BI-FourScan

214 views

Published on

Krijgen jouw managers wel de informatie die ze nodig hebben om effectief te kunnen sturen? Zijn de cijfers consistent? Duurt het steeds langer voordat die ene KPI daadwerkelijk in de rapportage verschijnt? Kortom: vraagt u zich af of jouw Business Intelligence (BI) wel optimaal functioneert? Dan is het tijd voor een BI-FourScan door FourPoints Business Intelligence.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
214
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

BI-FourScan

  1. 1. SERVICE OFFERINGBI-FourScan
  2. 2. BI-FOURSCANCheck de fitheid van uw informatievoorziening!ONDERZOEKBI-FourScan. Een audit van uw BI-situatie op basis van een vaste prijs.BI-Taskforce. Een klein team adresseert in korte tijd een specifiek probleemwaar u mee geconfronteerd bent, op basis van een vooraf bepaalde prijs.BI-Consultancy. Een advies van een doorgewinterde FourPoints professionalop basis van een uurtarief.De fitheid van uw informatievoorziening kunt u op verschillende manieren doorons laten onderzoeken.BI-FOURSCAN GEEFT U SNEL INZICHTDe BI-FourScan richt zich op uw informatiebehoefte, gezien vanuit de besturing van uw onderneming, deBI-organisatie, de BI-professionals, de BI-architectuur, het innovatievermogen, de BI-applicaties en BI-servicesupport. In korte tijd en tegen lage kosten voeren wij een onafhankelijk onderzoek (audit) uit naar de gezond-heid en potentie van uw management-informatievoorziening. In korte tijd (ca. 1 à 2 weken) inventariseren wij uwhuidige informatiesystemen vanuit vooraf gedefinieerde perspectieven. Met als resultaat een helder inzicht inde knelpunten. En u krijgt adviezen die de ‘toekomst-bestendigheid’ van uw informatievoorziening kunnenvergroten. Want de waarde van BI wordt ten slotte bepaald door de mate waarin BI uw doelstellingen onder-steunt. Ook in de toekomst.Krijgen uw managers wel de informatie die ze nodig hebben om effectief te kunnen sturen? Zijn de cijfersconsistent? Duurt het steeds langer voordat die ene KPI daadwerkelijk in uw rapportage verschijnt? Kortom:vraagt u zich af of uw Business Intelligence (BI) wel optimaal functioneert? Dan is het tijd voor een BI-FourScandoor FourPoints Business Intelligence.Tijdens de FourScan doorlopen we zes stappen:1. Intake. Uitleg, afstemming doelstellingen, bepalen succesfactoren en acceptatiecriteria, afstemmenwerkwijze binnen uw organisatie, vaststellen van de betrokken partijen en de scope van de FourScan.2. Voorbereiding. Om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden sturen we alle belanghebbenden,voorafgaand aan het on-site onderzoek, een vragenlijst toe.3. Datacollectie. De eerste stap in het on-site onderzoek is informatie verzamelen door middel vaninterviews, documentatie-scans, workshops en observaties.
  3. 3. 4. Analyse en oordeelsvorming. Met een door ons zelf ontwikkeld research tool voeren we de analyseuit van uw huidige situatie, bekijken eventuele probleemgebieden of knelpunten, bepalen eenmogelijke streefsituatie en kijken welke verbeterstappen genomen kunnen worden.5. Rapportage. Het uiteindelijke ScanReport bevat een duidelijke, to-the-point weergave van de onder-zoeksresultaten. Tevens zullen wij een overzichtelijke onderzoekspresentatie gevenaan uw organisatie.6. Evaluatie. Na afloop voeren we samen met u een evaluatie uit. Want ook wij willen blijven leren ennog verder groeien in ons vak.Besturingsprocessen en systemenOperationele processen en systemenDe onderdelen van onze BI-FourScan- BI-Organisatie / beheer- BI-Staffing- BI-Architectuur- BI-Applicaties- BI-InnovatieBI-omgevingManagementinformatieBedrijfsdataTools voor data-integratie / logistiekACT PLANCHECKDOToegepasteBI-ToolsGeneriekeBI-ToolsDWHDWH
  4. 4. WILT U MEER INFORMATIE OF REFERENTIES?Wilt u weten hoe een FourScan voor uw organisatie kan worden ingezet? Of voor welkebedrijven wij een FourScan hebben uitgevoerd? Neem dan contact met ons op via(020) 452 75 05 of info@fourpoints.nl. Meer informatie over FourPoints BusinessIntelligence vindt u ook op www.fourpoints.nlBI-TASKFORCEIn overleg formeren wij een klein actieteam, dat snel en doeltreffend een specifiek probleem in uw BI-omgevingadresseert. Zij zullen u een haalbare en adequate oplossingsrichting presenteren. Uiteraard kunnen wij dieBI-oplossing desgewenst ook voor u doorvoeren. Dan starten we een FourPoints BI-project, dat middels eenbeproefde agile ontwikkelmethode de oplossing realiseert.BI-CONSULTANCYVoor een expert opinion of advies op maat kunt u natuurlijk ook ondersteuning krijgen van een doorgewinterdeconsultant. Of van een expert op een specifiek BI-gebied. We stemmen met u af welke FourPoints-professionalhet meest geschikt is voor uw probleem en wie het beste past bij uw organisatie.

×