SlideShare a Scribd company logo

Muzik - Shkalla Sol Maxhore dhe Re Minore

E
E

Muzik - Shkalla Sol Maxhore dhe Re Minore Muzik - Shkalla Sol Maxhore dhe Re Minore Muzik - Shkalla Sol Maxhore dhe Re Minore Muzik - Shkalla Sol Maxhore dhe Re Minore Muzik - Shkalla Sol Maxhore dhe Re Minore Muzik - Shkalla Sol Maxhore dhe Re Minore Muzik - Shkalla Sol Maxhore dhe Re Minore

Muzik - Shkalla Sol Maxhore dhe Re Minore

1 of 8
Download to read offline
Punoi : Erdi Dibra
• Permbajtja
• Perfitimi I Shkalles SOL
MAZHORE (G-DUR)
• Simfonia E Mozarit G-DUR
• Perfitimi I Shkalles RE MINORE
(D-MOLL)
• Perberja e Shkalles RE MINORE
Shkalla SOL MAZHORE u perfitua duke marre tingullin
SOL(G) te grades se peste te shkalles DO-MAZHORE
(C-DUR) per tingull te grades se pare te shkalles
SOL MAZHORE(G-DUR).
• Per ti pasur te renditura gjysmetonet ne mes te
gradeve III-IV dhe VII-VIII,qe percaktojne edhe
gjinine MAZHORE (DUR) te shkalleve,atehere grada
e shtate (VII), me kete rast,tingulli Fa (F) duhet te
ngritet me diez ngrites(#) per gjysmetoni,I cili eshte
I perhershem dhe vihet ne fillim te pentagramit
menjehere pas celesit,ne vijen e peste te
pentagramit.
• G minor është konsideruar si
çelësi I muzikes përmes të cilit
Wolfgang Amadeus Mozart ka
shprehur trishtim dhe tragjedi,
dhe shumë nga veprat e tij të
vogla kyçe janë në G minor, si
Piano Kuarteti Nr 1 dhe Quintet
String në G minor. Edhe pse
Mozart prekur në çelësat e
ndryshme të vogla në simfonitë e
tij, G minor është i vetmi çelës i
vogël se ai përdoret si një çelës
kryesor për simfonitë e tij të
numëruara
Shkalla RE-MINORE(D-MOLL)
Shkalla RE MINORE u perfitua duke marre tingullin
e grades se gjashte (RED-D) te shkalles FA-MAZHORE
(F-DUR) per grade te pare te saj.
Nënshkrimi i saj kryesor ka një banesë.

Recommended

Zbatimet e elektricitetit ne teknike dhe ne jeten e perditshme
Zbatimet e elektricitetit ne teknike dhe ne jeten e perditshme Zbatimet e elektricitetit ne teknike dhe ne jeten e perditshme
Zbatimet e elektricitetit ne teknike dhe ne jeten e perditshme ornela rama
 
Projekti me instrumente muzike
Projekti me instrumente muzikeProjekti me instrumente muzike
Projekti me instrumente muzikeS Gashi
 
PROJEKT: NDOTJA E MJEDISIT NGA ZHURMAT
PROJEKT: NDOTJA E MJEDISIT NGA ZHURMATPROJEKT: NDOTJA E MJEDISIT NGA ZHURMAT
PROJEKT: NDOTJA E MJEDISIT NGA ZHURMATeraldzyberaj
 
Matematika dhe Mjekesia
Matematika dhe MjekesiaMatematika dhe Mjekesia
Matematika dhe MjekesiaMehmet Emiri
 
Mënyra dëftore - kohët
Mënyra dëftore - kohët Mënyra dëftore - kohët
Mënyra dëftore - kohët Alush Kryeziu
 
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet Darla Evangjeli
 
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutroli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutmikaela basha
 

More Related Content

What's hot

Prodhimi i energjise
Prodhimi i energjiseProdhimi i energjise
Prodhimi i energjiseroberto1723
 
Ndotja e mjedisit
Ndotja e mjedisitNdotja e mjedisit
Ndotja e mjedisitOlsi Sita
 
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor HygoProjekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor HygoAldrin Pashku
 
prilli i thyer BISEDA LETRARE
 prilli i thyer BISEDA LETRARE prilli i thyer BISEDA LETRARE
prilli i thyer BISEDA LETRAREmanomano46
 
Te drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeveTe drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeve22062002
 
Hebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriDonikaLici
 
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneTeknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneJugerta Poçi
 
Projekt ne guide turistike
Projekt ne guide turistikeProjekt ne guide turistike
Projekt ne guide turistikeAnisa 19
 

What's hot (20)

Prodhimi i energjise
Prodhimi i energjiseProdhimi i energjise
Prodhimi i energjise
 
Ngrohja globale
Ngrohja globaleNgrohja globale
Ngrohja globale
 
Ndotja e mjedisit
Ndotja e mjedisitNdotja e mjedisit
Ndotja e mjedisit
 
Ndotja e ujit
Ndotja e ujitNdotja e ujit
Ndotja e ujit
 
Adoleshenca
AdoleshencaAdoleshenca
Adoleshenca
 
Metalet
MetaletMetalet
Metalet
 
Duhani, rreziqet
Duhani, rreziqetDuhani, rreziqet
Duhani, rreziqet
 
Projekt droga
Projekt drogaProjekt droga
Projekt droga
 
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor HygoProjekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
 
prilli i thyer BISEDA LETRARE
 prilli i thyer BISEDA LETRARE prilli i thyer BISEDA LETRARE
prilli i thyer BISEDA LETRARE
 
energjia
energjia energjia
energjia
 
Ndotja e ujit
Ndotja e ujitNdotja e ujit
Ndotja e ujit
 
Te drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeveTe drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeve
 
Dramatika
DramatikaDramatika
Dramatika
 
Historia e numrit
Historia e numritHistoria e numrit
Historia e numrit
 
Droga dhe shendeti
Droga dhe shendetiDroga dhe shendeti
Droga dhe shendeti
 
Hebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në Shqipëri
 
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneTeknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
 
Mjedisi
MjedisiMjedisi
Mjedisi
 
Projekt ne guide turistike
Projekt ne guide turistikeProjekt ne guide turistike
Projekt ne guide turistike
 

Viewers also liked

Kohet dhe instrumente te ndryshem
Kohet dhe instrumente te ndryshemKohet dhe instrumente te ndryshem
Kohet dhe instrumente te ndryshemAldrin Pashku
 
Muzika dhe instrumentet
Muzika dhe instrumentetMuzika dhe instrumentet
Muzika dhe instrumentetAn An
 
Muzik - Instrumentet muzikore
Muzik - Instrumentet muzikoreMuzik - Instrumentet muzikore
Muzik - Instrumentet muzikoreErdi Dibra
 
Kompozitoret shqiptare
Kompozitoret shqiptare Kompozitoret shqiptare
Kompozitoret shqiptare Kristina Xani
 
Muzika
MuzikaMuzika
MuzikaaukseG
 
Muzika popullore ne trevat shqiptare
Muzika popullore ne trevat shqiptareMuzika popullore ne trevat shqiptare
Muzika popullore ne trevat shqiptareInternet VloraAlb
 
Muzik Malaysia - DIkir Barat
Muzik Malaysia - DIkir BaratMuzik Malaysia - DIkir Barat
Muzik Malaysia - DIkir BaratStacey Rakey
 
Muzika
MuzikaMuzika
Muzikaewwa93
 
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!#MesueseAurela Elezaj
 
Music Theory Lesson
Music Theory Lesson Music Theory Lesson
Music Theory Lesson Simon Cereño
 
Revolucioni i II industrial
Revolucioni i II industrial Revolucioni i II industrial
Revolucioni i II industrial Klarisa Klara
 
Music theory
Music theoryMusic theory
Music theorycmw0529
 
Music theory
Music theoryMusic theory
Music theorygeetag
 

Viewers also liked (17)

Kohet dhe instrumente te ndryshem
Kohet dhe instrumente te ndryshemKohet dhe instrumente te ndryshem
Kohet dhe instrumente te ndryshem
 
Muzika dhe instrumentet
Muzika dhe instrumentetMuzika dhe instrumentet
Muzika dhe instrumentet
 
Muzik - Instrumentet muzikore
Muzik - Instrumentet muzikoreMuzik - Instrumentet muzikore
Muzik - Instrumentet muzikore
 
Muzika
MuzikaMuzika
Muzika
 
Biosfera noosfera
Biosfera noosferaBiosfera noosfera
Biosfera noosfera
 
Kompozitoret shqiptare
Kompozitoret shqiptare Kompozitoret shqiptare
Kompozitoret shqiptare
 
Muzika
MuzikaMuzika
Muzika
 
Muzika popullore ne trevat shqiptare
Muzika popullore ne trevat shqiptareMuzika popullore ne trevat shqiptare
Muzika popullore ne trevat shqiptare
 
Introdução - Teoria da Decisão
Introdução - Teoria da DecisãoIntrodução - Teoria da Decisão
Introdução - Teoria da Decisão
 
Muzik Malaysia - DIkir Barat
Muzik Malaysia - DIkir BaratMuzik Malaysia - DIkir Barat
Muzik Malaysia - DIkir Barat
 
Muzika
MuzikaMuzika
Muzika
 
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!
 
Music Theory Lesson
Music Theory Lesson Music Theory Lesson
Music Theory Lesson
 
Revolucioni i II industrial
Revolucioni i II industrial Revolucioni i II industrial
Revolucioni i II industrial
 
Music theory
Music theoryMusic theory
Music theory
 
Music theory
Music theoryMusic theory
Music theory
 
Muzicko
MuzickoMuzicko
Muzicko
 

More from Erdi Dibra

Pershtatja e Shtazeve
Pershtatja e ShtazevePershtatja e Shtazeve
Pershtatja e ShtazeveErdi Dibra
 
All ready and packed!
All ready and packed!  All ready and packed!
All ready and packed! Erdi Dibra
 
Peaceful People
Peaceful People Peaceful People
Peaceful People Erdi Dibra
 
Lëndët Djegëse Fosile - Nafta Qymyri
Lëndët Djegëse Fosile - Nafta QymyriLëndët Djegëse Fosile - Nafta Qymyri
Lëndët Djegëse Fosile - Nafta QymyriErdi Dibra
 
Kimi - Sistemi Periodik
Kimi - Sistemi PeriodikKimi - Sistemi Periodik
Kimi - Sistemi PeriodikErdi Dibra
 
Biologji - Poleni dhe Pluhurimi
Biologji - Poleni dhe PluhurimiBiologji - Poleni dhe Pluhurimi
Biologji - Poleni dhe PluhurimiErdi Dibra
 
Biologji - Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve
Biologji - Trashegimia dhe Karakteristikat e KafsheveBiologji - Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve
Biologji - Trashegimia dhe Karakteristikat e KafsheveErdi Dibra
 
Gjeografi - Evropa Veriore
Gjeografi - Evropa VerioreGjeografi - Evropa Veriore
Gjeografi - Evropa VerioreErdi Dibra
 
Shendeti Dhe Droga
Shendeti Dhe Droga Shendeti Dhe Droga
Shendeti Dhe Droga Erdi Dibra
 
Muzik - Kompozitori Shqiptar Cesk Zadeja
Muzik - Kompozitori Shqiptar Cesk ZadejaMuzik - Kompozitori Shqiptar Cesk Zadeja
Muzik - Kompozitori Shqiptar Cesk ZadejaErdi Dibra
 
Biologji - Frymemarrja
Biologji - FrymemarrjaBiologji - Frymemarrja
Biologji - FrymemarrjaErdi Dibra
 
Gjeografi - Evropa
Gjeografi - EvropaGjeografi - Evropa
Gjeografi - EvropaErdi Dibra
 
Biologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I Saj
Biologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I SajBiologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I Saj
Biologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I SajErdi Dibra
 
Journey Into Space
Journey Into SpaceJourney Into Space
Journey Into SpaceErdi Dibra
 
Biologji - Te Ushqyerit E Shtazeve Kurrizore
Biologji - Te Ushqyerit E Shtazeve KurrizoreBiologji - Te Ushqyerit E Shtazeve Kurrizore
Biologji - Te Ushqyerit E Shtazeve KurrizoreErdi Dibra
 

More from Erdi Dibra (17)

Magnetet
Magnetet Magnetet
Magnetet
 
Pershtatja e Shtazeve
Pershtatja e ShtazevePershtatja e Shtazeve
Pershtatja e Shtazeve
 
Kokaina
Kokaina Kokaina
Kokaina
 
All ready and packed!
All ready and packed!  All ready and packed!
All ready and packed!
 
Peaceful People
Peaceful People Peaceful People
Peaceful People
 
Lëndët Djegëse Fosile - Nafta Qymyri
Lëndët Djegëse Fosile - Nafta QymyriLëndët Djegëse Fosile - Nafta Qymyri
Lëndët Djegëse Fosile - Nafta Qymyri
 
Kimi - Sistemi Periodik
Kimi - Sistemi PeriodikKimi - Sistemi Periodik
Kimi - Sistemi Periodik
 
Biologji - Poleni dhe Pluhurimi
Biologji - Poleni dhe PluhurimiBiologji - Poleni dhe Pluhurimi
Biologji - Poleni dhe Pluhurimi
 
Biologji - Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve
Biologji - Trashegimia dhe Karakteristikat e KafsheveBiologji - Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve
Biologji - Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve
 
Gjeografi - Evropa Veriore
Gjeografi - Evropa VerioreGjeografi - Evropa Veriore
Gjeografi - Evropa Veriore
 
Shendeti Dhe Droga
Shendeti Dhe Droga Shendeti Dhe Droga
Shendeti Dhe Droga
 
Muzik - Kompozitori Shqiptar Cesk Zadeja
Muzik - Kompozitori Shqiptar Cesk ZadejaMuzik - Kompozitori Shqiptar Cesk Zadeja
Muzik - Kompozitori Shqiptar Cesk Zadeja
 
Biologji - Frymemarrja
Biologji - FrymemarrjaBiologji - Frymemarrja
Biologji - Frymemarrja
 
Gjeografi - Evropa
Gjeografi - EvropaGjeografi - Evropa
Gjeografi - Evropa
 
Biologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I Saj
Biologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I SajBiologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I Saj
Biologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I Saj
 
Journey Into Space
Journey Into SpaceJourney Into Space
Journey Into Space
 
Biologji - Te Ushqyerit E Shtazeve Kurrizore
Biologji - Te Ushqyerit E Shtazeve KurrizoreBiologji - Te Ushqyerit E Shtazeve Kurrizore
Biologji - Te Ushqyerit E Shtazeve Kurrizore
 

Muzik - Shkalla Sol Maxhore dhe Re Minore

 • 1. Punoi : Erdi Dibra
 • 2. • Permbajtja • Perfitimi I Shkalles SOL MAZHORE (G-DUR) • Simfonia E Mozarit G-DUR • Perfitimi I Shkalles RE MINORE (D-MOLL) • Perberja e Shkalles RE MINORE
 • 3. Shkalla SOL MAZHORE u perfitua duke marre tingullin SOL(G) te grades se peste te shkalles DO-MAZHORE (C-DUR) per tingull te grades se pare te shkalles SOL MAZHORE(G-DUR).
 • 4. • Per ti pasur te renditura gjysmetonet ne mes te gradeve III-IV dhe VII-VIII,qe percaktojne edhe gjinine MAZHORE (DUR) te shkalleve,atehere grada e shtate (VII), me kete rast,tingulli Fa (F) duhet te ngritet me diez ngrites(#) per gjysmetoni,I cili eshte I perhershem dhe vihet ne fillim te pentagramit menjehere pas celesit,ne vijen e peste te pentagramit.
 • 5. • G minor është konsideruar si çelësi I muzikes përmes të cilit Wolfgang Amadeus Mozart ka shprehur trishtim dhe tragjedi, dhe shumë nga veprat e tij të vogla kyçe janë në G minor, si Piano Kuarteti Nr 1 dhe Quintet String në G minor. Edhe pse Mozart prekur në çelësat e ndryshme të vogla në simfonitë e tij, G minor është i vetmi çelës i vogël se ai përdoret si një çelës kryesor për simfonitë e tij të numëruara
 • 6. Shkalla RE-MINORE(D-MOLL) Shkalla RE MINORE u perfitua duke marre tingullin e grades se gjashte (RED-D) te shkalles FA-MAZHORE (F-DUR) per grade te pare te saj. Nënshkrimi i saj kryesor ka një banesë.
 • 7. E 555 sonatat e tastierës Domenico Scarlatti-së, 151 janë në çelësat të vogla, dhe me 32 sonatat, D minor është çelësi i zgjedhur më shpesh të vogla. Nigel Tufnel, njëri nga anëtarët e muzikore ne grupin Spinal Tap, flet për një trilogji muzikore “Unë jam duke punuar në D minor që është trishtuese e të gjitha çelësave. Njerëzit qajnë çast kur e dëgjojnë atë, dhe unë nuk e di pse.