Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Google analytics ohjeita

2,927 views

Published on

Perusohje aloittelijalle siitä, mitkä ensimmäiset askeleet voisi ottaa Google Analyticsin käyttöönottamista ajatellen.
Ohje on tarkoitettu lähinnä Pohjois-Savon matkailuyritysten käyttöön.

 • Be the first to comment

Google analytics ohjeita

 1. 1. Google Analytics Ensiohje Wille Markkanen Kuopion Matkailupalvelu Oy 25.11.2011
 2. 2. Google Analytics - miten alkuun Tämä ohje on tarkoitettu Kuopion ja Savon Matkailun toiminta- alueen matkailuyrityksille auttamaan Google Analytics – verkkosivujen liikenteen analysointiin tarkoitetun työkalun käyttöönotossa. Ohje on tarkoituksella yksinkertaistettu, ihan ensimmäisten askelten ottamista varten. Tarkempi tietous seurannasta ja Analyticsin käytöstä pitää hakea erikseen, esim. esityksessä mukana olevien linkkien kautta.
 3. 3. Mistä on kyseLyhyesti sanottuna Google Analytics auttaa tutkimaan, miten hyvin markkinoinnissa on onnistuttu ja miten eri toimenpiteet vaikuttavat yrityksen liiketoiminnan kehittymiseen.
 4. 4. Mistä on kyse• Analytics kertoo mm. miten paljon sivuilla käydään, miten pitkään he viihtyvät, mitä sivuja katsellaan.• Analytics myös kertoo mitä reittiä on sivuille tultu – päävaihtoehtoja on kolme: – suora liikenne (joku kirjoittaa osoitteen suoraan selaimeen) – linkitysten kautta tuleva liikenne – hakukoneiden kautta tuleva liikenne
 5. 5. Mistä on kyse• Tässä ei tehdä syväanalyysiä Google Analyticsin käytöstä, mutta tutustua voi esimerkiksi seuraaviin tietolähteisiin: – http://www.google.com/support/analytics/?hl=fi – http://www.analytics.fi/ – http://suomenparasblogi.blogihaltuun.net/GoogleAnalyticsAloitt elijanOpas.pdf
 6. 6. Asennus askeleittain
 7. 7. Luo Google-tili (tai kirjaudu olemassa olevaan)
 8. 8. Siirry osoitteeseen www.google.com/analyticsja paina ”Käytä Analyticsia”
 9. 9. Täytä tilitiedot seurattavasta tilistä (Create NewAccount) ja paina alhaalta ”Create Account”
 10. 10. Syntyy koodi kopioitavaksi omalle nettisivulle. Valitsekoodi kohdasta: ”Paste this code on your site”
 11. 11. Siirry omalle sivustolle ja kopioi saatu koodi jokaisellesivulle, jota haluat seurata• koodi kopioidaan html-koodiin jokaiselle seurattavalle sivulle ennen </head> tagia• joissakin julkaisujärjestelmissä on valmiina työkalu, jolla seuranta saadaan liitettyä analyticsiin, silloin yleensä kopioidaan vain Web Property ID, eli UA-koodi• tässä kohtaa kannattaa kysyä sivujen tekijältä neuvoa, jos ei heti tiedä mitä yllä oleva tarkoittaa => yhtä kaikille käypää ohjetta ei voi oikein antaa, koska kaikissa julkaisujärjestelmissä on eroja ja lisäksi on paljon sivujan, jotka on tehty ilman julkaisuohjelmia.
 12. 12. Esimerkki WordPress julkaisujärjestelmästä WordPress tarjoaa valmiin työkalun (plugin), jolla Google Analyticsin saa toimimaan koko sivustolle kerralla liittämällä UA-koodin pluginiin.
 13. 13. Seuranta alkaa Koodin lisäämisestä menee jonkin aikaa, että seuranta alkaa (yleensä seuraavana päivänä).
 14. 14. S E U R A N TA K A N N AT TA A A I N A , JOTEN EIKUN TEKEMÄÄN!• Muista, että vain aktiivinen tulosten seuranta, analysointi ja erityisesti REAGOINTI takaavat tehokkaan ja markkinoinin ja erityisesti myynnin kasvattamisen.

×