Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

gedichtendag

284 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

gedichtendag

  1. 1. adelaar De adelaar wordt gezien als de sterkste van alle wezens . Met zijn grote vleugels en scherpe ogen is hij baas in de lucht en controleert alles op de aarde. Het geluid van zijn vleugels doet denken aan donder, daarom wordt hij ook wel de dondervogel genoemd.
  2. 2. raaf De raaf staat ook hoog op de totempaal, hij bekijkt de mensen en dieren onder hem, en is de bewaker van de totembouwer. Door zijn grote, sterke snavel is hij gevreesd bij mens en dier.
  3. 3. wolf De wolf is geheimzinnig , wordt zelden door mensen gezien en slaat ´s nachts toe . Hij staat erom bekend dat hij er niet voor terugdeinst voedsel uit de dorpen te stelen .
  4. 4. bever De bever is vriendelijker , maar als je hem uitdaagt, kan hij overstromingen veroorzaken. Hij staat erom bekend dat hij vallen langs rivieren en beken graaft om mensen te vangen .
  5. 5. muskiet De muskiet met zijn grote ogen om ´s nachts te jagen en met zijn lange neus om bloed te zuigen wordt gevreesd door mens en dier.
  6. 6. beer Hij staat onderaan de totempaal en stelt de vrouw van het opperhoofd voor, en staat model voor de geboorte. Probeer hem niet te temmen!
  7. 7. symmetrie

×