Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Helaas deze presentatie is nog niet
beschikbaar
Wij doen ons best de presentatie zo
spoedig mogelijk op de site beschikbaa...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Facto Congres 2015. Workshop 11. De omgeving verandert: flexibel FM gevraagd (case DNB)

Veranderingen in hoe wij werken, leven, consumeren en communiceren volgen elkaar snel op. Het zijn veranderingen waarvan we de impact niet goed kunnen overzien en waar we slechts beperkt invloed op hebben.

Om hier mee om te kunnen gaan moet een facilitair bedrijf zijn organisatie en dienstverlening dusdanig vormgeven, dat hij eenvoudig kan inspelen op een veranderende vraag. Bij De Nederlandsche Bank heeft dat onder andere geleid tot een striktere scheiding tussen ‘regie’ en ‘uitvoering’. Daarnaast is er in het nieuwe organisatiemodel gekozen voor het scheiden van reguliere processen en veranderprojecten.

Maar hoe nemen we de medewerkers in deze verandering mee? Deze transitie vraagt van iedereen, van medewerker tot MT-lid, een andere rol. Op papier kan alles nog zo goed verwoord zijn, de praktijk is vaak toch weerbarstiger. Want écht veranderen vergt nogal wat: veel inspanning, veel terugval, veel emotie en weerstand en veel bereidheid tot reflectie. “Ik snap het wel, maar die ander..”.

In deze workshop staat het veranderingstraject centraal dat het facilitair bedrijf van De Nederlandsche Bank heeft doorlopen.
De volgende vragen komen aan bod: hoe ziet een dergelijke veranderaanpak eruit? Hoe zou dit kunnen werken? Wat drijft mensen om toch te veranderen en wat zijn de belangrijkste leermomenten?

Blijf op de hoogte. Gratis whitepapers, het laatste nieuws en congres/opleiding updates vindt u op www.facto.nl

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Facto Congres 2015. Workshop 11. De omgeving verandert: flexibel FM gevraagd (case DNB)

  1. 1. Helaas deze presentatie is nog niet beschikbaar Wij doen ons best de presentatie zo spoedig mogelijk op de site beschikbaar te stellen. www.facto.nl/congres FACTO congres 2015

    Be the first to comment

    Login to see the comments

Veranderingen in hoe wij werken, leven, consumeren en communiceren volgen elkaar snel op. Het zijn veranderingen waarvan we de impact niet goed kunnen overzien en waar we slechts beperkt invloed op hebben. Om hier mee om te kunnen gaan moet een facilitair bedrijf zijn organisatie en dienstverlening dusdanig vormgeven, dat hij eenvoudig kan inspelen op een veranderende vraag. Bij De Nederlandsche Bank heeft dat onder andere geleid tot een striktere scheiding tussen ‘regie’ en ‘uitvoering’. Daarnaast is er in het nieuwe organisatiemodel gekozen voor het scheiden van reguliere processen en veranderprojecten. Maar hoe nemen we de medewerkers in deze verandering mee? Deze transitie vraagt van iedereen, van medewerker tot MT-lid, een andere rol. Op papier kan alles nog zo goed verwoord zijn, de praktijk is vaak toch weerbarstiger. Want écht veranderen vergt nogal wat: veel inspanning, veel terugval, veel emotie en weerstand en veel bereidheid tot reflectie. “Ik snap het wel, maar die ander..”. In deze workshop staat het veranderingstraject centraal dat het facilitair bedrijf van De Nederlandsche Bank heeft doorlopen. De volgende vragen komen aan bod: hoe ziet een dergelijke veranderaanpak eruit? Hoe zou dit kunnen werken? Wat drijft mensen om toch te veranderen en wat zijn de belangrijkste leermomenten? Blijf op de hoogte. Gratis whitepapers, het laatste nieuws en congres/opleiding updates vindt u op www.facto.nl

Views

Total views

529

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

281

Actions

Downloads

1

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×