Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Historiku i shkollës2

1,884 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Historiku i shkollës2

 1. 1. REPUBLIKA E SHQIPËRISËSHKOLLA 9 VJEÇARE “BALIL PELARI” ORIKUM
 2. 2. HYRJE Si fillim ka egzistuar shkolla fillore në lagjen që quhej “Ferma Dukat”, ku mësues kanë qënë Bejko Selmani, Hysen Bari, Sali Troqe , Xhafer Lameboshi etjËshtë fotografi e datës 26.04.1957 dhe nga e majta në të djathtë dallohen:Mësuesit: 1. Bejko Selmani, 2.Hysen Bari Rreshti i dytë nga sipër: Mete Xhebro, Sezai Hoxha, Manol Xhuveli, Sami Sulejmani, Aris Fisti, Idai Dhima Rreshti i tretë nga sipër: Hamit Shaho, Sako Budani, ____________, ____________, Qemal Kamberi, BirbilÇobo Rreshti i katërt nga sipër: Ervehe Havari, Hadile Tatzati, Xhevrie Skëndo, Tafa Harizi, Hamide Bendo, ________Shameti, Velide Bari, Dilaver Ndreu Rreshti i pestë nga sipër: Qani Jupe, Galip Jupe, ______ Çelo, Ilir Zaho, Resete Çobo, Nazo Shaho, XhemoDhima, Sirmë Koka, Isuf Keka Rreshti i fundit: Astrit Boci, Pranove Boci, Babaçe Dredha, ________________, ______________, __________Shaho, Barjam Shaho, _______________, Bardhosh Bari Shtrirë: Enver Koka, Idai Bari Nxënës të vitit 1957 në shkollën fillore që quhej “Ferma Dukat”..Po japim një model fletë lavdërimi të nxënësit Sami Sulejmani, i cili sot (viti 2006 ) është drejtor i shkollës 9 vjeçare “IsmailQemali” Vlorë dhe ka mbaruar në vitin 1968 UT, dega matematikë.
 3. 3. Më 1 shtator 1959 u hap shkolla 8 vjeçare Orikum, e cila ka qënë po kjo ndërtesë që është sot, me dy kate.Shkolla mori emrin “ Miqësia shqiptaro-sovjetike”Në katin e parë mësonin fëmijët shqiptarë; kurse në katin e dytë mësonin fëmijët rusë të familjeve të ushtarakëverusë që banonin në Orikum.Në fillim u hap klasa e parë deri tek e pesta. Drejtori i parë ka qënë THANAS MAJI; kurse mësues ishin: 1) Guri Xhuveli 2) Aleksandra Kapexhiu (ruse) 3) Leka Tahiri 4) Osman Kapo etj.Në vitin_____shkollës ju shtua dhe një godinë tjetër 2 katëshe që deri në vitin 2005 ka qënë shkolla e mesme;kurse sot është cikli fillor i shkollë 9 vjeçare. Deri në vitin_____Shkolla ka qënë e bashkuar( cikli fillor, cikli i lartë dhe shkolla e mesme) me emrin shkolla e mesme e bashkuar “Hasan Pulo”, emër të cilin sot e mban shkolla e mesme, që ndahet më vete në vitin________.
 4. 4. Nxënës të kl.VIII në vitin 23.11.1972. Emrat e nxënësve lart shkollor 1972-1973, dalë Islam Xhama, Reshat Habili, Leonard më 23.11.1972 Duka, Adrian Zhamo, mësuesja e matematikës Dritore Murati, Besim Havari, Sazan Dervishaliaj, Agim Çela, Riza Imeraj, Astrit Abazi, Ramiz Lagji, Agim Ruda, Bardhok Marku Klasa e VIIA, dalë më 21.04.1979 , në Vlorë, me mësuesen kujdestare Drita MuratiNxënës tëklasës së tetë,dalë më 31 Maj1983.Nga emajta në tëdjathtë janë:1. Rreshti iparë lart: 2. Rreshti i dytë:Ermira Natasha Goxha,Sulejmani, Nikoleta Sejdiu,Pelivan Gaba, Vjollca Dede, KlaraBirbil Dervishi, Tafili, Vita Lamaj,Neritan Nika, Dhurata Trimi,Vladimir Gaba, Mimoza Burhani,mësuesja Lindita Çela, Adelinakujdestare Xholla, AngjelinaHamide Bari, Belaj, Roza Xhuveli,Zamir Dauti, Leonora Umizi.Berti Doko, 3. Rreshti i fundit:Mirjan Gjin Mustafa, AgronHasanaliaj, Saliu, Sokol Lika, ReizArjan Kulluri, RolandKokalla,Diana Ibrushi, Dritan Havari,
 5. 5. Mësues të shkollës: Lart majtas: Teferri Havari, Vera Sinani, Jazo Troqe, Manushaqe Buzi Poshtë majtas: Shpëtime Kuteli, Dule Havari, Vera Nika. Mars 1986Këndi i provimeve të lirimit qëafishohet në maj të çdo vitimësimor.
 6. 6. Mësuesit e shkollës 8 vjeçare Orikum, Dule Havari dhe Liza Havari duke çuar djalin e tyre, Dritan Havari, në klasë të parë më 1 shtator Nxënës të kl.IIB në vitin skollor 1970-1971. Nga e majta në të djathtë janë: 1.Rreshti i parë lart- Agim Rama, Elisabeta Islami, Flora Çela, Miranda Meçi, Dukë Selami, Shpëtim Goxhaj, Albert Ameti, Hysen Korça, ArjanBela, Fatbardha Dauti, Spiro Boca, Violeta Alushi. 2. Rreshti i dytë-Baçi Kola, Nikollaq Thomai, Elmaz Havari, Mira Jupe, Luiza Nexhipi, Arjana , Flora Koka, Shpresa Skëndo, Liljana Caushi, Toto Resuli, Tatjana Çela, Anest , Arben Mane, Fatos Sulçe, Aneta Gaba, Manushaqe Kushta.Në vitet 80 në shkollën 8 vjeçare Orikum kanë qënë edhe këta mësues: ♦ Zhaneta Lubonja, drejtoreshë e shkollës ♦ Elvira Gerveni, n/drejtore ♦ Bukuri Rizvani, Diana Doçi, Marjeta Myzeqari, Mrika Zefi, Lumturi Mullai, Ervehe Mezini, Elsa Kumi, Lefter Kumi, Bardhosh Levani (më von u bë drejtor shkolle), Agron Kosova, Aranit Berberi, Robert Rushiti(deri në tetor 1992 ka qënë,edhe ky, drejtor i shkollës 8 vjeçare Orikum),Drita Murati, Veronika Lakuriqi, Refie Hysi, Nako Koka (i,cili në vitet e para, pas Thanas Majit, ka qënë drejtor shkolle), Ana Pojani, Emine Troqe, Manushaqe Buzi, Luiza Havari,etj.Në 20.10.1992 u caktua drejtor shkolle z. Esat Imeraj, i cili ka mbaruar ILP, dega matematikë-fizikë dhe me stazhpune: 2 vjet mësues në Trevllazër-Vlorë; 2 vjet mësues matematike në Mallkeq-Vlorë; 8 vjet drejtor shkolle nëMallkeq dhe 10 vjet mësues matematike në Tragjas-Vlorë.Zëvendësoi në detyrë z.Robert Rushiti, i cili u transferua në shkollë tjetër.
 7. 7. NDËRTESA E SHKOLLËS 9 VJEÇAREMësimi bëhet në një ndërtesë; kurse në ndëtesën tjetër është shkolla e mesme.Janë gjithsej 8 ambjente mësimi;kurse klasa janë 16, nga dy paralele për çdo klasë.Cikli fillor e bën mësimin pasdite në orën 1330 dhe vazhdon deri sa mbaron ora e pestë, ku në shuicën erasteve,sidomos në dimër, orët e fundit zhvillohen pa drita.Cikli i lartë e zhvillon mësimin paradite.Gjëndja e shkollës është e keqe. Shumë klasa janë me dyer të prishura dhe me dritare pa xhama; kurse bangatjanë pothuaj jashtë përdorimit. Vetëm 2-3 klasa kanë tavolina të pranueshme.Në vitin shkollor 1992-1993 japin këta mësues mësim:1.Esat Imeraj, drejtor shkolle2. Eleni Vreto, mësuese mat-fizike, e cila në janar 1993 u transferua në Vlorë dhe në vend të saj u emëruaMustafa Lagji3. Qamile Tafili, mësuese mat-fizike4. Vera Nika, mësuese e gjuhë-letërsisë5. Et-hem Brati, zv/drejtor shkolle6. Leonora Hysi, mësuese e gjuhë-letërsisë7. Skënder Bitri, mësues i bio-kimisë dhe sekretar i shkollës8. Hamide Bari, mësuese e bio-kimisë9. Minevere Hodo, mësuese e bio-kimisë10. Teferri Çeçi, mësuese e histori-gjeografisë11. Henrieta Zeqo, mësuese e gjuhës frënge12. Fatushe Arapi, mësuese e muzikës dhe vizatimit
 8. 8. 13. Ali Toqi, mësues i edukimit fizik14. Hasan Brahimi, mësues në shkollën e mesme,i cili jep 10 orë mësim në shkollën 8 vjeçare15. Miranda Xhuveli, plotëson 12 orë frëngjisht në shkollën tonë Mësues të shkollës 1.Esat Imeraj 2. Ali Toqi 3. Bejto Myslimi 4. Mehmet Dervishaliaj 5. Hasan Ibrahimi Mësues të shkollës Ofeli Kola, Hamide Bari, Mehmet Dervishaliaj, Hasan Ibrahimi, Fatushe Arapi, Albana Jemini, Albana Gjomemo Mësues të ciklit të ulët janë: 1)Violeta Bitri, klasae I 2) Rabie Malaj, klasa e I 3)Naxhie Brahimi, klasa e I 4)Salibe Gjondeda, klasa e II 5) Adile Zaka, klasa e II 6)Shpresa Shkëmbi, klasa e III 7) Diana Gjika, klasa e III8) Bejushe Xhaferi, klasa eIV 9) Artur Gunbardhi, klasa e IVNxënësit që kanë mbaruar klasën e VIII (viti shkollor 1992-1993)Mësuese kujdestare1)Teferri Çeçi dhe 2) Henrieta Zeqo
 9. 9. Nxënës të shkollës duke hyrëNr Emër dhe Nr Emër dhe në mësim mbiemër mbiemër1 Alida Alushi 27 Ardi Gjondeda2 Alket Shabani 28 Arleta Lagji3 Almir Myslimi 29 Bledar Shele4 Alma Sulçe 30 Dritan Polo Drejtori i shkollës, Esat Imeraj5 Armand Guri 31 Elton Xhuvani 6 Elona Veizi 32 Eljona Aliaj7 Enkela Limaj 33 Elsa Todri8 Ermelinda Gjoveshi 34 Eduard Mici9 Eulerta Gjimara 35 Genci Rrapi10 Fatjon Hoxha 36 Kozma Dëma11 Fatmira Kici 37 Lulëzim Sula12 Florida Shehu 38 Lindita Tafili13 Imelda Selmani 39 Margarita Beluli Nxënës të14 Inxhile Gërneci 40 Mimoza Haxhiraj shkollës15 Klodjan Dhima 41 Nevila Prifti16 Klotilda Kuteli 42 Nevila Besho17 Konxhe Mitro 43 Nevila Muho18 Laçe Havari 44 Rozeta Trimi19 Leonard Mitro 45 Reinald Havari20 Mimoza Bodo 46 Sokol Bima21 Nevila Veizi 47 Sonila Asimi22 Roland Xhelaj 48 Suela Qose23 Rudina Mejdiaj 49 Sinan Keka24 Silvana Rrapi 50 Saimir Vangjeli25 Sokol Xhaferi 51 Valbona Limaj26 Sonila Nika 52 Valbona Veizi
 10. 10. Viti mësimor 1992-1993 u mbyll me këtë numër nxënësish: Nr Emërtimi Gjithsej Gjithsej Femra 80 70 1 Klasa e parë 76 35 60 2 Klasa e dytë 56 27 50 3 Klasa e tretë 65 31 40 4 Klasa e katërt 78 39 30 5 Klasa e pestë 72 31 20 10 6 Klasa e gjashtë 64 24 0 7 Klasa e shtatë 46 21 Gjithsej Fem ra 8 Klasa e tetë 52 21 Nxënësdhe mësues ditën e parë të shkollës Viti mësimor 1993-1994Në vitin shkollor 1993-1994 pati këto ndryshime ,në lëvizjet e mësuesve, në lidhje me vitin e mëparshëm. ♦ Emërohet Luljeta Jemini, me arsim të lartë (UT) për gjuhë-letërsi, zv/drejtore e shkollës në vend të Et-hem Bratit. ♦ Skënder Bitri transferohet në shkollën 8 vjeçare Mavrovë dhe në vend të tij emërohet Idai Dhima, me arsim të lartë për histori-gjeografi ♦ Violeta Bitri transferohet në shkollën 8 vjeçare Mavrovë dhe në vend të saj emërohet Hamit Bezati, me arsim të mesëm pedagogjik ( nga Përmeti) ♦ Vera Nika del në pension të parakohshëm dhe në vend të saj emërohet Diana Gjika, me arsim të lartë, dega gjuhë-letërsi, e cila punonte në ciklin fillor ♦ Emërohet Diana Gaçe mësuese në cikln fillor, e cila transferohet nga shkolla 8 vjeçare Dukat-fushë ♦ E lë arsimin Artur Gunbardhi, mësues në CF, dhe në vend të tij emërohet Dhurata Guri, me banim në Orikum, me arsim të lartë për CU Mësues dhe nxënës të gjimnazit Orikum në vitet 80, dalë në Tiranë. Nxënësit që mbaruan klasën e VIII (viti shkollor 1993-1994)
 11. 11. Mësuese kujdestare: 1)Minevere Hodo dhe 2)Vera Nika Nr Emri dhe Nr Emri dhe Mbiemri mbiemri 1 Adnand Dhima 23 Aneta Gjoka 2 Alma Havari 24 Dritan Malaj 3 Adriatik Resuli 25 Dhurata Vangeli 4 Besnik Brati 26 Elton Troqe 5 Blerina Nerva 27 Elvana Shehu 6 Bledar Ferruni 28 Erjon Mone 7 Edvin Malaj 29 Evelina Grëmi 8 Emirjan Shabani 30 Florenc Alimerko 9 Etleva Dhima 31 Irma Leka 10 Etleva Koshena 32 Jonilda Selmani 11 Ferdinand Keka 33 Klodjan Mjalti 12 Juljada Veizi 34 Klodjana Jupe 13 Kreshnik Baruti 35 Lorenc Bima 14 Laurant Pupe 36 Olgert Bomba 15 Lozana Xhelili 37 Rozana Amati 16 Mylazime Shahaj 38 Sonila Gjikoka 17 Ndriçim Laze 39 Sonila Imeraj 18 Skënder Aliaj 40 Suela Ramohito 19 Taulanta Naze 41 Klodjan Laba 20 Vojsava Petoshati 42 Shpëtime Caushi 21 Albana Hila 43 Shyqo Saliu 22 Artan BreshaniDrejtori, Esat Imeraj, duke punuar në zyrë
 12. 12. Nxënës të kl.IVa, dalë më 31.5.1993 me mësuesen Shpresa ShkëmbiNë këtë vit shkollor vazhduan mësimet 507 nxënës të ndarë në klasa paralele. Cikli i lartë ezhvillon mësimin paradite, kurse cikli i ulët pasdite. Në këtë vit janë vendosur dyer dhedritare të reja në të gjitha klasat. Kl.VIIIB,viti mësimor 1993-1994 dhe 1. Bexhet Vangjeli, drejtor i gjimnazit 2. Vladimir Xhelili, pedagog i gjuhës frënge në gjimnaz 3. Esat Imeraj,Sipas një studimi me amzat e shkollës, në qytetin e Orikumit, janë pa mbaruar shkollën dhe e kanëbraktisur atë këta nxënës: (viti 1993)
 13. 13. Emri, atësia, mbiemri Datëlindja Nr. i amzës KlasaNr1 Dritan Veri Shkëmbi 5.1.1978 1148 VII2 Gentian Nustret Sejdiu 4.2.1978 1157 V3 Astrit Rasim Xhama 10.6.1979 1177 VII4 Dorila Hasan Sejdiu 15.2.1978 1180 VII Viti5 Kreshnik Astit Hamzallari 14.2.1979 1187 V mësimor 1994-19956 Mikela Leko Gjoka 2.4.1979 1191 VII Në vitin shkollor7 Bernard Pëllumb Sulçe 18.6.1980 1231 VII 1994-1995 pati këto8 Klodjan Cane Gaba 25.4.1979 1251 V lëvizje mësuesish në9 Lavdërim Hysen Serjani 7.12.1979 1258 VI krahasim me vitin e10 Ndriçim Mitat Kaçani 18.10.1980 1261 VI kaluar:11 Sokol Nustret Sejdiu 14.2.1979 1268 V ♦ Transferohet në Radhimë12 Vasil Theodhori Vera 3.9.1979 1272 VI mësuesi13 Klodjan Hysen Serjani 8.3.1981 1308 V Nxënës që nukLagji Mustafa kanë14 Xhelo Mevlut Danaj 14.5.1980 1341 V mbaruar 8 vjeçaren. dhe në vend të15 Mikel Lavdosh Çela 24.1.1980 1315 V tij emërohet16 Velo Lavdosh Çela 8.4.1981 1348 V Salihe Vangjeli,17 Riza Balil Baco 18.2.1980 1356 VI e cila ka18 Altin Theodhori Vera 14.3.1981 1405 IV mbaruar USH,19 Balil Hysen Bari 4.9.1978 1147 VII dega mat-fizikë ♦ Transferohet në Vlorë mësuesja Qamile Tafili dhe në vend të saj emërohet Edlira Gjoni, e cila ka mbaruar USH, dega mat-fizikë ♦ Largohet në Itali mësuesja Dhurata Guri dhe në vend të saj emërohet Manushaqe Alihasani (Rama), me arsim të lartë për CU. ♦ Del në pension të parakohshëm mësuesja e bio-kimisë Minevere Hodo dhe në vend të saj emërohet Emirela Xhaferi, e cila ka mbaruar UGJ, dega bio-kimi. Mësuesja Emirela Xhaferi me klasën e saj Në vitin shkollor 1994-1995 rezultatet e shkollës janë:
 14. 14. Nr Klasa Nxënës Gjithsej Kaluan 1 E parë 88 88 2 E dytë 69 69 3 E tretë 66 66 4 E katërt 53 53 5 E pestë 64 64 6 E gjashtë 74 74 600 7 E shtatë 62 62 500 8 E tetë 51 51 400 Gjithsej 527 527 300 200 100 0 Gjithsej Kaluan Viti mësimor 1995-1996 Në vitin shkollor 1995-1996 janë këto ndryshime mësuesish: ♦ Transferohet në gjimnazin “Halim Xhelo”-Vlorë zv-drejtorja e shkollës Luljeta Jemini dhe në vend të saj emërohet z. Sheme Kondi, i cili ka mbaruar USH për bio-kimi.Vazhdoi të punojë si zv/drejtor deri më 20.10.1996, pastaj u zgjodh kryetar i Bashkisë Orikum. ♦ Emërohet Adelina Muskaj mësuese e gjuhës frënge, e cila ka mbaruar UT për frëngjisht. ♦ Largohet në Greqi Idai Dhima dhe në vend të tij emërohet Edlira Gjomemo, e cila ka mbaruar UGJ për histori-gjeografi. ♦ Vijnë nga kopështi në shkollë mësueset me arsim të mesëm pedagogjik dhe me eksperiencë pune, Fatie Belaj dhe Valentina Alla. ♦ Largohet Hamit Bezati dhe në vend të tij emërohet Manushe Lalaj, me arsim të mesëm pedagogjik. Nga 23 mësues që punojnë në shkollë, 10 janë me arsim të mesëm dhe 13 janë me arsim të lartë. Në këtë vit shkollor janë këto klasa dhe nxënës: 1 Klasa e parë 2 72 Rregjistrim et e nxënësve 2 Klasa e dytë 3 91 3 Klasa e tretë 2 66 100 91 4 Klasa e katërt 2 66 72 75 Nxënës 66 66 56 66 59 5 Klasa e pestë 2 56 për 50 6 Klasa e gjashtë 2 66 klasë 0 7 Klasa e shtatë 2 75 Klasat 8 Klasa e tetë 2 59
 15. 15. Mësues të shkollës: 1. Kastriot Ruka 2. Bejto Myslimi 3. Mehmet Dervishaliaj Nxënësit që mbaruan klasën e tetë:
 16. 16. Nr Emër e mbiemër Nr Emër e mbiemër 1 Altin Alushi 2 Saimir Çapo 9 2 Anita Sinemati 3 Valbona Trimi 0 3 Adriana Ibraimllari 3 Adem Dine 1 4 Anesti Petoshati 3 Bardhyl Kuteli 2 5 Ahmet Shehu 3 Drinida Alimerko 3 6 Adnand Laze 3 Erion Balili 4 7 Astrit Beluli 3 Elona Çuli 5 8 Blerina Hoxha 3 Eriant Kulluri 6 9 Besnik Hasko 3 Erik Kojani 7 10 Elona Bitri 3 Elidon Hamzallari 8 11 Erald Nezha 3 Elton Sinani 9 Djathtas: Drejtori i shkollës Esat 12 Erion Jupe 4 Enkelejda Merkaj Imeraj 0 Majtas: Zv/drejtori i shkollës Sheme 13 Eriseda Qerimi 4 Eufrida Ramaj Kondi 1 14 Elisa Rexhepi 4 Fabiola Kaçubaj 2 15 Entela Hoxha 4 Ilda Mediaj 3 16 Fuat Baruti 4 Julian Dhima 4 17 Florian Mato 4 Julian Gjomemo 5 18 Ilir Troqe 4 Klodiana Tabaku 6 19 Jonida Gjoni 4 Kozeta Bodo 7 20 Klodian Rama Nxënës në 4 Ledina Rrokaj oborrin e 8 21 Kujtim Gërneci shkollës. 4 Lindita Veizi 9 22 Ledina Sinani 5 Najada Gjoveshi 0 23 Marenglen Muka 5 Orlinda Alla 1 24 Mentor Vangjeli 5 Pavllo Leka 2 25 Najada Hasani 5 Rosvelta Nexhipi 3 Viti mësimor 1997-1998: 26 Oltion Mustafaj 5 Vilson DhoraNë vitin shkollor 1997-1998 punojnë në shkollën 48 vjeçare Orikum këta mësues: 27 Rozeta Gaba 5 Xhuljeta Alushi 5 28 Rudina Sula 5 Eridana Islami
 17. 17. Nr Emër dhe Shkolla që ka Profili Funksioni mbiemër mbaruar1 Esat Imeraj ILP Matematikë Drejtor2 Hasan Brahimi ILP Histori-gjeog. Zv/drejtor3 Edlira Visha UGJ Mat-fizikë Mësuese4 Edlira Gjoni USH Mat-fizikë Mësuese5 Diana Gjika ILP Gjuhë-letërsi Mësuese6 Agron Muça ILP Gjuhë-letërsi Mësues7 Et-hem Brati ILP Gjuhë-letërsi Mësues8 Denada Mema USH Histori-gjeog. Mësuese9 Bejto Myslimi ILP Histori-gjeog. Mësues10 Reneta Dhima E mesme Gjuhë frënge Mësuese11 Fatushe Arapi E mesme kulture Muzikë-vizatim Mësuese12 Hamide Bari ILP Bio-kimi Mësuese13 Emirela Xhaferi UGJ Bio-kimi Mësuese14 Ali Toqi ILKF futboll Edukim fizik Mësues15 Margareta Harka UE Cikli i ulët Mësuese16 Valentina Alla E mesme pedag. Cikli i ulët Mësuese17 Fatie Belaj E mesme pedag. Cikli i ulët Mësuese18 Naxhie Brahimi E mesme pedag. Cikli i ulët Mësuese19 Adile Zaka E mesme pedag. Cikli i ulët Mësuese20 Manushaqe Rama UE Cikli i ulët Mësuese21 Shpresa Shkëmbi E mesme pedag. Cikli i ulët Mësuese22 Manushe Lalaj E mesme pedag. Cikli i ulët Mësuese23 Bejushe Xhaferi E mesme pedag. Cikli i ulët Mësuese
 18. 18. Klasa Nr.i Mësuesi kujdestar Nxënësv e 1a 28 Valentina Alla 1b 31 Margreta Harka 2a 29 Naxhie Brahimi 2b 31 Fatie Belaj 3a 40 Manushaqe Rama 3b 33 Adile Zaka 4a 35 Shpresa ShkëmbiNxënës të kl.VIIIa në 4b 24 Bejushe Xhaferimaj 1998 4c 27 Manushe Lalaj 5a 29 Diana Gjika 5b 30 Et-hem Brati 6a 27 Ali Toqi 6b 35 Reneta Dhima 7a 29 Fatushe Arapi 7b 20 Hamide Bari 8a 33 Emirela Xhaferi 8b 28 Bejto Myslimi Mësuesja Fatie Belaj me klasën e saj(në vitin mësimor 2005-2006 kanë mbaruar vitin e II në shkollë të mesme) KËSHILLI I PRËNDËRVE TË SHKOLLËS NË VITIN SHKOLLOR 1997-1998:
 19. 19. Nr Emëri, mbiemri dhe niveli arsimor 1 Sihat Fisti me arsim të lartë, jurist, kryetar 2 Lavdi Dervishaliaj me arsim të lartë, ekonomist 3 Sabri Kuteli me arsim të lartë, ushtarak 4 Sazan Dervishaliaj me arsim të mesëm 5 Pulo Kazheli me arsim të mesëm 6 Gëzim Sinani me arsim të mesëm 7 Rozeta Kuteli me arsim të mesëm 8 Labë Xhaka me arsim të lartë, ushtarak 9 Fadil Qerimi me arsim të mesëm 10 Astrit Alushi me arsim të mesëm 11 Isuf Keka me arsim të mesëmMësuesja Salihe Vangjeli në Leka me arsim të lartë, gjuhë-letërsi 12 Thomanjë orë mësimi 13 Xhevdet Havari me arsim të mesëm 14 Sami Alla me arsim të lartë, ushtarak 15 Festim Zotaj me arsim të lartë, ushtarak 16 Agim Qorri me arsim të lartë, ushtarak 17 Ilir Gjika me arsim të lartë, ushtarak Viti mësimor 1998-1999: Në vitin shkollor 1998-1999 pati këto ndryshime mësuesish: ♦ Transferohet në Dukat Edlira Visha dhe zëvendësohet nga Salihe Vangjeli, me arsim të lartë, USH, dega matem-fizikë ♦ Transferohet Reneta Dhima dhe vjen Marsela Hyseni, me arsim të mesëm për frëngjisht, që ishte me leje lindje ♦ Edlira Gjomemo merr lejen e lindjes dhe zëvendësohet nga Luan Xhelo, me arsim të lartë, UE, për histori-gjeografi
 20. 20. Nxënës të klasës VIA në eskursion në Llogora.Nga e majta në të djathtë: Arbër Imeraj, Rezart Hasko, Arben Shabani.Nxënësit dhe mësuesi Kujtim Leskaj
 21. 21. Emër dhe Mësuesi Kujtim Leskaj Nr Emër dhe Nr mbiemër me nxënësit e klasës së mbiemër 1 Arbër Isaraj tij(në vitin 2005-2006 2 Adrian Troqe mbaruan shkollën e 4 2 Anita Qerreti mesme) 2 Arjan Gjondeda 5 3 Blerta Limaj 2 Brunilda Havari 6 4 Besnik Musaraj 2 Besnik Zahaj 7 5 Barjam Veizi 2 Elidon DhimaNxënësit që mbaruan klasën e tetë 8në vitin shkollor 1998-1999 6 Briselda Kulluri 2 Ervin Godaj 9 7 Denalda Mitro 3 Etvin Hodo 0 8 Ermal Vangjeli 3 Ermal Sherifi 1 9 Elvira Çela 3 Ferdinand Jazo 2 10 Elona Nika 3 Genci Xhaferi 3 11 Gazmir Leka 3 Genci Ibraimllari 4 12 Gentjan Mataj 3 Gentiana Bitri 5 13 Iljada Koçeli 3 Iris Leka 6 14 Irena Allushi 3 Indrit Mustafai 7 15 Klajdi Bega 3 Jolanda Memushi 8 16 Rudina Shehu 3 Ledia Baco 9 Nxënës të shkollës 8 17 Laze Zeqo 4 Nertil Rama vjeçare Orikum gjatë një 0 eskursioni mësimor në 18 Marinela Selami 4 Oriklind Koshena Vlorë, më 1978. 1 19 Marenglen Muka 4 Rudina Kuteli 2 20 Mimoza Keka 4 Silvana Vela 3 21 Sinan Qerimi 4 Vitore Xhaferi 4 22 Tereza Dhima 4 Xhevit Kongjoni 5 23 Valerjana Lako 4 Fabiola Brahimaj 6
 22. 22. Nxënës të shkollësMësues dhe nxënës në duke u konsultuar përoborrin e shkollës orën e mësimit. Mësuesi Myrteza Dosti me nxënës të klasës së IV (në vitin 2005-2006 mbaruan vitin e parë gjimnaz).
 23. 23. Viti mësimor 1999-2000 Në vitin shkollor 1999-2000 ishin këta mësues:Nr Emër dhe mbiemri1 Esat Imeraj, drejtor i shkollës2 Hasan Ibrahimaj, n/drejtor3 Salihe Vangjeli, mësuese mat-fizike me U.SH. Drejtori i shkollës, Esat Imeraj,4 Tefta Mara,mësuese mat-fizike, vazhdon UGJ, dega matem-fizikë në një orë mësimi.5 Dallandyshe Vangjeli, mësuese mat-fizike, ka mbaruar ILB për ekonomiste6 Diana Gjika, mësuese gjuhë-letërsi7 Et-hem Brati, mësues gjuhë-letërsi, largohet në Itali në nëntor 1999 dhe zëvendësohet nga Afërdita Havari, që vazhdon UE për histori-gjeografi8 Agron Muça, mësues gjuhë-letërsie9 Bejto Myslimi, mësues histori-gjeografie10 Kujtim Leskaj, mësues histori-gjeografie11 Hamide Bari, mësuese bio-kimie12 Durim Ismaili,mësues bio-kimie, me kontratë në vend të Arta Zaka me leje lindje13 Marsela Hyseni, mësuese frëngjishtje, largohet në prill 2000 me leje lindje dhe zëvendësohet nga Silvana Rrapi me arsim të mesëm të përgjithshëm14 Fatushe Arapi, mësuese muzike15 Ali Toqi, mësues i edukimit fizik16 Adile Zaka, mësuese e klasës së parë17 Manushe Lalaj, mësuese e klasës së parë18 Shpresa Shkëmbi, mësuese e klasës së dytë19 Manushaqe Rama, mësuese e klasës së dytë20 Laureta Habili, mësuese e klasës së tretë, merr lejen e lindjes dhe zëvendësohet nga Lumturi Aliçka, me UB,dega agronomi21 Zhaneta Braho, me ILB, dega agronomi, mësuese e klasës së tretë22 Fatie Belaj dhe Naxhie Ibrahimi, mësuese të klasës së IVa dhe IVb Rezultatet e fundit të vitit mësimor 1999-2000
 24. 24. Klasat Kaluan Gjithsej 500 GJ F GJ F 450 400 I 46 27 46 27 350 II 59 27 59 27 300 III 56 29 56 29 250 IV 53 27 53 27 200 V 63 37 62 37 150 VI 84 45 83 45 100 VII 56 26 55 26 50 0 VIII 56 29 56 29 GJ F GJ F Shkolla 473 247 470 247 Emrat e nxënësve janë: Rreshti i parë lart, nga e majta në të djathtë Iljada Koçeli, mësuesja Denada Mema, Ledia Baco, Arbër Isaraj, Bajram Veizi, Mimoza Keka, Ermal Vangjeli, Gazmir Leka Rreshti i dytë: , , Elona Nika, Blerta Limaj, Sinan Qerimi, Elvira Çela, Klajdi Bega, , Besnik Musaraj, Rudina Shehu, Tereza Dhima, , Gentjan Mataj,Denalda Mitro, Marinela SelamiViti mësimor 2000-2001 Mësuesja Fatushe Arapi me nxënësit e klasës së VIII
 25. 25. Në vitin shkollor 2000-2001 vazhduan mësimet këta nxënës sipas klasave: Nr Klasat Nxënës 1 I 56 Plani i edukimit 2 II 46 I 3 III 59 500 474 II 4 IV 56 400 III 5 V 54 300 IV 6 VI 64 200 V 7 VII 83 100 VI 8 VIII 56 VII 0 Gjithsej 474 VIII Klasat Gj i t h s e jKa këto ndryshime në kuadrin mësimor: ♦ 1. Diana Gjika transferohet në Vlorë dhe emërohet Kahreman Shabani, me ILP, dega gjuhë-letërsi. ♦ 2. Emërohet Inxhi Aliçka, me UT, dega gjuhë-letërsi, në vend të Et-hem Bratit që largohet në Itali. ♦ 3. Bajame Ramosaço, me ILB,agronomi,dega financë, e cila ka mbrojtur gjuhën frënge dhe ka dhënë frëngjisht në shkollat 8 vjeçare Orikum, Tragjas, Radhimë, emërohet në vend të Marsela Hysenit që merr leje lindje. ♦ 4. Transferohet Durim Ismaili në Llakatund dhe në vend të tij vjen Sanie Hila, me ILB, dega agronomi. Lista e nxënësve të klasës së tetë që mbaruan në vitin shkollor 2000-2001.
 26. 26. Mësuese Manushe Lalajnë vitin shkollor 1999-2000me nxënësit e saj tëklasës së IBMësuesja LumturiAliçka me nxënësit ekl.IIIB në maj 2001( nëvitin 2005-2006 mbaruanklasën e tetë) Viti shkollor 2000-2001. Mësuesja Fatie Belaj me nxënësit e klasës së saj.
 27. 27. Mësuesja Laureta Habilaj më nxënësit e klasës së IB. Dalë në maj 2001. Klasa e VIIIA, viti shkollor 1995-1996. Poshtë, nga e majta në të djathtë, janë: Ahmet Shehu, Atnand Laze,Renato Shehu, Erald Nezha,Astrit Beluli, Besnik Hasko, Ilir Troqe, Fuat Baruti, Anest Petoshati, Erjon Jupe, Mentor Vangjeli, Valbona Trimi, Anita Sinomati, Adriana Ibrahimllari, Roza Gaba, Entela Hoxha, Rudina Sula, Oltion Mustafai, Najada Hasani, Ani Rama, Ledina Sinani, Kujtim Gërneci, Eriselda Qerimi, Saimir Çapo, Blerina Hoxha, Jonida Gjoni, Marinela Muka Në mes është zv/ drejtoresha Viti mësimor 2001-2002Në vitin shkollor 2001-2002, në shkollën 8 vjeçare Orikum, japin mësim këta mësues: 1. Esat Imeraj, drejtor shkolle, me ILP për matem-fizikë 2. Hasan Ibrahimi, n/drejtor, me ILP për histori-gjeografi 3. Myrteza Dosti, kl.Ia, me të mesme pedagogjike 4. Anila Havari, kl.Ib, me të mesme pedagogjike 5. Fatie Belaj, kl.IIa, me të mesme pedagogjike 6. Laureta Habili,kl.IIb,UE për ciklin e ulët 7. Adile Zaka, kl.IIIa, e mesme pedagogjike 8. Manushe Lalaj, kl.IIIb, e mesme pedagogjike
 28. 28. 9. Shpresa Shkëmbi, kl.Iva, e mesme pedagogjike 10. Lumturi Aliçka, kl.IVb, ILB-agronomiNë ciklin e lartë, sipas profileve, japin mësim: Gjuhë-letërsi: ♦ Agron Muça, ILP për gjuhë-letërsi ♦ Albana Jemini,UE për gjuhë-letërsi ♦ Kahreman Shabani, ILP për gjuhë- letërsi Histori-gjeografi: ♦ Bejto Myslimi, ILP për histori-gjeografi Matematikë-fizikë: ♦ Tefta Mara, UGJ për matematikë-fizikë ♦ Dallandyshe Vangjeli, ILB,dega ekonomi agrare Bio-kimi: ♦ Hamide Bari, ILP për bio-kimi ♦ Sanie Hila, ILB, dega agronomiProfile të tjera: ♦ Fatushe Arapi, e mesme kulture, dega muzikë ♦ Ali Toqi, ILKF, dega futboll,jep edukim fizik ♦ Marsela Hyseni, e mesme për gjuhën frëngeGjatë vitit mësimor 2001-2002 janë aktivizuar si mësues të jashtëm: ♦ Mehmet Dervishaliaj, 10 orë matematikë-fizikë ♦ Kastriot Ruka, 12 0rë edukimfizik-vajza. Mësueset Sanie Hila dhe Dallandyshe Vangjeli me një grup nxënësish.
 29. 29. Rezultatet në fund të vitit mësimor 2001-2002:Nr Emërtimi G j i t h s e j Nxënës në qershor Kaluan në qershor Gjithsej Femra Gjithsej Femra 1 Nxënës gjithsej 479 250 475 249 2 Klasa e parë 61 32 61 32 3 Klasa e dytë 55 24 55 24 4 Klasa e tretë 49 31 49 31 5 Klasa e katërt 66 28 66 28 6 Klasa e pestë 53 29 51 28 7 Klasa e gjashtë 54 27 52 27 8 Klasa e shtatë 59 35 59 35 9 Klasa e tetë 82 44 82 4410 Morën dëftesë lirimi 79 42 79 42 Rezultatet e vitit 2001-2002 600 Nxënës gjithsej 479 475 Klasa e parë 500 Klasa e dytë Nr. i nxënësve 400 Klasa e tretë 300 250 249 Klasa e katërt Klasa e pestë 200 Klasa e gjashtë 79 79 100 42 42 Klasa e shtatë Klasa e tetë 0 Morën dëftesë lirim i Klasat Nxënësit e kl.VIa, dalë më 15.02.2001 dhe 1. Dallandyshe Vangjeli, mësuese matematike 2. Fatushe Arapi, mësuese muzike 3. Esat Imeraj
 30. 30. Kori i nxënësve tëshkollës duke dhënë njëprogram artistik Nëndrejtorti Hasan Ibrahimi në një orë provimi me nxënësit e klasës së VIIIa, ku ,duke filluar nga banga e parë djathtas, janë këta nxënës: Edlira Aliaj, Fatjona Bodo, Artemisa Dervishaliaj, Stela Kojani, Marin Kojani, Ervis
 31. 31. Nga e majta në të djathtë: 1. Mësuesi i matematikës Mehmet Dervishaliaj 2. Drejtori Esat Imeraj 3. N/drejtori Bejto MyslimiKryetari i Bashkisë duke folur paranxënësve të shkollës 8 vjeçareOrikum.
 32. 32. Nxënës, prindër, mësues dhe kryetari i Bashkisë Z. Beqir Kashuri në ditën e fillimit të shkollës, mëViti mësimor 2002-2003Në vitin shkollor 2002-2003 janë këto ndryshime mësuesish: 1. Zv/drejtori Hasan Ibrahimi del në pension dhe në vend të tij emërohet zv/drejtor Z.Bejto Myslimi, icili ka dhënë histori-gjeografi në shkollën tonë.Është i datëlindjes 10.06.1946.Ka mbaruar ILP,dega histori- gjeografi dhe ka një stazh pune prej 37 vjet në arsim. Ka punuar si mësues dhe drejtor shkolle në shumë shkolla 8 vjeçare si në Bashaj, Lepenicë, Tragjas dhe Orikum. 2. Lumturi Aliçka caktohet me kontratë për histori-gjeografi. Ka mbaruar ILB,dega agronomi. Ka punuar 2 vjet mësuese në CF(cikli fillor). Në tetor 2002 largohet nga arsimi, sepse zëvendësohet nga Kujtim Leskaj dhe Selim Matohiti( të dy pensionistë, që paguheshin me orë). 3. Mësuesja e matematikës Dallandyshe Vangjeli largohet nga arsimi në mars 2003 dhe zëvendësohet nga Mehmet Dervishaliaj, pensionist. Ka mbaruar ILP,matem-fizikë dhe ka punuar mësues matematike e fizike gjatë gjithë kohës. 4. Emërohet Enkelejda Shkëmbi mësuese e gjuhë-letërsie. Vazhdon UE, dega gjuhë-letërsi. Ka punuar si mësuese gjuhe rreth 3 vjet në shkollën 8 vjeçare Levan-Fier. 5. Emërohet Altin Qemali mësues në CF. Ka mbaruar UV, dega cikli i ulët. Kryetari i këshillit të prindërve të shkollës Z. Hysen Habili
 33. 33. N/drejtori Bejto Myslimi në një orë kontrolli në klasë të tetë.Të dhëna për mësuesit, viti shkollor 2002-2003Nr Emri,atësia,mbiemri Datëlindja Shkolla që ka kryer Vjetërsia në arsim1 Esat Mehmet Imeraj 18.03.1950 ILP, mat-fizikë 322 Bejto Nexhip Myslimi 10.06.1946 ILP, histori-gjeografi 353 Agron Mëno Muçaj 22.07.1954 ILP, gjuhë-letërsi 254 Ofeli Nazmi Kola 04.01.1977 UGJ, gjuhë-letërsi 15 Enkelejda Gramoz Shkëmbi 10.09.1980 Vazhdon UE,gjuhë-letërsi 36 Albana Besnik Gjomemo 12.05.1971 E mesme gjimnaz 57 Lumturi Kanan Aliçka 28.03.1966 ILB, agronomi 38 Dallandyshe Haxhi Vangjeli 04.11.1962 ILB, ekonomi agrare 49 Mehmet Gani Dervishaliaj 13.01.1940 ILP, matem-fizikë 3510 Hamide Hasko Bari 08.02.1949 ILP, bio-kimi 3411 Sanie Qamil Hila 20.03.1950 ILB, agronomi 1412 Fatushe Qerim Arapi 22.09.1954 E mesme kulture 2813 Ali Osman Toqi 30.04.1953 ILKF, futboll 2514 Kastriot Xhuvel Ruka 12.12.1951 ILKF, mësuesi 215 Adile Ramazan Zaka 05.11.1955 E mesme pedagogjike 2516 Manushe Sabri Lalaj 07.03.1965 E mesme pedagogjike 817 Myrteza Belul Dosti 15.04.1958 E mesme pedagogjike 2318 Anila Kujtim Havari 16.05.1969 E mesme pedagogjike 1419 Fatie Arif Belaj 11.05.1948 E mesme pedagogjike 3520 Laureta Ali Habili 29.08.1973 UE, dega cikli i ulët 721 Shpresa Nafiz Shkëmbi 15.11.1947 E mesme pedagogjike 3522 Altin Qemal Qemali 06.01.1978 UV, dega cikli i ulët 1 Rezultatet e nxënësve për vitin 2002-2003
 34. 34. Nr Emërtimi GJITHSEJ Nxënës në qershor Kaluan në qershor Gjithsej Femra Gjithsej Femra 1 Gjithsej 457 239 457 239 2 Klasa e parë 54 29 54 29 3 Klasa e dytë 56 29 56 29 4 Klasa e tretë 52 22 52 22 5 Klasa e katërt 51 33 51 33 6 Klasa e pestë 76 32 76 32 7 Klasa e gjashtë 52 28 52 28 8 Klasa e shtatë 56 30 56 30 9 Klasa e tetë 60 36 60 36 Morën dëftesë lirimi 60 nxënës , nga të cilët 30 vajza. 500 457 400 300 239 200 100 0 Gjithsej Fem ra Mësuesi i edukimit fizik Ali Toqi me nxënës të kl.VIIIC ( Në vitin mësimor 2005-2006 mbaruan shkollën e mesme)Nxënës tëkl.VIIIB, dalë memësuesin eedukimit fizik AliToqi. Nxënësit që mbaruan klasën
 35. 35. Emër dhe mbiemër N Emër dhe mbiemër Nr r 1 Adenisa Thanasi 3 Xhikjana Hysolakoje tetë në vitin mësimor 2002- 2003 1 2 Aleks Bitri 3 Arben Tafili 2 3 Albi Mustafaj 3 Brisilda Shahaj 3 4 Anisa Tozaj 3 Besmir Xhaferi 4 5 Arsen Vangjeli 3 Eneida Dervishaliaj 5 6 Arjana Brahimi 3 Emiliano Bello 6 7 Besiona Hysolakoj 3 Erjeta Bitri 7 8 Besim Merkohitaj 3 Ermal Imeraj 8 9 Blerim Hysendhima 3 Eneida Caushi 9 10 Briksela Godo 4 Egli Merkohitaj 0 11 Dorina Dëma 4 Flutura Brahimi 1 12 Dorel Bodoj 4 Inxhi Alushi 2 13 Drini Mustafa 4 Iris Kuteli 3 14 Dionisa Isaraj 4 Ilda Kuteli 4 15 Dhurata Jazo 4 Julian Gjikoka 5 16 Emiliano Gega 4 Jonida Çela 6 17 Emanuela Runaj 4 Lorela Hasani 7 18 Enrik Skëndaj 4 Monika Abazi 8 19 Eriselda Malaj 4 Marjola Hajdini 9 20 Ergys Hasimi 5 Najada Bozhani 0 21 Hesiona Havaraj 5 Paola Gjondeda 1 22 Ibrahim Brahimaj 5 Roland Koçi 2 23 Iris Mustafaj 5 Rezarta Zaka 3 24 Klodjan Kongjoni 5 Thëllëza Alushi 4 25 Nevila Koçiaj 5 Valerjana Dedaj 5 26 Orgest Spaho 5 Vilma Dhoraj 6 27 Rinarda Ramosaçaj 5 Erges Rrapo 7 28 Stela Rama 5 Anita Jazo
 36. 36. Nxënës të klasës së shtatëme mësuesen e gjuhë-letërsisë Ofeli Kola Një grup vajzash të klasës së tetë me mësuesen e tyre
 37. 37. Nxënës të klasës së VIIIB në vitin mësimor 2002-2003 Mësuesja Adile Zaka me nxënësit e klasës së saj.Viti mësimor 2003- 2004:Në këtë vit shkollor pati këto lëvizje mësuesish: ♦ Piro Çelohoxha emërohet mësues histori-gjeograie në shkollën tonë. Është i datëlindjes 15.3.1955.Ka mbaruar U.B. dega zootekni dhe U.T. fakultetii juridik.Ka punuar disa vjet si mësues në shumë shkolla të rrethit të Vlorës. ♦ Perlat Kapaj emërohet mësues bio-kimie në vend të Hamide Barit,,e cila del në pension. Ka mbaruar ILP, dega bio-kimi. Ka punuar rreth 35 vjet si mësues dhe drejtor shkolle në shumë shkolla 8 vjeçare. ♦ Piro Çela emërohet mësues bio-kimie në vend të Sanie Hilës. Ka mbaruar ILB, dega agronomi. Ka punuar rreth 15 vjet në shkolla të mesme bujqësore dhe në shkolla 8 vjeçare. ♦ Edlira Haliti emërohet mësuese matematike. Ka mbaruar UV, dega matematikë-fizikë dhe është viti i parë në punë. ♦ Pelivan Nazaj emërohet në janar 2004 mësues i klasës së parë, në vend të Shpresa Shkëmbit që del në pension.Ka mbaruar shkollën e mesme pedagogjike dhe ka dhënë mësim në shumë shkolla 8 vjeçare. ♦ Rozana Amataj emërohet mësuese e klasës së parë. Ka mbaruar UV,dega cikli i ulët.
 38. 38. Mësues në një mbledhje drejtorie (Analizë e kontrollit lëndor)Në vitin shkollor 2003-2004 në shtator u rregjistruan këta nxënës: Emërtimi Gjithsej Emërtimi Gjithsej Gj F Gj F Shkolla 480 241 Kl.IVA 34 18 Kl.IA 36 16 Kl.IVB 24 8 Kl.IB 30 13 Gjithsej kl.IV 58 26 Gjithsej kl.I 66 29 Gjithsej CU 239 114 Kl.IIA 26 13 Kl.VA 26 17 Kl.IIB 27 13 Kl.VB 25 16Gjithsej kl.II 53 26 Gjithsej kl.V 51 33 Kl.IIIA 31 18 Kl.VIA 37 15 Kl.IIIB 31 15 Kl.VIB 40 17Gjithsej kl.III 62 33 Gjithsej kl.VI 77 32 Emërtimi Gjithsej Rezultatet në fund të vitit mësimorNr Emërtimi Kaluan në qershor Gjithsej Femra Gj F1 Kl.VIIA Kl.I 66 28 29172 Kl.VIIB Kl.II 54 26 26133Gjithsej kl.VII 62 54 Kl.III 33304 Kl.VIIIA Kl.IV 56 30 25165 Kl.VIIIB Kl.V 54 29 35166 Kl.VI Gjithsej kl.VIII 77 59 32327 Gjithsej CL 57241 Kl.VII 32127 8 Kl.VIII 61 34
 39. 39. Nxënës të shkollës në eskursion me mësuesin e edukimit fizik Ali Toqi. Viti mësimor 2004-2005: Në vitin shkollor 2004-2005 në shkollë pati këto ndryshime: ♦ Perlat Kapaj emërohet drejtor shkolle në Risili dhe në vend tëtij vjen Trëndelina Shkurtaj, me ILB, dega agronomi , vazhdon UGJ për bio-kimi. ♦ Piro Çelohoxha emërohet jurist në DAR dhe në vend të tij, për histori-gjeografi, vjen Drita Haskoçela, me arsim të mesëm pedagogjik, e cila caktohet me kontratë. ♦ Najada Zotaj caktohet me kontratë në vend të Rozana Amatit që largohet në Itali.Ka arsim të mesëm, gjimnaz, dhe vazhdon UV për ciklin e ulët. ♦ Mësuesit e tjerë janë po ata të vitit të kaluar mësimor.Nxënës dhemësues nëditën e parëtë fillimit tëshkollës.
 40. 40. Përfundimet vjetore për vitin 2004-2005: KALUESHMËRIA NXËNËS TË NXËNËS NË KALUAN NË CILËSIA REGJISTRUAR NË QERSHOR QERSHORNR EMËRTIMI SHTATOR Gjithsej Gjithsej Gjithsej Gjithsej Femra Gjithsej Femra Gjithsej Femra Nxënës gjithsej 472 230 471 229 464 228 98,5 % 7,81 Klasa e parë 41 17 40 17 40 17 100 Mirë2 Klasa e dytë 68 32 68 32 68 32 100 Mirë3 Klasa e tretë 53 25 54 26 54 26 100 8,44 Klasa e katërt 60 31 60 31 60 31 100 8,45 Klasa e pestë 56 24 57 24 57 24 100 7,86 Klasa e gjashtë 54 35 53 34 52 33 98 7,77 Klasa e shtatë 79 34 79 34 73 34 92,4 7,48 Klasa e tetë 61 32 60 31 60 31 100 7,4Morën dëftesë lirimi xxxx xxxx xxxx xxxx 59 31 xxxx xxxx Nxënës në qershor 500 400 300 Sasia 200 100 0 Gjithsej Femra Klasat Grafiku i nxënësve në qershor dhe i nxënësve që kaluan në qershor. Kaluan në qershor 500 400 300 Sasia 200 100 0 Gjithsej Femra Klasat
 41. 41. Mësues të shkollës në oborrin e saj. Kryetari i Bordit të shkollës Z.Astrit JanushiNr Emër dhe Nr Emër dhe mbiemër Nxënës që mbaruan klasën e tetë në vitin 2004-2005 mbiemër1 Adriatk Brahimilo 3 Anila Dede 1 16 Jovan Caushi 4 Enea Zoto2 Amarilda Petoshati 3 Armando Danaj 6 2 17 Kristo Kazheli 4 Ëngjëllush Kaçani3 Ardita Haskoçela 3 Andi Jupe 7 3 18 Klaudio Likëskëndaj 4 Luminita Demiri4 Abibe Havari 3 Artenisa Peçuli 8 4 19 Lisandër Bitri 4 Margarita Abazi5 Aleksandër Limaj 3 Adriatik Rrapi 9 5 20 Lorena Jazo 5 Marinela Habilaj6 Besmir Spaho 3 Arjola Ruka 0 6 21 Nure Kulluri 5 Miranda Godo7 Brixhida Karafili 3 Argjend Rrapi 1 7 22 Ritvan Memushi 5 Mariglena Shenaj8 Eftihi Kazheli 3 Brixhilda Bodo 2 8 23 Romina Havari 5 Nasilda Brati9 Eliona Hasani 3 Blerina Gjikoka 3 9 24 Valter Halili 5 Nabile Hibro10 Erdit Selami 4 Besart Gjonzeneli 4 0 25 Uarda Dosti 5 Nafie Hoxha11 Eriksela Mitro 4 Drilona Lala 5 1 26 Xhulio Blushi 5 Orjana Koçi12 Erada Bitri 4 Dionis Shenaj 6 2 27 Andi Haskoçela 5 Oriklejd Xhuveli13 Erjon Çeloaliaj 4 Dylbë Sherifi 7 3 28 Ervis Habili 5 Robert Bala14 Fatjon Kola 4 Esmeralda Elmazi 8 4 29 Ilir Alushi 5 Resmeilda Sherifi15 Gerti Kalaj 4 Enderson Jaupi 9 5 30 Albana Bitri
 42. 42. Viti mësimor 2005-2006:Në vitin shkollor 2005-2006 ka këto ndryshime në mësues: ♦ Emërohet Baki Mustafaj për histori-gjeografi në vend të Drita Haskoçelaj, që ishte me kontratë. Ka mbaruar ILP për histori-gjeografi dhe ka rreth 20 vjet eksperiencë pune si mësues dhe drejtor shkolle. ♦ Emërohet Magerta Zaçe mësuese e klasës së tretë, në vend të Najada Zotaj që ishte me kontratë.Ka mbaruar UGJ për ciklin e ulët. Ka vitin e dytë në punë. PËRFUNDIMET VJETORE, Viti mësimor 2005-2006 Nxënës shtato EMËRTIMI Nr Gjihse Gj Nxënës gjithsej 435 1 1 Klasa e parë 34 2 Klasa e dytë 41 3 Klasa e tretë 63 4 Klasa e katërt 54 5 Klasa e pestë 58 6 Klasa e gjashtë 55 7 Klasa e shtatë 50 8 Klasae tetë 80 Në provimet e lirimit kaluan Kaluan në qershor 500 427 400 300 Numri 199 200 100 0 Gj F Klasat Kl. VIIIA me mësuesen kujdestare Edlira Haliti, dalë në maj 2006.
 43. 43. Nx ënës të ardhur dhe të transferuar, viti VIIIB me mësuesen kujdestare Klasa e mësimor 2005-2006 Rudina Sulaj,dalë në maj 2006. A) Të ardhur nga brënda rrethit, nga jashtë rrethit dhe nga jashtë shtetit Nr Emri dhe mbiemri Shkolla ose vendi nga ka ardhur Klasa 1 Alvaro Koçi 9 vjeçare “ 1 Maji “ Tiranë e tretë 2 Elda Koçi 9 vjeçare “ 1 Maji “ Tiranë e pestë 3 Joana Konomi Nga Greqia e gjashtë 4 Alfons Koçi 9 vjeçare “ 1 Maji “ Tiranë e shtatë 5 Gerti Skera 9 vjeçare “ M. Grameno “ Tiranë e tetë B) Të transferuar brënda rrethitNr Emri dhe mbiemri Shkolla ku ka vajtur Klasa1 Qerim Bello Shkolla jo publike “ Aulona “ Vlorë e tretë C)Të transferuar jashtë rrethit dhe jashtë shtetitNr Emri dhe mbiemri Shkolla ose vendi ku ka vajtur Klasa1 Najad Shenaj në Itali e tretë2 Labika Bodo në Itali e pestë3 Mario Meçi në Greqi e pestë4 Luan Bardhi në Itali e gjashtë5 Irido Mëhilli në Itali e tetë6 Jurgen Hasani në Itali e tetë7 Asije Shena në Itali e tetë8 Ervis Mëhilli në Itali e katërt
 44. 44. Nxënësit që mbaruan klasën e tetë në vitin shkollor 2005-2006: A) Klasa e VIIIA 1 Esmeralda Xhamaj 1 Alban Mustafa 1 2 Aleksandër Çuni 1 Eriza Begotaraj 3 Alma Xhelilaj 22 Jerin Lagji 4 Ardit Koçi 3 Nexhip Hoxha 1 Eraldo Cipa1 5 Amarildo Xhelilaj 1 32 Klarita Belloj Velaj 6 Ardit 3 OdiseEvgjeni Kuteli 1 Çeloaliaj2 7 Aurora Havari 2 42 Klaudio Qerreti Habilaj 8 Aysela B)Klasa e VIIIB 3 Ornela Hasanaj 1 Fati Abilaliaj3 9 Denada Çelaj 1 Anita Bitri 1 Gentian Alushaj 3 52 Kapo Kalaj 10 Doniada Liçaj 2 Augent Basha 1 3 Romeo Çelaj Çela 1 Gazmend4 3 Bardhyl Hysa 1 Gentian Nazëraj 4 62 Kristian Lleshi 4 Bernardo Petoshati3 2 Sade Kondi Brahimilo 1 Gentian5 5 Elona Shkëmbi 1 Gertalino Gjipali 5 72 Luela Havari 6 Enea Skënderaj 3 3 Shpirag Ruka Ahmeti 1 Gresian6 7 Entela Lalaj 1 Haxhi Kutelaj 6 82 Maliq Koshena 8 Ersila Koçi 4 3 Xhulian Haxhialiaj 1 Ismail Ferati7 9 Evisa Godoj 1 Irida Hodoj 7 92 Marinela Bodo 1 Florjan Hasimaj 3 EldisaJanina Kondi kl.VII 2 Nxënës të Çelaj 58 fitues të 1 Irina Xhuveli 0 8 02 Mario Durmishi olimpiadës së 6 2 Marius Gjohila 3 3Okseola Ramosaçoj Raime Koçi në maj9 fizikës 1 Jurgen Zoto 1 9 03 Mario Gjimaraj 2006. Në të 70 2 Marken Sulo 3 Riseilda Koçi djathtë 1 Klodiana Tafili 2 1 inspektori i DAR 8 2 Marsela Merkohito 3 Roland Paraj dhe pedagog i 1 Lisbona Imeraj 3 2 fizikës në UV, 9 2 Merita Brahimi 3 Seliana Lekaj Pata. Zoti Vaso 2 Marie Koçi 4 3 0 2 Nelson Jazo 3 Sirma Brahimi 5 4 2 Neritan Petoshati 3 Serdinand Dauti 6 5 2 Olsen Kojani 3 Xhulio Thanasi 7 6 2 Ornela Vangjeli 3 Gerti Skera 8 7 2 Qirjako Gjipali 3 Bernardo Korça 9 8 Ndertesa e re e shkolles e rikonstrukturuar
 45. 45. Në shtator 2009 u rregjistruan 499 nxënës. Nga këta vazhdojnë shkollën 499nxënës. Sipas klasave janë: N Klasa Gjithse Femr Shkolla vartëse-Radhimë r j a 1 I 56 31 2 II 45 22 3 III 65 28 4 IV 39 21 5 V 40 18 6 VI 56 22 7 VIII 76 38 8 VIII 60 21 9 IX 62 34 Gjithsej 499 235 shkolla
 46. 46. Nr Klasa Gjithsej Femra 1 I 6 2 2 II 4 3 3 III 6 3 4 IV 6 - Gjithsej 22 8 shkolla Janë19 klasa , klasa e VII-3 paralele dhe klasat e tjera nga 2 paralele. Nxënës braktisës (asnjë) nxënës. 1.Gjëndja e godinës shkolloreShkolla është ndërtuar në vitin 1957. Rikonstruksioni i fundit, i plotë, është bërë nëvitin 2009, me një vlerë prej 32 milionë lekë.Ka 2 kate dhe 21 mjedise për mësim, sidhe gjithë infrastrukturën e nevojshme. Shkolla ka sistem ngrohje modern.Mirëmbajtja dhe pamja e godinës së shkollës është shumë e mirë.Shkolla ndodhet në qendër të qytetit ORIKUM.Numri i mësuesve në vitin shkollor 2009-2010 është 25.Mesuesit qe japin mesim ne vitin shkollor 2009-2010 jane: ORIKUM Nr Emer Atesi Mbiemer Pozicioni Profili 1 ESAT MEHMET IMERAJ Drejtor Mat-Fiz 2 JONIDA LUAN MICI Zv/drejtore H-Gjeo Mesuesit qe 3 ADILE RAMAZAN ZAKA Mesuese C.U japin mesim ne 4 MANUSHE SABRI LALA Mesuese C.U vitin shkollor 5 PELIVAN KAJTAZ NAZAJ Mesues C.U 2009-2010 jane: 6 MAGERTA SEFEDIN ISLAMAJ Mesuese C.U RADHIME 7 Nr MYRTEZAAtesi DOSTI Emer BELUL Mbiemer Mesues Pozicioni C.U Profili 8 1 MARIANA LULO KASAJ SEFER RASHO ABAZAJ Mesuese Pergjegjes Mesues C.U C.U 9 2 ANILA KUJTIM HAVARI LEFTERI SHERIF BARJAMI Mesuese Mesuese C.U C.U 103 LAURETA ALI HABILILAGJI HATIKA DERVISH Mesuese Edukatore C.U A.P 11 SHKELQIM ISMAIL PELLUMBI Mesues GJ-Lex 12 KRISTINA LIKO RUKOJ Mesuese GJ-Lex 13 BLERTA MELEQ HALULI Mesuese GJ-Lex 14 MARJETA TARTAR XHEMALI Mesuese CF, Kl.V 15 TEFTA HYSEN MARA Mesuese Mat-Fiz 16 EDLIRA AZEM HALITI Mesuese Mat-Fiz 17 NAJADA HAJDAR HASANI Mesuese Mat-Fiz 18 TRENDELINA SABRI SHKURTI Mesuese Kimi 19 ALI OSMAN TOQI Mesues Ed.fiz 20 BAKI NEKI MUSTAFAI Mesues H-Gjeo 21 FATUSHE QERIM ARAPAJ Mesuese Muz-Viz 22 ANTIGONA TARTAR RUKA Mesuese Anglisht 23 DRITA HYSEN HASKOÇELA Mesuese Hist-Gjeog. 24 SILVANA GJIKË GËRNECI Mesuese CF, Kl.V 25 MIRANDA SABEDIN HOXHA Mesuese Bio-Kimi

×