Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Swarovski

0 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Swarovski

 1. 1. • Evisa Kasaj• Enkeleda Lala• Evi Asllanaj• Aleksandra Dedgjonaj• Juxhin Alia
 2. 2. Video.wmv
 3. 3. STRUKTURAPrezantim me kompanine “Swarovski”– Arsyeja pertemen e zgjedhur.Historiku.Strategjite qe e bejne te suksesshme.Linjat e produkteve.Marketinku Mix (4 P-te e Marketingut).Target market.Analiza SWOT.Objektivat e kompanise.Bashkepunime me kompani te tjera.Swarovski & Celebrities.Pritshmerite per te ardhmen.Referenca.
 4. 4. Shperndarje Nje bote plot nderkombetare me krijimtari ne 42 shtete Vendndodhjet e prodhimit: Ne 8 shtete Nje bote plotFitimi vjetor: Mbi Prezantim me kompanine me frymezim 2.22 bilion Euro “Swarovski” Nje bote plot Ekzistojne 1218 me imagjinate butike “Swarovski” Ka 26.140 te punesuar
 5. 5. PSE ZGJODHEM TEMEN “SWAROVSKI”?
 6. 6. 1892 - Daniel Swarovski (1862 – 1956) krijon nje makineri revolucionare e cilamundeson prerjen e kristaleve ne menyre precize.1895 - Daniel Swarovski krijon kompanine ne Wattens, me vizionin per te sjellekenaqesi te njerezit nepermjet kristaleve. Motoja e tij “Te permiresojme ate qeeshte e mire!”1931 - Kristalet lancohen ne treg, duke ofruar nje mundesi te re per fushen emodes dhe dizajnit.1937 - Zhvillohen reflektoret e xhamit, duke rritur vizibilitetin e tyre.1956 - Ne bashkepunim me Christian Dior, Swarovski krijon “AuroraBorealis”, efektin ndricues te kristaleve.1965 – Hidhen ne treg kristalet e para per ndricim, dhe ne vitin 1977regjistrohen nen emrin e Swarovski® Crystal.
 7. 7. 1975 - Swarovski zhvillon sistemin Hot Fix, me ane te te cilit kristalet behen me telehte per t’u perdorur ne materiale te ndryshme.1977 – Lancohet ne treg koleksioni i pare i Swarovskit.1987 – Formohet Swarovski Crystal Society. Sot ky grup perfshin mbi 300,000anetare ne 120 shtete te botes.1995 – Hapet ne Austri, Swarovski Kristal. Qe atehere, mbi 10 milion njerez e kaneprovuar magjine e kristalit ne te gjitha senset.2001 – Rrjeti global i Swarovski ofron keshilla per trendet, frymezimet dheinfromacionet mbi produktet.2003 - André Heller zgjeron produktet e Swarovski.2004 - Swarovski zhvillon prerjen XILION.2007 - Swarovski perfshin ne kompanine e saj Schonbek Worldwide Lighting Inc;lider ne tregun e kristaleve.
 8. 8. 2008 - Swarovski lancon shitjet me pakice te kristaleve.2009 - Swarovski hedh ne treg koleksionin e pare te oreve per femra ne Baselworld.2010 – Per here te pare ne historine e kompanise, Swarovski Crystal Businessor ikalon 2 bilion markat, ndersa Swarovski’s Corporate Facebook fan page numeronmbi 1 milion fansa ne gjithe boten.2011 – Lancohen koleksionet shkelqyese te syzeve, dhe gjithashtu njeshumellojshmeri aksesoresh per meshkuj. Swarovski prezanton linjen e pare tebukurise “Aura by Swarovski” e cila zgjerohet ne nje arene plotesisht te re.2012 - Swarovski Entertainment prodhon filmin e pare; nje pershtatje e dashuriseklasike te Shekspirit “Romeo dhe Zhuljeta”. Gjithashtu hidhet ne treg koleksioni ipare i orave per meshkuj ne “Baselworld”, dhe jepen ekzibicione te bizhuterive dheaksesoreve te ndryshem.
 9. 9. •Bizhuteri•Rruaza•Fatsjellëse•Aksesorë•Figura•Gift cards•Ora•Syze•Aksesorë për meshkuj•Aksesorë për shtëpinë
 10. 10. Produktet Cmimet•Bizhuterite•Rruaza • Cmimet variojne sipas•Aksesore segmentimit te tregut. Ato•Figura ruhen aktuale : 30 $ – 700 $•Ora•Syze•Aksesore per shtepiVendi Promocioni•Shperndarje nderkombetare •Internetine mbi 40 shtete. •Sponsorizime•Partneritete me shume •Koncertedyqane te shitjeve me •Ambasadoretpakice, ne menyre qe te jene •Katalogetsa me afer konsumatoreve. •Revista•819 butike kudo ne bote. •Reklama te printuara
 11. 11. Sipas disa studimeve te viteve te fundit, ka rezultuar se bleresit kryesor ne rang boteror, jane meshkujt. Ky rezultat ishte i pritshem, perderisa perfitueset me te shumta jane femrat. Raporti i meshkujve dhe femrave blerese neper butiket Swarovski, eshte 57.5/42.5. Nese flasim per segmentim, targetim dhe pozicionim, tregu i synuar i Swarovski perqendrohet me se shumti ne meshkujt egrupmoshave 23-48 vjec, te cilet jane te gatshem te shpenzojne shume per partneret e tyre. Ndersa per veten e tyre, meshkujt kane filluar te blejne me teper kur jane lancuar ne treg koleksionet e tyre me aksesore te ndryshem. Por ka dhe nje numer te konsiderueshem tefemrave qe kryejne blerje per vetekenaqje, apo dhe si dhurata per njera-tjetren.
 12. 12. Blerjet sipas gjinise
 13. 13. Sipas moshesSipas gjiniseSipas statusit socialSipas gjendjes ekonomikeSipas stilit individual
 14. 14. Limited EditionsThe Fall Winter CollectionThe Nirvana CollectionThe Bond CollectionInspired by Yoko OnoHome & InteriorThe LovlotsHello KittyErika & EliotSCS member products
 15. 15. Tiffany & CoMikey JewelleryJohn LewisSelfridges
 16. 16. oKrijojne nje mjedis me respekt reciprok, mirekuptim dhembeshtetje ne nderrmarjen e tyre.oKultivojne cdo mundesi qe con ne rritjen e suksesit.oE perdorin kristalin ne mode dhe dekor.oMbajne lidhje te aferta me klientet dhe kuptojne nevojat e tyre.oKontrollojne bashkimin dhe shkrirjen e zinxhirit te vlerave.oJane lidera ne risi.oJane lidera teknologjike ne biznesin e prerjes se kristaleve.oI shtojne vlera komunikimit aktiv.oRuajne dhe cmojne pavaresine financiare.
 17. 17. ANALIZASWOT
 18. 18. Strengths (Pikat e forta) Reputacioni dhe emri i fuqishëm i kompanisë Swarovski = kristale mahnitëse Shumëllojshmëri produktesh Cilësi në prodhim, cilësi që zgjat Përdor materiale të lira për të bërë produkte të vlefshme Shërbimi - pas shitjes për klientët
 19. 19. Weaknesses (Dobësitë) Prodhimi i shtrenjtë në Austri Dizajni përsëritësOpportunities (Mundësitë) Prodhimi i parfumit (2010) Zgjerimi i dyqaneve të kristaleve Hapja e dyqaneve në SHBA
 20. 20. Threats (Kërcënimet) Konkurrencë më e lirë (Egjipt, Kinë) Imitime Zëvëndësues Ngadalësimi i rritjes ekonomike
 21. 21. OBJEKTIVAT MARKETING 1)• OBJEKTIVAT FINANCIARE 1
 22. 22. •Apple•Samsung•Prada•Swatch•Mercedes•Hello Kitty•Eppmann•Olympus•Etj.
 23. 23. •Produktet : iPhone/iPad SwarovskiEdition•Cmimet: Te mos ndryshojne•Vendi: Prodhimtari ne vende me kostote ulet•Promocioni: Reklamat televizive•Konsumatoret: Te siguroje kliente teperhershem dhe besnike ndaj kompanise
 24. 24. • http://www.swarovski.com• http://www.google.com• http://www.wikipedia.com• http://www.brand.swarovski.com• http://www.crystallized.com• http://www.tyrolit.com• http://www.pandora.net• http://www.lalique.com• http://www.asfourcrystal.com• http://www.forbes.com

×