Successfully reported this slideshow.

Powerpoint dels Planetes

1,217 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Powerpoint dels Planetes

 1. 2. LA TERRA I EL SISTEMA SOLAR Al voltant del Sol hi ha molts altres astres: vuit planetes amb els seus satèl·lits , meteors, cometes... Aquest conjunt s'anomena sistema solar .
 2. 3. EL SOL NAYHIM
 3. 4. És l’estel que està al centre del nostre sistema. Grandària: El Sol és mes ample que 100 planetes Terra junts. És més gran que cap planeta. Temperatura: 14.999.982º en el seu centre, 5537º a la superfície... De manera que el sol sencer es molt calent! Està fet de gas. Emet llum i calor. Vist des de la Terra, és color groc. Mai vegis directament cap al Sol perquè danyaràs els teus ulls
 4. 5. MERCURI Aula 41
 5. 6. Grandària: Mercuri es aproximadament 1/3 l’ample de la terra. Numero de llunes: 0 Temperatura: -279ºF fins a 800ºF això significa que Mercuri és molt calent, però molt calent independentment si s’està a l’ombra o no. Mercuri és una bola rocosa, és el planeta que està més a prop del sol. La seva superfície gris està coberta de cràters. No ha de ser molt agradable viure a Mercuri perquè o fa molta calor o molt fred.
 6. 7. MERCURI Déu de la mitologia romana, era el missatger dels déus, protector del comerç, fill de Júpiter i Maia Maiestas, assimilat a Hermes. Era un déu important dels negocis, els beneficis i el comerç. El seu nom està relacionat amb Merx-rcis : mercaderia, article, gènere.
 7. 8. VENUS JUAN CARLOS
 8. 9. Grandària: gairebé tan gran com la Terra. Numero de llunes: 0 Temperatura: 480 º. Venus és molt calent. És el segon planeta des del Sol. Bàsicament està fet de roques i sobre la seva superfície hi ha gran quantitat de volcans, muntanyes i grans esquerdes Té densos núvols grocs fetes de àcid.
 9. 10. Venus era una important deessa romana. Era la deessa de l'amor, la bellesa i la fertilitat. Va ser l'quivalent de la deessa grega Afrodita. Deien que havia nascut de l'escuma del mar prop de Xipre Venus de Milo s.II a.C. Museu del Louvre Aula 41
 10. 11. LA TERRA ALBERT
 11. 12. És el nostre planeta i l’únic habitat. Set de cada deu parts de la superfície terrestre són cobertes d’aigua i està recobert de gasos. Ocupa el tercer lloc des del Sol i el cinquè pel que fa a la grandària. Té una temperatura mitjana de 15º Té un satèl·lit què és la Lluna.
 12. 13. MART CARLOS
 13. 14. Grandària: Aproximadament, la meitat de la terra. Nombre de llunes: 2 Temperatura: des de - 165º fins a - 52º F. De manera que Mart es un lloc bastant fred. És el quart planeta des del Sol. Està fet principalment de roques, roques vermelles. Sobre la seva superfície hi ha grans volcans y gran quantitat de cràters. Fins ara , els científics no han trobat vida allí.
 14. 15. En Mart era el déu romà de la guerra
 15. 16. JÙPITER JUAN CARLOS JUAN CARLOS
 16. 17. Grandària: Aproximadament 11 planetes Terra junts. Nombre de llunes: 60 Temperatura: -240º. A Júpiter fa molt fred. Està fet de líquid i gas amb un petit nucli rocós. És el cinquè planeta des del Sol. És el planeta més gran. Aula 41
 17. 18. Entre els romans Júpiter era un dels déus més poderosos. Era retratat com un déu savi i just però amb molt mal geni. Un dels defectes de Júpiter era la seva promiscuïtat i per realitzar les seves conquestes amoroses, es transformava en animals com a cignes, toros o ocells, doncs ell no podia ser vist en tota la seva glòria.
 18. 19. SATURN JOAN
 19. 20. Grandària: Més gran que 9 vegades l’ample del planeta terra. Nombre de llunes: 31 Temperatura: -179º.De manera que és MOLT, molt fred! Bàsicament, està fet de gas i líquid amb un petit nucli rocós. Saturn és el sisè planeta des del Sol. És un planeta gegant amb bells anells. Saturn és color daurat marró i blanc i els anells són daurats, marrons, blancs, vermells, grocs i verds
 20. 21. Saturn fou un déu dels romans. Protegia els camps sembrats i els fruits de la terra.
 21. 22. URÀ
 22. 23. <ul><li>Grandària: Urà és aproximadament 4 vegades l’ample de la terra </li></ul><ul><li>Numero de llunes: 21 </li></ul><ul><li>Temperatura: -346ºF, Urà és molt fred. </li></ul><ul><li>Urà és una bola de gas amb un nucli rocós. </li></ul><ul><li>És el sèptim planeta des del sol. </li></ul><ul><li>Els núvols que l’envolten són de color verd blavós. </li></ul><ul><li>Així mateix Urà té 11 anells prims al seu voltant. </li></ul>
 23. 24. URÀ era un déu primordial de la mitologia grega, la personificació del cel. Un element masculí, el que fecunda a la terra (Gea), un element femení. Gea és la Mare Terra i Úranos el Cel, i actuen com esposos ja que el cel cobreix Gea completament; és l'únic ésser a la seva mesura. Els romans el van associar amb el seu déu Caelus.
 24. 25. NEPTÚ
 25. 26. <ul><li>Grandària: És aproximadament 4 vegades l’ample del planeta terra </li></ul><ul><li>Numero de llunes: té 11 llunes </li></ul><ul><li>Temperatura: -535ºF això significa que Neptú és molt fred. </li></ul><ul><li>Neptú és una bola de gas amb un nucli de metall, és el vuitè planeta des del sol. </li></ul><ul><li>Però durant alguns anys, Plutó és trobava més a prop del sol que Neptú. </li></ul><ul><li>Al voltant del planeta hi ha núvols blaus i anells foscos. </li></ul>
 26. 27. NEPTÚ era el fill gran de Saturn, germà de Júpiter i Urà. A la mitologia grega se'l coneix com a Posidó. Tots els habitants de les aigües havien d’obeir-lo. Aquest déu era molt perillós i inestable. Amb les seves emocions canviants podien provocar des de terribles tempestes fins a onades tranquil·les i pacífiques, motiu pel qual mai ningú s’atrevia a provocar-lo sense motiu.

×