Nieuwsbrief 2013

197 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
197
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Nieuwsbrief 2013

  1. 1. 1 Van de bestuurstafel Voor u ligt de nieuwsbrief oktober 2013 van de “Huurdersbelangen Vereniging Oud Waalwijk” afgekort HVOW. Deze nieuwsbrief ontvangt u omdat u een woning huurt van Casade Woonstichting en iedere huurder van Casade Woonstichting is automatisch “gratis” lid van de huurdersbelangenvereniging HVOW. Bij deze nieuwsbrief een uitnodiging voor de algemene ledenvergadering op 24 oktober 2013 in het gebouw BaLaDe, zaal Den Deel/’t Erf. Tijdens deze algemene ledenvergadering worden, onder het genot van een kopje koffie, de vaste onderwerpen zoals het voorstellen van de bestuursleden en de presentatie van de financiële cijfers over het afgelopen jaar, ook statutenwijzigingen en het huishoudelijk reglement ter goedkeuring voorgesteld. U kunt een leesexemplaar vinden op de balie bij BaLaDe en het komt ook op onze facebook site, https://www.facebook.com/pages/HVOW/544680768887756. Ook hebben we een medewerker van Casade Woonstichting uitgenodigd voor een presentatie over het onderhoud van de woningen en in het bijzonder: “welk klein onderhoud is voor rekening van de huurder en welk voor de verhuurder”. Ook kunnen er vragen gesteld worden over het onderhoud in het algemeen. De huidige nieuwsbrief is nog steeds een papieren versie en wordt door de huurdersbelangenvereniging vervaardigd en bezorgd. Als u in het vervolg deze nieuwsbrief digitaal wilt ontvangen, kunt u dat doorgeven op ons e-mailadres: hvow2013@gmail.com Vergeet daarbij niet uw huidige adresgegevens te vermelden zodat wij dat in onze administratie kunnen aanpassen. In de nabije toekomst mag verwacht worden dat, gezien de financiële situatie en de situatie in de gehele volkshuisvesting, de ontwikkelingen zorgelijk zullen zijn voor de huursector. Ook hierop dient het bestuur van de huurdersbelangenvereniging alert te zijn.
  2. 2. 2 Via deelname aan de overkoepelende organisatie W.L.S. en het lidmaatschap van de Woonbond kan de HVOW haar mening kenbaar maken en invloed uitoefenen. Het bestuur doet zijn best om de taken naar behoren te vervullen maar aanvulling van het huidige team is meer dan wenselijk (noodzakelijk). Wij zoeken dan ook mensen die deel uit willen maken van werkgroepen. Een werkgroep wordt indien nodig ingeschakeld als de huurdersbelangen- vereniging een advies uit moet brengen over een bepaald beleidsthema aan Casade. In een dergelijke werkgroep kunnen ook huurders deelnemen mede door hun kunde en kennis die geen lid zijn van het bestuur van de HVOW/WLS en zelfs is het mogelijk dat op verzoek van de huurdersbelangen vereniging of van de Woonstichting Casade deskundigen(van een bepaald thema) die geen huurder zijn van Casade in een dergelijke werkgroep worden opgenomen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van de onderwerpen in deze nieuwsbrief, dan kunt u contact opnemen met de Huurdersbelangenvereniging Oud Waalwijk. U kunt ook uw vragen naar ons toesturen. Voor ons adres en e-mail gegevens verwijs ik u naar het kopje bereikbaarheid onder aan deze nieuwsbrief. Wij hopen u te kunnen verwelkomen op de ledenvergadering 24 oktober 2013. Namens het bestuur, Paul Geritz, voorzitter Huurdersbelangenvereniging HVOW. Klachtenprocedure Ontstaan er vragen of zijn er problemen (klachten) over de woning en woonomgeving, moet u altijd eerst contact opnemen met Casade Woonstichting. Ook kunt u naar de klachtencommissie van Casade Woonstichting. Achterstallig onderhoud is op zich geen argument waarmee u bezwaar kunt maken tegen de huurverhoging. Maar mocht er geen bevredigende oplossing gevonden worden, dan komt de HVOW in beeld en gaan wij ons, indien mogelijk, als vereniging sterk maken voor de huurder. Dan kunt u samen met ons bij de huurcommissie een zogeheten onderhoudsprocedure starten, die bij ernstige onderhoudsproblemen een forse huurverlaging kan opleveren zolang het gebrek niet is verholpen en mits de klacht gerechtvaardigd is. Het doel van de HVOW is de belangen van de huurders optimaal te behartigen en daarom is het belangrijk dat er vanuit de huurders betrokkenheid is. Dus informeer de HVOW.
  3. 3. 3 Gratis energievoorlichting aan huis De gemeenten Waalwijk en Loon op Zand en Casade bieden een gratis energieadvies aan van gespecialiseerde energievoorlichters. Met uitgebreide tips en handige hulpmiddelen helpen zij u uw woonlasten te drukken en uw wooncomfort te verhogen. Interesse? Particuliere eigenaren uit de gemeenten Waalwijk en huurders van Casade die gebruik willen maken van dit gratis aanbod of meer informatie willen over ‘Energieadvies aan Huis’, kunnen een mailtje sturen naar info@waalwijk.nl of contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente Waalwijk, telefoon: 0416 683456. Onderhoud Is het voor u ook zo onoverzichtelijk wat uw rechtten en plichten zijn op het gebied van onderhoud kom naar de jaarvergadering waar u verdere uitleg zult krijgen. De visie van Casade Casade is een maatschappelijk betrokken corporatie(woonstichting); voor haar is wonen meer dan het leveren van huur- en koopwoningen. Zij betrekt ook zorg en welzijn en zoekt altijd de samenwerking op met bewoners, de lokale overheid, maatschappelijke instellingen en het bedrijfsleven. Haar maatschappelijke gebouwen, de wijkpunten, zijn daarvan een goed voorbeeld. Hier komen wonen, zorg en ontmoeten in één gebouw samen. Onder het motto ‘Thuis in de wijk’ investeren zij actief in de leefbaarheid in wijken in haar werkgebied Loon op Zand, Sprang-Capelle en Waalwijk. Casade is een moderne en dynamische woningcorporatie met een bezit van ruim 8000 woningen en een groeiend aantal gebouwen voor maatschappelijke functies in Waalwijk, Sprang-Capelle en Loon op Zand. Zij bieden passende huisvesting vooral aan mensen die daar hun steun goed bij kunnen gebruiken.
  4. 4. 4 Het vastgoed geeft hen ook de mogelijkheid om te werken aan veilige en vitale wijken waar de bewoners trots op kunnen zijn. Dat vinden zij dé manier om de belangen te behartigen van de minder kansrijke groepen in de samenleving. Website en Facebook Momenteel zijn we bezig met het maken van een geheel nieuwe website en een nieuw logo. U kunt wel onze Facebook pagina bezoeken zodat U op de hoogte kunt blijven van de ontwikkelingen van de H.V.O.W. https://www.facebook.com/pages/HVOW/544680768887756 Bereikbaarheid: Huurderbelangenvereniging Oud Waalwijk Secretariaat Van Lovenlaan 49 5142 VG Waalwijk Telefoon 0416-335017 E-Mail hvow2013@gmail.com Colofon: 13de jaargang, september 2013 Oplage 4000 stuks Redactie: Roger Lammerts Van Bueren, Henny de Gouw, Fred Bloemsaat en Esmiralda Donders.

×