Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

0

Share

Download to read offline

Contes populars

Download to read offline

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

Contes populars

 1. 1. El flautista d'Hamelín Autors: Marc Soler i Raúl Marin
 2. 2. Ja fa molts anys que la ciutat d’Hmelín patia una plaga de rates. Sortien pertot arreu i n’hi havia tantes,que la gen estava esparverada. -S’ha de fer alguna cosa,així no podem viure!-deien els habitants d’Hamelín.
 3. 3. I l’alcalde va fer una crida que el nunci va anar repetint per tots el voltants: -L’alcalde d’Hamelín donarà una bossa plena de monedes d’or a qui faci desaparèixer les rates de la ciutat.
 4. 4. Un dia, un jove flautista va arribar a Hamelín i va dir que ell podia deslliurar la ciutat d’aquell malson. Però ningú no s’ho acabava de creure perquè ja ho havien intentat d’altres i tots havien fracassat.
 5. 5. El misteriós flautista va començar a tocar una melodia amb la flauta pels carrers, i les rates sortien de tots els racons de totes les cases i seguien el flautista ballant al ritme d’aquella música màgica.
 6. 6. I tota la comitiva, amb el flautista a davant i les rates tot darrere, va arribar fins al riu, on els petits rosegadors van desaparèixer sota l’aigua.
 7. 7. En acabat, el jove flautista va passejar-se per la ciutat i va comprovar que no quedava ni una rata en cap graner ni cap rebost A Hamelín, tothom tornava a viure amb alegria i tranquil·litat.
 8. 8. Però l’alcalde, fent-se el viu i oblidant la promesa, li va dir: -No trobes que una bossa de monedes és massa per la poca feina que has tingut? Si t’ho has passat la mar de bé tocant la flauta!
 9. 9. Llavors el flautista, que volia donar una lliçó a l’alcalde, va tornar a tocar la flauta i tots els nens i nenes de la ciutat el van seguir saltant i ballant fins que van a desaparèixer darrere d’una muntanya.
 10. 10. La gent de la ciutat, enfadada, van anar a veure l’alcalde, li van fer entendre que tractes són tractes i que allò que s’ha promès s’ha de complir.
 11. 11. L’alcalde, avergonyit , va pagar la bossa de monedes d’or al flautista i els nens van tornar. Així Hamelín va ser un altre cop una ciutat alegre, plena de nens i buida de rates.

Views

Total views

1,716

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

135

Actions

Downloads

9

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×