Finpro markkinamahdollisuus sillat usa

850 views

Published on

USA:n sillankorjausprojektit ovat iso mahdollisuus suomalaisille yrityksille. Yli 600 000 sillasta koostuva USA:n siltainfrastruktuuri on ikääntymässä ja korjausten tarpeessa.

Published in: Engineering
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
850
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
507
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Finpro markkinamahdollisuus sillat usa

  1. 1. Sillankorjausprojektien mahdollisuudet USA:ssa Yli 600 000 sillasta koostuva USA:n siltainfrastruktuuri on ikääntymässä ja korjausten tarpeessa. Noin joka yhdeksäs silta on arvioitu rakenteellisesti puutteelliseksi. Siltojen keski- ikä USA:ssa on 43 vuotta ja niiden kestoikä on suunniteltu 50 vuodelle. Suuri osa silloista on yli 65-vuotiaita, mikä tarkoittaa turvallisuusuhkien kasvamista. Samanaikaisesti kasvava väestö ja ruuhkat lisäävät infrastruktuurin käytölle tulevaa painetta. USA:n investoinnit siltoihin eivät pysy tahdissa siltojen ikääntymisestä aiheutuviin kustannuksiin. Yhdysvaltain liikenneministeriön alainen Federal Highway Administration arvioi, että kustannus vain Federal Highway Bridge -ohjelmassa mukana olevien puutteellisten siltojen korjaamiseen tai korvaukseen olisi noin USD 76 miljardia. Tarvittava kokonaisinvestointi kaikkien siltojen - ei vain vakavasti puutteellisten - korjaukseen on arvioitu olevan USD 121 miljardia. Vuosittainen USD 20,5 miljardin investointi tarvittaisiin puutteellisten siltojen korjaukseen vuoteen 2028 mennessä. Nykyinen kulutus siltojen korjaukseen on vain USD 12,8 miljardia, mikä tarkoittaa 8 miljardin vuosittaista vajetta.
  2. 2. www.finpro.fi/mahdollisuuksia-maailmalla www.finpro.fi Pääomakustannusten takia vanhojen siltojen korvaaminen uusilla ei ole usein vaihtoehto. Siltojen lakkauttaminen niiden korvaamista varten häiritsisi myös merkittävästi liikennettä. Paras vaihtoehto on usein tarkkailla mahdollisten ongelmien kehittymistä ja päivittää siltoja tarpeen mukaan. Mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille on erityisesti seuraavilla alueilla: • Kunnonvalvontajärjestelmiä on alettu käyttää yhä suuremmissa määrin. Tällä hetkellä siltoja usein tarkastetaan visuaalisesti noin kerran kahdessa vuodessa. Tämän metodin heikkoutena ovat sen kalleus ja subjektiivisuus. Myös tarkastustarve saattaa olla tiheämpi, koska sillat saattavat vaurioitua nykyistä tarkastusväliä nopeammin. • Sensoreita tarvitaan erityisesti kuormituksen, värähtelyn, akustiikan, lämpötilan ja syöpymisen tarkkailuun • Langattomat valvontajärjestelmät, jotka keräävät, mittaavat ja analysoivat tietoa sekä lähettävät arvojen muuttuessa hälytyksen • Maatutkia käytetään siltakansien analysointiin • Korroosion estäville päällysteille olisi tarvetta. Tiesuola aiheuttaa korroosiota sekä teräs- että betonisiltoihin • Kuituvahvisteisia polymeerejä käytetään pienemmissä sillankorjausprojekteissa, mutta niiden hinta estää laajamittaisen käytön • Erikoislaitteistoja siltojen rakentamiseen ja korjaukseen hankalilla alueilla ja tilanteissa Haluatko keskustella tästä liiketoimintamahdollisuudesta? Voisiko yrityksesi kasvu tulla USA:n markkinoilta? Finprolla on pitkä kokemus ja vahva paikallinen osaaminen USA:n markkinoilla. Asiantuntijoillamme on kattavat verkostot ja he pystyvät auttamaan yritystäsi siltaprojekteihin liittyvissä kysymyksissä. Tartu havaittuun liiketoimintamahdollisuuteen ja ota meihin yhteyttä Kimmo Aura Aluemyyntipäällikkö kimmo.aura(a)finpro.fi +358 40 5048 317 Leonard La Vardera Seniorikonsultti leonard.lavardera(a)finpro.fi +1 203 524 2050

×