Pinbal

533 views

Published on

Què és PINBAL?
 Solució tecnològica per donar resposta al conveni d'interoperabilitat.
 Aplicació adreçada a intercanviar dades/documents entre administracions.
 Adreçada a empleats de l'administració pública, no a ciutadans.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
533
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pinbal

 1. 1. Plataforma PINBAL Comitè de productes ANIBAL 2013
 2. 2. Plataforma PINBAL 1. Per començar...  Què és PINBAL?   Aplicació adreçada a intercanviar dades/documents entre administracions.   Solució tecnològica per donar resposta al conveni d'interoperabilitat. Adreçada a empleats de l'administració pública, no a ciutadans. Per què PINBAL?  La interoperabilitat és extremadament complexe i costosa.  Autenticació de persones/màquines, autorització, signatura (sha/rsa), CSV, custòdia, xifrat aes 128/256... .  Decantam la complexitat tecnològica i ens centram en el negoci (serveis).  Ens basem en recursos, protocols i tecnologies existents i provades.  @Firma, custodia, libs. SCSP, SARA, ... .
 3. 3. Plataforma PINBAL 1. Per començar...  Quins serveis es poden consultar?    Consulta o actualització de dades proveïts per l'AGE. Consulta de dades proveïdes per entitats adherides al conveni. Com són els certificats que es generen?  Documents PDF/A1b signats electrònicament en format PADES I CSV.  La signatura electrònica garanteix identificació de l'autoria, no repudi i integritat en la informació.  El Codi Segur Verificació cap a CUSTÒDIA.  Dóna validesa a la impressió del certificat generat.  Permet accedir a la seva versió digital signada.
 4. 4. Plataforma PINBAL 1. Per començar...  I tot això és vàlid jurídicament?  Totes les peticions i respostes es signen electrònicament.   L'emissor genera una resposta signada cap al PINBAL.   PINBAL genera una petició signada al servei d'un emissor. PINBAL genera un certificat signat, amb CSV a CUSTODIA. Es manté un registre complet de totes les peticions i respostes.    Qui fa cada petició. Entitat i empleat públic o aplicació. Tipus d'informació que es consulta, moment de la consulta. Consentiment exprés o norma en rang de llei.
 5. 5. Plataforma PINBAL 1. Per començar...  Si pos un servei sobre PINBAL, qui el pot consultar?  Qualsevol empleat públic d'una entitat adherida al conveni/servei concret.   La gestió de permisos és responsabilitat del ens cessionaris. Restriccions per a la consulta:  Només a través de procediments sol·licitats en l'adhesió al servei.  Sempre es sol·licita:  El consentiment exprés del ciutadà.  Una norma habilitant amb rang de llei.
 6. 6. Plataforma PINBAL 1. Per començar...  Com sé si s'està fent bon ús de les 'meves' dades?  Auditories.  Es faran auditories periòdiques.  Es poden fer auditories sota comana.
 7. 7. Plataforma PINBAL 2. M'agrada. Com puc emprar PINBAL?  Com puc accedir-hi?.  A través de màquines connectades a la xarxa SARA.  A través de l'aplicació web.    Fent servir un certificat digital per identificar-me (autenticació). En aquest cas, PINBAL genera un certificat. De forma automatitzada a través de l'API. (recobriment WS)  Fent servir una aplicació informàtica integrada amb PINBAL. (usuari SEYCON)  En aquest cas PINBAL actua com a gestor tècnic de la transacció.  S'encarrega de gestionar la petició/resposta segons el protocol SCSP.  No genera un certificat.
 8. 8. Plataforma PINBAL 2. M'agrada. Com puc emprar PINBAL?  Què necessitaria per poder usar-ho?  Si voleu obtenir dades/certificats:    Accés web - Un certificat digital per autenticar-te. Acces API WS – Un usuari 'aplicació' d'alta al SEYCON. Si a més voleu procurar dades/certificats:  Implantar i configurar un programari emissor.  (Si no existeix el servei) Definir el servei. Dades petició / Dades resposta.  Configurar el programari emissor amb el servei que procura les dades.  Implementar l'accés a les fonts de dades.  Un certificat de segell (accés a @firma I signatura dels missatges).
 9. 9. Plataforma PINBAL 3. Què costa tot això?  Si voleu obtenir dades/certificats:  RES. Tots tenim (o podem tenir) DNIe, CERES (FNMT).  Alternativament, el cost associat a d'altres certificats   http://dgtic.caib.es/www/seguretat/certificat.es.htm? Si a més voleu procurar dades/certificats:  Un certificat de segell (accedir a @firma I signar les dades)  Implantar i configurar el programari emissor.*  Implementar l'accés a les fonts de dades.*
 10. 10. Plataforma PINBAL 4. PINBAL en un diagrama. cessionari requirent cedent BACKOFFICE Connexió BACK custodia SCSP emissor @firma WSO2 (ESB) WS llibs. SCSP App Autenticada LÒGICA Web emissor
 11. 11. Plataforma PINBAL 5. Rols a dins PINBAL. WSO2 WS Llibs. SCSP cessionari LÒGICA Web @firma custòdia Delegat: Llança sol·licituds cap a determinats serveis als que té accés a través de l'entorn web. Aplicació: Llança peticions cap a determinats serveis a través de l'API WS. Administrador: Configura entitats cessionaris/emissores, usuaris Representants, nous serveis, estadístiques d'ús. Auditor: Avalua l'ús de l'eina a nivell de peticions a serveis en la seva entitat. Representant: Configura usuaris delegats/aplicació a l'ens cessionari, dona accés per a determinats serveis i procediments a Delegats, accés a estadístiques. SuperAuditor: Avalua l'ús de l'eina a nivell de peticions a serveis a qualsevol seva entitat.
 12. 12. Plataforma PINBAL 6. Com és PINBAL? http://pinbal.ibit.org/
 13. 13. Plataforma PINBAL Més informació  Interoperabilitat.caib.es  http://www.plaanibal.com/  otae@ibit.org  http://twitter.com/otae_bit
 14. 14. Plataforma PINBAL Comitè de productes ANIBAL 2013

×