Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Yúlia Romero
El Regne Visigòtic
 Voltava l´any 400 quan l´imperi romà suportava els
atacs dels pobles germànics , els visigots entre e...
La conquesta Musulmana
 L´any 711 , un exèrcit musulmà va arribar des de
l´Àfrica , i en pocs anys va conquerir bona part...
La formació dels regnes cristians
 Els cristians al nord de la península van oferir una forta
resistència. A l´any 722 es...
La Reconquesta
 A partir del segle XI , els regnes cristians van conquerir
territori musulmà , modificant fronteres . Al-...
Consolidació dels regnes cristians
 Els regnes cristians es van anar unint . En 1137 els
comtats catalans i el regne d´Ar...
Les corones de Castella i Aragó
 La corona de Castella va conquerir territori als
musulmans , i va incorporar Extremadura...
La fi del regne de Granada
 En el segle XV , els regnes cristians havien conquerit
gairebé tota la Península , només qued...
FI
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

L´edat mitjana

117 views

Published on

Resum fet per la Yúlia.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

L´edat mitjana

 1. 1. Yúlia Romero
 2. 2. El Regne Visigòtic  Voltava l´any 400 quan l´imperi romà suportava els atacs dels pobles germànics , els visigots entre ells.  Aquests pobles van fundar un regne amb capital a Toledo.  Els visigots van adoptar la seva llengua , que era el llatí , les lleis i la religió cristiana .
 3. 3. La conquesta Musulmana  L´any 711 , un exèrcit musulmà va arribar des de l´Àfrica , i en pocs anys va conquerir bona part de la península i les illes Balears . Els musulmans van anomenar aquest territori Al-Andalus i van establir-ne la capital a la ciutat de Còrdova .  Al principi Al-Andalus va ser un emirat i a l´any 756 es va proclamar emir independent .
 4. 4. La formació dels regnes cristians  Els cristians al nord de la península van oferir una forta resistència. A l´any 722 es va fundar el regne d´Astúries, a l´any 910 van traslladar el regne a la capital de Lleó , amb el nom regne de Lleó , i la part oriental regne de Castella .  Als Pirineus van sorgir dels comtats catalans i els aragonesos , el regne d´Aragó , i el regne de Navarra , van ser vuit segles de lluita amb el Al-Andalus .
 5. 5. La Reconquesta  A partir del segle XI , els regnes cristians van conquerir territori musulmà , modificant fronteres . Al-Andalus es va dividir en petits regnes anomenats taifes , a l´any 1031,desapareixent així el califat . Aprofitant aquesta feblesa , els cristians van estendre les seves fronteres cap al sud , amb la resposta de nous grups musulmans reunificant els regnes de taifes . A l´any 1212 , a la batalla de Navas de Tolosa , es van derrotar les tropes musulmanes , i es va tornar a conquerir l´Al-andalus .
 6. 6. Consolidació dels regnes cristians  Els regnes cristians es van anar unint . En 1137 els comtats catalans i el regne d´Aragó es van unir després del matrimoni de Peronella i el comte de Barcelona , crean la corona d´Aragó . El regne de Portugal es va independitzar i Castella i Lleó es van unir definitivament formant la corona de Castella .
 7. 7. Les corones de Castella i Aragó  La corona de Castella va conquerir territori als musulmans , i va incorporar Extremadura i gairebé tota Andalusia. Més tard van començar la conquesta de les illes Canàries , que va durar cent anys .
 8. 8. La fi del regne de Granada  En el segle XV , els regnes cristians havien conquerit gairebé tota la Península , només quedava un territori musulmà , el regne nassarita de Granada , el qual van acabar conquerint a l´any 1492 .
 9. 9. FI

×