Flash 4-all oktober 2013

180 views

Published on

Deze Flash 4-all geeft een hoop nieuwe informatie over het doen en laten van GIGOS vzw.

Published in: News & Politics
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Flash 4-all oktober 2013

  1. 1. Gigos’ voorwoord Genk, oktober 2013 Beste lezer, GIGOS stelt haar eerste vernieuwde Flash-4-all voor. In deze flash vind je nieuwtjes, weetjes en leuke informatie over GIGOS Genk vzw. Deze Flash-4-all zal 1 keer per maand verschijnen en verspreid worden via de sociale netwerksites. Meer informatie over GIGOS vind je op onze site: www.gigos.be . Ik wens jullie gewoon veel leesgenot! Gigos’ nieuwtjes  Opgelet, Kinderpret! Komt er weer aan. De collega’s van Zwartberg kwamen met het schitterende idee om hun eigen reporters te zoeken in de werking. Ben jij benieuwd naar de talenten die daar ontdekt worden? Schrijf dan zeker 19 oktober in je agenda! Om 13.00 u begint alles, het einde is voorzien voor 16.00 u. Place 2 be: de GIGOS-locatie van Nieuwe Kempen.
  2. 2.  Heb jij ook jongeren die graag voetballen? Zien zij het zitten om dit een ’s nachts te doen? Dit is je kans! NACHTELIJK VOETBALTOERNOOI De 8de editie van ons nachtelijk voetbaltoernooi is in aantocht. WANNEER: vrijdag 25 oktober 2013 WAAR: Op de terreinen van Eendracht Termien, Oud Termienstraat 8, 3600 Genk.
  3. 3. BEGINUUR: het voetbaltoernooi start om 21u (de exacte voetbal-uren worden later opgesteld en doorgestuurd) DOEL: Met jouw jeugdvereniging de felbegeerde jeugdraadtrofee in de wacht slepen en een leuke en een gezellige avond beleven natuurlijk! MEER INFO: Er is een aparte mannen- en vrouwencompetitie. Een ploeg bestaat uit één doelman en 5 veldspelers. Daarnaast mag elke ploeg 3 reservespelers hebben. Naast de felbegeerde jeugdraadtrofeeën (mannen en vrouwen) zal er ook een trofee uitgereikt worden voor fairplay en één voor de origineelste uitrusting. VOOR WIE: Het voetbaltoernooi: Elke Genkse jeugdvereniging mag één of twee ploegen afvaardigen. Een deelnemende ploeg mag bestaan uit leiding, oud-leiding of verantwoordelijken van een vereniging. ! inschrijven vóór vrijdag 18 oktober op Dienst Jeugd! (Ilse 089 65 42 68 of jeugdraad@genk.be). PRIJS: Elke vereniging die wil meedoen aan het voetbaltornooi betaalt op voorhand €10,00 inschrijvingsgeld. Dit doen we om zeker te zijn van het aantal ingeschreven ploegen. In ruil hiervoor krijgt elke deelnemende ploeg drankbonnen. prijs consumptie: € 1,50 Gigos’ vormingen/workshops  Op 12 oktober zal de eerste studiedag van GIGOS doorgaan. Veel gezinnen dreigen de dupe te worden van de economische crisis. Ook kinderen en jongeren voelen de crisis. GIGOS gaat de uitdaging aan om bruggen te slaan tussen iedereen die gelooft in een toekomst waarin er plaats is voor onze jeugd. GIGOS wil ze sterker en meer weerbaarder maken tegen de gevolgen die dit met zich mee dreigt te brengen. Want meer dan ooit zullen zij nood aan ons hebben!teraard kunnen wij alleen het verschil niet maken. Daarom vragen we dit keer niet, maar roepen we op om met ons mee te doen. De studiedag van GIGOS gaat over kansen bieden aan jongeren in crisistijd. Welke kansen zijn er al, en welke zijn er nog nodig?  Op 29 oktober wordt er in Cre@ief (Stalenstraat 39, Genk) een workshop gegeven over Inkleding Halloween. Deze workshop is in de eerste instantie bedoeld voor vrijwilligers, maar iedereen is welkom. Hij is gratis en start om 18.00 u, tot 21.00 u. Inschrijven is wel nodig! Dit kan door te mailen naar spelotheek@gigos.be . Gigos’ verhaal
  4. 4. Soms krijg ik een tekst binnen over hoe er in GIGOS gewerkt wordt die ik gewoon móet doorsturen. Deze maand is Rafaël van Zwartberg de werker die zijn kamp graag in de kijker zet. Lees en geniet van het verslag van het trainingskamp Noordcité 2013, geschreven door Rafaël Bouzar. De groep van de thaiboxers bevat 26 leden. Ik heb de 12 meest getrainde / gemotiveerde jongeren mee op kamp genomen. Ik heb bewust voor 12 jongeren gekozen d.m.v. trainingsmateriaal en fatsoenlijke training te kunnen geven. Dus ik heb een grafiek gemaakt zodat ik kon zien welke jongeren het meeste naar de training zijn gekomen ( een 18-tal ) en heb toen gekeken voor wie het mogelijk was ( school / werk ) om mee op kamp te gaan. Dit is ook een motivatietruc om de andere jongeren in de toekomst ( die niet gekozen zijn ) harder te laten trainen en frequenter te laten komen. Op deze manier kunnen ze een plaats krijgen voor het volgende kamp. Dit kamp was niet ontworpen om te chillen en effe naar de bloemetjes en bijtjes te kijken, integendeel: dit kamp was afzien en grenzen verleggen. De jongeren werden elke dag in een sport getraind ( boksen / muay thai en bootcamp MMA ) . Dus elke dag kwam er een andere trainer om hun deze les te geven. Buiten deze trainingen kregen ze techniek en cardio training in het thaiboxen van mij. In het totaal trainden de jongeren 6 tot 8 uren per dag. Om 23h was het op de kampplaats dan ook muisstil ( iedereen per Total). De kookploeg die bestond uit ( Lien, Marijke, Rachel en Sandra ) waren aangenaam verrast door de beleefdheid en dankbaarheid die de jongeren naar hun toonden. Zij beschreven dit kamp als die met de meeste respectvolle groep voor wie ze ooit hebben mogen koken. Wetende dat deze ploeg alle vele kampen heeft bijgewoond, was dit een mooi compliment om te krijgen.
  5. 5. De dagen zaten helemaal volgestouwd met trainingsmomenten. Hieronder een idee van hoe de dagen er uit zagen: Elke dag begonnen de jongeren met 1 uur intervallopen ± 8 km. Dit werd gevolgd door 1,5 uur op padjes en trapzakken trainen. Dan hadden ze middageten en een half uurtje rust. Na deze rust kregen ze 2 uren training ( 1ste dag boksen / 2de dag muay thai / 3de dag bootcamp ). Weer een half uurtje rust en dan klaar maken voor stoot en traptechnieken ( 1,5 uur ). 4 uurtje ( was altijd fruit ). Body pump / insanity ( 1 uur ). Avondeten en 1 uur rust. Sparren ( 1 uur ). Dan was het ongeveer 20.00 u, tijd om te douchen en te chillen. ’s Avonds werden er gezelschapsspelen gespeeld , gekaart , straffe verhalen uitgewisseld e.d. Tijdens deze spelletjes zat iedereen samen ( kookploeg en jongeren )… one big family !! De sfeer in het kamp was optimaal ( de foto’s / filmpjes spreken voor zich ). De sterke band die we al hadden is nog intenser geworden. Het groepsgevoel heerst en de jongeren vragen nu al naar een volgend kamp. Samen slapen , eten , zweten, mekaar steunen, motiveren, pushen, lachen en wenen van de spierpijn heeft allemaal bijgedragen om deze groep nog sterker en hechter te maken. De overheerlijke maaltijden van de kookploeg hebben gezorgd dat de jongeren voldoende kracht hadden om deze 3 dagen te voltooien. Gigos’ agenda  Ook op 10 oktober zullen de OKAN-klassen GIGOS bezoeken.  Op 12 oktober zal de eerste studiedag van GIGOS doorgaan.  17 Oktober zullen we voor de tweede keer een spelavond organiseren. Deze begint om 17.30. We sluiten de deur om 20.30 u. Dit is gratis, enkel drank kost geld (€ 1,00/consumptie).  19 Oktober ben je van harte welkom bij Opgelet, Kinderpret in Zwartberg, Nieuwe Kempen. Alles start om 13.00 u en eindigt om 16.00 u. Allen welkom!  24 oktober: GIGOS-dag. Info volgt!  Op 29 oktober verwelkomen we een groep van Opzet (Opvoedingswinkel) in Cre@ief. Ze zullen de spelotheek en GIGOS beter leren kennen en wat meer uitleg krijgen over speelgoed (en hoe ermee omgaan).  Ook op 29 oktober wordt er in Cre@ief een workshop gegeven over Inkleding Halloween. Deze workshop is in de eerste instantie bedoeld voor vrijwilligers, maar iedereen is welkom. Hij is gratis en start om 18.00 u, tot 21.00 u. Inschrijven is wel nodig! Gigos’ buitenwipper (tot volgende maand!) Deze maand extra aandacht voor het nachtelijk voetbaltoernooi, want daar valt heel wat te beleven.

×