Finpro liiketoimintamahdollisuudet venäjän arktisilla alueilla

2,214 views

Published on

Venäjä on julkistanut vuoteen 2020 asti ulottuvan arktisen strategian, johon arvioidaan investoitavan 34 miljardia Euroa seuraavan kuuden vuoden aikana. Mittavat panostukset tekevät lähimarkkinasta houkuttelevan suomalaisille yrityksille. Venäjän arktinen markkina tarjoaa liiketoimintamahdollisuuksia muun muassa kaivos-, meri- ja offshore-, sekä rakennusalan toimijoille. Samalla kun liiketoiminta alueella vauhdittuu kasvaa myös arktiseen arkielämään soveltuvien tuotteiden, palvelujen ja ratkaisujen kysyntä.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,214
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,693
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Finpro liiketoimintamahdollisuudet venäjän arktisilla alueilla

  1. 1. Arktisen alueen liiketoimintamahdollisuudet Venäjällä Venäjä on julkistanut vuoteen 2020 asti ulottuvan arktisen strategian, johon arvioidaan investoitavan 34 miljardia euroa1 seuraavan kuuden vuoden aikana. Mittavat panostukset tekevät lähimarkkinasta houkuttelevan suomalaisille yrityksille. Venäjän arktinen markkina tarjoaa liiketoimintamahdollisuuksia muun muassa kaivos-, meri- ja offshore-, sekä rakennusalan toimijoille. Samalla kun liiketoiminta alueella vauhdittuu kasvaa myös arktiseen arkielämään soveltuvien tuotteiden, palvelujen ja ratkaisujen kysyntä. Venäjän arktisen strategiaan perustuvat lähivuosien suurimmat investoinnit liittyvät maan tärkeimpien vientituotteiden, mineraalien, kaasun ja öljyn tuotannon kehittämiseen ja modernisointiin sekä näiden tuotteiden kuljetusten mahdollistamiseen ja nopeuttamiseen. Muun muassa kaivosteollisuudessa on olemassa olevien tuotantovälineiden korjaus- ja huoltotarve. Uusiin, energiatehokkaisiin ja ympäristöystävällisiin teknologioihin sekä koneisiin ja laitteisiin panostetaan: esimerkiksi kaivosten laajentaminen ja ongelmajätteiden käsittely on ajankohtaista.
  2. 2. www.finpro.fi/mahdollisuuksia-maailmalla www.finpro.fi Koillisväylä tarjoaa houkuttelevan vaihtoehdon merikuljetuksille. Öljy ja kaasu kuljetetaan Muurmanskin satamista Japaniin 49 % nopeammin kuin Suezin kanavan kautta. 2 Koillisväylän toimintoja kehitettäessä kysyntää on muun muassa infrastruktuurin, palvelinkeskusten rakentamisen, laivojen korjauspalvelujen ja pelastustoimen tarpeissa. Venäjän arktisen strategian yhtenä tavoitteena on taata alueella eläville ihmiselle yhdenvertaiset elinolosuhteet ja palvelut muun maan väestöön verrattaessa. Tämä tarjoaa liiketoimintamahdollisuuksia arkielämän tarpeisiin vastaaville tuotteille ja esimerkiksi sähköisille palveluille. Venäjän arktisen alueen liiketoimintamahdollisuudet suomalaisten yritysten näkökulmasta koskevat laajasti eri alueiden osaajia, joilla on ratkaisuja haastaviin arktisiin olosuhteisiin. Suomessa on monipuolista arktista osaamista, joka useimmiten yhdistyy kestäviin ratkaisuihin materiaalitehokkuuden ja energiansäästön nimissä. Suomalaisilla ja tuotteillamme on Venäjällä hyvä maine, joka lähtökohtana helpottaa arktisen lähimarkkinan avaamista. Lähde 1) nvpress.ru/economy/6878 2) Murmansk Shipping Company Finpro auttaa yritystäsi Venäjän arktisiin liiketoimintamahdollisuuksiin tarttumisessa. Venäjän vientikeskuksissamme Moskovassa, Pietarissa ja Muurmanskissa on paikallista liiketoimintaosaamista. Verkostojemme avulla kohtaat liiketoiminnallesi oikeat kontaktit – pääurakoitsijoiden alihankkijat tai tarvittaessa kokonaisratkaisua tarjoavan pääurakoitsijan unohtamatta toimialalle tärkeitä mielipidevaikuttajia, joilla saattaa olla merkittävä rooli liiketoimintasi kasvulle. Finpro tarjoaa yrityksesi kasvun kiihdyttämiseen kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntijuutta. Seuraamme tiiviisti Venäjän arktisen alueen kehittymistä ja voimme edesauttaa yrityksesi menestystä lähimarkkinallanne. Tartu avoinna olevaan liiketoimintamahdollisuuteen. Asiantuntijamme kartoittavat kanssasi mitä kyseinen liiketoimintamahdollisuus voisi tarkoittaa sinun yrityksesi kannalta ja neuvovat julkisista rahoitusmahdollisuuksista. Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja. Aleksej Leppänen Aluemyyntipäällikkö aleksej.leppanen(a)finpro.fi +358 40 3433 361

×