Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Hva er en blogg?

13,020 views

Published on

Hva er en blogg? Denne presentasjonen holdes for de som er ukjent med begrepet.

Published in: Business
 • Don't forget another good way of simplifying your writing is using external resources (such as ⇒ www.HelpWriting.net ⇐ ). This will definitely make your life more easier
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • If you’re struggling with your assignments like me, check out ⇒ www.HelpWriting.net ⇐. My friend sent me a link to to tis site. This awesome company. After I was continuously complaining to my family and friends about the ordeals of student life. They wrote my entire research paper for me, and it turned out brilliantly. I highly recommend this service to anyone in my shoes. ⇒ www.HelpWriting.net ⇐.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Hva er en blogg?

 1. 1. Hei, mitt navn er Martin! Hei, mitt navn er Martin Bekkelund og jeg driver nettstedet bekkelund.net.
 2. 2. Jeg arbeider med IT og strategi Jeg arbeider med IT og strategi for bedrifter, organisasjoner og offentlig sektor.
 3. 3. I dag skal jeg fortelle deg hva en blogg er I dag skal jeg fortelle deg hva en blogg er og hvordan en blogg kan bli et viktig verktøy for deg eller ditt firma
 4. 4. En blogg er et nettbasert fenomen En blogg er et nettbasert fenomen som ikke kan overføres direkte til den virkelige verden, men sammenlignes best med en nettbasert dagbok
 5. 5. web + logg = blogg Ordet blogg er sammensatt av ordene «web» og «logg». I dagligtalen omtaler man det gjerne som blogg eller weblogg.
 6. 6. En blogg er en nettbasert dagbok og litt til En blogg fungerer som en nettbasert dagbok, hvor man publiserer tanker, ideer, nyheter, bilder, video, tekst, bøker, programvare. En blogg blir således mye mer enn en tradisjonell dagbok.
 7. 7. En blogg er alltid personlig og subjektiv Blogger skrives både av privatpersoner og bedrifter, men er alltid personlig og subjektiv. Tolk alltid en blogg subjektivt og utvis kildekritikk. I dag er det legitimt å sitere påstander fra blogger, gitt at man krediterer
 8. 8. Reservehjerne Selv benytter jeg min weblogg som en slags reservehjerne, hvor jeg bruker den som et verktøy for å strukturere tanker, meninger og ideer. Reservehjernen hjelper meg til å formulere meg mer effektivt, presist og gjennomtenkt i senere diskusjon om emnet.
 9. 9. Del din kompetanse Blogger er en fantastisk kilde til kompetanse, gitt at man utviser kritisk sans. Kompetansedeling er smittsomt. Wikipedia er et fantastisk eksempel, selv om det ikke er en weblogg.
 10. 10. Skriv om det som engasjerer deg Skriv om det som engasjerer deg. Engasjement skaper godt innhold og godt innhold trekker lesere. Blogging med skjult agenda er lett å avsløre og leserne forsvinner, eksempelvis slik de gjorde med Fjordlands mislykkede prosjekt «Vinglepetter».
 11. 11. Er ikke en blogg en hjemmeside? En blogg er en hjemmeside, men i motsetning til en tradisjonell, statisk hjemmeside kan du skape interaksjon med leserne dine gjennom kommentarer. Lesere kan legge igjen kommentarer til det du skriver, hvorpå du kan føre eller følge en dialog.
 12. 12. Alt du skriver tolkes negativt, alltid Tål kritikk, be om kritikk, snu kritikk til noe positivt og bruk kritikken til å bli bedre. Ta tak i kritikken og spør direkte om hvordan leserne ville foretrukket det. NRK, som jeg kommer tilbake til senere, spurte leserne hvordan de ville ha TV-sendinger distribuert. Leserne kom med noen kontroversielle svar, men NRK lyttet, fikk internasjonal presseomtale for tiltaket og stor anerkjennelse hos det yngre publikum.
 13. 13. En blogg krever kontinuerlig oppdatering En blogg må oppdateres kontinuerlig. Helst ukentlig og oppfølging av kommentarer daglig, hvis ikke dør interaksjonen. Ingen vil snakke med en som ikke svarer. Dette krever mye av de eller den som driver bloggen.
 14. 14. Hvem blogger? Hvem blogger? Er det annet enn fjortiser og glamourmodeller?
 15. 15. En håndfull eksempler på bedrifter med egen weblogg. Jeg kommer tilbake med et eksempel på hvordan NRK bruker sin weblogg som et verktøy for å forbedre sitt innhold og sine tjenester.
 16. 16. Jeg Jeg blogger, selvsagt. Hvordan skal jeg ellers kunne foredra om en bloggs fortreffeligheter?
 17. 17. Her ber jeg om innspill via min egen weblogg til hvem som blogger. Med unntak av NRK er alle eksemplene jeg akkurat viste hentet fra tilbakemeldingene jeg fikk fra mine lesere.
 18. 18. Hvordan kan en blogg hjelpe meg eller mitt firma? Så det magiske spørsmålet: Hvordan kan en blogg hjelpe meg eller mitt firma? Hva kan jeg oppnå?
 19. 19. Kom i kontakt med dine kunder En blogg er et særdeles enkelt og billig verktøy for å komme i kontakt med dine kunder. Både unge og voksne oppsøker informasjon på nett, og da bør du være den som gir de den beste informasjonen om dine produkter eller ditt fima, slik at ingen andre gjør det. Gi dem uformell informasjon og innled dialogen med de som er eller kan bli dine kunder. Lytt til hva de har å si!
 20. 20. Usensurert, uformelt og direkte Før en uformell tone i bloggen, da føler folk seg komfortable. Ha gjerne noen retningslinjer for god skikk og bruk, men vær åpen for usensurerte, ærlige og direkte tilbakemeldinger, også fra de som har andre meninger enn deg, ref. kritikk.
 21. 21. «Det blir som å kalle inn til møte med 1000 svært flinke folk akkurat når det passer deg!» Dette sitatet tilhører Eirik Solheim i NRK, en av initiativtakerne til NRKs weblogg, NRKbeta.no. Eirik har dere allerede møtt, da han snakket om Web 2.0. Sitatet taler for seg selv. Høres dette fristende ut?
 22. 22. Passer en blogg for alle? En blogg krever en viss mengde engasjerte sluttbrukere eller kunder. Bedrifter som har god kontakt og oversikt over sine kunder vil kanskje ikke ha like stort utbytte som de som ikke har det. Sannsynligvis vil en blogg gi større utbytte for NRK enn hva den eksempelvis gjør for din lokale matbutikk.
 23. 23. Hvordan kommer jeg i gang? Før du starter skal du alltid kartlegge hvem du skal henvende deg til, hvordan du skal gjøre det og hvordan du kommer i kontakt med dem. Forskjellige markedet krever forskjellige strategier. Forskjellige kundegrupper krever det samme.
 24. 24. Spørsmål? Spørsmål kan også stilles i etterkant, enten på telefon eller e-post.
 25. 25. Takk for oppmerksomheten! Takk for oppmerksomheten! Nøl ikke med å ta kontakt dersom du har noe du ønsker å diskutere. Presentasjonen vil bli tilgjengeliggjort for de som ønsker den, samt publisert på nettet (SlideShare).

×