Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Green Jobs and SDGs

1,087 views

Published on

Aktivnost Anice Tričković iz OŠ ,,Toplicki heroji" koja je na trećem Nacionalnom Euroguidance takmičenju dobrih praksi iz oblasti karijernog vođenja i savetovanja osvojila priznanje.

Published in: Education

Green Jobs and SDGs

  1. 1. NAZIV AKTIVNOSTI: GREEN JOBS AND SDGS PODNOSILAC PRIJAVE: OŠ „TOPLIČKI HEROJI" AUTORI/REALIZATORI: AnicaTričković AKTIVNOSTI: Sa aktivnostima smo počeli na eTwinning projektima „Sparks“ i „Green jobs“, gde su se učenici upoznali sa ciljevima održivog razvoja. Uključili smo se i u globalni projekat „Climate action project“. Na kraju ovog projekta smo se povezali i sa programerom iz Microsoft-a u Srbiji koji je učenicima pričao o profesiji programera i kako se koristi njihov omiljeni alat – Sway. U saradnji sa Centrom za promociju nauke iz Beograda, uključili smo se u evropski projekat CREATIONS, gde smo probali da kombinujemo umetnost sa matematikom i arhitekturom. Putem programa „Skype-a-Scientist“, stupili smo u kontakt sa inženjerom iz Velike Britanije. REZULTATI: Učenici su mnogo toga novog naučili, otvorili su im se novi vidici i upoznali su mnogo novih zanimanja. Dokaz tome su evaluacije koje su urađene na kraju ovih projekata. Iskreno se nadam da su sve ove aktivnosti i projekti probudili u njima nova interesovanja i da se među njima nalaze novi inženjeri, arhitekte, programeri i umetnici. KRATAK OPIS: „Green jobs and SDGs“ je skup aktivnosti koje su sprovedene na nekoliko evropskih i globalnih projekata, u cilju upoznavanja učenika sa ciljevima održivog razvoja i različitim zanimanjima koja su vezana za njih. U toku aktivnosti, učenici su se upoznali i sa mnogim STEM profesijama koje se prepliću, ili su vezana za IKT alate koje smo koristili. Projekti su rađeni virtuelno na nekoliko platformi, korišćenjem različitih IKT alata, kao i uživo na radionicama i posetama institucijama i sajmovima. CILJNA GRUPA: U aktivnostima su učestvovali učenici od 5. do 8. razreda OŠ „Toplički heroji" iz Pejkovca, opšti- na Žitorađa. CILJ/ISHOD: Cilj različitih aktivnosti je bio upoznavanje učenika sa ciljevima održivog razvoja i različitim zani- manjima koja su vezana za njih. Istovremeno, učenici su se upoznali i sa mnogim STEM profesijama koje se prepliću, ili su vezana za IKT alate koje smo koristili. NACIONALNO EUROGUIDANCE TAKMIČENJE DOBRIH PRAKSI U OBLASTI KARIJERNOG VOĐENJA I SAVETOVANJA PRIZNANJE 2018 TEMPUS F O N D A C I J A NAGRADA: Priznanje za upotrebu IKTtehnologija u karijernomvođenju i ostvarivanje saradnje na evropskom nivou

×