Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

InfoTallers nº 6 català

510 views

Published on

Butlletí informatiu de Fundació Tallers, juliol-setembre 2010

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

InfoTallers nº 6 català

  1. 1. InfoTallers Núm. 6 Juliol - setembre 2010 www.ftcat.org El nostre patró Roque Pascual ens visita! Aquest estiu Fundació Tallers ha tingut la gran notícia de l’alliberament Notícies: de Roque Pascual i Albert Vilalta, després de 9 mesos de segrest. Roque Pascual, patró de Fundació Tallers, ens va fer una visita sorpresa a mitjans de setembre a la nostra seu de Sta. Coloma. L’emoció de tornar-lo a Roque Pascual ens 1 veure ens va fer enormement feliços. Va ser una visita visita curta però amb la promesa de tornar aviat per visitar les tres seus de Fundació Tallers i saludar El Blog de Fundació 1 a tots els companys. Roque ha tornat amb molta Tallers vitalitat i amb molts projectes en ment per desenvolupar amb nosaltres. Bijuteria i Postals de 1 Roque i Juan Francisco, usuari del CO. Ens alegrem molt de la seva tornada! Nadal Fundació Bancaja 2 El Blog de Fundació Tallers Fundació Tallers ja té blog! Neteja exterior a 2 Torribera Al nostre blog trobareu informació setmanal de les diferents àrees de l’entitat, tant de l’àrea social, com Treballem al Banc de 2 l’àrea productiva, col·laboracions, esdeveniments, Sabadell curiositats, entre d’altres temes que segur que us interessaran. Les colònies del 3 El trobareu a l’adreça http://fundaciotallersblog.org Centre Ocupacional Comptem amb la vostra participació! L’EXPOCOLOMA 3 Bijuteria artesanal i postals de Nadal ja a la web La notícia de 3 Sinergrup Aquest any Fundació Tallers presenta dos catàlegs Jornades artísitiques i 4 de productes artesanals per a que puguis fer la Clown a Fundació teva Compra Social en el moment de fer regals o felicitar el Nadal a amics, familiars i clients. Agenda 4 La nostra bijuteria està feta artesanalment i aquesta temporada, en alguns dels models hem comptat amb el disseny d’Ana Rivero, dissenyadora de joies. Les postals de Nadal poden ser personalitzades amb el logotip i missatge de l’empresa, i també ens encarreguem de fer el seu enviament postal. Pots veure els catàlegs al nostre blog http://fundaciotallersblog.org o bé a la nostra web www.ftcat.org .
  2. 2. Pàgina 2 InfoTallers La Fundació Bancaja col·labora amb Fundació Tallers Fundació Tallers ha rebut una donació de Fundació Bancaja per a la consolidació del projecte de Gestió Documental. La donació, d’un total de 4.000€, es destinarà a consolidar la nova línia de negoci, l’Externalització de Processos Administratius. El projecte consisteix en adaptar les instal·lacions actuals a les característiques que requereix el nou servei, proveir de la maquinària necessària i formar als treballadors amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental en la classificació, el manipulat i l’escaneig de documentació. Es tracta d’un servei que inclou la gestió documental en tot el seu procés, és a dir, des de que es genera la informació en format paper, es transforma a format electrònic i es procedeix a la seva custòdia o destrucció certificada. Comencem el servei de neteja exterior al Recinte Torribera Fundació Tallers ha guanyat el concurs de la neteja exterior del Recinte de Torribera de Sta. Coloma de Gramenet. Aquest servei, contractat per la Diputació de Barcelona, ens permet generar ocupació per a 6 persones, repartits en dos equips. Fundació Tallers inicia l’activitat aquest mes d’octubre, i el contracte tindrà una durada de tres anys, amb la possibilitat de prorrogar-lo tres anys més. El Recinte de Torribera, amb un total de 34 hectàrees, concentra diverses activitats. Junt als importants serveis assistencials en qüestions de salut mental i sociosanitària, també hi ha el Centre d’Estudis Superiors per a la Nutrició i la Dietètica i la Universitat Nacional a Distància (UNED). Treballem al Banc de Sabadell El passat mes d’abril Fundació Tallers, a través d’un conveni de col·laboració amb l’empresa MULLOR, va ser contractada per a realitzar serveis de neteja al Banc de Sabadell. Aquest contracte de durada fins el 2012 i amb possibilitat de pròrroga, estableix que Fundació Tallers realitza serveis de neteja a les oficines centrals del Banc de Sabadell, ubicades a Sant Cugat del Vallès, i a dues oficines ubicades al centre de la ciutat de Barcelona. Per oferir el servei comptem amb un vehicle de neteja per als desplaçaments a la seu de Sant Cugat, i tres brigades de neteja que generen ocupació per 8 persones. Des de l’inici de l’activitat, tant els treballadors del banc com els seus responsables, ens han felicitat per la qualitat del servei prestat.
  3. 3. Núm. 6 Pàgina 3 El Centre Ocupacional de colònies a Marina d’Or. Aquest any el Centre Ocupacional ha anat de colònies a Oropesa del Mar, al recinte de Marina d’Or. Durant el mes de juny, 73 usuaris de Fundació Taller repartits en 4 grups, van gaudir d’unes petites vacances a Castelló. Els tres dies van estar plens d’activitats com la visita al Balneari i al Spa exterior, i la festa a la discoteca de l’hotel. Però el que més va agradar va ser el Balneari, ja que per molts d’ells va ser la primera vegada que podien gaudir d’una activitat semblant i d’una nova experiència. L’estada a Marina d’Or va ser molt tranquil·la i tots els grups van tenir una molt bona acollida. Cal ressaltar que al estar totes les instal·lacions adaptades, els usuaris es van poder moure amb facilitat i tots ells van poder participar de les diferents activitats. Hem participat a l’EXPOCOLOMA Com cada any Fundació Tallers ha participat a la Fira empresarial l’EXPOCOLOMA. Aquest any hem volgut ressaltar tots el serveis que fem a la ciutat de Sta. Coloma, ja que cada vegada som més visibles a la ciutadania a través de serveis com la neteja viària, la neteja d’aparadors, la recollida de piles, la deixalleria mòbil, els manteniments, i tots aquells serveis que fem internament al nostre Centre Especial de Treball. Vam aprofitar per presentar al públic la nova col·lecció de bijuteria i el catàleg de postals de Nadal, però també va ser una molt bona ocasió per trobar-nos amb clients, col·laboradors i famílies, i fer nous contactes. La notícia de El Departament de Treball presenta el nou Model d’Inserció Laboral per a les persones amb trastorn mental sever. Les bases del Nou Model d’Inserció han estat elaborades a partir d’una diagnosi promoguda per AMMFEINA, FECAFAMM, Fòrum Salut Mental, Coordinadora de Centres de Dia, Coordinadora de Tallers i SINERGRUP, i ha estat realitzat amb el suport tècnic de la UAB, IGOP, Spora i la Fundació Pere Tarrés. Aquest model permetrà l’aplicació i contrast en el territori d’una estratègia d’inserció laboral que implica la col·laboració estreta de tots els serveis (serveis de salut mental, serveis especialitzats en inserció laboral, Oficines de Treball, serveis socials,...) per tal d’aconseguir millors nivells d’accés i de manteniment dels llocs de treball per part de persones que pateixen trastorns mentals.
  4. 4. La Missió de Núm. 6 juliol - setembre 2010 Fundació Tallers és garantir la inserció Jornades artístiques i clowns a Fundació Tallers sociolaboral de les persones amb Aquest estiu a Fundació Tallers hem viscut una gran activitat discapacitat, de manera que millorin artística! la seva qualitat de Des del Centre Ocupacional es van organitzar unes Jornades Artístiques al taller vida, treballant amb una gestió de Sta. Coloma, que es van celebrar el 20 de juliol. sostenible, Durant aquestes jornades el Centre Ocupacional va participativa i un realitzar una exhibició de Batuca, i una obra de tracte personalitzat. Teatre on representaven diferents contes tradicionals. Però també diferents artistes van venir a fer grans actuacions, com l’Exhibició de Bollywood de Mònica Arjona, l’actuació dels cantants Joan FUNDACIÓ TALLERS Tena (Operación Triumfo) i Dani Galliot, i l’exhibició de Capoeira amb la possibilitat de fer 902 02 69 19 una masterclass. El primer cap de setmana d’octubre es va organitzar a la ciutat de Sta. Coloma de Gramenet el festival de clowns Barcelona: Gran Via de CIRCE, un festival de circ que les Corts Catalanes, 562 recapta fons per l’organització del entº 1ª (08011) primer festival de circ a Palestina, el FESTICLOWN. Fundació Tallers Santa Coloma Gramenet: va donar el seu suport a Almogàvers, 18 (08924) l’organització de l’acte, i diferents artistes, com el clown Gromic i Badia: Av. Cantàbric, 49 (08214) Angel Martínez, van organitzar un espectacle i un taller de risoteràpia, on van participar els usuaris del VISITAN’S http://fundaciotallersblog.org AGENDA: www.ftcat.org 8 d’octubre: Jornades Internacionals de Salut Mental. Santa Coloma de Gramenet. 16 d’octubre: Jornades Associatives. El Molí. Badia del Vallès. 16 d’octubre: Partit de futbol Homenatge a Roque Pascual i Fundació Tallers. Organitzat per l’equip de Futbol Serra Marina. 3 de desembre: Dia Internacional de la Discapacitat. Obra de Teatre “Ja, ja , ja, Jamlet” de la companyia de teatre Alquimistes. Teatre Sagarra de Sta. Coloma. Un especial record pel nostre company José Prades, treballador de Serveis Interns, que ens ha deixat aquest mes d’agost després d’una llarga malaltia.

×