveze prema državi.Da nije samo u jednoj običnoj radnoj posjeti gospodin Knežiček je dokazao tako što je predložio inekoliko novih ideja koje bi mogle poboljšati poslovanje i proizvodnju u GIKIL, a koje de biti predmetozbiljnih razmatranja. Jedna od njih je i iznalaženje mogudnosti za proizvodnju organskog đubriva nabazi lignita.
 12. 12. http://www.seebiz.net/poslovanje/kompanije/podrska-kantonalnog-resornog-ministarstva-lukavackom-gigantu-gikil22.04.2011.Podrška kantonalnog resornog ministarstva lukavačkom gigantuGIKILKompanija danas obezbjeđuje svojim radnicima redovne plate koje su znatno iznadprosječne, kako u Tuzlanskom kantonu tako i u Federaciji BiHU radnoj posjeti Global Ispat Koksnoj Industriji boravio je ministar industrije, energetike irudarstva Tuzlanskog kantona Željko Knežiček koji se na licu mjesta želio uvjeriti uposlovanje ove kompanije koja je jedan od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini.Menadžment GIKIL-a organizovao je posjetu četiri GIKIL-ove fabrike kako bi se ministaraKnežiček direktno od strane direktora i operatera informisao o stanju proizvodnje i visoko-kvalitetnim proizvodima ove kompanije.- Želim da Vas ohrabrim i obećam da ću učiniti sve kako bismo zajedničkim trudom umanjilisve prepreke u vašem poslovanju, rekao je ministar Knežiček osvrćući se na probleme koje jeGIKIL imao u proteklom periodu. Naime, jedan od najvećih problema koje je kompanijaimala bio je štrajk u Željeznicama FBiH u decembru prošle godine koji jeozbiljno prijetio gašenju GIKIL-a i oko hiljadu radnih mjesta u ovoj kompaniji.Ministar je čestitao Upravi kompanije na odličnim rezultatima koji su ostvareni u posljednjevrijeme kao i na tome što je GIKIL danas pozicioniran kao jedan od najkvalitetnijihproizvođača koksa u Evropi.- Za oporavak, opstanak i razvoj bosanskohercegovačke privrede neophodna je veća podrškatom sektoru. Ja želim, a imam i snage i volje za to, da u toku svog mandata učinim sve što je umojoj mogućnosti kako bismo pomogli privredi koja je oslonac kompletnog razvoja, zaključio
 13. 13. je ministar.Ministar Knežiček posebno je čestitao menadžmentu i uposlenicima GIKIL-a koji je uprkosglobalnoj ekonomskoj krizi uspio da opstane zahvaljujući prvenstveno Upravi na čelu sageneralnim direktorom Guntupalli Jagannadhamom i hiljadu radnika koji su svojim radomučinili sve kako bi prebrodili krizu. GIKIL je opstao, a danas obezbjeđuje svojim radnicimaredovne plate koje su znatno iznad prosječne plate kako u Tuzlanskom kantonu tako i uFederaciji BiH, omogućava posao mnogim bh. kompanijama i izvršava svoje obaveze premadržavi.Da nije samo u jednoj običnoj radnoj posjeti gospodin Knežiček je dokazao tako što jepredložio i nekoliko novih ideja koje bi mogle poboljšati poslovanje i proizvodnju u GIKIL, akoje će biti predmet ozbiljnih razmatranja. Jedna od njih je i iznalaženje mogućnosti zaproizvodnju organskog đubriva na bazi lignita.
 14. 14. http://www.sodalive.ba/lukavac/ministar-gnezicak-posjetio-gikil/23.04.2011.Ministar Knežiček posjetio GIKILU radnoj posjeti Global Ispat Koksnoj Industriji boravio je ministar industrije, energetike irudarstva Tuzlanskog kantona Željko Knežiček koji se na licu mjesta želio uvjeriti uposlovanje ove kompanije koja je jedan od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini. Posjeta GIKIL-uMenadžment GIKIL-a organizovao je posjetu četiri GIKIL-ove fabrike kako bi se ministaraKnežiček direktno od strane direktora i operatera informisao o stanju proizvodnje i visoko-kvalitetnim proizvodima ove kompanije.- Želim da Vas ohrabrim i obećam da ću učiniti sve kako bismo zajedničkim trudom umanjilisve prepreke u vašem poslovanju, rekao je ministar Knežiček osvrćući se na probleme koje jeGIKIL imao u proteklom periodu. Naime, jedan od najvećih problema koje je kompanijaimala bio je štrajk u Željeznicama FBiH u decembru prošle godine koji je ozbiljno prijetiogašenju GIKIL-a i oko hiljadu radnih mjesta u ovoj kompaniji.Ministar je čestitao Upravi kompanije na odličnim rezultatima koji su ostvareni u posljednjevrijeme kao i na tome što je GIKIL danas pozicioniran kao jedan od najkvalitetnijihproizvođača koksa u Evropi.
 15. 15. - Za oporavak, opstanak i razvoj bosanskohercegovačke privrede neophodna je veća podrškatom sektoru. Ja želim, a imam i snage i volje za to, da u toku svog mandata učinim sve što je umojoj mogućnosti kako bismo pomogli privredi koja je oslonac kompletnog razvoja, zaključioje ministar.Ministar Knežiček posebno je čestitao menadžmentu i uposlenicima GIKIL-a koji je uprkosglobalnoj ekonomskoj krizi uspio da opstane zahvaljujući prvenstveno Upravi na čelu sageneralnim direktorom Guntupalli Jagannadhamom i hiljadu radnika koji su svojim radomučinili sve kako bi prebrodili krizu. GIKIL je opstao, a danas obezbjeđuje svojim radnicimaredovne plate koje su znatno iznad prosječne plate kako u Tuzlanskom kantonu tako i uFederaciji BiH, omogućava posao mnogim bh. kompanijama i izvršava svoje obaveze premadržavi.Da nije samo u jednoj običnoj radnoj posjeti gospodin Knežiček je dokazao tako što jepredložio i nekoliko novih ideja koje bi mogle poboljšati poslovanje i proizvodnju u GIKIL, akoje će biti predmet ozbiljnih razmatranja. Jedna od njih je i iznalaženje mogućnosti zaproizvodnju organskog đubriva na bazi lignita.
 16. 16. http://www.bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/viewtkbilten.php?id=182923.04.2011.Ministar Željko Knežiček posjetio GIKILPodrška lukavačkom gigantuU radnoj posjeti Global Ispat Koksnoj Industriji Lukavac boravio jeministar industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona ŽeljkoKnežiček koji se na licu mjesta želio uvjeriti u poslovanje ove kompanijekoja je jedan od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini. MenadžmentGIKIL-a organizovao je posjetu četiri GIKIL-ove fabrike kako bi seministara Knežiček direktno od strane direktora i operatera informisao ostanju proizvodnje i visoko-kvalitetnim proizvodima ove kompanije.- Želim da Vas ohrabrim i obećam da ću učiniti sve kako bismozajedničkim trudom umanjili sve prepreke u vašem poslovanju, rekao jeministar Knežiček osvrćući se na probleme koje je GIKIL imao u proteklomperiodu. Naime, jedan od najvećih problema koje je kompanija imala bioje štrajk u Željeznicama FBiH u decembru prošle godine koji je ozbiljnoprijetio gašenju GIKIL-a i oko hiljadu radnih mjesta u ovoj kompaniji.
 17. 17. Ministar je čestitao Upravi kompanije na odličnim rezultatima koji suostvareni u posljednje vrijeme kao i na tome što je GIKIL danaspozicioniran kao jedan od najkvalitetnijih proizvođača koksa u Evropi.- Za oporavak, opstanak i razvoj bosanskohercegovačke privredeneophodna je veća podrška tom sektoru. Ja želim, a imam i snage i voljeza to, da u toku svog mandata učinim sve što je u mojoj mogućnosti kakobismo pomogli privredi koja je oslonac kompletnog razvoja, zaključio jeministar.Ministar Knežiček posebno je čestitao menadžmentu i uposlenicima GIKIL-a koji je uprkos globalnoj ekonomskoj krizi uspio da opstane zahvaljujućiprvenstveno Upravi na čelu sa generalnim direktorom GuntupalliJagannadhamom i hiljadu radnika koji su svojim radom učinili sve kako biprebrodili krizu. GIKIL je opstao, a danas obezbjeđuje svojim radnicimaredovne plate koje su znatno iznad prosječne plate kako u Tuzlanskomkantonu tako i u Federaciji BiH, omogućava posao mnogim bh.kompanijama i izvršava svoje obaveze prema državi.Da nije samo u jednoj običnoj radnoj posjeti gospodin Knežiček jedokazao tako što je predložio i nekoliko novih ideja koje bi moglepoboljšati poslovanje i proizvodnju u GIKIL, a koje će biti predmetozbiljnih razmatranja. Jedna od njih je i iznalaženje mogućnosti zaproizvodnju organskog đubriva na bazi lignita.
 18. 18. http://www.ljiljan.ba/bs/vijesti/lukavac%3A-ministar-kne%C5%BEi%C4%8Dek-u-posjeti-gikil-u23.04.2011.LUKAVAC: MINISTAR KNEŢIČEK U POSJETI GIKIL-ULUKAVAC, 22. travnja (FENA) - Ministar industrije, energetike i rudarstvaTuzlanske županije Željko Knežiček boravio je u radnoj posjeti Global Ispat Koksnojindustriji Lukavac (GIKIL) te se tom prigodom upoznao s poslovanjem te kompanije koja jejedan od najvećih izvoznika u BiH. Menadžment GIKIL-a organizovao je posjetu četiri GIKIL-ove tvornice kako bi se ministaraKnežiček direktno od strane direktora i operatera informirao o stanju proizvodnje i visoko-kvalitetnim proizvodima te kompanije. "Želim vas ohrabriti i obećati da ću učiniti sve kako bismo zajedničkim trudom umanjili sveprepreke u vašem poslovanju", rekao je ministar Knežiček, osvrćući se na probleme koje jeGIKIL imao u proteklom razdoblju.Naime, jedan od najvećih problema koje je kompanija imala, bio je štrajk u ŽeljeznicamaFBiH u prosincu prošle godine koji je ozbiljno prijetio gašenju GIKIL-a i oko tisuću radnihmjesta u toj kompaniji. Ministar je čestitao upravi kompanije na odličnim rezultatima koji su ostvareni u posljednjevrijeme kao i na tome što je GIKIL danas pozicioniran kao jedan od najkvalitetnijihproizvođača koksa u Europi. "Za oporavak, opstanak i razvoj bosanskohercegovačke privrede neophodna je veća podrškatom sektoru. Ja želim, a imam i snage i volje za to, da u toku svog mandata učinim sve što je umojoj mogućnosti kako bismo pomogli privredi koja je oslonac kompletnog razvoja",zaključio je ministar Knežiček. Također, ministar Knežiček je predložio i nekoliko novih ideja koje bi mogle poboljšatiposlovanje i proizvodnju u GIKIL- a koje će biti predmet ozbiljnih razmatranja, a jedna odnjih je i iznalaženje mogućnosti za proizvodnju organskog đubriva na bazi lignita.
 19. 19. http://www.bih-rss.net/article_ministar_gne%C5%BEi%C4%8Dek_posjetio_gikil-lukavac__7395909.htm23.04.2011.Ministar Gneţiček posjetio GIKIL - LukavacU radnoj posjeti Global Ispat Koksnoj Industriji boravio je ministar industrije, energetike irudarstva Tuzlanskog kantona Željko Knežiček koji se na licu mjesta želio uvjeriti uposlovanje ove kompanije koja je jedan od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini. Posjeta GIKIL-uMenadžment GIKIL-a organizovao je posjetu četiri GIKIL-ove fabrike kako bi se ministaraKnežiček direktno od strane direktora i operatera informisao o stanju proizvodnje i visoko-kvalitetnim proizvodima ove kompanije.- Želim da Vas ohrabrim i obećam da ću učiniti sve kako bismo zajedničkim trudom umanjilisve prepreke u vašem poslovanju, rekao je ministar Knežiček osvrćući se na probleme koje jeGIKIL imao u proteklom periodu. Naime, jedan od najvećih problema koje je kompanijaimala bio je štrajk u Željeznicama FBiH u decembru prošle godine koji je ozbiljno prijetiogašenju GIKIL-a i oko hiljadu radnih mjesta u ovoj kompaniji.
 20. 20. Ministar je čestitao Upravi kompanije na odličnim rezultatima koji su ostvareni u posljednjevrijeme kao i na tome što je GIKIL danas pozicioniran kao jedan od najkvalitetnijihproizvođača koksa u Evropi.- Za oporavak, opstanak i razvoj bosanskohercegovačke privrede neophodna je veća podrškatom sektoru. Ja želim, a imam i snage i volje za to, da u toku svog mandata učinim sve što je umojoj mogućnosti kako bismo pomogli privredi koja je oslonac kompletnog razvoja, zaključioje ministar.Ministar Knežiček posebno je čestitao menadžmentu i uposlenicima GIKIL-a koji je uprkosglobalnoj ekonomskoj krizi uspio da opstane zahvaljujući prvenstveno Upravi na čelu sageneralnim direktorom Guntupalli Jagannadhamom i hiljadu radnika koji su svojim radomučinili sve kako bi prebrodili krizu. GIKIL je opstao, a danas obezbjeđuje svojim radnicimaredovne plate koje su znatno iznad prosječne plate kako u Tuzlanskom kantonu tako i uFederaciji BiH, omogućava posao mnogim bh. kompanijama i izvršava svoje obaveze premadržavi.Da nije samo u jednoj običnoj radnoj posjeti gospodin Knežiček je dokazao tako što jepredložio i nekoliko novih ideja koje bi mogle poboljšati poslovanje i proizvodnju u GIKIL, akoje će biti predmet ozbiljnih razmatranja. Jedna od njih je i iznalaženje mogućnosti zaproizvodnju organskog đubriva na bazi lignita.
 21. 21. http://www.bizon.ba/industrija/11555-ministar-kniiek-obeao-podrku-gikil-u.html25.04.2011.MINISTAR KNEŽIČEK OBEĆAO PODRŠKU GIKIL-uBiH – Industrija Menadžment GIKIL-a organizovao je posjetu četiri GIKIL-ovefabrike kakobi se ministara Kneţiček direktno od strane direktora i operatera informisao ostanju proizvodnje i visoko-kvalitetnim proizvodima ove kompanije.- Želim da Vas ohrabrim i obećam da ću učiniti sve kako bismo zajedničkim trudom umanjilisve prepreke u vašem poslovanju, rekao je ministar Kneţiček osvrćući se naprobleme koje jeGIKIL imao u proteklom periodu.Naime, jedan od najvećih problema koje je kompanija imala bio je štrajk u ŽeljeznicamaFBiH u decembru prošle godine koji je ozbiljno prijetio gašenju GIKIL-a i oko hiljadu radnihmjesta u ovoj kompaniji. U radnoj posjeti Global Ispat Koksnoj Industriji boravio je ministarindustrije, energetikei rudarstva Tuzlanskog kantona Ţeljko Kneţiček koji se na licu mjestaželio uvjeriti uposlovanje ove kompanije koja je jedan od najvećih izvoznika u Bosni iHercegovini.Ministar je čestitao Upravi kompanije na odličnim rezultatima koji su ostvareni u posljednjevrijeme kao i na tome što je GIKIL danas pozicioniran kao jedan od najkvalitetnijihproizvođača koksa u Evropi.- Za oporavak, opstanak i razvoj bosanskohercegovačke privrede neophodna je veća podrškatom sektoru. Ja želim, a imam i snage i volje za to, da u toku svog mandatu učinim sve što jeu mojoj mogućnosti kako bismo pomogli privredi koja je oslonac kompletnog razvoja,zaključio je ministar.Ministar Knežiček posebno je čestitao menadžmentu i uposlenicima GIKIL-a koji je uprkosglobalnoj ekonomskoj krizi uspio da opstane zahvaljujući prvenstveno Upravi na čelu sa
 22. 22. generalnim direktorom Guntupalli Jagannadhamom i hiljadu radnika koji su svojim radomučinili sve kako bi prebrodili krizu.GIKIL je opstao, a danas obezbjeđuje svojim radnicima redovne plate koje su znatno iznadprosječne plate kako u Tuzlanskom kantonu tako i u Federaciji BiH, omogućava posaomnogim bh. kompanijama i izvršava svoje obaveze prema državi.Da nije samo u jednoj običnoj radnoj posjeti gospodin Knežiček je dokazao tako što jepredložio i nekoliko novih ideja koje bi mogle poboljšati poslovanje i proizvodnju u GIKIL, akoje će biti predmet ozbiljnih razmatranja. Jedna od njih je i iznalaženje mogućnostiza proizvodnju organskog đubriva na bazi lignita.
 23. 23. http://www.internovine.com/index.php/bilten-kantonalne-privredne-komore-tuzla/105-bilten-kantonalne-privredne-komore-tuzla-/6401-rudarski-institut-tuzla-partner-sajma-energetike25.04.2011. PODRŠKA MINISTRA KNEŢIČEKA LUKAVAČKOM GIGANTUU radnoj posjeti Global Ispat koksnoj industriji Lukavac boravio je ministar industrije,energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona Ţeljko Kneţiček, koji se želio uvjeriti uposlovanje ove kompanije, jednog od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini. MenadžmentGIKIL-a organizovao je posjetu četiri GIKIL-ove fabrike kako bi se ministara Knežičekdirektno od strane direktora i operatera informisao o stanju proizvodnje i visoko-kvalitetnimproizvodima ove kompanije. "Ţelim da vas ohrabrim i obećam da ću učiniti sve kakobismo zajedničkim trudom umanjili sve prepreke u vašem poslovanju", rekao je ministarKnežiček osvrćući se na probleme koje je GIKIL imao u proteklom periodu. Naime, jedan odnajvećih problema koje je kompanija imala bio je štrajk u Željeznicama FBiH u decembruprošle godine koji je ozbiljno prijetio gašenju GIKIL-a i oko hiljadu radnih mjesta u ovojkompaniji. Ministar je čestitao upravi kompanije na odličnim rezultatima koji su ostvareni uposljednje vrijeme kao i na tome što je GIKIL danas pozicioniran kao jedan odnajkvalitetnijih proizvođača koksa u Evropi. "Za oporavak, opstanak i razvojbosanskohercegovačke privrede neophodna je veća podrška tom sektoru. Ja ţelim, aimam i snage i volje za to, da u toku svog mandata učinim sve što je u mojoj mogućnostikako bismo pomogli privredi koja je oslonac kompletnog razvoja", zaključio je ministar.Ministar Knežiček posebno je čestitao menadžmentu i uposlenicima GIKIL-a koji je uprkosglobalnoj ekonomskoj krizi uspio da opstane zahvaljujući prvenstveno Upravi na čelu sageneralnim direktorom Guntupallijem Jagannadhamom i hiljadu radnika koji su svojimradom učinili sve kako bi prebrodili krizu. GIKIL je opstao, a danas obezbjeđuje svojimradnicima redovne plate koje su znatno iznad prosječne plate kako u Tuzlanskom kantonu,tako i u Federaciji BiH, omogućava posao mnogim bh. kompanijama i izvršava svoje obavezeprema državi. Da nije samo u jednoj običnoj radnoj posjeti gospodin Knežiček je dokazaotako što je predložio i nekoliko novih ideja koje bi mogle poboljšati poslovanje i proizvodnjuu GIKIL, a koje će biti predmet ozbiljnih razmatranja. Jedna od njih je i iznalaţenjemogućnosti za proizvodnju organskog Ďubriva na bazi lignita.

×