Tanska uudistaa sairaaloitaan – Uusia
liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille
Suuri osa Skandinavian sairaa...
www.finpro.fi/mahdollisuuksia-maailmalla
www.finpro.fi
Eero Toivainen
Seniorikonsultti, Life Sciences
eero.toivainen(a)fin...
Finpro markkinamahdollisuus sairaalat tanska
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Finpro markkinamahdollisuus sairaalat tanska

1,696 views

Published on

Suuri osa Skandinavian sairaaloista on rakennettu 60- ja 70-luvuilla ja sen vuoksi ne ovat jäämässä vanhentuneiksi ja logistisesti tehottomiksi. Tanskassa on yli 40 sairaalaprojektia, jotka liittyvät vanhojen sairaaloiden uudistamiseen ja uusien sairaaloiden rakentamiseen.

Published in: Health & Medicine
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,696
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,237
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Finpro markkinamahdollisuus sairaalat tanska

  1. 1. Tanska uudistaa sairaaloitaan – Uusia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille Suuri osa Skandinavian sairaaloista on rakennettu 60- ja 70-luvuilla ja sen vuoksi ne ovat jäämässä vanhentuneiksi ja logistisesti tehottomiksi. Tanskassa on yli 40 sairaalaprojektia, jotka liittyvät vanhojen sairaaloiden uudistamiseen ja uusien sairaaloiden rakentamiseen. Sairaalaprojektien suunnitellut investoinnit Tanskassa tulevat olemaan noin 6,7 miljardia euroa, josta arviolta 20 % käytetään uuden teknologian hankintaan. Seuraavien vuosien aikana viisi täysin uutta supersairaalaa rakennetaan Tanskaan. Jokainen supersairaala erikoistuu tietyn tyyppisiin hoitoihin, ja tarjoaa sillä sektorilla parasta mahdollista hoitoa Tanskassa.
  2. 2. www.finpro.fi/mahdollisuuksia-maailmalla www.finpro.fi Eero Toivainen Seniorikonsultti, Life Sciences eero.toivainen(a)finpro.fi +358403433379 Annaleena Soult Aluemyyntipäällikkö, Länsi-Eurooppa annaleena.soult(a)finpro.fi +358403433447 Pohjois- Sjællandin uusi sairaala toimii akuuttia hoitoa tarjoavana sairaalana alueen 312 000 asukkaalle. Se rakennetaan Hillerødin kaupungin lähelle ja uuden sairaalan rakentamisen yhteydessä kehitetään myös uutta kaupunkialuetta. Projekti alkaa 2017 ja uuden sairaalan on suunniteltu olevan toiminnassa 2020. Arvioitu projektin investointi on 510 miljoonaa euroa ja uusi sairaala tulee sisältämään yhteensä 662 sänkypaikkaa, joista kaikki ovat yhden hengen huoneissa. Odensen uusi yliopistosairaala tulee sijaitsemaan Etelä- Tanskan yliopiston ja Odensen tiedepuiston vieressä. Sairaalan rakentaminen aloitetaan vuonna 2015 ja uusi sairaala tulee olemaan valmiina 2021. Arvioitu projektin investointi on 920 miljoonaa euroa ja sairaala tulee kattamaan 780,000m² alueen. Uudessa sairaalassa on 714 somaattista vuodepaikka ja 139 psykiatrista vuodepaikkaa. Uusi yliopistosairaala tarjoaa mahdollisuuden toiminnallisten menettelytapojen virtaviivaistamiseen. Tätä tullaan tekemään optimoidumman logistiikan, uusien teknologisten ratkaisujen ja tehokkaampien menettelytapojen avulla. Glostrupin yliopistosairaalan yhteyteen rakennetaan uusi neurokuntoutustalo. Tilan rakennus alkaa 2016 ja uudet tilat tullaan avamaan 2018. Projektin arvioitu investointi on noin 89,4 miljoonaa euroa ja uudet tilat kattavat yhteensä 21.158 m² alueen. Uuteen neurokuntoutustaloon tulee yhteensä 103 yhden hengen huonetta. Nyt on oikea aika tarttua tähän liiketoimintamahdollisuuteen! Esimerkkejä Tanskan sairaalaprojekteista Odensen yliopistosairaala Aalborgin yliopistosairaala Aarhusin yliopistosairaala Goedstrupin sairaala Pohjois-Sjællandin sairaala Uudet supersairaalaprojektit Tanskassa

×