Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

1 to 1000: 1 to 100

297 views

Published on

Numbers, Facts, and Fun! See a preview of the first 20 quiz questions in our 1000-question quiz, "1 to 1000". Note that, in this version, you will see the answers. In the PowerPoint version, these are hidden until you click for the answer.

Published in: Entertainment & Humor
  • Login to see the comments

1 to 1000: 1 to 100

  1. 1. 1| 1 to 1000 QUIZ: 001-100 Numbers, Facts, and Fun! 100 Illustrated Quiz Questions from Slide Topics
  2. 2. 2| Attribution: All images are from sources where a Creative Commons license exists for commercial use. These include images in the public domain, out of copyright, for fair use, or where no attribution is required. However, attribution is given where specifically requested. In nearly all cases, a link to the image's online page is given. The "1 to 1000" Quiz is a great way to discover a thousand interesting facts about the world we live in, all linked by the numbers 1 to 1000. In this Slide Topic, you'll be able to take some of the questions from 1 to 100. You can take the questions in any order you want. You can jot down your answers and score yourself later or score as you go. If you teach others, the "1 to 1000" Quiz makes for an entertaining and enthralling game, which you'll want to come back to again and again. “1 to 1000 Quiz” Set 01: 001 to 100
  3. 3. 3| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Thestandardnumberingplanfordartboards witha20atthetopwasdevisedin1896bya carpenterinLancashire,EnglandcalledBrian Gamlin.Whatnumbersareeithersideofthe 1? a) 20 and 2 b) 13 and 5 c) 6 and 11 d) 20 and 18 Darts on a dartboard Quiz answer: d) 20 and 18 Attribution: https://en.wikipedia.org/wiki/Darts#/media/File:Darts_in_a_dartboard.jpg 1
  4. 4. 4| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Champagneisasparklingwinenamedafter thenortheastregionofFrancearoundthe citiesofRheimsandEpernay.Whatisa2- quartbottleofchampagnecalled? a) A magnum b) A gallon c) A nebuchadnezzar d) A jeroboam A village with vineyards in Champagne, France Quiz answer: a) A magnum Attribution: https://en.wikipedia.org/wiki/Champagne#/media/File:A_village_with_vineyards_in_Champagne,_France_1987.jpg 2
  5. 5. 5| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Theoriginalmeaningoftheword“cartoon” wasadraftforapainting.Whichcartoon characterhasjust3fingersoneachhand? a) Mickey Mouse b) Tom c) Jerry d) Pluto 1843 cartoon called “Substance and Shadow”, intended for the Palace of Westminster in London Quiz answer: a) Mickey Mouse Attribution: https://en.wikipedia.org/wiki/Cartoon#/media/File:SubstanceandShadow.jpg 3
  6. 6. 6| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Inthe2008film,“SlumdogMillionaire”, JamalMalik(DevPatel)winsaTVgame showbyguessingthenameofthe3rd musketeerinAlexanderDumas’snovel,“The ThreeMusketeers”.Whowasthe4th musketeerinthestory? a) D’Artagnan b) Athos c) Aramis d) Porthos The Three Musketeers by Alexandre Dumas (1851) Quiz answer: a) D’Artagnan Attribution: Maurice Leloir Public domain; https://en.wikipedia.org/wiki/The_Three_Musketeers#/media/File:Dartagnan-musketeers.jpg 4
  7. 7. 7| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Theboardgame,Scrabble,wascreatedin 1948byJamesBrunotinNewtown, Connecticut,thenamemeaning“toscratch frantically”.Thereisonlyoneletterworth5 pointsintheEnglisheditionofScrabble. Whichisit? a) J b) K c) X d) Z A game of Scrabble in progress Quiz answer: b) K Attribution: thebarrowboy CC BY 2.0; https://en.wikipedia.org/wiki/Scrabble#/media/File:Scrabble_game_in_progress.jpg 5
  8. 8. 8| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 EnglandTudorking,HenryVIII,marriedhis 6thwife,CatherineParr,inJuly1543,under2 yearssincebeheadinghisfifthwife,Catherine Howard.Whichofthefollowingwastrueof CatherineParr? a) She was buried in Windsor Castle b) She was the most married queen of England c) She became regent when Henry died d) She outlived Henry’s daughter, Elizabeth I Detail of the Melton Constable portrait of Queen Catherine Quiz answer: b) She was the most married queen of England Attribution: Public domain; https://en.wikipedia.org/wiki/Catherine_Parr#/media/File:Queen_Catherine_Parr.jpg 6
  9. 9. 9| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 ExceptforthePyramidsofGiza,alltheSeven WondersoftheWorldweredestroyedby fire,arsonorearthquake.Forhowlongdidall 7standsimultaneously? a) 6 years b) 600 years c) 16 years d) 60 years In this picture, the Seven Wonders of the Ancient World are depicted as a background Quiz answer: d) 60 years Attribution: Maarten van Heemskerck Public domain; https://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Wonders_of_the_Ancient_World#/media 7
  10. 10. 10| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 TheBeaufortwindscaleisascaleof13wind speedsdevelopedbyaBritishadmiral,Sir FrancisBeaufortin1806.Whatkindofwind speedisrepresentedbylevel8? a) Fresh gale b) Storm c) Breeze d) Hurricane The wind, depicted by a fir tree at Lake Ivacs Quiz answer: a) Fresh gale Attribution: HoremWeb Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International; https://en.wikipedia.org/wiki/File:Blowing_wind.jpg 8
  11. 11. 11| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Inrugbyunion,theplayerwhowearsthe number9shirtactsasthelinkbetweenthe forwardsandthebacks.Oneoftheskillsof thispositionistheabilitytospintheballleft andrightwithequalease.Whatisthis positioncalled? a) Scrumhalf b) Hooker c) Front row d) Prop Rugby union socks and boots Quiz answer: a) Scrumhalf Attribution: Steven Lilley cc-by-sa-2.0; https://en.wikipedia.org/wiki/File:Rugby_socks.jpg 9
  12. 12. 12| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Adecadeisanyperiodof10years.How manydayswerethereinthedecadefrom 2000to2010? a) 4015 b) 3650 c) 3562 d) 3653 Sun and Moon, Schedel's Nuremberg Chronicle, 1493 Quiz answer: d) 3653 Attribution: Attributed to Albrecht Dürer; https://en.wikipedia.org/wiki/Calendar#/media/File:Sun_and_Moon_Nuremberg_chronicle.jpg 10
  13. 13. 13| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Using11playersisacommonnumberin manyteamsports,beinganequalnumberof attackanddefensiveplayersand1ingoal. Whichofthefollowinghas11players? a) Lacrosse b) American football c) Australian rules football d) Gaelic football Australia v India 1st one-day cricket international at the MCG, Jan 2004 Quiz answer: b) American football Attribution: Rick212 CC BY 2.0; https://en.wikipedia.org/wiki/Team_sport#/media/File:Australia_vs_India.jpg 11
  14. 14. 14| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 TheTwelveDaysofChristmasrunfrom ChristmasDaytotheFeastoftheEpiphany, celebratingthegiftsoftheMagi,onJanuary 5th.InthecarolofTheTwelveDaysof Christmas,whatgiftisbroughtonthe12th day? a) Pipers piping b) Gold rings c) Drummers drumming d) Maids a-milking Twelfth Night (The King Drinks) by David Teniers c. 1634-1640 Quiz answer: Drummers drumming Attribution: David Teniers the Younger - Web Gallery of Art: Public domain; https://en.wikipedia.org/wiki/Twelve_Days_of_Christmas#/media/ 12
  15. 15. 15| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Whichnovel,publishedin1949,startswith theline,“ItwasabrightcolddayinApriland theclockswerestriking13”? a) Harry Potter and the Chamber of Secrets b) The War of the Worlds c) Animal Farm d) 1984 The bell of Big Ben, London Quiz answer: d) 1984 Attribution: CC BY-SA 2.0; https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Ben#/media/File:Big_Ben_-_geograph.org.uk_-_40182.jpg 13
  16. 16. 16| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Itisgenerallyagreedthattheuniversebegan around14billionyearsagowhenthe universechangedfromadenseandhotstate toanexpandingone.Whateventiscredited withstartingthischange? a) The Big Bang b) A meteorite storm c) A black hole d) Dark energy expansion Depiction of the WMAP satellite gathering data to help scientists understand the origins of the universe Quiz answer: a) The Big Bang Attribution: Tempshill Public domain; https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Bang#/media/File:WMAP2.jpg 14
  17. 17. 17| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 JuliusCaesarwasassassinatedbyupto60 conspiratorswith23daggerblowsin44BC, onthe15thofwhichmonth? a) February b) March c) June d) July The assassination of Julius Caesar, 44 BC by J.L. Gerome Quiz answer: b) March Attribution: Jean-Léon Gérôme Public domain; 15
  18. 18. 18| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Thecraneflyiscommonlyknownasa “daddylonglegs”.Whatothercreaturesstart offwith6legsbuteventuallyhave16legs? a) Ants b) Octopuses c) Centipedes d) Caterpillars Female spotted crane fly Quiz answer: d) Caterpillars Attribution: CC BY-SA 3.0; https://en.wikipedia.org/wiki/Crane_fly#/media/File:Tipulidae_April_2008-2.jpg 16
  19. 19. 19| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Apollo17waslaunchedonDecember7th 1972witha3-membercrewconsistingof EugeneCernan,RonaldEvans,andHarrison Schmitt.Whichofthefollowingisnottrue aboutApollo17? a) It had the shortest mission duration b) It was the last manned space mission c) It was the first night-time launch d) It had the longest activity on the lunar surface Gene Cernan aboard the Lunar Rover during the first EVA of Apollo 17 Quiz answer: a) It had the shortest mission duration Attribution: Public domain; https://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_17#/media/File:NASA_Apollo_17_Lunar_Roving_Vehicle.jpg 17
  20. 20. 20| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Allthoroughbredhorsesthatareusedfor horseracinginBritainarerequiredtohave namesthatarenolongerthan18characters. Theyarealsorequiredtohavean identificationtattoooftheirname.Whereis thistattooplacedonthehorse? a) Under the tail b) On the neck c) The upper lip d) On the underbelly Japanese racehorse Subject at the track Quiz answer: c) The upper lip Attribution: CC BY-SA 3.0; https://en.wikipedia.org/wiki/Thoroughbred#/media/File:Subject_%28horse%29_20080420P1.jpg 18
  21. 21. 21| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 IntheRollingStoneshitsong,“19thNervous Breakdown”,whilethemotheristryingto makeamilliondollars,whatisthefatherof thepersoninthesongtryingtoperfect? a) Making chewing gum b) Making stewing beef c) Making whiskey rye d) Making sealing wax The Rolling Stones performing in Milwaukee, USA, in 2015 Quiz answer: d) Making sealing wax Attribution: Jim Pietryga; https://en.wikipedia.org/wiki/The_Rolling_Stones#/media/File:Trs_20150623_milwaukee_jp_105.jpg 19
  22. 22. 22| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Whatcurse,knownasthe20YearCurse, affectedeveryUnitedStatespresidentelected every20yearsfrom1840to1960andwas onlyendedbyPresidentRonaldReaganin 1980? a) The incumbent failed to secure a second term b) The incumbent died in office c) The incumbent’s party lost control of Congress d) The incumbent received an assassination attempt Seal of the President of the United States Quiz answer: b) The incumbent died in office Attribution: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/25/Seal_of_the_POTUS.JPG/512px-Seal_of_the_POTUS.JPG 20
  23. 23. 23| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 September21stisthefeastdayofthegospel writerwhowrotemoreaboutmoneythanall theotherthree.Whowashe? a) Matthew b) Mark c) Luke d) John Detail from Caravaggio’s painting of the apostle Quiz answer: a) Matthew Attribution: https://en.wikipedia.org/wiki/Matthew_the_Apostle#/media/File:The_Inspiration_of_Saint_Matthew_by_Caravaggio.jpg 21
  24. 24. 24| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Typically,thehumanbodyconsistsof206 bones.Oneareaoftheskeletonstartsoff,at birth,with45bonesbutgraduallythesefuse into22bones.Whatpartofthebodyisthis? a) The head b) The hand c) The neck d) The backbone Male pelvis bones Quiz answer: a) The head Attribution: CC0; https://en.wikipedia.org/wiki/Pelvis#/media/File:Gray241.png 22
  25. 25. 25| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Thereare23independentcountriesonthe continentofNorthAmerica.Twonon- independentareas,SerranillaBankandthe PetrelIslands,arereefsintheCaribbean. Whichcountryadministersthem? a) The United States b) Jamaica c) Colombia d) Cuba Coral reefs in the Caribbean Quiz answer: c) Colombia Attribution: Public domain; https://en.wikipedia.org/wiki/Caribbean_Sea#/media/File:Great_Blue_Hole.jpg 23
  26. 26. 26| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 TheOrderoftheKnightsoftheGarteristhe oldestorderofchivalryinEngland.Itis limitedto24membersexcludingthe SovereignandPrinceofWales.Members wearaplumedTudorhatofwhiteandblack feathers.Thewhitefeatherscomefroman ostrich.Whatbirddotheblackfeatherscome from? a) A raven b) A heron c) A bird of paradise d) A rook Knights Companion in the procession to St George's Chapel Quiz answer: b) A heron Attribution: cc-by-sa-2.5; https://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_the_Garter#/media/File:Knights_Companion_of_the_Garter.JPG 24
  27. 27. 27| Note: In this version of the “1 to 1000” quiz, the answers to each question are shown on the slide. In the downloaded versions from Slide Topics, these are hidden until clicked. The downloaded versions also allow random navigation across the full 100 quiz questions. The 1 to 1000 Quiz from Slide Topics: 001 to 100 Thenormalvotingagearoundtheworldis 18,thoughinUzbekistanitis25.Inwhich partoftheworld,canyounotvoteafterthe ageof80? a) China b) Bhutan c) Andorra d) The Holy See Voting in the French presidential election of 2007 Quiz answer: d) The Holy See Attribution: CC BY-SA 2.0 fr; https://en.wikipedia.org/wiki/Ballot_box#/media/File:Election_MG_3455.JPG 25
  28. 28. 28| Thanks for viewing this preview slide. Visit Slide Topics for a FREE copy and download the full version in PowerPoint and/or pdf. www.slidetopics.com
  29. 29. 29| Slide Topics
  30. 30. 30| Copyright KSA Training Ltd. All rights reserved. Slide Topics is a registered trademark of KSA Training Ltd at www.slidetopics.com Slide Topics Just a great way to learn

×