Revista Les CròNiques 09

708 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
708
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Revista Les CròNiques 09

 1. 1. LA COMARCA DE Els dos castells L’ALCALATÉN I LES SEUES La comarca de l'Alcalatén, està MERAVELLES situada al nord de la Comunitat Valenciana, el seu nom probé de l'àrab amb el significat de ''els dos castells''. Un d'aquests, és, sense dubte, el castell d'Alcalatén. Situat a uns quants quilometres amunt de l'Alcora i l'altre situat a les afores de Llucena. Els camps de l’alcalatén. Foto d’arxiu Actualitat Alcalatén En l'actualitat, és una de les zones de turisme rural més solicitada, per les seues fires i celebracions populars, que són els peregrins de les useres, la fira tradicional d'arts i oficis antics i per la ria del rotllo; la qual consisteix en fires de maquinaria agricola, jocs esportius i Situació geografica de l’alcalaten la deliciosa fira de dolços. Alcalatén conté uns llaciments de l'era del bronce, per les troballes sembla que es limitaven pràcticament a la zona oriental mes baixa, però es a l'època en que els musulmans invadeixen la península que apareixen diferents alqueries i castells més elevats de l'oest del territori. Una de les dos torres.
 2. 2. Els encants d'Alcalatén. En les planures que hi ha entre les serres es conrea una agricultura de Els rius pertanyen a la conca secà: cereals, algarrobes, olives i hidrogràfica dels millars i alguns fruits. La ramaderia te certa discurreixen encaixats en profunds importància i l’economia es basa en el canyons a la vegada que erosionen la conrreu dels cereals i l’ametla. covertera califa de margues i llesos, En l'actualitat, el turisme rural s'ha que són la matèria prima de desenvolupat encara de manera l'indústria ceràmica i taulellera.A les incipient diversificant una economia seues serres abunden els pins i les comarcal molt monòtona i savines. Amb nombroses especies de monotematitzada pel taulell. aus rapinyaires i cabres salvatges. El seu clima presenta una pluviositat mitjana i la seua temperatura va disminuint segons l'altura, presentant unes mitjanes de entre 8 y 15 graus, encara que la seua vegetació, típica mediterrànea, està patint molt pels incendis forestals. Vall del riu llucena. Supervivència de l’Alcalatén La vall del riu Llucena constituix l’eix geogràfic de la comarca i el seu centre per tant económic com demogràfic, on les localitats d’ Alcora, Figueroles i Lucena del Cid, desarrotllen una industria ceràmica que pràcticament monopolitza l’economia de la comarca.
 3. 3. La rateta presumida es casa amb el ratolí Carla Renovell Anglés. Benetusser Es varen casar, i varen ser feliços i menjaren anissos. La rateta molt coqueta que estava agranant la seua caseta, es va trobar a terra dues monedes, les va agarrar i va començar a pensar que faria amb aquells diners, dient: "Què em compraré?", fins que pensant i pensant va resoldre: "ja ho sé, un llaç per a la meua cueta". I correguents se'n va anar a la tenda de "vetes i fils" per compra-se el llaç. Quan va La Rateta en plena sesió de fotografies. tornar a casa se'l ficà a la cueta i va assentar-se en l'engrunsadora a la La rateta va trobar el seu princep porta de sa casa. blau, tras una llarga llista de persones que es volien casar amb ella Un burret va passar per davant de la i al fi el va trobar. Era un ratolí de porta i al vore-la, li va dir: "Rateta, camp però per lo menys estarà callat rateta, que bonica ets. Rateta, per la nit i no molestarà a la rateta. rateta, et vols casar amb mi?", la rateta li contestà: "I per la nit que faràs?", "Ia, ia", diu el burro, "No, no que m'espantaràs" i el va despatxar. El segon que va passar per davant de Per davant de la porta va passar un la porta va ser un gos que al vore-la li ratolí que al veure-la, li va dir: va dir: "Rateta, rateta, que bonica "Rateta, rateta, que bonica ets. ets. Rateta, rateta, et vols casar Rateta, rateta, et vols casar amb amb mi?", i la rateta li contestà: "I mi?", la rateta li contestà: "I per la per la nit que faràs?", "Guau, guau" nit que faràs?", i el ratolí va dir: fa el gos i dient-li la rateta: "No, no "dormir i callar", i ella li va que m'espantaràs" el despatxà contestar: "Amb tu m'he de casar". també.
 4. 4. En mig del poble el llop volia menjar-se sense pietat a la neta i a l’àvia A PEL LLOP SENSE CAP POR Cristina Alonso Zapatera Persones de tota Picanya, avisaren a la policía al vore, un home amb una escopeta corrents darrere d’un llop prou gran de color negre que es trobava en mig de la plaça del poble. El llop intenta atacar a la xiqueta.Foto:Archiu Un vell de 70 anys anomenat Això va ocórrer ahir de matí cap a Pepe Rodelló, habitant del poble, a les deu al mig de la plaça del poble, matat un llop de color negre de 1’50m quan la mare li digué a la seua filla de longitud i de 80 kg per a ajudar a que anara a casa de la seua àvia a una vella de 80 anys i a la seua neta donar-la uns dolços. de dotze anys a escapar, ja que el La xiqueta va anar pel carrer cantant llop se les volia menjar a les dues i ballant amb la seua cistella plena de perquè tenia fam i feia temps que no dolços. Quan el llop va vore-la, va menjava prou bé. seguir-la fins que arribà a casa de l’àvia on començà la batalla.
 5. 5. Una hora amb Sergio Gil tinguen cura del mobiliari, i que els treballs s’entreguen a temps. De xicotet ja sabies que series professor? No, mai ho havia pensat. De xicotet volia treballar a la RENFE. A sigut difícil aconseguir aquest treball? No, va ser per casualitat… Mentre estudiava un cicle, un professor comentà que necessitaven a un Sergio Gil: “De xicotet volia treballar en la encarregat, em vaig presentar, i vaig RENFE.” aconseguir el treball. Creus que es difícil que un mal estudiant arribe a ser professor? Sergio, va nàixer en Catarroja, on Jo, sempre dic que voler és poder… viu actualment. Treballa a l’Institut Si tu vols una cosa, lluites per Florida Secundària, on també vá aconseguir-ho, et coste el que et estudiar. Té vinticuatre anys, i coste. Jo mai vaig pensar en fer una encara viu en sa mare. carrera, y açí estic. Podries dir-nos en què consisteix Si pogueres canviar algun fet del el teu treball? teu pasat quin seria? Sóc l’encarregat del taller de Cap. No es que la meua vida haja tecnologia, i del laboratori de sigut perfecta però, dels errors ciències. Bàsicament el meu treball també s’aprèn consisteix en preparar les Ens agradaria saber alguna cosa practiques al laboratori, i vigilar que més sobre els teus plans de futur, ningú agafe material del taller, que i la teua vida privada.
 6. 6. (somriu) Al 2011, tinc la data de bé, però per anar a una boda, i no se que més dir-vos. manifestació, no estan preparats… Pot aparèixer la policia o coses Què passaria si d’ací a uns anys et peors. fan una oferta de treball molt ben pagada, però al estranger? Tu de jove solies fer vaga, o soles faltaves a classe sense justificar? (s’ho pensa bé) No ho sé, tindria que parlar en la meua dona. Perquè, on va No no no, Jo anava a la vaga! A la corda va el poal. I tot això, es lluitar pels drets! Però ara no me’n pensa entre dos. recorde de cap experiència en concret… Te’n vas cap a València, Parlant d’una altra cosa, què portes pancartes, es crida, passen penses sobre l’educació per a la coneguts, amics… ciutadania? Per finalitzar l’entrevista, Sergio Demane el comodí del public. De ens dona un par de consells, i per deveres, és un tema del que no estic suposat, ens va dir que el millor que al dia. podem fer, es estudiar. Creus que els alumnes de primer i segón d’ESO, deurien tenir dret a fer vaga? El primer cicle?... No, perquè són alumnes massa xicotets com per a anar a una manifestació. A vore, en una classe, si hi ha gent intel·ligent per a saber de que tracta em pareix
 7. 7. Terra Empassa’m • Sense dents: Una tarde a casa de la meva cunyada, va arribar una amiga seva i es va asseure amb nosaltres al saló. Aquesta senyora es va posar a parlar amb nosaltres i de sobte va arribar la meva filla Alba. La senyora la saluda molt amablement i la meva filla ni curta ni mandrosa em preguntà en veu alta: Mare perquè aquesta senyora no té dents en la boca? En aquest moment ens quedem tots molt tallats i la pobre senyora l'única cosa que va dir que no ens preocuparem que els xiquets són així de espontanis. • L'home-maniquí Una vegada estava jo de compres, llavors vaig vore una jaqueta que jo creia que estava en un maniquí, i li pegà una estirada. Fins ahí tot bé però el maniquí resultà ser un home que em va mirar amb una cara ... que vergonya..!! • La meua novia Hi ha moltes vegades en la vida que he fet el ridícul, però la següent és de la qual més m'enrecorde. Sicília, 1945... *jajaja En aquesta època, cursava 7º o 8º d'EGB i estava "de novi" amb una xiqueta preciosa (tan preciosa, que no sé que feia amb mi, però bo, aquesta és altra història...). Era curiós al que nosaltres cridàvem "novis" en aquella època, solament amb anar a estudiar a la teva casa i passar molt temps junts ja era suficient . Dintre d'aquest contracte, supose que havia una clausula que et permetia anar-te de vacances 2 mesos sense haver de donar-li explicacions a la "suposada” novia, i així va anar. Però el més sorprenent és que a la volta de les vacances ni ella ni jo ens dirigim la paraula... Supose que ella esperant per mi i jo esperant per ella .
 8. 8. Així va passar un any, que ja el meu pobre cor està oxidat no aguantava més i va decidir posar fi a aquesta situació. Llavors el meu cap li va dir al meu braç, que mogués la meva mà, perquè els dits marquassen el seu telèfon i que la meva boca demanara disculpes. El telèfon donava línia i algú va contestar: -Si? -Hola, no parles per favor, sóc jo. Et cridava perquè veig absurd la situació que travessem. No ho entenc, que forma més absurda d'acabar una "relació d'amistat". I jo no puc aguantar més. Cada vegada que et veig el cor em dóna un colp .Anem que així no puc seguir! Almenys, parla'm. (Un silenci..) -No dius gens? -Veuràs no sóc qui penses, sóc la seva germana, ella ha eixit a recollir uns apunts, però si vols li conte el que m'has dit. -No...aquest...no et preocupis...jo ja... I vaig penjar. • Quina cara se’m va quedar Des que no es pot fumar en els llocs de treball, jo mastego molt més xiclet que abans. I sempre duc xiclets en la bossa. És com per a aguantar més estones les ganes de fumar. Un matí vaig arribar al treball, i després del cafè i del cigarret, em vaig ficar un xiclet en la boca. Era el meu últim xiclet, però em vaig dir que podria aguantar-lo fins a l'hora de desdejunar que aniria al bar i podria comprar més. Va entrar una companya amb bombons i galetes, encara que no recorde el que celebrava. Ella es va marxar. I jo vaig pensar: si em menje la galeta i els bombons, he de llançar el xiclet….aguantaré sense xiclet i sense fumar fins a l'hora de desdejunar? I si no, doncs no em menje els dolços. Total, no se'm va ocòrrer altra ximpleria (us jure que no ho havia fet en la meva vida)
 9. 9. que deixar el xiclet damunt de la meva taula, damunt d'un paperet, per a reprendre'l quan acabés amb el bombó. Entra llavors en el despatx un dels caps. No és el meu directe però aquest dia concretament jo estava treballant per a ell. Portava uns documents en la mà i un llapis, amb el qual havia fet unes anotacions. Els portava perquè jo els passara a net, a l'ordinador. Va dir: “Ah, no, m'he equivocat. Porta, deixa'm la goma que ho esborre i ho corregeix”. I va agafar el xiclet. Vaig Creure morir-me però havia d'actuar ràpid. Li vaig dir: “No, perdona, que és un xiclet….tingues, camina, pren una goma.” Aquí va ser quan em vaig dir: “Terra, empassa'm, però ja!” I ell diu: “Ah, d’acord”. Solta el xiclet en el seu lloc, on estava, i es posa a esborrar i a corregir. El xiclet era verd, de clorofil·la. Supose que ell va pensar que era un tros de goma d'esborrar, d'aquelles Milà. Total, jo em vaig posar de tots els colors. Quan ell va eixir del despatx, vaig agrair que almenys aparentment ell s’ho haguera pres d'una manera tan natural. És natural trobar a algú amb un xiclet mastegat damunt de la taula de treball? Quan vaig intentar contar-lo a alguns companys, per a rescabalar-me i esplaiar-me, no podia, m'ofegava del riure, les meves llàgrimes queien una darrere l’altra. Però no vulgueu imaginar-vos com reien ells. De vegades recordem aquesta situació i seguim rient, a pesar que han passat alguns anys.
 10. 10. • Pregunta: L'altre dia a l'eixida de l’institut ens vam anar junts pel camí i quan ens vam quedar parlant li vaig interrompre amb un bes. Em vaig morir de la vergonya i vaig eixir corrent cap a la meua casa. No m'atrevisc a mirar-li a la cara ni a parlar-li. Fa dos dies que no el veig i mira que és el meu veí... que puc fer? Resposta: El meu consell es que parles amb ell, si tan bons amics sou segur que alguna cosa vol i si tens mala sort, el no ja el tens assegurat. Si ell no dona el primer pas es perquè té més vergonya que tu, i tens que anar directa i dir-li el que sents per ell i preguntar-li si ell també sent lo mateix que tu. • Historia d’amor: Un dia m'havia d'anar amb el meu novi, la meua amiga i el seu novi però ni la meua amiga ni el meu novi podien anar, així que per a conèixer-nos millor, el novi de la meua amiga i jo, per descomptat, ens vam anar nosaltres sols vam veure una pel·lícula de por i em subjectar del seu braç. A l'acabar la pel·lícula decidim anar-nos-en a sopar i acabem enrotllats. Estic molt mal per la meua amiga i el meu novi, però ell i jo ens enamorarem, així que vam eixir en secret però un dia ens va descobrir el meu novi i la meua amiga que no es van molestar per que ells dos també estaven embolicats, la meua amiga es va quedar amb el meu novi i jo amb el seu.
 11. 11. Passatemps • BUSCA LES SEGÜENT PARAULES EN LA SOPA DE LLETRES: Llop Cocodril Zebra Gat Serp Gos Lloro Pardal Jirafa AOAOSDFISBDFJNWIEUFNIWUNSIUNEIUFNWIEUFCOCODRILAJNFIOAUNIAUINFAUSNFI ANFDSERPAONDOANOAISNOANFOAINFOAINFSOIANOFSINAOSFNAOISNFOAINSFO AINSFOAINFOAINSFOIANSFOAINSFONAOFSNAOISNFOAINFSOAINFOAINSFOAINFOAI NFJIRAFAANDOAINOANOPARDALIABAINSFOAINFOANFOANSFOAINFOAINSOZEBRA AKMPAOPFAMPFOMAPSOFMPAOMSFLLOROOAINDOAINSODNOSAINFDOSINDOFS NGOSINDOSINGOSPAOSFPANGGOSAOAINFOANFOGATPAOMDPAMDPLLOPAJNFS ANFOIANSFOIANDOOSAINFDOIANFOAINSOFNAOINSFOAINFSOAINFOIANSFOIANSF OIANSOIFNAONSFOAINSFOIANSOIDNOANSFOANSFOANSFOINAOIFSNOAINSFOAINS FOAINFOAINSFOAINSFOINOAISNFOANSFOANSOFNAFLLOPONAFOAINFOIANFOANS OFNAOFNAOSNFOAINFOAINSFOAINFOAINFOAINOFNAOSIFNOANSFOAINFOAINFO AISNFOAINFOAISNFOAINFOIANFOAINFOAINFOAISNFOAINSFOAINFOAINFOAINSFOA
 12. 12. • REALITZA EL SEGÜENT SUDOKU: • BUSCA LES SET DIFERÈNCIES DE LES IMATGES:
 13. 13. 1 2 3 4 5 6 7 • ENCREUATS: 8 9 10 11 12 13 14 Horitzontals 15 1. Equivalent medieval del cotxe contemporani. 7. Insult que mai no articularia un ecologista. 8. Tants com mitja dotzena. 9. En tinc coneixement. 10. Bosc d'oms. 12. Nota modèlica o article ordinari. 13. Font capgirada. 15. Seduïa l'atenció Verticals 1. Fet a casa. 2. Dotat de vida. 3. Targeta temporalment màgica. 4. Abans de migdia. 5. Condiment capgirat. 6. Melic de les Terres de Ponent. 11. Carrer francès. 14. Interjecció vocàlica.
 14. 14. Belleza • Destaca els teus ulls blaus Si tens els ulls blaus i lleugerament menuts i t ‘agradaria maquillar-te’ls d'una forma bonica, però lleugerament discreta, delinea la vora interior de la parpella inferior amb un llapis d'ulls blanc o blau clar, així aconseguiràs que semble més gran. Per contra, fuig dels colors foscos. També et convé arrissar les pestanyes i maquillar-les amb màscara negra , i així aconseguiràs obrir la mirada. Les noves màscares de Max Factor i Guerlain modelen les pestanyes. En quant a tons, en termes generals, no convé usar ombres del mateix color de l’iris, sinó apostar pels tons que contrasten i ressalten. • Solució contra les ulleres Les ulleres, en molts casos són genètiques, producte de la falta de descans o una dolenta circulació sanguínia. El millor és tractar-les abans que ocultar-les. Com? Dormint 8 hores diàries i mantenint els horaris de somni durant tota la setmana. A més, bevent molta aigua per a evitar la retenció de líquids i activant la microcircu-
 15. 15. lació a la la zona amb massatges pressionant amb el rovell dels dits- de dins cap a fora. Et recomane utilitzar una crema de contorn d'ulls que facilite això.Per dissimular-les l'única cosa que hi ha és el corrector d’ulleres.El millor és estendre'ls amb un pinzell perquè quede bé difuminats i no es note. • Un cabell més brillant Si t'agradaria tenir el pèl brillant seria possible si et raspalles bé el pèl abans de ficar-te al llit i, sobretot, abans de ren-tar-te'l estimularàs la irrigació sanguínia, evitaràs la caiguda , hi ho alliberaràs de residus, pols, brutícia i productes de fixa-ció i aconseguiràs que brille més. Això sí, utilitza un raspall amb pues de truges naturals , eviten l'electricitat estàtica i no danyen la fibra capil·lar. I t'aconselle un producte d'acabat perfeccionat. • Augmenta el grossor dels teus llabis No sé si us heveu fixat alguna vegada en els llavis de Vanessa Paradis quan era jove i en els d'ara. Abans eren molt més grossos per l'efecte del perfilador, els hi delineava fora dels
 16. 16. seus llavis, però no li quedava antinatural, semblava la seua boca. Sense haver de recórrer a l'implant es poden tenir uns llavis més gruixuts perfilant-los just en l'interior de la línia natural del llavi. Si tens els llavis fins t'aniran molt bé els tons clars i brillants. Perquè el color no es vaja tan prompte prova a posar una capa de pólvores compactes abans de pintar-los. • Com portar unes celles perfectes Em sembla molt arriscat dur les celles segons la moda . És més lògic adaptar- les al rostre de cadascuna. Amples o estretes, però sempre netes, pentinades i bé definides. El millor és acudir a un professional la primera vegada , i després mantenir- les tu. • Trucs per a disimular les estries Si les teues estries són roges i recents encara tenim molt a fer, però si són blanques i velles tenen menys solució. La cosmètica específica antiestries t'ajuda a reforçar l'elasticitat de la pell , prevé futures estries, protegeix les fibres del col·làgen i minimitza i
 17. 17. atenua el seu color rosat. Per a les estries més resistents t'aconselle que acudisques a un dermatòleg o metge estètic que t'assessore sobre la possibilitat de fer-te un peeling mig químic, a força de diferents concentracions d'àcids que *descamen la teua pell i dissimulen la profunditat i cicatriu de les teues estries. • Les extensions de les pestanyes existeixen Les extensions, no tenen perquè perjudicar les pestanyes , però també és cert que alguns maquilladors professionals no són molt partidaris de les extensions en general, perquè el gel sellador que les fixa, si s'introdueix en l'ull, pot causar irritació. Ells són més partidaris del tint o de les pestanyes postísisses . • Colors per a l’estiu L'estiu deixa de costat els tons més dramàtics , com els negres, malvas i grises fumats, i opta pels més lluminosos. Has provat els verds lloro, grocs i turqueses? Són una mica arriscats, però sens dubte són els tons de l'estació i entonen a la perfecció amb les pells bronzejades.
 18. 18. Per als llavis, et recomane únicament gloss . • Combatre les impureses Probablement has utilitzat per a les impureses productes massa astringents i la teua pell s'ha tornat reactiva . També pot ocórrer que tingues la pell seca però en períodes d'estrès o alteracions hormonals t'isca algun gra . Et recomane que uses productes per a pells sensibles a força d'aigua que mantinguen la teua pell sempre bé hidratada i, per tant, flexible. • Ungles fortes És veritat que l'esmalt continuat de les ungles pot ressecar-les, sobretot si habitualment utilitzes laques roges o fosques. Per això, has d'utilitzar sempre una base protectora. Si se't posen grogues hi ha un nou producte que repara les ungles amb extractes de cítrics.
 19. 19. • Resalta els teus ulls Perquè els ulls ressalten del conjunt del rostre has de lluir una tez transparent i uns llavis suaus. Per a engrandir l'ull aplica una primera ombra bàsica neutra, lleugera o més clara al llarg de la parpella mòbil. Així aconsegueixes un color molt transparent. Després cal utilitzar ombres d'ulls en colors foscos. Perfila l'arrel de les pestanyes, sobretot de la parpella superior i utilitza una bona capa de màscara de pestanyes també fosca. A més, pots delinear la vora interior de la parpella inferior amb un llapis d'ulls clar. • Camuflar granets i manches El corrector has d'utilitzar-lo puntualment sobre la imperfecció i deixar que s'asseque. Si es tracta de granets puntuals, escull un llapis que els.Pots dur-lo en la bossa i retocar-lo quan ho necessites. Si tens taques en la cara, et recomane un maquillatje fluid corrector
 20. 20. • Tratament anticel·lulític Les cremes i tractaments no van a acabar amb ella però faran que millore visiblement, una altra posibilitat és fer-te un tractament en cabina, • Eye liner Els eye liners segueixen estant a l'última encara que exigeixen més precisió que els llapis. Subjecta amb la teua mà esquerra en l'extrem exterior de l'ull, com si estirares un poquet la parpella, agafa el pinzell amb la dreta i traça sense por una línia el més pegada possible al naixement de les pestanyes.
 21. 21. L’inconformista
 22. 22. L’inconformista Clara Alvarez La setmana passada, mentre navegava per Internet, vaig trobar un esdeveniment en una pàgina Web de la qual no vaig a fer publicitat, que criticava a un vídeo tret de la pàgina d'un canal de televisió, dirigit a tots els conductors d'Espanya. Què faries si un animal se't creua en la carretera? Totes les respostes eren tipus: “em pare i ho esquive”, “gir per a no tocar-li”, “ho arreplegue”… Però, segons la Federació d'Autoescoles de Barcelona, tot això esta mal. José Manuel Amador, Membre de la FAB, apunta que el que cal fer és continuar la marxa, i si es pot, accelerar. Quan veges a un animal de la grandària d'un gos o menys, has de matar-lo, a sang freda, si. Pel que sembla uns xics, van morir de matinada per eixir-se de la carretera, i el que ningú ha dit és que en aqueixos quasi estaven embriacs. En fi, deixe el tema, és massa horroròs. Tan difícil és preocupar-se del que realment és important? Arreplega'l! És un pobre animal abandonat, si està ací no és perquè li atropelles, si no perquè algun desalmat li ha abandonat a la seua sort, o potser està perdut, i ho cerquen. T'agradaria que un matí el teu gat o el teu cadell desapareguera sense més i a l'endemà ho trobares amb els ulls fora de les òrbites i una bonica marca de rodes en el costat? Estic segura que ningú voldria. Que s'ocupen de les coses importants, com la fam en
 23. 23. el món, les dictadures, la corrupció o el tràfic d'armes Solucionem, no matem! Xiques: Ets la reina de les compres? 1 T'encanta la moda, estar a l'última, aconseguir coses boniques, trencar amb els complements… Però el teu armari desborda més del que hauria? Descobreix si estàs enganxada pel shopping! .El noi més bonic de l’insti ha acceptat anar al cinema amb tu… I per culpa dels nervis ja no saps ni qué posar-te! Què faries? 1.Cride a les meves amigues perquè m'ajuden. Coneixen les meves prendes i saben quines em fan més sexy… 2.Li envie a la meva millor amiga un sms en el qual pose: “Questió de vida o de mort, necessite anar amb tu de tendes” 3.Obri el meu armari i agafe aquell conjunt que tenia sense estrenar i guardava per a una ocasió especial com aquesta. 2La teva data favorita de l'any, aquesta que tens marcada amb un cercle súper vermell en la teva agenda és… 1.El dia en el qual comencen les rebaixes! Sóc la millor trobant-les. 2.La meva complix, perquè sempre cau algun modelet nou d'aquests que no et compres amb la teva paga. 3.El primer dia de vacaces, que em vaig de compres amb les meves amigues per a comprar tot el que lluirem de gom a gom. 3 Creus que el teu fons d'armari et pot salvar de qualsevol situació? 1.Sí, perquè tinc peces de tot tipus que puc combinar per a arrasar a l’insti, a la disco…
 24. 24. 2.Fix! Perquè tinc les peces bàsiques, com les minis vaqueres o les cigarretes negres. 3.Segur que sempre queda una mica en les botigues que encara no tinc 4Què faries si la teva millor amiga i tu apareixeu amb el mateix modelet en una festa? 1.Em posse contenta de que ella haja tingut tan bon gust com jo, perque per alguna cosa som amigues! 2.Horror! Si supere la taquicàrdia, em vaig corrents a posar-me altra cosa a la meva casa. 3 Faig algun invent perquè se'ns veja diferents, com posar-me collarets damunt… 5Dóna-li canya a la teva imaginació! Dintre d'uns anys, t'agradaria currar… 1.Dirigint una revista de moda! Estic súper possada en tendències. 2.Com estilista, perquè sempre sé bé quins colors combinar. 3.En una botiga de roba, em podria comprar peces amb descompte i estaria a l'última per poca pasta. 6Quan vas de botigues,quants modelets portes al provador? 1.El màxim! M'encanta provar-me coses i presumir amb elles davant l’espill. 2.Amb els quals m'hajen cridat l'atenció. Pot ser un, dos o fins a cinc!
 25. 25. 3.Només el qual anava buscant. Si em queda bé, és meu! 7Has tret unes notaces i la teva mare, com premi, et regala un vestidet estampat. Amb quines sabates ho combinaries? 1.Si ho utilitze eixe dia, em possaria unes botes per a estilitzar el cos! 2.Amb unes manoletines en tons marrons que tinc de l'any passat. M'encanten! 3.Em compraria unes sabates noves… Cristina Alonso Zapatera
 26. 26. Xics: Aspires a ser un "catxes"? T'has depilat mai les cames? • Les cames? Jo? Per què? • Sí, perquè m'havien de fer uns massatges • Sempre vaig depilat, així nade més de pressa Et crida la teva xicota plorant. S'ha barallat amb els seus pares i necessita consol... • Abans d'anar a veure-la, passes pel gimnàs a fer una mica de màquines • Fas campana i vas corrent a veure-la • Quan s'acaben les classes vas directament a casa seva Per què et vas apuntar al gimnàs? • Perquè no en tenia prou amb el footing dels caps de setmana • Per posar-me més quadrat • Perquè m'estava eixint panxa Amb qui vas al gimnàs? • Els del gimnàs són els meus amics • Doncs sol, o amb col·legues • He conegut un parell de nois allà
 27. 27. Cuides la dieta? • Menje de tot: verdura, peix, carn, fruites, ous... • Una mica: esmorze i dine pasta, que m'aporta molts carbohidrats • La mare ja es cuida del que menje Quina és la indumentària que esculls per anar al gimnàs? • En calço unes vambes bones, xorts i samarreta amb respiració integrada... • Cap. Em pose el primer que trobe • El xandall de ratlles que em va regalar mon pare Acostumes a fer UVA? • A l'hivern en faig alguna vegada, per agafar color • Ma mare me'n va fer fer una vegada perquè anàvem a una boda • Sí, perquè els músculs es marquen més Què fas al gimnàs? • Vaig al bar i a la sauna • Unes quantes piscines i una sessió de màquines • Natació, màquines, bici estàtica, full-contact, spinning... Ariadna Parra Asunción
 28. 28. El racó Otaku Notícies: Recomanem: EEUU es bolca amb One Piece 666 Satàn Viz i Funimation distribuiran el 666 Satàn, conegut com a O-Parts manga i l'ànime al ritme japonès. Hunter, és un manga, la serie va ser publicada per Enix a la seua revista One Piece està en voga en Estats Monthly Shonen Gangan i va ser creada Units, prova d'això és que tant Viz per Seishi Kishimoto, germà de Mitja, distribuïdora del manga de Masashi Kishimoto, creador de Naruto. Eiichiro Oda, mentres Funimation, La serie es basa en les tradicions posseïdora de la licència de l'ànime cabalístiques i un argument en la de Toei Animation, han arribat a demonología Judeo-Cristiana i en el acords amb les respectives gestores folklore japonés. japoneses (Shueisha, Toei i Fuji TV) per a difondre One Piece en ambdós Argument: formats en simultani amb el seu país d'origen. Ruby Crescent, és una xica normal. La seua vida canvia dràsticament quan el seu pare mor i ella es converteix en una caçadora de tresors com ell. El seu objectiu es trobar les O-parts: elements màgics ocults a les ruines, a les persones li donen poders sobrehumans i tan sols poden ser Anime One Piece utilitzats per un O.P.T (O-parts tactician), Àngel o Dimoni. En el cas de l'ànime, Funimation retransmetrà in streaming només per a EEUU el capítol setmanal amb tan sols una hora de diferència respecte a la emissió al Japó. EEUU ja te experiència en aquest tipus de distribució ja que al començament de l'any Naruto va viure un fenomen similar.
 29. 29. Concurs Concurs ''Media wants you '09'' En colaboració amb MeDiA EDICIONS, vos presenta la gran final del concurs MEDiA WANTS YOU 09, el concurs que permitrà la publicació dels millors treballs de manga made in Spain. Megara ha preparat una selecció dels tres millors treballs, i ara es el vostre torn. Les croniques'09 organitza les votacions de aquest concurs, que permitrà la publicació del millor dels tres treballs, premi per a la obra que tinga mes vots. Tu decideixes quin és el manga que substitueix a exitosos mangues com 3x1 o (Yaruki) St. Cherry High School. Tindreu valorarles molt bé ja que en aquesta ocasió elegireu directament l’obra que més vos haja agradat. Primer es dibuixen les línies on aniràn les petanyes, després es dibuixa la córnea i , al centre, la pupil·la, la córnea pot ser redona o ovalada. Normalment la part superior es pinta de un color negro o molt oscur. Ahi es on va el brillo principal, ja que la llum casi sempre ve de dalt. En un dels costats es pot anyadir una llum secundaria, més xicoteta que la principal. Al pintar la part inferior, queda molt millor si la pintes amb un degradat deixant la part inferior clara (o inclús blanca) A la part inferior també es poden anyadir més brillos, reflexes, etc. pero sense recarregar-los molt. Després es dibuixen les celles, pero tenint en compte que les dones les tenen més fines que els homens. Al acabar amb açó s'anyadeixen les sombres per a crear un toc realista i llestos! Ja
 30. 30. Música al día Reggaeton • DON OMAR- IDON 2009 1.The chosen 2.Virtual Diva 3. Blue Zone 4.Ciao Bella 5.Oasis 6.Sexy Robótica 7. How we roll 8. Galactis Blues 9. CO2 10.Sci Fi 11.Don omar- Club 3000 (Itunes Bonus Track) • FRANCO “EL GORILA”- WELCOME TO THE JUNGLE 1.Así Soy 2.Duro 3.Pa lo oscuro 4.Con Swimg 5.Me estoy muriendo 6.Que te entregues 7.Sexo seguro 8.Psiquiátrica loca 9.Millonario 10.Tortúrame 11.He querido quererte 12.Ella es agresiva 13.Camila 14.Vamos ha Hacerlo
 31. 31. • WISIN & YANDEL- LA REVOLUCION 2009 1.Intro 2.Quitame el dolor 3.Encendido 4.Mujeres en el Club 5.Ahi voy 6.Emociones 7. Gracias a ti 8.Perfecto 9.Abusadora 10.Ella me llama 11.Yo lo se 12.Como quieres que te olvide 13.Tu vives en mi 14.Besos mojados 15.Descara 16.Me estas tentando 17.Lloro por ti • Vega- La colección 2009 0. Intro-Tienes el poder 1.Ella es una amenaza 16.Quieren 2. Déjala que caiga 3.Quiere calle 4.No juegas más 5.Dale 6.De que manera 7.Quisiera hablarte 8.Tu postal 9.Te vas conmigo 10. Veo Veo 11.Quien es vega 12.Somos de Calle 13. No podran conmigo 14.Desenmascarando mas puercos 15.Quien tiene el flow
 32. 32. Cristina Alonso Zapatera Recomanacions del tio Ballecá: Still loving you, es una cançó del grup alemany Scorpions, format en 1965.Es dediquen a fer hard rock i heavy metal. Entre altres cançons d’aquests grup de hannover son: Rock You Like a Hurricane, Wind of Change. Per al amants del power metal recomanem als finlandesos de Sonata Artica, amb la cançó que pega fort aquesta quincena: Wolf & Raven. Y per als mes rebuscats, que escolten Victoria’s Secret. I aquesta última cançó, anomenada Hot rocking, es d’un grup britanic de heavy metal, Judas Priest,considerat un dels més influyents en el desenvolupament d’aquest estil. Els seus integrant s’inspiren en els grans del rock psicodélic. Nombrem una Cançoneta de un grup de musica Celta / Hard Rock format a l’any 1989. Ja sabeu de quí parlem? Si, Parlem de Mago de Oz! La canço mes canyera per a uns seguidors incondicionals, recomanem l’aquelarre. Ara toca un grup de rock espanyol, format en 1997 per Kutxi Romero. Els Navarrescos de Marea composen música des de fa dotze anys! I es que els que tenen gracia per cantar mai pasen de moda. Ja podeu escoltar tots la canço de Buscando en la basura, que tornara a escoltarse aquest estiu. Jorge Salán és un guitarrista, cantant i compositor de rock. Va saltar a la fama com integrant del grup madrileny Mägo de Oz i és considerat per molts el millor guitarrista espanyol de rock i hard rock del moment pel seu curta però intensa carrera en solitari.
 33. 33. Recomanaria qualsevol de les cançons d'aquest, però especialment, Pathways to death, i Running Free. Formada en 1976, U2, és una de les bandes de rock de Dublín (Irlanda) més populars del món des de mitjans de la dècada dels 80. la seua cançó Vertigo és capdavantera en els índexs d'audiència de Ràdio sol Albal des de fa diversos mesos. Aerosmith es una banda de rock formada en Estados Unidos a principios de los 70 por Steven Tyler , Joe Perry , Brad Whitford , Tom Hamilton y Joey Kramer. El mes destacable de la seua cançó Crazy és el seu treball vocal clarament peculiar. I anem amb una banda orientada al hardcore punk, originaria en Winnipeg, Canadà, a l’any 2000. broadcasting, dels Comeback Kid, està arrasant al carrer les ultimes setmanes!
 34. 34. Els horòscops • ÀRIES TREBALL. El teu treball és molt aborrit, no fas gens mai i a aquest pas no vas a ascendir! ja pots apuntar-te a una escola de matemàtiques avançades perquè a aquest pas et tirarán! VIDA AMOROSA. Podem remarcar una interessant continuació de les condicions de vida, apostant per vivències felices que recordaràs molt de temps. L'atracció pel flirteig i el joc de la seducció és un seriós advertiment per a homes i dones. SALUT. Vas a caure malalt! Alguna cosa em diu que abans de dir la paraula “Mosquita” una malaltia letal relacionada amb els porcs de Mèxic va a acabar definitivament amb la teua vida per a sempre. En definitiva, hui moriràs. • GÉMINIS TREBALL. El teu treball va a ser recompensat molt prompte. Tots els esforços que has estat fent aquests últims mesos van a donar els seus fruits, així que el teu consell és que et prepares per a arreplegar una bossa sencera de felicitacions. VIDA AMOROSA. Igual que Santa Claus, nosaltres també sabem que últimament t'has estat portant molt mal amb la persona a la qual vols, així que ja pots anar reflexionant i demanant perdó, perquè per ximpleries a vegades un perd lo més valuós que té! SALUT. Alguna cosa em diu que hauries d'anar pensant en prendre't més amb calma els vicis. Un al mes no fa res, però cada dia, és passar- se... • LEO TREBALL. Ha de ralentir l'activitat i disposar-se per a afrontar avatars diversos que durant un temps posaran a prova la seua capacitat de resistència. Es produeix una renovació inesperada que concerneix a la part més evolucionada.
 35. 35. VIDA AMOROSA. Alguna cosa em diu que la teua parella sentimental no és gens del que tu creies! El seu passat amaga milers d'incògnites. Anima't a descobrir-les, i a reviure el teu propi passat. Potser si que sentiries el d'abans. SALUT. L'edat ja no la tens per a jugar amb ella, ja es hora de començar a cuidar-se, i prompte, perquè alguna cosa em diu que abans de gaire tindràs un nét! • LLIURA TREBALL. Anima't! ja no et queda pràcticament gens per a acabar amb tot aqueix avorriment i passar a l'acció! després d'unes merescudes vacances d'estiu, ja començaràs a cercar un treball millor. Anem, que tu pots! VIDA AMOROSA. Pareix que ja sonen campanes de nit! I la teua dóna fa la el primer pas, alguna insinuació i t’adonaras del que intenta dir- te. SALUT. La gimnàstica és indispensable per a conservar una bona estètica i tenir una vida marcada pel bon equilibri. • SAGITARI TREBALL. Ni intentes continuar amb aqueix idioma que t'ha donat tants mals de cap, perquè no vas a saber dir mes que "hola" i "on esta el bany?". Alguna cosa em diu que el castellà de tota la vida et serà molt mes útil. VIDA AMOROSA. Pot ser que no tot en la vida siga fàcil, però hi ha temporades per a tot... Deixa d'imaginar coses que no són, i gaudeix el que tens, un mai sap quant va a durar! SALUT. Ha arribat l'hora de posar-se fort! prompte arribarà el mal temps i tot començarà a desbaratar-se. Amb el Sol de mig dia ho mes probable és que et dugues alguna que altra cremada. • AQUARI TREBALL. No treballes ni un poc, així que ja et pots anar aplicant perquè abans de gaire arribaren els exàmens finals i si no repasses bé, suspendràs! Un consell? Els teus aliats són els esquemes! VIDA AMOROSA. Encara sort! ja era hora de llevar-se de damunt a aqueixa andròmina. No havia tant “feeling” com tu pensaves... Ara és
 36. 36. el moment d'embarcar-te en una nova relació. SALUT. Aquestos dies no t'apeteix ni eixir de casa. A la fi, la setmana que ve potser hi ha altra festa, creuem els dits perquè no tornes a perdre-te-la! • TAURE TREBALL. Recordes aquell concurs de res al que el teu millor amic et va obligar a presentar-te? Doncs has guanyat! I no és un regal qualsevol el qual et dus, és ni mes ni menys el premi al mes sabut del món! enhorabona, campió! VIDA AMOROSA. Però si ho estàs desitjant! deixa de fer-te l'estreta i diu, el que sentiu l'u per l'altre és real! que mes dona el que pense la gent. SALUT. Cura amb avançar-se de temporada, que encara no és estiu a la nit! i uns pantalons curts, o eixir al carrer amb el pèl banyat de matinada, et costaran car. • CÀNCER TREBALL. Et van a tirar. El teu mal comportament no passarà desapercebut i prompte es posaran les cartes sobre la taula . VIDA AMOROSA. Amor? Què és això? el teu és una malaltia! no pots estar ni una setmana amb la mateixa persona? SALUT. Hauries de fer-te una revisió urgent, perquè aquestos dolors i aquestos marejos no són normals. • VIRGO TREBALL. Et mereixes aquestes vacances! Després d'aguantar a tants caps estúpids, aquests tres mesos de descans et vindran, de perles! i mes si has estat estudiant perquè llavors si que no llaures absolutament gens fins que comence el pròxim any! VIDA AMOROSA. Altra vegada serà, açò no és el teu... Però la veritat, o t'ho cerques tu, o no trobaràs ningú! A que esperes? Els prínceps blaus no existeixen. SALUT. Afortunadament allò va ser solament un esglai. És cert que mes d'un es va preocupar molt, però ja els pots deixar clar que pots presumir de salut. • ESCORPIO TREBALL. Has millorat molt més del que esperaves, segueix així i
 37. 37. arribaràs molt lluny. VIDA AMOROSA. Amor és el que et mereixes després de tot l'inconvenient que has passat! anem, la vida s'ha portat malament, però t' està donant una oportunitat, una oportunitat d'or! no la desaprofites! SALUT. Estàs perfectament tal com estàs, no intentes canviar el que ets, perquè ningú vol veure't com una granera. • CAPRICORN TREBALL. Si encara no t'han pujat el sold, ja pots queixar-te! Has treballat molt dur durant molts anys com per a que ara t'ho paguen així, mereixes més que un sold digne! VIDA AMOROSA. El que fas no esta gens bé, i quan ella s'assabente s'acabarà el joc, “Game over” , amic. SALUT. Almenys en la salut et va bé. Un poc més d'exercici no et vindria malament... Aeròbic és una bona opció. • PISCIS TREBALL. El treball que fas ja no té sentit, deixa'l i dedica't al que realment t'agrada. Torna als teus somnis de quan eres un xiquet. VIDA AMOROSA. No et preocupes per res, prompte, quan menys t’ho esperes apareixerà l’amor definitiu de la teua vida.

×