Bedrijfsvoorstelling in frans kerat

942 views

Published on

Kerat B.V.B.A. - Wervik
restauratie en conservatie van kunstvoorwerpen
C.V. van de atelierverantwoordelijke Frederik Cnockaert
Gediplomeerd conservator- restaurateur van kunstvoorwerpen
Erkend zelfstandig restaurator van schilderijen en polychrome beelden.

studies
• 1986-1990: Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten Sint-Lucas in Gent. Specialisatie Monumentale Kunst. + Getuigschrift aggregaat.
• 1990-1991-1992: Specialisatie. Restauratie van Kunstwerken, Postgraduaat "conservator restaurator van kunstvoorwerpen" Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent .
praktijkervaring
• 1992: o.a. restauraties van schilderijen voor het museum van Schone Kunsten te Gent; voor het MIAT museum voor Industriële Archeologie en Textiel in Gent; evenals voor de Sint-Niklaaskerk te Gent.
• 1992-1994 : Restauraties voor de stedelijke Antwerpse Musea o.a. portretschilderij (Séneca) van P.P. Rubens. Voltijdse praktijkstage bij de Historische Musea van de stad Antwerpen, in het Plantijn-Moretus Museum/ prentenkabinet erkend Unesco-werelderfgoed.
• 1995-2002: voltijds conservator restaurator voor het Groeninge museum, Memling Museum, Gruuthuse Museum en de andere stedelijke Brugse Musea: o.a. restauratie schilderijen vlaamse primitieven, waaronder P. Claeissens, Pieter Pourbus en Ambrosius Benson (16de eeuw). Restauratie van het wereldberoemde borstbeeld van Keizer Karel (ca. 1520, Conrad Meit), met goedkeuring door de conservators van deze musea.
• Sinds 2002. Zelfstandig restaurator en zaakvoerder in Wervik onder de benaming Kerat (afkorting van Kunst En Restauratie ATelier) bvba., met de uitbouw van verscheidene disciplines in restauraties van oude en moderne kunstobjecten. Restauraties van schilderijen op doek, koper, papier, paneel; gepolychromeerde beelden, terracotta's en papieren dragers.
enkele realisaties
Behalve voor particuliere klanten wordt een ruim deel van de restauratieopdrachten uitgevoerd voor overheidsdiensten. We vermelden hier in kort bestek o.m.:
• Kunstwerken uit het openbaar Kunstpatrimonium van de Stad Brussel, zoals 15 wandschilderijen uit de wachtkamer van de Burgemeester (stadhuis) en 8 oude schilderijen uit het Museum Broodhuis. Restauraties met steun van de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (Brussels Hoofdstedelijk Gewest), van erfgoed Vlaanderen, van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, van het Vlaams Instituut voor het Onroerend erfgoed. Goedgekeurd door de conservator van het museum, evenals door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium.
• De begijnhofkerk Brussel (2005). Restauratie van 7 schilderijen (van o.a. Th. Van Loon) uit de 17 de eeuw. Met subsidies van de overheid: Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Agentschap R.O.- onroerend erfgoed en de provincie Vlaanderen en de commissie Monumenten M&L en het archief van de Stad Brussel.
• Recentelijk restauratie van decoratief marmer schilderwerk uit 1767 in het kasteel d’Ursel. Dit te Hingene gelegen beschermd m

Published in: Real Estate
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
942
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

×