Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Trias energetica - Infographic - Eneco
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Trias energetica - Infographic - Eneco

454 views

Published on

De Trias Energetica loopt als een rode draad door de verschillende schaalniveaus van energieopwekking, van woning tot wijk-, stad- en regioniveau. De Trias Energetica brengt een voorkeursvolgorde in het toepassen van energiemaatregelen aan. Eerst wordt de energievraag door gebouwgebonden maatregelen als isolatie zo ver mogelijk verminderd. Vervolgens wordt onderzocht hoe – bij voorkeur lokaal – met duurzame energie rendabel in de energievraag kan worden voorzien. In de resterende energievraag wordt voorzien door een zo efficiënt mogelijke toepassing van fossiele energie. Het gaat er uiteindelijk om het optimum te vinden tussen energiebesparing en duurzame opwekking, in termen van energie, kosten en beheersbaarheid (zie de infographic ‘De Trias Energetica’).

Dit is een afbeelding en passage uit het boek 'Veranderingen in ons energielandschap"; het basisboek voor duurzaamheidsambities. "Ons energielandschap is volop aan het veranderen. Nieuwe technieken ontwikkelen zich snel en worden steeds meer ingezet. De transitie van centraal opgewekte en niet-hernieuwbare energie naar decentraal en duurzaam opgewekte energie is inmiddels in volle gang."

Meer informatie of wil je het boek bestellen? Kijk op: http://www.eneco.com/nl/onderwijs/veranderingen-in-ons-energielandschap/

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

×